agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Rosa osiria (Dışı kırmızı, içi beyaz/içi kırmızı, dışı beyaz gül) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7293.htm)

beyaz orkide 07-03-2008 11:10

Anlasılan talep patlaması yasıyacagız.Ohalde bende 1 tane osarıa gülünden fedakarlık edıyorum.Alamayan arkadasımın biri faydalansın.3adet osarıa ve 1 adet black baccara olarak yineliyorum.Buarada benim adresimi verebiliriz.İstanbul uygun olursa ben dagıtımla ilgilenebilirim.Corbada benim de tuzum bulunsun isterim.

sabah 07-03-2008 11:16

Internet üzerinden 3 ayrı 10'lu paket sipariş yapılması çözüm olabilir.

sinaninci1 07-03-2008 11:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilknur aşık (Mesaj 212104)
Sn Hoyadag, sn cezzar nerdesiniz?
Biz nasıl yapacağız bu işi?
Yurt dışından daha önce sipariş verip getirten üyelerden yardım alsak?

İki gündür bende bahçede ilaçlamayla ilgileniyordum pek fazla zamanım olmadı,
yurt dışı siparişi işine gelince, ufak pakerler halinde çelik ve tohum getirttik, ama köklü bitki ve büyük paket hiç sipariş etmedim, gümrük konusundada pek fazla bilgim yok, ama şu yapıla bilir bir paketin posta ücreti 30€, onun için bence iki üçlü guruplar halinde sipariş verilirse, gümrükte sorun olmıyacagı gibi bizlerede fiyatta daha uygun olur. 10 paket biraz büyük olacak gibi

sabah 07-03-2008 11:35

Sitelerinde içinde 10 adet olan tek paket seçeneği vardı, onu demek istemiştim.

ilknur aşık 07-03-2008 12:07

Biz Hollanda'dan meşhur mum çiçeği siparişini gerçekleştirirken hem toplu sipariş verdiğimiz için toplu sipariş indiriminden yararlanmıştırk,hem de üretici her siparişi tek tek göndererek gümrük problemini aşmıştık diye hatırlıyorum. Ama tabi bu işi organize eden üyelerimiz çok daha iyi bilir. Ama hoyadag'a artık ulaşamayız sanıyorum. Mesaj kutusu kapalı. Bu organizasyon ile uğraşan diğer üyeler belki yol gösterir. (Sn cezzar nerdesiniz?)
Ama bu arada firma ile irtibata geçip olanları rezerve ettirsek. Biz burda nasıl yaparız derken onlarda giderse çabalarımız boşa gider.:(

Dilek Erbil 07-03-2008 12:11

Hollanda'ya mail atmıştım biz bu 30 kök'e talibiz ve bize rezerve edermisiniz diye,cevap bekliyorum.

ilknur aşık 07-03-2008 12:23

Teşekkürler Dilek hanım siz bizden hızlı çıktınız. Şimdi içim rahatladı.

aybars_1974 07-03-2008 16:01

arkadaşlar bende aynısı yok ama türkiyede daha yeni olan ismi lisi olup renkleri kırmızı beyazdır.piyasada fazla üretimi yoktur.ben 2 senedir üretim yapıyorum.bu renkten şu an elimde 2000 adet mevcuttur.ayrıca türkiyede olmayan benim bile bu sene anaçlık alıp üretmeye çalıştığım ayrıntılarını birazdan vereceğim gül çeşidi varki;elimde sadece bu sene üretebilmek içi sadece 5 anaç vardır.ismini şu an için bilmediğim bu gül:katmerli koyu kırmızı üzerine sanki bir insan elini boyaya batırıp bir duvara parmaklarını sıçratarak yaptığı şeklin kırmızı katmrli gül üzerine düşmüş motifidir.nasipse bir ay sonra buradan size anlattığım güllerin fotolarını göstereceğim size.genelde kargoyla siparişinizi temin edebilirim.selamlar.saygılar.feridun akın.tel:05363017672.email:asyali_1974@hotmail.com

Sonja Varol 07-03-2008 16:31

:DSehr geehrte Frau Varol,

wir haben heute eine Lieferung für Sie versandfertig gemacht und
der Deutschen Post (DHL) zur Auslieferung an folgende Anschrift
übergeben:
Folgende Artikel werden geliefert:
1x 354001 1 St Rose Black Baccara(R), Co 3 11,95 EUR
1x 350142 1 St Rose Maja Oetker(R) 6,95 EUR
1x 350030 1 St Rose Cornelia Pötschke(R) 9,95 EUR
1x 354016 1 St Rose Osiria, Co 3 11,95 EUR
1x 10420 1 Po Radies Mix Bunte Farbpalette 0,98 EUR :D

Sevgili doga dostlarim. Az önce aldigim maili sizlerle paylasmak istedim. Siparisini verdigim güllerim bugün postaya verilmis.
Cok sevincliyim. Umarim sizlerde benim gibi en kisa zamanda güllerinize kavusursunuz.

çiğdem11 07-03-2008 16:42

Çok şanlısınız kıskandım :) Darısı başımıza..

Sonja Varol 07-03-2008 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiğdem nazlı (Mesaj 212353)
Çok şanlısınız kıskandım :) Darısı başımıza..

Aslinda benim aldigim yerden gönderilebilseydi Türkiye´ye, yardimci olmayi cok istemistim. Hatta birkac kez telefon görüsmesi de yapmistim ama postaya takildi.
Umarim Hollanda baglantili bile olsa insallah en kisa zamanda güllerinize kavusursunuz...

ilknur aşık 08-03-2008 12:59

Dilek hanım hala cevap gelmedi mi acaba ?
Meraktan hasta olduk:o

ilknur aşık 10-03-2008 12:27

aybars 1974
Ben mesajınızı pek anlamadım. Siz bu gülleri yurt dışından getirdiyseniz zaten onların kendi adı vardır ve internettede resimleri vs. mevcuttur.

Sonja Varol 10-03-2008 12:46

Rose Osiria ve Black Baccara

http://img72.imageshack.us/img72/7325/im000043eq8.jpg

http://img72.imageshack.us/img72/5359/im000045ft8.jpg

http://img524.imageshack.us/img524/2333/im000048ee2.jpg

Bugün sevincliyim. Güllerim bugün nihayet elime ulasti. Almanya´da olmama ragmen tam 3 hafta sürdü. Saksisi ve topragi ile oldugu icin her mevsim dikilebilir. Sizlerde umarim biran önce kavusursunuz.
Güllerimin yetisme asamalarini bahcemle ilgili baslikta devam edicem.

Dilek Erbil 10-03-2008 13:41

Merhaba,
cuma günü telefonla aratıp,mailime cevap alamadığımı söylettim,onlarda cevap yazdığını söylemişler ama hala bir mail yok,hatırlatma ve rica mailime de henüz cevap alamadım.
Sözlü olarak 30 kök göndermenin sorun olmıyacağı ve 40 - 60 euro arası posta tutabileceği idi. Buraya kadar haberler güzel,fakat beni endişelendiren Türkiye'deki gümrük.Böyle toplu gelişlerde sorun olabilecek gibi geliyor.Aslında gruplara ayrılsak daha iyi olacak gibi.Birde başka bir yerde Bauhaus'un satın alma bölümüne baskı yaratıp getirtmeye çalışmak vardı,acaba onuda mı denesek?

Güler 10-03-2008 14:02

Sevgili Dilek, bak bu aklımıza gelmemişti hiç. Çok doğru Bauhaus'u telefon yağmuruna tutalım mı?
Sanırım benim soğanlar da gümrükte takıldı, hediye olmasına rağmen. Nasıl halledebileğimi bilemiyorum, beynim çatlayacak çareler üretmekten. Parasını isteseler, tekrardan ödemeye hazırım valla.
Gül ise daha yolda, İskoçya'dan tıngır mıngır geliyor inşallah.

Dilek Erbil 10-03-2008 14:13

Aslında bu işin ithalatını yapan arkadaşlarda var ,onlar yardımcı olsa.Galiba bizim sayılarımız onları tatmin etmiyor.
Bauhaus'la ilgili bölümü bulamadım denizakvaryumu yazmıştı galiba mail adresini satın alma müdürünün.

Dilek Erbil 10-03-2008 14:21

QUOTE=denizakvaryumu;212293]İşte bu çok iyi haber.

acoruk@bauhaus.com.tr

e-mail adresini kullanan ithalat müdürü Adnan Beye taleplerimizi belirtelim.

Özellikle rosa osiria gül isteyenlerle sunshine blueberry ve top hat blueberry isteyenler e-mail atsın derim.

Benim listem kabarık... listeyi hazırlayıp ben de posta göndereceğim.
[/QUOTE]

Ben bunu Likapa bölümünden kopyaladım.Bence bu iyi bir yol,sonuçta onlarda müşteri memnuniyeti peşindeler,ve en önemlisi satılmayan bakımsız bitki dolacağına talep edilenleri getirsinler.:))
Sevgili Güler hanım,siz çok sabırlısınız ve sabrın sonu selamettir :))

ilknur aşık 11-03-2008 16:44

Ben mesaj attım. Rosa osiria, black baccara, ruby wedding ve papa meilland türlerini istedim. Bakalım ne olacak?:rolleyes:
Hatta acaba ağaçlar üyeleri olarak biz şu kadar çelik istiyoruz acaba getirmeniz mümkünmü diye de yazsak mı?

Belki 40 **** 50 çeliğin satış garantisi olursa farklı ilgilenebilir, ciddiye alabilir. Biz zaten rahat 50 yi buluruz.

ilknur aşık 13-03-2008 14:54

Dilek hanım hala cevap gelmedi mi acaba?

Dilek Erbil 13-03-2008 15:03

Hollandadan mail yok ,fakat sözlü olarak ayrıldı 30 kök.Bence bir kaç kişi ilk deneme siparişini yapsın onların sitesinden.Ben biraz karamsarım gümrük konusunda mesela Karınca hala soğanları bekliyor,oysa tohumlar geliyor sorunsuz :(( Karar sizlerin arkadaşlar biraz riskli geldi bana.

ilknur aşık 13-03-2008 16:48

Dilek hanım hangi siteyle görüştünüz? site adresini yazarmısınız

Dilek Erbil 14-03-2008 09:27

http://www.border.nl/index1.html
Sinaninci'nin bulduğu siteydi.
Kolay gelsin,

Wallnut 15-03-2008 21:55

Selamlar .
Bu iş namus meselesi gibi oldu.İnşallah Bauhaus yetkilileri olumlu cevap verirler.Olmazsa şayet!
Almanya 50€ cıvarı. 30€ posta üçreti tutuyormuş.Şayet Sonja hanım orda sipariş verirse (Üçretlerini gönderelim) ben günü birliğine gider alır gelirim.Benim vize derdim yok(Salı ve Cumartesi hariç babamı dialize götürüyorum).Hollanda da dan kesin dönüş yapmış bir tanıdık var.Oğlu İstanbul da çalışıyor.Onun orada tanıdıkları vardı.Ona ulaşıp konuşurum.Tutarları gönderirsek onlar oradan alır,bende gider alır gelirim. 25 kğ mı ğeçmeyecek bavulalara sığacak şekilde paketlenirse problem yaşanmaz.(En son çare bu aklıma gelen, inşallah gerek kalmaz) Saygılar.

ilknur aşık 17-03-2008 14:21

Neye karar verirseniz ben hepsine uyarım. Ama galiba sonja hanım yaklaşık 10 gün nete giremeyecek.
Bence de bu iş namus meselesi oldu.

ilknur aşık 18-03-2008 10:43

Kafama takılan bir soru var. Biz bu çelikleri çıplak kök alacağız. Peki bu mevsimde çıplak kök ekebilirmiyiz? Yoksa bunu daha bahar gelmeden alıp ekmemiz mi gerekirdi?

ayhat 19-03-2008 15:00

Sn. İlknur öyle tahmin ediyorum ki bizim bu hızla fideleri elde etmemiz zaten seneye bahar başını bulur :p

Yanlış anlamayın sadece sabırsızlanıyorum, birde iki renkli gül değil bizim derdimiz, o formda olması, iki renkli gül tabiyki var güzel ülkemizde yoksa niye arayalım dışarılarda. Bu yüzden iki renkli güllerle rosa osiria aynı değil.

Sebahattin Sargın 20-03-2008 20:51

Merhaba arkadaşlar;

Sonja Hanım ile az önce konuştum, kendisi işlerinden dolayı agaclar.nete giremediğini belirtti. Eğer bu konuda istek varsa Almanyaya gidecek olan arkadaşa yardımcı olabileceğini belirtmemi istedi.

Sevgiler ;)

İklimsiz 20-03-2008 20:53

Gül kahvehanesinde, Güler hanım gülünün geldiğini yazmıştı:p

ayhan coruk 20-03-2008 21:14

merhaba arkadaslar bu gülden(rosa osiria) mümkünse bende almayı çok istiyorum (4adet çelık olarak) dilek hanım bır hesap numarası versın oraya ucretlerı yatıralım çelık seklınde gelırse malıyetı dusuk olur not ben seramda üretıp çogaltmak amacıyla (anaçlık) talep edıyorum çelik olarak gelse dahı cok rahat koklendırebılırım herkese çalısmalarında basarılar dılıyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025