![]() |
Sevgili günüm bende japon gülüne benzetemedim.
|
kendini japon gülü sanan kamelya
Gerçektenmi :( e hediye eden arkadaşım bana japon gülü bu demişti ama. Ben de etrafta japon gülüm var diye dolaşıyorum, forumlarını okuyorum :D
teşekkürler arkadaşlar artık kamelya forumlarını okuyalım biz de ozaman. |
Sevgili Gunum ,
Kuruyan Hibiskus Canlandirma Harekatinizi hayranlikla okudum . Elimde 1 tablet Giberelik asit var . Nasil sulandirdiniz ?Sulandiktan sonra etkinligi ne kadar sure devam ediyor ?Hibiskusunuzun renki harika !Benimki de kirmizi katmerli. Canlandirmayi Abutilon adindaki bitkime yapmak istiyorum . Tesekkurler . |
Merhaba arkadaşlar.Geçenlerde baya gelişmiş bir japon gülü aldım.Yani 1 m **** 1 m biraz daha az.Fide olarak japoın gülüm vardı.Büyük saksıya dikmiştim.O oldukça küçük.Küçük saksıda gelişiyordu ama büyük saksıya geçince durdu.Çok canlı sorunu yok gibi zamanla oda büyümeye başlar diye düşünüyorum.Fakat yeni aldığım japon gülüm.Tüm çiçek açacak olan yerlerini döktü.Nerdeyse 1 gün daha açıcak dursa açıcak olan yerı vardı orayıda doktu.Sadece bir yerde açıcak olan yer kaldı inşallah onu açar :) Yapraklarında bir sorun yok gayet sağlıklı.Yer değişikliğinden oldu sanırım...
Sorum şu japon gülüm bol ışık alan yerde duruyor.Evimin bir köşesinde.Onu terasa sürekli güneş alan bi yere mi koyayım yoksa yerinde kalması daha mı iyi olur.Cecaplarınızı bekliyorum..Japon gülüm en gözde çiçeğim :) Teşekkürler |
Ben mesajınızdan hiçbirşey anlamadım bluejean1.
Biraz daha anlaşılır yazarsanız ve sorularınızı sorarken konudan konuya geçmezseniz bir cevap verebiliriz sanırım. |
Alıntı:
Bendeki gibberillic asit sıvı halde. 1 litre suya 2 cc uyguladığımı not almışım. Hergün yenisini hazırlamadım. Bitene kadar kullanıp, sonra yeni karışım yapmıştım. |
Sevgili Gunum hizli cevap icin tesekkurler .
|
Cevabınız için teşekkürler..Peki mesajımı yeniliyorum.
Japon gülüm şu anda bol ışıklı bir yerde fakat aldığım bilgilere göre güneşli bir yer daha sağlıklı olabilirmiş.Ben de onu terasımda(açık hava içeride değil) bolca güneş alan bir yere mi koysam daha iyi olur yoksa yerinde kalsada olur mu? |
Sayın Bluejean1,
Benim japongülüm bol güneş alan, güney cephedeki balkonumda duruyor. Yaklaşık 3 hafta önce çıkardım balkona. İlk çıkardığımda yapraklarının bir bölümü güneşten yandı ama şu an için halinden çok memnun sanırım çünkü tomurcuklar görünmeye başladı. Japon güllerinin Akdeniz'de bahçelerde, yol kenarlarında dikili olduğunu düşünürsek sanırım dışarıyı sever ama yine de tercih sizin :) |
Sevgili zuleyha hakli ,
Kibrista acik arazide , yol kenarlarinda , heryerde var . |
Hadi ya ne güzelmiş :) Keşke buralarda da öyle bir şey olsa ama nerdee anında sökerler ..
Yerini değiştirmiyeyim diyorum sürekli yer değiştirilmesinden de küsebilir diye düşünüyorum.Biraz kalsın bakalım yerinde nasıl gelişme göstericek güzel gelişirse değiştirmem.Ama aksaklık yaşarsak değiştirmeyi düşünüyorum.. Teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gübre olarak da 20-20-20 NPK olanını kullanıyorum. Çok faydasını gördüm. |
1 Eklenti(ler)
Benim pazardan aldigim katmerli kirmizi gulum pek strese girmedi gibi , sabah gunesi alan balkonumda .
Kibrista gorduklerim hep tek katli gullerdi , belki o yuzden dayaniyor olabilirler gunese . Belki de o acik arazi gibi gorunen yerler belediye veya 5* otellerin suladigi alanlardir? Ben de o sicaklara dayaniyorsa Izmirde de olur demistim . Sevgili gunum bilgiler icin tesekkurler . Ne araliklarla gubre veriyorsunuz ? |
Benim iki sene önce almış olduğum japon gülüm, kışı geçiemeyip ölmüştü. Bende bu sene tekrar aldım. Bu sefer iki tane aldım ki, yalnızlıktan canı sıkılmasın istedim. Belki böylelikle kışın birbirine sarılır, üşümezler.
Sevgiyle kalın |
Kıbrıs'ta bunlardan çok vardı. Hatta çiçekli bitkilerin üremesi dersinde göstermek için kullanıyorlardı.
Bizimde var. Bir açtı ertesi gün öldü neden derken bir yazıda gördüm ki biriki gün yaşıyormuş. Biz de üzüldük burayı mı sevmedi diye... |
2 Eklenti(ler)
Yeni aldığım japon gülünün üzerinde tomurcuklar vardı. Aldıktan 2 gün sonra açtı ama ben akşamüzeri çekebildim fotoğrafını. Tüm gün esen kuvvetli rüzgar çiçeği oldukça hırpalamış.
Merak etiğim konu yalın kat olan çiçeğin ucundan uzantı var ve o uzantının da ucunda tekrar çiçek var gibi. Oysa gördüğüm fotoğraflarda sadece bir uzantı var. Seradakilerin söylediğine göre bendeki bodur cinsmiş, fazla büyümezmiş. Oysa gövde ağaç gibi. :p Acaba bodur cins mi böyle açıyor? :confused: Eklenti 87200 Eklenti 87201 |
[QUOTE=uzman16;446435]Yeni aldığım japon gülünün üzerinde tomurcuklar vardı. Aldıktan 2 gün sonra açtı ama ben akşamüzeri çekebildim fotoğrafını. Tüm gün esen kuvvetli rüzgar çiçeği oldukça hırpalamış.
Merak etiğim konu yalın kat olan çiçeğin ucundan uzantı var ve o uzantının da ucunda tekrar çiçek var gibi. Oysa gördüğüm fotoğraflarda sadece bir uzantı var. Seradakilerin söylediğine göre bendeki bodur cinsmiş, fazla büyümezmiş. Oysa gövde ağaç gibi. :p Acaba bodur cins mi böyle açıyor? :confused: Bu çok ender bulunan türlerden biri. Mutlu Kutlu Bey'in halihazırda sattığı, "çiçeği burnunda" ismiyle seslendiği tür. Sadece 5 tane üretebilmiş. Güle güle büyütün. |
Alıntı:
|
Sevgili gunum ,
Tesekkurler , yanit gelmeyince organik gubre verdim gecen hafta , keyfi yerinde 5'ci cicegini acmakta :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 87356 Gübrelemeyi belirttiğiniz gibi yapayım. 20-20-20 3 haftada bir. Tekrar teşekkürler. |
Rica ederim sevgili Volare ve sevgili uzman16.
Bu güzellikleri paylaştığınız için asıl ben teşekkür ederim. Güle güle büyütün. |
Evde testere olsa kesip kesip odun yapacağım Japon'umu.
2 aydır bitten kurtulamadım bir türlü. Kapıdan geçemeyecek kadar da hızlı gelişmişti. Kaçıncı ilaçlama bilmiyorum artık. Bitler ölünce tomurcukları açmaya yelteniyor, hoooop içinden yeni bitler çıkıyor. Hangi ara sarıyorlar anlamıyorum :( Az önce yine binlerce pamuk ipliği gibi heryerini sarmış beyazlıklar vardı. Onların bite dönüştüğündeki durumunu düşünemiyorum diyemeyeceğim çünkü bilfiil defalarca görmüşlüğüm var. |
bu dönem hertürlü bit ve haşerenin faal olduğu bir dönem.Benim yaz çeliği olarak aldığım japon güllerinin bazılarındada vardı.Ben çelikleri dikmeden önce iyice yıkadım kalmadılar birdahada oluşmadı.BİLMİYORUM SİZİNKİNİN YIKANMA İMKANI VARMI?
|
Sayın almira,
Tek çare bitkiyi yok etmek gibi. Yıkadım, arapsabunlu+sarmısaklı solüsyon yaptım, kimyasal kullandım. Diğer çiçeklerdekiler tek uygulamada yok oldu, ondakilerin bir türlü kökü kurumadı. Az önce zehirle yıkadım resmen. Yeni sürgünler vermesiyle üzerini bit kaplaması bir oluyor. Bitkim çok iştahlı ama bir türlü sürgünleri gelişemiyor bunlardan. Onun bulunduğu alanı Selluka için ayırmıştım; Selluka'm taşınamayacak kadar oldu ama bir türlü taşıyamıyorum bitler ona da bulaşacak diye asıl yerine :( Çok sinirliyim çok... |
Aynı sorun bende de vardı. Neemazal 2 uygulamada kökünü kuruttu.
Güllerin üzerindeki gül bitlerini de aynı şekilde yok ettim. Sellukama da 15 günde bir önlem olarak sıkıyorum. |
japon gülü
2 Eklenti(ler)
Bu yıl Haziran ayında çeliklediğim kırmızı yalın kat japon gülüm ilk çiçeğini açmak üzere.
|
3 Eklenti(ler)
Dün tomurcuk halini fotoğrafladığım Japon Gülüm bu gün açtı. Kopardığınız minicik bir dal parçasının bir ağaç olma yolunda ilerlediğini görmek ne müthiş birşey. Siz emek veriyorsunuz o da sizi hiç utandırmıyor. Ne şirin şey değilmi. Minicik boyuyla nede güzel açtı.:p
|
2 Eklenti(ler)
|
sabah erken saatlerde çiçek açmaları ortama değişik bir hava veriyor.Japon gülleri gerçektende çok güzel bitkile.saygılar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025