agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Japon gülü (Hibiscus rosa-chinensis) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1707.htm)

Sevgi Durul 18-08-2009 01:12

Bendeki japon gülü bir yaşında. Eski bir komşum dikip eşimle göndermişti. Bu yaz epey çiçek açtı.(kırmızı) Sorunumuz çiçeğimizin tek dal halinde uzayıp gitmesi. Boyu neredeyse bir metreyi geçti. Dallanması için budamak gerektiğini biliyorum. Ama nezaman ve neresinden budayacağımı bilemiyorum. Bu konuda bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Arzu Kasapoğlu 18-08-2009 10:02

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim Hibiscus southern belle, yakında çiçek açacak. Çiçek çapının 22-30 cm arasında olduğu yazıyor. Bakalım benim ki küçücük saksıda o boyuta ulaşabilecek mi?

kaktüs 18-08-2009 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 477688)
Seneye bende çelik alayım özendim.
Bendeki japon gülleri,

Eklenti 97253

Eklenti 97254

İlk fotoğraftaki japon gülü pembe mi? Bu tonunu hiç görmedim bugüne dek.

Arzu Kasapoğlu 20-08-2009 10:57

3 Eklenti(ler)
Hibiscus southern belle çiçeğini açtı :) Çiçek çapı 20 santim civarında. Beklediğimden daha küçük.
Saksının küçüklüğünden veya gübreleme eksikliğinden olabilir diye düşünüyorum. Ama yinede küçücük bir gövdede kocaman harika bir çiçeği var.

almira 20-08-2009 11:55

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 483737)
Hibiscus southern belle çiçeğini açtı :) Çiçek çapı 20 santim civarında. Beklediğimden daha küçük.
Saksının küçüklüğünden veya gübreleme eksikliğinden olabilir diye düşünüyorum. Ama yinede küçücük bir gövdede kocaman harika bir çiçeği var.

Arzu Hanım Japon gülünüz gerçekten harika tebrik ederim. Herhalde yeni fide olduğu için beklediğinizden küçük açmıştır. Seneye daha kocaman açar inşallah. Bu da benim bu yıl çeliklediklerimden yalın kat beyaz japon gülüm. Benimki de yeni fide olduğu için biraz küçük açtı. Yine de çok güzel. Sırada iki fidem daha var. Onlarda da küçücüm tomurcuklar var.

Arzu Kasapoğlu 20-08-2009 12:13

Sizin japon gülünüz de çok güzel almira:) Aynısındanüç sene önce benim de vardı. Kışın bilmeden dışarıda bıraktığım için öldü.

Beyaz japon gülünün çiçekleri iki üç gün üzerinde kalabiliyor. Çiçek çapları da çok büyük.
Yerim müsait olsa, bulabildiğim her renk japon gülünden mutlaka edinmeye çalışırdım.

cybl 20-08-2009 12:28

Arzu hanım japon gülünüz çok güzel açmış, güle güle büyütün. Mesajınızda tohumdan yetiştirdiğinizi söylemişsiniz. Benimde evde tohumdan yetişen japon gülü fidelerim var ama daha küçükler tabi. Size sormak istediğim acaba çiçeğinizin tohumunu nezaman ekmiştiniz nekadar zamanda çiçek açtı ve tecrübelerinizden bizimle paylaşabileceğiniz püf noktaları varmı ;).
Şimdiden teşekkürler.

almira 20-08-2009 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 483775)
Sizin japon gülünüz de çok güzel almira:) Aynısındanüç sene önce benim de vardı. Kışın bilmeden dışarıda bıraktığım için öldü.

Beyaz japon gülünün çiçekleri iki üç gün üzerinde kalabiliyor. Çiçek çapları da çok büyük.
Yerim müsait olsa, bulabildiğim her renk japon gülünden mutlaka edinmeye çalışırdım.

Teşekkür ederim Arzu Hanım. Bu yıl 2 kırmızı yalın kat, 3 beyaz yalın kat, 2 pembe katmerli japon gülünü çeliklemeyi başardım. Benim de tek isteğim japon güllerinin her renk ve cinsinden edinmek. İnşallah diğer renlkeri de bulabilirsem onlardan da çeliklemek istiyorum.

Arzu Kasapoğlu 20-08-2009 13:14

Sayın cybl, tohumları karınca70'den satın aldım. Mart ayında beş adet karışık renkli tohumdan sadece biri çimlendi. Çimlenme süresi yanılmıyorsam üç ya da dört gündü. Saksı küçük olduğu için boyut olarak fazla gelişme gösteremedi. Yaklaşık yirmibeş gün önce de tomurcuk vermeye başladı. Zahmetsiz bir bitki.
Kışa dayanıklı olduğu yazıyordu ama ben her ihtimale karşı içeri alacağım.

Siz tohumları nereden aldınız :)

cybl 20-08-2009 13:44

Ben de tohumları karınca70 ten almıştım. Mayıs sonu gibiydi yalnış hatırlamıyorsam tohumları ektiğimde. Benim ektiğim tohumlardan çoğu çimlendi. Sanırım 1-2 tanesini çimlendikten sonra kaybettim. Benimkilerin boyları şimdi 20cm'e yaklaşmıştır. Anladığım kadarıyla siz açık havada yetiştiriyorsunuz bitkinizi. Benimkiler içeride sabah güneşi alan cam önünde duruyordu. Ama yapraklarda sararmalar ve kurumalar başlayınca şimdi ışıklı ama direk güneş almayan bir yere koydum daha iyiler gibi.

Arzu Kasapoğlu 20-08-2009 15:42

Benimki dışarda duruyor. Japon gülü bol ışığı ve güneşi sever diye biliyorum. Siz tohumları benden sonra ekmenize rağmen oldukça iyi büyümüşler. Ben çimlendirmekte erken davrandım belki de bu yüzden çürüdüler.

Sevgi Durul 22-08-2009 18:36

1 Eklenti(ler)
Eklenti 99175391 nolu mesajdaki japon gülüm. Budaması hakkında bilgi veren olursa sevinirim.

fellez 25-08-2009 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzu kasapoğlu (Mesaj 483737)
hibiscus southern belle çiçeğini açtı :) çiçek çapı 20 santim civarında. Beklediğimden daha küçük.

çok güzeeeelll...

limon 25-08-2009 13:35

"Japon Gülü" nün tohumu nasıl alınabilir? Çiçek ömrü bitince kendini atıveriyor :) Geriye sadece sapı kalıyor, tohum orada oluşamaz. Acaba düşen çiçeği mi kurutmak gerekir?

Diye düşünürken, Japon Güllerimin dibinde bir yeşerme gördüm. 2-3 hafta geçince anladım ki bebek Japon Gülü geliyor. :) Kendiliğinden saksıya düşen çiçeklerden birisi tohum bırakmış olabilir mi acaba? Aldığımda toprağında vardı desem, 2 kök uzun boylu japon gülü almıştım, küçücük naylon tüptelerdi, ben ikisini birden oldukça büyük saksıya geçirip, bir çuval yeni toprak doldurup diktim. Yani, aldığım bitkinin dibinde eskiden kalma tohum olduğuna hiç ihtimal vermiyorum.

Bitkileri bahçe için aldığımdan boylarının uzunluğu hoşuma gitti ancak kışın içeriye aldığımda, yana dallanması teşvik amacıyla, tepeden budasam mı?

Arzu Kasapoğlu 25-08-2009 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fellez (Mesaj 486168)
çok güzeeeelll...

Çok teşekkürler sevgili fellez :)

OliverTwist 26-08-2009 01:56

Merhaba
Yeni üyeyim.
Epeydir siteyi dışarıdan okuyordum . Pek hoş bir birliktelik ve doğa arkadaşlığı var .
Sonunda üye oldum.
Benim Bodrumda evim var . Bahçemde yaklaşık 4-5 metrelik 2 kırmızı ve 1 tane 2 metrelik beyaz japon gülüm ve bir yığın bitkim , ağacım var .Gidip geldikçe ilgileniyorum ve onları çok seviyorum.
Birkaç gün önce İstanbula döndüm. Gelirken begonvil ve jasmin getirdim .
Çeliklemeniz için verebilirim , yarı yetişkinler . kendi bahçemindir . Ancak bir parça hormona ihtiyacım var. Bu arada 50 liralık kocaman paket değilde azıcık bir hormon nereden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla

Sebahattin Sargın 26-08-2009 15:01

Sitemize hoşgeldiniz Oliver Twist;

Bahçenizin fotoğraflarını ve çalışmalarınızı Üyelerin Bahçeleri bölümünde başlık açarak bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz...

Bitki ve çelik paylaşımlarınız için "Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan Paylaşımı ve Takas" başlığımızda konu başlığı açılarak paylaşımlarda bulunabilirsiniz...

Hormon satışı içinde Sn. Selahattin Yılmaz'ın IBA - NAA Toz köklendirici hormon satışı başlığını incelemenizi tavsiye ederim...

Bu başlık altında sadece Japon gülü hakkında ki bilgilerimizi paylaşabiliriz..

Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın...
Sevgiler ;)

fellez 27-08-2009 00:11

5 Eklenti(ler)
bunlar da benim güzellerim...

fellez 27-08-2009 00:15

4 Eklenti(ler)
devamı..

tturt 30-08-2009 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 482630)
İlk fotoğraftaki japon gülü pembe mi? Bu tonunu hiç görmedim bugüne dek.

Mesajınızı yeni gördüm renk pembe değil açık kırmızı resimde farklı çıkmış olabilir.

tturt 30-08-2009 14:04

3 Eklenti(ler)
Sayın Fellez çok güzeller iyi günlerde büyütün.
Uzun zamandır tohumdan filizlendirdiğim ve de ne olduğu anlamadığım çiçeğin önce japon gülü olduğunu çiçek yapısından bu sabah çiçek açınca da Sayın Karınca70'den hediye olarak gelen Hibiscus Luna Pink Swirl olduğunu büyük bir sevinçle gördüm çapını ölçüm 18 cm resimlerini sizlerle paylaşıyorum.

Eklenti 100396

Eklenti 100397

Eklenti 100401

fellez 30-08-2009 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 488986)
Sayın Fellez çok güzeller iyi günlerde büyütün.
Uzun zamandır tohumdan filizlendirdiğim ve de ne olduğu anlamadığım çiçeğin önce japon gülü olduğunu çiçek yapısından bu sabah çiçek açınca da Sayın Karınca70'den hediye olarak gelen Hibiscus Luna Pink Swirl olduğunu büyük bir sevinçle gördüm çapını ölçüm 18 cm resimlerini sizlerle paylaşıyorum.

Eklenti 100396

Eklenti 100397

Eklenti 100401

çok çok güzel ya tutuldum resmen...

sevim4 01-09-2009 22:51

Sevgili fellez japon güllerin çok harika çeliyin den bizede düşmezmi.

Sevgili arkadaşlar hepinizin emeyine salık salıklı büyütürsünüz işallah.

Güngör Salman 01-09-2009 23:07

Sevgili Sevim4 Ben kırmızı çiçekli'den 2 adet köklendirmiştim 1 tanesini size gönderirim adresinizi yazarmısınız sevgiyle kalın.

fellez 02-09-2009 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 490212)
sevgili fellez japon güllerin çok harika çeliyin den bizede düşmezmi.

Sevgili arkadaşlar hepinizin emeyine salık salıklı büyütürsünüz işallah.

düşer tabii ki neden düşmesin..

sevim4 03-09-2009 09:29

Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Sevgili güngör ve sevgili felez sevgi nekadar güzel bir şey kalpten sevmek .
Çiçek sevgisi aracı oluyor siz güzel dostlarla tanışmayı paylaşmayı.
İşallah hep devam eder tekrar teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.

Ülker 03-09-2009 09:39

Ben bu gülü yetiştirmeyi çok sevdim, hiç çiçeksiz kalmayıp, balkonumu şenlendiriyorlar.
Mütevazı ve neşeli bir çiçek.
İzmir'in çoğu yerinde büyük ağaçlar şeklinde sorunsuz yaşıyorlar.

fellez 04-09-2009 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 490967)
Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Sevgili güngör ve sevgili felez sevgi nekadar güzel bir şey kalpten sevmek .
Çiçek sevgisi aracı oluyor siz güzel dostlarla tanışmayı paylaşmayı.
İşallah hep devam eder tekrar teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.

çiçek sevmek insan sevmektir, sabırdır ,aşktır..ben de teşekkür ederim iyi dilekleriniz için .köklenirdiğimde sizi arayacağm..

Sevgi Durul 05-09-2009 22:52

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fellez (Mesaj 487155)
devamı..

Sayın Fellez japon gülleriniz harikalar. Benimkide güzel ama tek bir dal üzerinde uzayıp gidiyor ve bu arada yine açtı. Daha önce sormuştum, budaması hakkında bilginiz varsa, nezaman ve neresinden budamalıyım?[ATTACH]Eklenti 101361[/ATTACH]

fellez 06-09-2009 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sdurul (Mesaj 492557)
sayın fellez japon gülleriniz harikalar. Benimkide güzel ama tek bir dal üzerinde uzayıp gidiyor ve bu arada yine açtı. Daha önce sormuştum, budaması hakkında bilginiz varsa, nezaman ve neresinden budamalıyım?[attach]Eklenti 101361[/attach]

diğer bütün bitkilerde olduğu gibi eğer yana gidip dallanmasını istiyorsanız tepesinden almanız gerekir.şubat ayı gibi budanabilir ya da içeride ve soğuk olmayan bir ortamda ise çiçeklenmesi geçtikten sonra ekim- kasım gibi de budanabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025