![]() |
Teşekkür ederim sayın fellez, içerde olduğuna göre önümüzdeki aylarda budayabilirim. Bitkimin boyu bir metre civarında, bunun nekadarını budamam uygun olur?
|
Alıntı:
|
Merhaba sevgili güngör hanım.
Bugün bir paket geldi açtim birde negöreyim. Japon gülü nekadar mutlu oldum ama tepesinden gırılmış hemen diktim. Size çok teşekkürle emeyinize salık. Salıcakla kalın. |
Sevgili Sevim4 güle güle büyütün sevgiyle kalın.
|
merhabalar, nisan ayında bir tane japon gülü almıştım. ağustos ayında beyaz küçük sinekler oldu moralim çok bozuldu yapraklarının arkasına baktığımda küçük yumurtuları vardı en son sinek ilacı sıktım geçmedi, arkasından sabunlu suyla yıkadım. yine geçmedi bende bütün yapraklarını koparttım. geçmeyecek gibi ne yapmalıyım. bütün çiçeklerimde aynı hastalık oldu şimdiden teşekkürler.
|
4 Eklenti(ler)
Sonunda Haziran ayında çeliklediğim katmerli japon gülüm de açtı. Bunun birde diğer renklerini bulsam ne güzel olacaklar.
|
Arkadaşlar çelik **** tohumu olan paylaşmak isteyen varsa özel mesaj atabilirmi acaba?
|
Alıntı:
Evdeki japon gülüne bu fotoğrafları göstersem iyi olacak:)Geçen seneden beri açmıyor bir türlü.:( |
Çok güzel sevgili almira.
Payımıza düşermi inşallah. |
Teşekür ederim arkadaşlar. Daha önce de tomurcuklanmıştı ama çiçekler açılmadan döküldü. Bu seferde döker diye bayağı korkmuştum. Darısı sizinkilerin başına. Çelik konusunda hiçbir sıkıntı yok arkadaşlar. Sağolsun bizim belediyeler bütün parkları kırmızı japon gülü,fırça çalısı,oya ağacı,pavlonya,tesbih ağacı,orkide ağacı,zakkum ,defne yapraklı kartopu,manolya,begonvil şu anda adı aklıma gelmeyen bir sürü ağaçla donatıyor. İnşallah ben başarısız ilk denemeden sonra çelik gönderme işini de öğrenirim de baharda size bir sürü çelik gönderirim.
|
Alıntı:
|
daha önce hiç bir yerde görmemiştim japon gülünü. her bir rengi ayrı güzel. arkadaşlar gülleriniz muhteşem, bol çiçek vermeleri dileğiyle
|
3 Eklenti(ler)
Muğla/Yatağan arasında çiçekçide kırmızı, sarı ve beyaz türleri ufaklar 3TL/ad. büyükler 5TL/ad.
|
3 Eklenti(ler)
Birr iki resim de sarı katmerli japon gülünden.
|
Sevgili almira sıcak memlekette olmanın güzelliği,bizim binbir zahmetle kısıtlı mekanlarda yetiştirmeye çalıştığımız bitkiler oralarda cadde ve sokaklarda.. Şu çelik işide beni çok mutlu etti.Eğer imkan varsa bu dönemdede köklendirme yapabiliriz.Çeliği bir pet şişeyi ortadan kesip içine dikerek üzerini tekrar bantlayıp hava almayacak şekilde nemli olarak gönderebilirsiniz.Japon gülü en güzel bu şekilde köklenir.Eğer imkan varsa alıcı ödemeli kargo ile ben kırmızı,bordo,beyaz ve sarı katmerli japon gülü bulmak istiyorum.
|
Bu gün japon gülü aldım. Katmerli olduğunu söylediler tomurcukları üzerinde... Rengi bilmiyorum, süpriz olacak. Fotoğrafları açtığında çekip sizlerle paylaşmak isterim.
|
2 Eklenti(ler)
|
benim japon gülüm kırmızı, sarısını hiç görmemiştim maaşallah çok güzel
|
3 Eklenti(ler)
Japon gülüm nihayet açtı. Pek çok tomurcuk var ama ben ilk çiçekte eklemek istedim.Yorumlarınızı ve önerilerinizi benden esirgemeyin ne olur...
|
Çok güzel görünüyor sayın Nejla K. Güle güle büyütün. Rengi kırmızı mı? Fotoğrafta mı öyle görünüyor?
|
Teşekkürler almira, fotoğraftakinden bir ton daha açık bir kırmızı rengi... Birkaç açmak üzere olan tomurcuk var açınca onları da eklerim.
|
Tohum olarak nasıl yetiştirebilir miyim internette beyaz renkli japon gülü tohumu buldum da?
|
Japon gülü kışın yapraklarını dökermi? Yoksa kapalı balkonda duran Japon gülümü kaybediyormuyum sizce?
|
Japon gülü kışın yaprak döker, 0 derecenin altında bir yerde uyutursanız ölür.
|
Benim Japon gülüm sanırım uyumadı .Hala yeşil yapraklar var ve büyümeye devam ediyor..
|
Bu yıl havalar güzel gidince benim japon güllerim aynı şekilde çalışmaya devam ettiler.
Hava gündüz 8-9 derece, bayağı bir soğuk var dışarıda ama her sabah 8-10 yeni çiçek buluyorum balkonda.Şu anda katmerli beyazdan, pembeye, sarıya her renk çiçek var üzerlerinde. Tek sıkıntı rüzgar, soğuk havada rüzgarda kalan bitkiler çok yıpranıyor. Bir de bu yıla dek japon güllerini hep güney , en azından güney-doğu cephesinde tutmuştum evin.Bu yıl kuzey cephesinde hem de üstü kapalı balkonda denedik ve tüm yaz yine aynı coşkuyla çiçek açtılar.Hatta aşırı sıcaklarda susuz kalma dertleri olmadı ve bitkilerin yaprakları güney cephesindekilerden daha sağlıklı oldu. Şimdiye kadar bildiklerimin, düşündüklerimin tersi gerçekleşti bu yıl. |
Japon gülümü koruma altina almali miyim?Gecen geceki soguk yapraklarini vurdu.Bu normal mi?Yani kis uykusuna hazirlik mi yapiyor?...
|
Hemen önce çuval sonra naylonla sarınız. Dün gece Çeşme' de ve Gümüldür' de japon güllerini don vurdu.
Don vuran japon güllerini yeniden sürgün verinceye kadar asla budamayınız. |
Cok sagolun bunu söylediginiz icin,bugün budayip koruma altina almak istiyordum.Iyiki daha yapmamisim...
|
Geçen yıl hızla azmanlaşan Japon Gülü'mü salona almıştım ve bir haftada tüm yapraklarını döküp, ardından deli gibi sürgün ve kel haliyle tomurcuk dolmuştu. Sanki hiç dinlenip, uyuyamadı.
Artık ağaççık formunda ve İzmir'de bahçelerde kocaman ağaç olmuş akrabalarına atfen içeri alamadım. Don yapan iki gecede yapraklarını soldurup, indirdi ama umarım normal periyoddur ve yaza uyanır. Bence uyanır; çünkü beni seven ender çiçeklerimden kendisi. Balkonun da reisi gibi duruyor; iktidar hırsı onu yaşatacaktır :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025