![]() |
Bende sizin gibi düşünmüştüm tek kafama takılan böyle bir cinsin olup olmadığıydı ağaç formunda hiç gül görmemiştim.Aşıyı bir ağacamı yapıyorlar?
|
Aşı, herhangi bir çalı gülün (yaban gülü) düz ve kalın çıkmış bir sürgününe istenilen boyda yapılır.
|
Sn. kgursan,
İyi cins bir mor gülüm var. Dayanıklı ve üstelik çok güzel kokulu. Sadece bir kök. Bunu çoğaltmak istiyorum. Çiçeği çabuk geçen pembe gül çeşidini bu dayanıklı ve kokulu güle dönüştürmek istiyorum. Şimdi durgun göz aşısı yapmamı tavsiye eder misiniz? Pembe güllerin toprağa yakın kök kısmı dallarına göz aşısı yapabilirim. Yabani gül yok. Hem de kökü kuvvetli olduğundan hızlı büyür. Ne önerirsiniz? |
Alıntı:
|
bu gül ağacını,bende görmüştüm.çok güzel görünüyor.mersin il'i taraflarında botaniklerde bunun minyatürü baston güller'de var.
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar budama konusunda çok acil bana yardım edermisiniz?
Eşimle 3 gündür bahçe düzenlemesi ile uğraşıyoruz. Şimdi bu çiçekliği kaldırmamız için bu gülleri yeni yerine götürmemiz lazım . Yeni yerine götürmeden öncede budamamın daha iyi olacağı kanısındayım . Bu konuda tecrubeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var . Resimdeki güller daha önceki mesajlarımda bahsetmiştim bir arkadaşımın atmak üzere olduğu benim aldığım güller . Aldığımda topraktan tamamen arınmıştı çıplak kök olarak ekmiştim. Olan yaprakları tamamı ile sararıp döküldü. Bir tanesinde yeni yapraklar yeşermesine rağmen diğerlerinde böyle bir durum yok . Ama kurumada yok sanıyorum. Güllerin durumu bundan ibaret. Şimdi dediğim gibi bu gülleri yeni yerine taşırken budamamın iyi olacağını, gücünü yeni yerine harcayacağını düşünüyorum. Yanlış birşey yapıpta onları kaybetmek istemiyorum. Ana dallar bana sanki çok yaşlanmış gibi geldi . Bana nasıl bir öneride bulunursunuz ? Nerelerden budama yapmamı önerirsiniz ? Fikirleriniz ve önerileriniz benim için çok önemli ve değerli .Lütfen en kısa zamanda cevaplarsanız çok mutlu olacağım. Saygılar sunuyorum .. Eklenti 101875 Eklenti 101876 Eklenti 101877 Eklenti 101878 |
gül ağacı örneği
3 Eklenti(ler)
Merhaba
Eklediğim resimler deki güller 10 yıllık. Yazlıkta bir komşunun,nasıl budayarak yapılmış olabilir ? Bende bahçemdeki güllerin resimlerini ekleyip olup olmayacağı hakkında bilgi almak istiyorum.Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Teşekkürler sayın kgursan
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim minyatür gülüm. Üzerinde sürekli 3-4 çiçek oluyor. Solan çiçeklerini kesiyorum. Fakat çiçek kesmek budama olmuyor sanırım. Nasıl budamalıyım pek bilmiyorum. Doğrusu nedir? Şimdiden teşekkür ederim.:confused:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH]106524
[/ATTACH][/ATTACH] Bu da benim gülüm, budamam gerekiyor mu? Sadece bir tek gül var üzerinde, görünürde tomurcuk ta yok. |
Alıntı:
|
Minyatür gül
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Arkadaşlar gül tohumdan yetiştirilir mi ve de tohum oluşumu nasıl olur? Nerden bilgi alabilirim acaba.
|
Gül tohumdan yetişir, bazı güller çok kolay tohum verir. Gül altında meyvesi belirmişse içerisi tohum doludur. Lakin bu tohumlardan aynı gül çıkma ihtimali 0 a yakın bir ihtimal.
Tohumdan gül üretimi daha çok aşı anacı oluşturmak için yapılır. |
Teşekkür ederim Mutlu bey. Merakımı gidermiş oldunuz. Saygılarımla..
|
Merhaba arkadaşlar , böyle güzel bir site bulduğum için çok mutluyum. Katkısı bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Benim öğrenmek istediğim geçen sene çelik olarak diktiğim güllerimi dün yeni saksılara aktardım.Zamanlamam doğru mu ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bir soru sormak istiyorum; ekim-kasım ayında diktiğim gül çeliklerimin bazısı tuttu bazısı malesef tutmadı. hepsini 2,5 litrelik pet şişelere dikmiştim. tutanları bu baharda saksıya alabilir miyim?
|
Pet şişeleri keserek toprağını dağıtmadan geçirirseniz alabilirsiniz. Diğerleri köklenmedi diye atmayın biraz bekleyin canlanma şansıları var.
|
tekin ağabeyim, sağolasın. ümidi kestiklerim bütünüyle siyahlaşan çelikler. onları geri gelmesinin şansı kalmadı ne yazık ki. dediğiniz gibi pet şişeleri keseyim, üstelik de altından keseyim öylece saksıya alayım.
bir de köklü fide olarak aldığım minyatür gülüm vardı sonbaharda, dalları siyahlaştı fakat kökünden yeniden tazelenir diye onu saklıyorum, biraz da gübreledim. o canlanır umarım. |
tekin ağabeyim, teşekkür ederim, aynen söylediğiniz gibi yaptım hafta sonu. pet şişeleri dikkatlice keserek önce altını kapak gibi çıkardım, sonra yan taraftan keserek toprağını dağıtmadan büyük saksıya geçirdim.
bazılarının alt kısmı kesilince iplik gibi bembeyaz kökleri göründü, öyle heyecan vericiydi ki anlatamam :dilli: |
1 Eklenti(ler)
bu güldeki sorunu bilen var mı? varsa ne yapmak gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim. Böcek göremedim. özellikle yeni açan yapraklarda beyaz toz varmış gibi.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yılın ilk tomurcukları kırmızı çiçekli sarmaşık gülden geldi. Geçen yıl dikmiştim. Bu yıla çok hızlı başladı. Yoğun dallanma ve tomurcuklanma var. Çokta güzel kokar.
|
Arkadaşlar,
Bahçemin kuzey cephesine gül dikmek istiyorum ama sadece saat 16.00-16.40 arasında yani sadece 40 dakika güneş görüyor.Sizce gül dikmem mantıklı mı ve çiçek açar mı? |
Sayın kubat gül cinslerini çok iyi bilmemekle birlikte bahçemden örnek verebilirim.Benim bahçemin çok degişik yerlerinde güller var kimi sadece sabah güneşi alıyor kimi bütün gün güneş altında kalıyor ama nazar degmesin hepside çok güzel güller veriyorlar.Bence korkmadan dikin derim.
|
sevgili gülendam, anladığım kadarıyla külleme denilen hastalık meydana gelmiş. benim güllerime de aynı şey olmuştu Agofarm Topgan 100 ec isimli ilacı uygun ölçüde suya karıştırarak kurtuldum. fungisittir. çok fazla sulamamaya çalış. bir de
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 başlığına uğrarsan daha mükemmel olacak ;) sevgiler. |
sarmaşık gül
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Geçen yıl bahçeme bir sarmaşık gül diktim. Çok hızla dipten kalın bir sürgün verdi ve bu sürgün büyük bir hızlla -ama dallanmadan ve yapraklanmadan- üst kattaki balkona ulaştı. Balkon demirlerine sarılmaya başlayan kısım baharla birlikte yapraklandı ve sürgünler verdi,hatta tomurcukları bile var,ama alt kısım halen yapraksız. Şimdi aşağıdan ana gövdeden tekrar sürüyor. Bu uzun ve yapraksız kalın dalı derince budasam daha düzgün bir yayılım elde edebilir miyim? Sarmaşık güllerde tecrübesi olan arkadaşlar bana fikir verirlerse çok sevinecegim. Gülümün çıplak dalının ve balkondaki dallanmasının resimlerini de ekliyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025