agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Japon gülü (Hibiscus rosa-chinensis) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1707.htm)

kopshtar 29-01-2010 14:25

Benim japon gülünü kapalı balkondan içeri , cam kenarına aldım. Bugün hemen kendini toparlamış. Yaprakları da canlanmış.
Demekki kapalı balkon dahi 0 dereceyi gördü bu yıl.

akrepkızı 31-01-2010 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Excellium (Mesaj 48507)
Çeşme'deki evde kırmızı, sarı, beyaz ve kırmızı-sarıdan boyu 3-4m kadar olmuş bol miktarda japon gülümüz var. Fotograflarını aradım ama bulamadaım. Çekince gönderirim. İsteyene de çelikler gönderebilirim, zira her yıl testere ile kesmek sureti ile ( dallar bilek kalınlığında) buduyorum. Yazın mangaldaki odun ihtiyacını böyle gideriyorum.

Sevgili excellium böylebi teklifiniz beni çok mutlu etti vallaha ben canı gönülden talibim bu rengarnek japon güllerinin çeliklerine.Bende yazın altınova.da oluyorum.Çeliklerimi oraya isterim.sevgiler.

kopshtar 28-02-2010 22:09

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar (Mesaj 570983)
Benim japon gülünü kapalı balkondan içeri , cam kenarına aldım. Bugün hemen kendini toparlamış. Yaprakları da canlanmış.
Demekki kapalı balkon dahi 0 dereceyi gördü bu yıl.

Kaloriferin yakınına aldığım ve tüm yapraklarını döken japon gülüm daha doğru düzgün yaprak çıkarmadan açmaya niyetlenerek beni çok sevindirdi. Umarım açmadan tomurcuklar dökülmez :dilli:

agozce 01-03-2010 00:10

(Filipinler sağlık bakanlığı tarafından onaylalan 10 tıbbı bitkiden bir tanesi japon gülü. Diğerleri de ilginç. Oya ağacı, hayıt, guava...)

Yerel adı Gumamela

http://www.philippineherbalmedicine.org

Gumamela Hakkında
Gumamela bu 4 metre kadar yüksek bir metreden büyüyen Shrub. Gumamela olarak da bilinir: Hibiscus, Çin Rose ve Shoeflower. Filipinler'de, gumamela bir süs bitkisi olarak yetiştirilen bir. Gumamela çiçek çok renkli geliyor:, turuncu, beyaz, mor, pembe sarı ve kırmızı renk kombinasyonları.

Gumamela, genellikle Kuşburnu ile harmanlanmış uzun Orta Doğu ve Okinawa bitkisel çay olarak kullanıldı bırakır. Bugün, gumamela çay kullanımı dünya çapında popülerlik - Asya dahil kazanıyor. Gumamela (Hibiscus) uzun ömür ile ilişkilidir.

Gumamela Bitkisel ilaç
Bitkisel ilaç olarak, gumamela çiçek, yaprak ve kökler kullanılır. Gumamela aşağıdaki tıbbi özellikleri:,,, yumuşatıcı balgam söktürücü idrar söktürücü, anti-enfeksiyon, anti sahiptir, ateş düşürücü, ağrı kesici ve iltihap soğutucu.

Hazırlık Kullanım Gumamela sayısı:Orada bitkisel ilaç olarak gumamela yararlanmak için iki yol vardır. Bir ve diğer taze kurutulur. Kurutulmuş gumamela için, çiçek, yaprak ve / veya kök toplamak. Yıkamak, sonra küçük parçalar ve güneş kuru oyulmuş. Kaynatma olarak kurutulmuş gumamela parçalar kaynatın kullanmak için (1 / 4 fincan su 1 bardak) gumamela kurutulmuş

Gumamela taze, Wash gumamela çiçek ve / veya yaprakları, küçük parçalar halinde kesilmiş bir kaynatma yapmak ve su 1 bardak (1 / 3 fincan kaynatın), serin ve içecek sağlar.

Kullanım Gumamela lapa olarak:
Lapa veya kurutulmuş ot ki, püre olduğunu ezilmiş veya pounded - çoğu ısıtmalı taze (suda haşlanmış kullanımı ya da yumuşatmak ve ot ısı) ve doğrudan cilde uygulanır. Temiz bir bez veya gazlı bez yerine lapa kalmak için kullanılabilir.

Gumamela tedavisinde kullanılır:

• Bronşit - bir balgam söktürücü olarak
• Öksürük, boğaz ağrısı
• Fever - soğutucu içecek olarak
• Besin dizanteri
• İdrar yolu enfeksiyonu, mesane enfeksiyonları
• Yüksek tansiyon
• Önleme kabızlık
• Baş Ağrıları
• kaynar, & abse, kabakulak şişlik

Uygulama & Gumamela kullanımı:

• kaynatma tedavisinde kullanılır: Bronşit, öksürük, ateş, dizanteri ve mesane enfeksiyonları, yüksek kan basıncı ve idrar kabızlık.
• lapa dıştan tutulmuş alan üzerine uygulanır. Bu tedavi etmek için kullanılır: baş ağrısı alın () tarihinde, çıban, apse ve kabakulak şişlik.
• Alınan gumamela üzerinden (tek başına ya da papaya veya papaya tohumları ile karışık) büyük miktarlarda özel bir abortifacient olabilir.

ALİ YUSUF ÜZÜM 03-03-2010 14:38

Arkadaşlar selam ben j.gülümün çeliklerini 20 gün önce diktim yapraklandılar. Ancak saksının üstünü örtmüştüm bazıları çürüyor. Saksıların üstünü açayım mı. Bana acil yardım edin imdatt.

TuruncuHis 17-05-2010 05:26

İki yıldır Hibiscus'un bitinden kurtulamadım. Sürgün ve tomurcukların içi bit dolu. Sanki çiçeğin kendi bünyesinde var bu bitler ve tomurcukla birlikte dışarı çıkıyor. Geçen yıl başa çıkamayınca mevsimsiz budamıştım ama şimdi gövdedeki her göz bitle birlikte uyanıyor. Ne yapsam başa çıkamadım:(

Günüm 20-05-2010 19:20

1 Eklenti(ler)
Eminönü'ne gidebilirseniz, limon sarısı katmerli ve kahverengi-pembe katmerli japon gülleri gelmiş. İlk defa karşılaştım bu hibrit türlerle Eminönü'nde. Ben kahverengi-pembe olanından aldım. Fiyatı 7,5 lira.

Oğuzhan 20-05-2010 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 587768)
(Filipinler sağlık bakanlığı tarafından onaylalan 10 tıbbı bitkiden bir tanesi japon gülü. Diğerleri de ilginç. Oya ağacı, hayıt, guava...)

Yerel adı Gumamela

http://www.philippineherbalmedicine.org

Gumamela Hakkında
Gumamela bu 4 metre kadar yüksek bir metreden büyüyen Shrub. Gumamela olarak da bilinir: Hibiscus, Çin Rose ve Shoeflower. Filipinler'de, gumamela bir süs bitkisi olarak yetiştirilen bir. Gumamela çiçek çok renkli geliyor:, turuncu, beyaz, mor, pembe sarı ve kırmızı renk kombinasyonları.

Gumamela, genellikle Kuşburnu ile harmanlanmış uzun Orta Doğu ve Okinawa bitkisel çay olarak kullanıldı bırakır. Bugün, gumamela çay kullanımı dünya çapında popülerlik - Asya dahil kazanıyor. Gumamela (Hibiscus) uzun ömür ile ilişkilidir.

Gumamela Bitkisel ilaç
Bitkisel ilaç olarak, gumamela çiçek, yaprak ve kökler kullanılır. Gumamela aşağıdaki tıbbi özellikleri:,,, yumuşatıcı balgam söktürücü idrar söktürücü, anti-enfeksiyon, anti sahiptir, ateş düşürücü, ağrı kesici ve iltihap soğutucu.

Hazırlık Kullanım Gumamela sayısı:Orada bitkisel ilaç olarak gumamela yararlanmak için iki yol vardır. Bir ve diğer taze kurutulur. Kurutulmuş gumamela için, çiçek, yaprak ve / veya kök toplamak. Yıkamak, sonra küçük parçalar ve güneş kuru oyulmuş. Kaynatma olarak kurutulmuş gumamela parçalar kaynatın kullanmak için (1 / 4 fincan su 1 bardak) gumamela kurutulmuş

Gumamela taze, Wash gumamela çiçek ve / veya yaprakları, küçük parçalar halinde kesilmiş bir kaynatma yapmak ve su 1 bardak (1 / 3 fincan kaynatın), serin ve içecek sağlar.

Kullanım Gumamela lapa olarak:
Lapa veya kurutulmuş ot ki, püre olduğunu ezilmiş veya pounded - çoğu ısıtmalı taze (suda haşlanmış kullanımı ya da yumuşatmak ve ot ısı) ve doğrudan cilde uygulanır. Temiz bir bez veya gazlı bez yerine lapa kalmak için kullanılabilir.

Gumamela tedavisinde kullanılır:

• Bronşit - bir balgam söktürücü olarak
• Öksürük, boğaz ağrısı
• Fever - soğutucu içecek olarak
• Besin dizanteri
• İdrar yolu enfeksiyonu, mesane enfeksiyonları
• Yüksek tansiyon
• Önleme kabızlık
• Baş Ağrıları
• kaynar, & abse, kabakulak şişlik

Uygulama & Gumamela kullanımı:

• kaynatma tedavisinde kullanılır: Bronşit, öksürük, ateş, dizanteri ve mesane enfeksiyonları, yüksek kan basıncı ve idrar kabızlık.
• lapa dıştan tutulmuş alan üzerine uygulanır. Bu tedavi etmek için kullanılır: baş ağrısı alın () tarihinde, çıban, apse ve kabakulak şişlik.
• Alınan gumamela üzerinden (tek başına ya da papaya veya papaya tohumları ile karışık) büyük miktarlarda özel bir abortifacient olabilir.

İlk kez duyuyorum.Teşekkürler.

Jezebel 20-05-2010 20:33

Benim iki adet var (kırmızı ve kavuniçi katlı )ama açma niyetleri pek yok gibi ,
belki İzmir pek ısınmadı o yüzden ;)
Veya onları bahçenin en güneş alan yerine almalıyım ...

köknar 20-05-2010 20:50

1 Eklenti(ler)
Benim japon gülüm yaklaşk 1 ay önce açmaya başladı. Akşam saatlerinde çektim, kapanmak üzereydi çiçeği.

Eklenti 145673

emrezgi 20-05-2010 23:10

2 Eklenti(ler)
yaklaşık bir ay önce aldığım japonum rengi harika çıktı :D

Jezebel 30-05-2010 20:21

Bu gün 3' er liradan iki adet katlı Japon gülü aldım . Sarı ve " yavruazı " olarak bilinen renkten .
Çok sevimliler . Daha sonra resimleri sunacağım ;)

ardabora 10-06-2010 00:33

4 Eklenti(ler)
geçen yıl sanırım mayıs ayında, hüsnüyusuf arkadaşım bana bir japongülü yavrusu yollamıştı,boyu yaklaşık 20 cm. kadardı. açıkçası japonglüne karşı bir ilgim yoktu ama hediyedir diye ilgimizi sevgimizi eksik etmedik.;) sağolsun o da bana karşılık verdi.

şu an boyu 70-80 cm. kadar oldu. geçen sene ilk çiçeğini açtığında hayran kaldım ama çiçekleri hep zayi oluyor, öyle çabuk kırılıyor ki çiçek dipleri,ellemeye korkar oldum. kuytuda köşede bir yere koyuyorum,hatta son yağmurda sarmaşıkların dibine soktum resmen. bu seneki ilk 4 tomurcuğu rüzgardan kırıldı,sabırsızlıkla açmasını bekliyorum.

hüsnüyusuf 10-06-2010 12:11

Muhteşem açmış gerçekten. Aynı saksıda iki kök vardı bizde. Onları ayıralım, saksılarını değiştirelim derken ikisi de öldü malesef. İki küçük çelik büyümeye çalışıyor şimdi.

shark2072 03-07-2010 23:44

tohumlarından varsa benimlede paylaşabilirmisiniz....kargo ücretini karşılarım teşekkürler

emmi 08-07-2010 10:30

Sayın Lalecan aynı beyaz sinek sorunu benim çiçeklerimde ve özellikle japon gülümde de var.Birkaç zararlılarla ilgili ağaçlar formuna yazdım yardım istedim ama cevap bulamadım! sorunumuza bir çözüm bulursak birbirimize haber edelim. saygılar.

ardabora 25-07-2010 01:33

3 Eklenti(ler)
Japon gülüm güzelliğini sergilemeye başladı. Bugünkü çiçeklerimiz...

hozat 25-07-2010 01:44

Sevgili ardabora,

Japon gülün gerçekten çok güzel.
Katmerli olanlar çok çabuk döküyor çiçeini,yalın katlar daha dayanıklı oluyor.
Sevgiyle büyüt.

freesiaN 06-08-2010 10:54

1 Eklenti(ler)
Benim de bir yalınkat kırmızı japon gülüm var onu taaa balıkesirden getirdim ve maşallah çok bol çiçekleniyor.Ben daha ziyade yalınkatları seviyorum ama katmerli sıklamen de bir harikaymış.
Size sormak istediğim kışın budamam gerekiyor mu?
Bu arada çok harika renkli japon gülleriniz var arkadaşlar maşallah güle güle büyütün.
Bu da benim kızım:)
Eklenti 164586

erhan78 21-08-2010 15:41

3 Eklenti(ler)
benimde çok güzel bi japon gülüm var kırmızı renkli bakımı için özel bişey yapmadım sadece suladım ve çok büyüdü gerçekten güzel bir çiçek onu seviyorum

Jezebel 07-09-2010 15:48

Yaz boyu çiçek açamadan dökülen tomurcuklar...

3 Eklenti(ler)
Hava sıcaklığı 30 C 'nın altına düşünce açmaya başladılar .

Eklenti 169641

;)

Eklenti 169642

;)

Eklenti 169643

Sarı olanı hala açmadı , artık sıra onda ...

Emel Yılmaz 11-10-2010 11:04

Sevgili arkadaşlar *** hepinize çoktandır giremiyordum. Benim sorunum japon gülünden kırılan dalları nasıl yeşerticem. Kediler dallarının üstüne saksı düşürmüşler

Emel Yılmaz 11-10-2010 11:08

Bana köklendirme hakkında bilgiler verirseniz çok sevinirim. Ayrıca mevsim yönünden kaybedermiyim o güzelim dalları :( lütfen bana yardımcı olun. kaybetmeyi istemiyorum güzelim dallarını. hepinize şimdiden teşekkür ederim

Jezebel 12-10-2010 16:08

Tek karede

2 Eklenti(ler)
Yaz boyu sıcaklardan hiç rahat yüzü görmediler .
Şimdi coştular ;)

Eklenti 174812

,

Eklenti 174814

;)

Jezebel 16-10-2010 21:01

Sarı Hibiscus

1 Eklenti(ler)
Nihayet açtı , artık tek katlı alacağım , katlılar pek kaprisli ;)

Eklenti 175422

;)

acemifüsun 16-10-2010 22:00

Çok güzel açmışlar Jezebelciğim, ellerine sağlık:)

Jezebel 17-10-2010 09:22

Bu gün

1 Eklenti(ler)
;)
bu sabah daha farklı

Eklenti 175447

Bu bitkyi 3 T.L .' e alırken sevgili Acemifüsun da vardı , o günden bu güne onlarca tomurcuk açmadan döküldü , demek bu sarının favori sıcaklığı 22 dereceymiş ...

taxus79 17-10-2010 09:30

MERHABA, anneannemde bir japon gülü var koca bir ağaç resmen, yemyeşil yapraklar,
dallar o derece.... amma velakin yıllardır çiçek actığını görmedim. salonda çok az güneş alan bir yerde duruyor. sebebi nedir bilen var mı ?

Jezebel 17-10-2010 10:34

Cevabı sorunun içinde gizli .
Bu zavallı bitkinin ihtiyacı olan G Ü N E Ş .
Onu ışığa kavuşturun . O bir bitki ve fotosentez yaparak yaşar , bunun için fotonlara ,
yani ışık zerreciklerine ihtiyacı var .
Bir suç mu işledi , neden onu karanlıkla cezalandırıyor ananeniz ?

taxus79 17-10-2010 18:24

:D bilemiyorum aralarında ne geçti de onu salona attı artık...
tamam kendilerine iletirim, teşekkürler
yaa aklıma gelmişken ben bu çüçekten nasıl çoğaltabilrim, bilginiz var mı ?
kendime de bir tane dikeyim. çiçekleri çok güzelmiş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025