agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Rosa osiria (Dışı kırmızı, içi beyaz/içi kırmızı, dışı beyaz gül) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7293.htm)

Sonja Varol 30-04-2008 10:21

Ayhat, size katiliyorum, ayni düsüncedeyim...

Oyaman 30-04-2008 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 230642)
Arkadaşlar hiç bu birbirinden güzel iki çiçek birbirine benziyormu, eğer benziyorsa ben rosa osiria dan vazgeçiyorum, çünkü ikisinin aynı olduğunu anlayamıyorsam eğer benim rosa osiria almaya hakkım yok diye düşünüyorum.

Benimde Rose Osiria gülü aramak ve almak gibi bir derdim yok sayın Ayhat !!!:confused::confused:

ayhat 30-04-2008 10:41

Ya moralim bozuluyor böyle alakasız çiçekleri gördükçe biz ne diyoruz karşımıza neler çıkıyor, tamam öneri gelmesi çok güzel, bakın benden bu kadar bile fikir çıkmadı, ama yanlış yönlendirme de yapmayalım.

ayhat 30-04-2008 10:43

Sn. Oyaman aramadığınızı biliyorum sadece bende var dediğiniz çiçek benzemiyor diyorum, yanılıyormuyum?

Oyaman 30-04-2008 20:12

Sevgili arkadaşlar bu Gül için öyle şeyler yazmışsınızki inşallah bendeki
bu Gül aradığınız Güldür . Eğer öyle ise madeni buldunuz demektir . Hemen gece karanlğında apar topar fotoğrafladım . Flaş fazla geldi ama bir fikir verir sanırım .

Bu mesajımı daha dikkatli okursanız bunu bir dilek cümlesi olduğunu ve soru içerdiğini daha iyi anlarsınız . Buradaki dilek , eğer aradığınız Gül bu ise size çelik
yapıp gönderebilirim demektir .
Bunda bir yanlış yönlendirme ve art niyet var ise sizin gibi kişilerin olduğu bir
forma ben bir daha uğramam !!!!!

Sebahattin Sargın 30-04-2008 20:57

Arkadaşlar bu tip gereksiz tartışmalar forumdan yeterince arkadaşımızı uzaklaştırdı zaten. Sevgili Oyaman elinde buna benzer bir gülden bulunduğunu ve eğer bu osiria ise sizler ile paylaşacağını söyledi. Bunda hiç bir art niyet veya yönlendirme yoktur. Benzemiyorsa da bu açıklanır olur biter, bir birimizi kırmaya lüzum bile yok.

Sevgiler ;)

feriha 30-04-2008 21:24

Sevgili Oyaman yana yakıla aranılan gülün bir an kendi gülü olabileceğini düşünmüş ve sevinçle mesaj yazmış! Arayanlara yardımcı olmak için.. Resmi gönderilen gül anlaşılan iki renkli.. Ya da yapraklarının içi ve dışı arasında fark var. Zahmet edip bir de resmini yollamış çeliklerini paylaşmak için.. Durum bundan ibaret. Gerginlik yaratacak yazışmalardan kaçınmanızı rica ediyorum. Bu foruma güzel şeyler paylaşmak için giriyoruz.

Buket Aknar 30-04-2008 22:30

Paylaşımcı biri olduğunu bildiğim için eminim ki sevgili Oyaman bu mesajı tamamen iyi niyetle yazmış. Ayhat'ın mesajını okuyunca doğrusu çok üzüldüm. Benzeri bir gül ben de de vardı. Yani Oyaman dan önce ben de benzer bir mesaj yazabilirdim. İnsanlar yüzyüze olduğunda duygularını daha güzel ifade edebiliyorlar ancak bu gibi ortamlarda yazdıklarımız duygularımızı doğrudan ifade etmeye yetmiyor. Bu nedenle yazacaklarımızı çok iyi düşünüp, tartmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Selahattin Yılmaz 30-04-2008 22:41

Tartışmayın bu bitki elinde olan varsa seboya göndersin Kestel'de bir gülcüye hazirandan sonra aşılattırayım herkeste olsun sebo herkese gönderir.

Sebahattin Sargın 30-04-2008 22:47

Ben böyle bir işi seve seve yaparım arkadaşlarım için, yeter ki isteyenler maliyetine katlansınlar. Zira tek başıma böyle bir şeyin maliyetinin üstesinden gelemem. Hocamın desteğide olursa bu iş olur.

Sevgiler ;)

ayhan coruk 30-04-2008 23:16

Oyaman kardes guzel duygularla bırseylerı paylasman bızı memnun ettı ve bu sıtede zannedıyorum cogunlukta benım gıbı dusunuyordur. paylasımın ıcın tesekkurler Bu sıtenının yüregı doğa sevgısıyle dolu herkese açık olduguna ınanıyorum. Ve Formda kalmanı umuyorum.

venus 01-05-2008 00:23

Sevgili Sebahattin, ben varım maliyeti neyse kabulumdur.Eminim diger arkadaslarda bunu destekleyeceklerdir.
Sanırım bir yanlıs anlaşılma durumu var.
Sevgili Oyaman,foruma bir daha ugramam demek bu kadar kolay olmamalı,sizin burada yazılarınız ,emeginiz ve dostlarınız var.İnanın eger içimizde art niyetli kişiler varsa zaten bu forumdan keyif alamayacaklardır.Çünkü ortak noktalarda bulusulamayacaktır.Bu yuzden forumda kalmalısınız siz yanlış birsey yapmadınız.
Sanırım Sn.Ayhat'da nasıl siz bir anlık heyecanınızı bizimle paylastıysanız ,kendisi de bir anlık hayal kırıklıgıyla bu yazıyı yazmıs olabilir.(en dogal haliyle,maske takmadan belki de karşıdaki kişinin kırılabilecegini o an düsünmeden;))
Eger siz ve sizin gibi ,biz ve bizim gibi insanlar olmazsa ortak noktalarda nasıl bulusacagız ve biz yeni üyeler nasıl yeni dostluklar,arkadaşlıklar kurabilecegiz sizler olmazsanız;) Sevgiler

ayhat 01-05-2008 08:56

Sn. Oyaman bu sabah ilk buraya baktım ve çok üzüldüm, bende kötü niyetle yazmadığımı belirtmek isterim, ki mesajımda ikisininde birbirinden güzel olduğunu belirtmiştim, eğer ayrılacak biri varsa o ben olmalıyım çünkü sizlerden çok daha yeni biriyim bu sitede, güncel olarak takip ediyorum, ve mutlu bir yer burası. Birde ben 243 nolu mesajımda benden bu kadar bile bir fikir çıkmadığını yazdım, biraz daha hassas düşünmem gerekirdi sanırım, ben hiçbir zaman art niyetli olmadım, siteden ayrılmak zor ama rosa osiria dan vazgeçtim artık, ona her baktığımda bu anlaşmazlığı hatırlamak istemem.

Kerem50 01-05-2008 14:15

Ben İngiltere'den bir arkadaşıma sipariş verdim. Yaz tatiline gelirken 1 adet getierecek.
O kadar sabredebilirseniz, Selahattin Yılmaz bey'in önerisini uygulayabiliriz.

ilknur aşık 01-05-2008 14:30

Sn Ayhat ve Sn Oyaman
Lütfen her ikinizde forumdan ayrılmayın. Belliki her ikinizde son derece iyiniyetli olduğunuz haalde birbirinizi yanlış anlamışsınız. Burası bizlerin bir ortak paydada buluştuğu ve mutlu olduğu bir yer. Lütfen biz hepimiz her ikinizi de burada görmek istiyoruz. Biz burada hiç birbirini tanımayan insanların dost olduğunu, kahvelerde birbirlerine günaydın demeden güne başlamadıklarını, paylaşmayı görüyoruz. Eminimki bir süre geçince her ikiniz de bu olayı buruk bir tebessümle hatırlayacaksınız.
Ayrıca ben de üzerime düşen maliyete katlanırım. Ama dikkatinizi çekmek isterim arkadaşlar botanik çiçekte daha önce yayınlanan alyans gül ile sonya hanımın rosa osiria sı aynı değilmi? (Yalnız botanik çiçekteki kokmuyormuş)

ayhat 01-05-2008 14:31

Teşekkürler Sn.İlknur.

Sevilay 01-05-2008 14:42

Alıntı:

Ama dikkatinizi çekmek isterim arkadaşlar botanik çiçekte daha önce yayınlanan alyans gül ile sonya hanımın rosa osiria sı aynı değilmi? (Yalnız botanik çiçekteki kokmuyormuş)
Evet sevgili İlknur Aşık, gerçekten kokmuyor.Ama çok benziyor.
Ben Rose Osiria diye bir iddiada bulunmuyorum, ama o kadar güzel bir kırmızı ve kadife gibi bir doku var ki, görmek lazım.:)

Koyu bir kırmızı ve beyaz bu kadar mı yakışır birbirine?:)

ilknur aşık 01-05-2008 15:57

Zaten ben acaba botanik çiçekteki de rosa osiria mı diyorum sevgili sevilay. 164 nolu mesajda sonya hanıma gelen osiria ile botanik çiçekteki alyans gül aynı gibi, ama sonya hanımın sipariş ettiği site almanca olduğundan (ben almanca bilmiyorum) onun satın aldığı gülün kokulu olup olmadığını bilmiyorum. Sanıyorum şu anda güler hanımda ve sonya hanımda osiria var. Açtığında kokulu olup olmadığını öğreneceğiz. Yani eğer sonya hanımınkide kokusuzsa zaten o zaman botanik çiçekteki de bence osiria. Birde renk meselesi var, aşağıda verdiğim sitedeki osiria kokusuz diyor, ama rengi de sonja hanımın aldığı sitedekinden koyu
http://www.bakker.co.uk/index.aspx?N=905003&start=3
buda sonya hanımın aldığı site
http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTr...1da123298.html
almanca bilen arkadaşlar lütfen tercüme etsin bize
Bir an önce osirialar açsada şu meraktan kurtulsak diyorum :o

Sevilay 01-05-2008 16:13

İlknur hanım, şu anda bendeki Alyans gülün rengi ile Sonja hanımın aldığı sitedeki gülün resmi aynı renk.

Koyu kadife bir kırmızı.

Diğer sitedeki resim belki de ışığı az aldığı için koyu çıkmıştır.

Yani sihirbaz gül kadar siyahımsı değil ama oldukça koyu ve güzel bir kırmızı.
İtiraf etmeliyim ki çook uzun zaman önce bir iki minyatür gül yetiştirme denemem olmuştu ve külleme hastalığı ile baş edemediğim için vaz geçmiştim gül yetiştirmekten.

Ancak bu güller gerçekten muhteşem.
İyi ki almışım..:):)

tomurcuk054 01-05-2008 16:23

Rose Osiria benzer bir gül benim bahçemdede var

özlem11 02-05-2008 17:16

Arkadaşlar dün bi apartmanın bahçesindeki Gül dikkatimi çekti.Acaba sizin aradığınız gül olabilirmi? Sizler için fotografını çektim.

ilknur aşık 03-05-2008 08:07

Teşekkür ederiz yardımlarınız için ama maalesef değil. Sanıyorum sayfanın başında osirianın resimleri var, bakınca sizde farklı olduklarını anlayacaksınız.

Todor 03-05-2008 08:54

http://img145.imageshack.us/img145/6803/8637cg3.jpg

Rosa osiria (Dışı kırmızı, içi beyaz/içi kırmızı, dışı beyaz gül) resmi. İlk sayfayı açmak zor oluyorsa, ben buraya ekleyeyim.

gokhan aydinli 03-05-2008 17:17

Bugün Cevahir Koçtaşta bu güller'den gördüm fiyatı ise 6 milyondu etiketlerinde mini gül yazıyordu.. Ayrıca üstünde limonu bulunan limon ağacı ise 19 milyon gibi makul bir fiyatla satılıyor.. Arada özellikle salı günleri Koçtaşta yeni sağlıklı bir çok bitkiyi ucuza temin edebilirsiniz..

Oyaman 04-05-2008 20:02

Doğaya ve çiçeklere olan sevgimi anlayan , paylaşmaktan ne kadar mutluluk duyduğumu bilen ve benim için nazik mesajlar yazan arkadaşlarıma , bu hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ederim .
Ağaçlar . net beni kovmadıktan sonra hiçbir yere gitmeye niyetim yok . Üzüntü
ve sinirle karışık bir mesajdı o ! Sizleri üzdüysem özür dilerim .

aysbergtuna 05-05-2008 09:00

Çok sayıda fidanlıkta araştırmamdan sonra buldum. Balıkesir'de bir fidanlık osira gülünden çok miktarda çeliklendirdi. Şu an için satış yok. Ama önümüzdeki yıl 3-4 Ytl satışa başlıyacak.

ilknur aşık 06-05-2008 11:22

Aysbergtuna acaba ayvalık tarafında mı bu fidanlık? Bende orda bir fidablıkta bulmuştum. Ama bu sene satışı yok dediler.

Wallnut 08-05-2008 23:50

bendekı gul

1 Eklenti(ler)
benım yetıstırdıgım gul.

Arjin 09-05-2008 00:12

Hollandadaki arkadasim haziranda buraya gelirken osiriadan getirecekmis ama haziranda tutmasi imkansizlasmiyor mu?

ilker_eroglu 09-05-2008 00:54

Selamlar,

Gecen hafta içerisinde teyzem almanyadan geldi ben ona siyah gül ve Rosa osiria istemiştim fakat bulundugu şehirde bulamamış almanya içersine teslimat yapan bir internet sitesi adresi verebilecek arkadaşlar var ise benle irtibata gecsinler bende o site aracılıyla sipariş vereyim yakında bir akrabam daha gelecek onla getirtmek isterim.

Yardımlarınız için tesekkürler.

İlker

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025