agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Rosa osiria (Dışı kırmızı, içi beyaz/içi kırmızı, dışı beyaz gül) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7293.htm)

Wallnut 20-03-2008 23:41

Merhabalar.
Ben geçen sene bir arkadaştan kırmızı beyaz açan Atatürk gülü diye çelik almıştım.Gülün açmış halini görmedim.Kısmetse bu sene açar iki tane çeliğide köklendirdim.Sitede bulamadım açmış halini.Bu gülü bilen varmı. Çeliği aldığım arkadaş aynı gül olduğunu söylüyor.
Büğün bize misafirliğe gelen bir arkadaşımın komşusunun Hollandaya gittiğini 29 Nisanda geleceklerini söyleyince hemen atladım ******. Bana telefonlarını bildirecekler.Rica da bulunacagım bakalım getirirlermi İki şeçitten iki şer tane isteyeceğim.Getirirlerse bütün isteyen arkadaşlara bu yaz çogaltırız.Gelişmelerin günü gününe komu oyuna duyurulacagı ilanen bildirilir.Saygılar.

Dilek Erbil 21-03-2008 12:33

Walnut harika haberler bunlar,Atatürk gülü 'de gerçekten yakışır bir isim olur bu güle.Inşallah gelir...Bende deneyeceğim getirtmeyi,ama öyle çok gelmesi mümkün değil.Yurtdışından ihracat yapan arkadaşlar vardı onlar getirsede alsak...

Wallnut 21-03-2008 19:40

Merhabalar.
Bu ğün çeliği aldığım arkadaşı getirdim .İnt 'ten Sonja hanımın getirttiği gülün paketteki resmini gösterdim arkadaşa.Aynı gül olduğunu,ilk sayfadaki resimdeki gibi koyu kırmızı olmadığını,paketteki resimle aynı olduğunu tekrar teyit etti.İsmide Atatürk değil Türkiye'm ğülü imiş.Yalova da üretilmiş herhalde.Sizler biliyormusunuz bu gülü.Saygılar.

Sonja Varol 21-03-2008 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Wallnut (Mesaj 217349)
Merhabalar.
Bu ğün çeliği aldığım arkadaşı getirdim .İnt 'ten Sonja hanımın getirttiği gülün paketteki resmini gösterdim arkadaşa.Aynı gül olduğunu,ilk sayfadaki resimdeki gibi koyu kırmızı olmadığını,paketteki resimle aynı olduğunu tekrar teyit etti.İsmide Atatürk değil Türkiye'm ğülü imiş.Yalova da üretilmiş herhalde.Sizler biliyormusunuz bu gülü.Saygılar.

Sayin Wallnut,
asagida fotografini ve bilgisini verecegim gül cesidi, eger (Rose Osiria) ise, arayan üyeler sansli o zaman. Linki de asagida veriyorum, hemen iletisime gecsin arkadaslar... Ben de merak ettim dogrusu!

KIRMIZI-beyaz "Türkiyem" Gülü:

Yalava'daki Atatürk Bahçe Kültürleri Arastirma Merkez Ensititüsü'nde 13 yil süren çalisma sonucu kirmizi-beyaz gül üretildi.Dünyada esi bulunmayan bu güle Türk bayraginin rengini tasidigi için "Türkiyem" adi verildi.Sadece Yalovada üretilen bu kirmizi beyaz gül tescil edildiginde tüm dünyada "Türkiyem" adiyla taninacak.
http://img512.imageshack.us/img512/7...zibeyazof6.jpg
Alinti: Buradan.

beyaz orkide 24-03-2008 20:28

Ben aynı güllerden bahsettigimizi sanmıyorum.Hatırlarsanız osarıa gülü gümüşi beyazdı.Bence resim bizleri yanıltıyor.

ayhat 25-03-2008 10:10

Türkiyem gülüde çok muhteşem ama arkadaşlar iki resim arasında bariz fark var nasıl rosa osiria dersiniz

Güler 25-03-2008 12:59

Benim çelikler geldi, hemen ektim hatta üzerlerinde minik minik yapraklanma da başladı. Bu sene saksıda tutacağım ama sanırım çiçek açacaklar, o zaman rengine hep beraber bakarız.

Sonja Varol 25-03-2008 15:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 218408)
Türkiyem gülüde çok muhteşem ama arkadaşlar iki resim arasında bariz fark var nasıl rosa osiria dersiniz

Ben de katilmiyorum. Rose Osiria cok farkli. Ben saksi icinde topragi ile getirttigim icin, direk topraga diktim. Yaprak cikarmaya da basladi. Insallah yakin bir zamanda gülünü de sizlerle paylasirim.(Gerci suan kar yagiyor burada ama)

ilknur aşık 26-03-2008 09:10

Bu arada root rate (çıplak kök) sipariş verme zamanı october-march arası imiş. Yani mart sonuna kadar bu işi halledemezsek kaldı. Arkadaşlar çok zamanımız kalmadı.

ilknur aşık 26-03-2008 09:19

Güler hanım sizin çelikler çıplak kök mü geldi? eğer öyle ise nasıl ektiğinizi anlatırmısınız?
Kardeşimin eşi bana süpriğz yapmış. Black baccara siparişi vermiş benim adıma dün geldi. Ancak onun sipariş verdiği sitede osiria yok. İnternetten mail atmış ben bu gülü istiyorum, türkiyeye gönderme imkanınız varmı diye pek çok site gümrük birliği nedeniyle red cevabı vermiş. Bu site göndermiş posta ile, sanıyorum 6.38 sterlin gibi bir posta ücreti ödemiş. Bizde böyle yapsak. Bir üyenin hesabına ödemeyi yapsak , adres bilgilerimizi göndersek oda firmaya aktarsa ama bize tek tek posta ile gönderseler, ozaman gümrük problemi de olmaz. Kardeşimin eşi 3 kök almış, bana birini gönderdi. Yani üç kökte gümrük problemi olmadığı garanti .

site adresi: www.styleroses.co.uk/ - 26k

denizakvaryumu 26-03-2008 15:41

1 Eklenti(ler)
Bir R.Osiria resmi de ben ekleyeyim.

zenfree 26-03-2008 19:23

Çok güzel. Bu gül sanki dans ediyor. :)

özlem11 27-03-2008 10:24

Tek kelime ile şahane....

ilknur aşık 28-03-2008 10:13

Arkadaşlar nerdesiniz? Biz bu işi beceremeyecekmiyiz?

ayhat 28-03-2008 14:09

******* Sn. iLKNUR biraz zor gibi gözüküyor.

Wallnut 31-03-2008 16:04

Selamlar.
25 Nisanda benimçocuklar gelecekler kısmetse ABD den.Ben aradıgımız gül den satan site bulamadım.Sizlerden bilen varsa acele bildirsin lütfen.Benim geline yazarım .O halleder oğlana kalırsa hava alırım.Siyah ve kır beyazdan vardır inşallah.Saygılar.

feriha 31-03-2008 16:24

https://www.baldur-garten.de/

bu site satıştaydı ama kaldırmışlar Wallnut

Güler 31-03-2008 17:45

İyi akşamlar, sevgili İlknur aşık, 190 numaralı mesajınızı şimdi gördüm.
Hangi siteye başvurduysam, Türkiye'ye yollamıyoruz cevabını aldım. Ne bir ne iki adet ne de daha fazla. Peki Almanya'ya gönderebilir misiniz dedim, oradan alayım. Tamam dediler.
Bu arada duygu sömürüsüne başladım, sanki eşim yazıyormuş gibi davranarak 50. evlilik yıl dönümümüz ve eşim güllere çok meraklı ona bir adet Osiria gülü hediye etmek istiyordum dedim. Ancak bir adet çıplak kök olarak gönderebileceklerini söylediler. Gül İskoçya'dan geldi. Diğer iki adedi de Almanya'ya gitti. Onları da arkadaşım oradan postaladı.
Soğanların gelmesi büyük dert oldu. Türkiye'ye gelmişler ama 9 günde Sirkeciden Zincirlikuyu dağıtıma gelmiş. Böyle olduğunu Hamburg'dan öğrendim. Zar zor dağıtımda buldum. Neredeyse filizlenmişlerdi.
Güller, çıplak kök geldiler. Hemen Selahattin hocamızın verdiği kök tozuna iyice bulayarak torfa ektim ve gece gündüz suladım yavaş yavaş yapraklanma başladı. Sanırım bu seneyi saksıda geçirecekler. Daha sonra sizlere resim yüklerim.

ilknur aşık 31-03-2008 17:49

Güler hanım merhaba
Bende bir ingiliz sitesine yazmıştım. Ama red cevabı verdiler. Oysa bir başka ingiliz sitesinden black baccara aldık. Ama o sitede rosa osiria yok. Herhalde seneye kapınızda çok müşteri olacak. Ben en iyisi şimdiden listeye adımı yazdırayım.;)

Bende de köklendirme hormonu vardı. Ama hiç aklıma gelmedi:(
Direk gübre ile karıştırdığım bahçe toprağına ektim. İnşallah tutar

Wallnut 31-03-2008 20:17

Merhabalar.
Buldum oni.Abd deki gül satan sitelerden öğleden beri taramadığım site kalmadı.
Cut flower Whole sale.(kesme çiçek satıyor.Onlarla konuştumçiftliklerinden Wal-Mart'ta oğlumun adresine hatır için gönderiyorlar)
Toll free=1-188-99 STEMS
About garden com
jusdtourpictures com.

Yanlız şaşkına döndüm.Bizim güllerin o kadar şeçitleri varki şaşırdım.Amarikalılar özel olmak için bazı isimleri değiştiriyorlar çünkü.Rose Dynamite ve benzerlerine bakın.Hepsi birbirinden güzeller.Bu gece siteye giren arkadaşlar yorumlarını bildirsinler lütfen.Bu gece

geline siparişleri yazacagım.Güler hanım ve İlknur hanımlar muratlarına erdiler.Hayırlısıyla büyütürler inşallah.İlknur hanıma gelen Black baccara ' nın da okadar şeçitleri varki.Siteye girip okursa cevaplayabilirse benzerlerinden sipariş vereyim aynısı olmasın.Gelirse değiştirerek fazla şeçit sahibi oluruz.Saygılar.

zodabas 01-04-2008 10:19

Sayın Güler Hanım,
azminize hayran oldum.Çelikler yurtdışından Almanya'ya ordan da Türkiye'ye geldi demek... Maşallah. Harikasınız! :)

Güler 01-04-2008 13:43

Sevgili zodabaş, emin ol hiç de kolay olmadı. Adamlara illallah dedirttim herhalde, en sonunda razı oldular. Şu deliyi başımızdan atalım demişlerdir herhalde. Black baccara da çok iştahlı. Bu arada bana bir de gül kataloğu göndermişler. İçinde çok güzel güller var, bazıları ödül almış. Dikkat ettim bazı güller yalın kat aynen bizim yabani güller gibi ama
ödüllü. Anlayabilmiş değilim. Herhalde başka bir özellikleri vardır, belki çok güzel kokuludurlar.

beyaz orkide 01-04-2008 14:43

İki sene önceki cicek fuarında buyuksehır beledıyesının verdıgı bır gul katalogu vardı.Orada da ödullu guller vardı. Hatta 3 farklı katagoride odul almıs guller var.Kokusuyla rengiyle tac yaprak sayısıyla farklılıklar gosterıyordu.Cok yogun kokulu orta yogun kokulu dıye sınıflandırmışlardı.Hepside ithaldi.

beyaz orkide 01-04-2008 14:56

Sayın wallnut ben sizin mesajınızı anlayamadım.black baccaranın her cesidini mi kasteddınız yoksa bütün gül cesitlerını mı kasteddınız ?

ilknur aşık 01-04-2008 15:15

sayın Wallnut maalesef bende anlamadım? Site adresi nedir?
Ayrıca daha osiria yı bulamadım ki?

can17can 01-04-2008 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DivanE (Mesaj 196072)
Merhabalar.

Rosa Osiria Gülü arıyorum arkadaşlar .
Elinde olan veya ulaşabileceğim bir yol bilen varsa benimle irtibata geçmesini bekliyorum.

http://img145.imageshack.us/img145/6803/8637cg3.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/2197/2022ap2.jpg

mail: ali_gul85@hotmail.com

belki işinize yarar
[Isıya Göre Renk Değiştiriyor eirne'de Gül Bahçesi Oluşturan Emekli Ziraat Teknikeri Hasan düz'ün Hollanda'dan Getirerek Yetiştirdiği "Sihirbaz" Güller, Pazara Sunulmak İçin Gün Sayıyor.Botanik Çiçek Süs Bitkileri Fidanlığı sahibi Hasan Akdüz, 1995 yılında Edirne Tarım Müdürlüğü ziraat teknikerliğinden emekli olunca çiçekçilik ve peyzaj konusunda işe başladığını söyledi. Edirne'de 15 dekar alan üzerinde gül üretim çiftliği oluşturduğunu belirten Akdüz, 2005 yılının sonbahar ayından bu yana gül üretimi yaptıklarını bildirdi.tohumlarını Hollanda'dan getirttikleri gülün hava sıcaklığına göre aynı kök üzerinde sarı, bordo, kırçıllı krem, beyaz, pembe ve kırmızı açabildiğini kaydetti. “Sihirbaz” gül denilen türün üretiminin Türkiye'de ilk defa yapıldığını ifade eden Akdüz, “Güllerin goncaları oluştuğunda, hava ısısına göre renk değiştiriyorlar. Bu nedenle sihirbaz güller bir kökte 6-7 renk açabildiğinden görenleri şaşırtıyor. Fiziki yapısı bodur olan bu güller, diğerleri gibi uzamıyorlar. Ortalama boyları 35-40 santim arasında değişiyor” dedi. Gül üretiminin Bulgar uzmanlar tarafından yabani gül üzerine kökten aşı yöntemiyle yapıldığını ifade eden Hasan Akdüz, kökten aşı ve 3 çatallı şekilde üretilen güllerin tamamının yediveren gül olduğunu ve kasım ayına kadar açtığını söyledi. Güllerdeki renk sayısının 35, asma güllerle birlikte de 40'a ulaştığını belirten Akdüz, ağustos ayından itibaren bu güllerin aşılandığını bildirdi. “Yaptığımız bazı tanıtımlar sonrasında güllerimiz talep görmeye başladı. Elimizde 30-35 bin dal aşılı gül bulunuyor. Fakat şu anda talebi karşılayamaz durumdayız. Şimdiye kadar bize gelen talep ise 100 bin adet gül civarında. Mersin'deki bir ihracatçı firma da Irak'a ihraç etmek üzere bizden 20 bin adet gül talebinde bulundu.” Kasım ayından itibaren aşılı gülleri pazara sunmayı hedeflediklerini söyleyen Akdüz, “sihirbaz” güllerin dalının 10 YTL, normal güllerin ise 2 YTL'den alıcı bulduğunu kaydetti.
http://www.botanikcicek.com/gfidanlari.php

ilknur aşık 01-04-2008 16:26

Can17can arkadaşımızın verdiği sitede osiria'ya benzeyen bir gül var. Bazı internet sitelerinde yukarıdaki kadar koyu renk göstermiyor. 164 nolu mesajda sonya hanıma gelen osirianın resmi var. Acaba Edirne'deki gül osiria olabilirmi? Ne dersiniz?

denizakvaryumu 01-04-2008 16:30

http://www.botanikcicek.com/images/gfid5cb.jpg

evet bu r.osiria .

İklimsiz 01-04-2008 16:40

Bunca zaman boşuna mı aradık yani osiriayı, burnumuzun dibindeymiş :)

beyaz orkide 01-04-2008 17:39

Bence bu gülde osarıa degıl.Ama buda muhteşem sahip olmak isterim dogrusu.Ama bizim osarıa gülümüz sadece 3renk acıyordu hatırlarsanız.Ayrıca gülümüz(osarıa)baston gül boyu1.20cm idi.Oysa edirnedeki gül baston degilmiş bodur gül imiş boyu35-40cm.Bana sorarsanız almaya deger hemde 10lıra gıbı komık fıyata.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025