agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Japon gülü (Hibiscus rosa-chinensis) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1707.htm)

mcdogan 18-10-2006 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet
Sanki ben göbeği kırmızı kenarları beyaz olanı gördüm gibi.. sizinki düz beyaz mı?

Göbeğinde çok hafif bir kırmızılık var ama %95 belki daha fazla beyaz...

mcdogan 18-10-2006 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir
Yaaa işte böyle MCDOĞAN,

Daha dün "kırmızı" için bizler sana temin edelim diyorduk sana; şimdi ise baksarısı vaarr, beyazı varr, yavruağzı bile var diyen sensin... Ee, kader işte...:rolleyes:

Şaka bir yana, sarı, beyaz ve yavruağzı renklerden -eğer mümkünse tabii- 2şer adet minik çelikçiklere talibim şimdiden...

Teşekkürlerimle

Levent

Beni sizler varettiniz.Sağolun varolun :D . İstediğiniz renkleri yollamaktan zevk duyarım fakat şu anda sopa gibiler.Diplerinden filiz veriyor ama çeliklenecek kadar değiller.Daha çok küçükler.Fotolarını çeker yollarım.Bu arada felaket yaprak döküyorlar :( .Kış geldi diyemi yoksa bir dertlerimi var.Onlarda ben gibi kış geldimi depresyonamı giriyor ne?Onları bulana kadar canım çıktı birde kururlarsa dayanamam(gider birer tane daha alırım dermişim ;) ).
Bu arada dikkat ettim filizleri sopadan daha hızlı büyüyor.Tahminen 2 aya kadar çelik alınabilecek hale gelirler.O zaman size gönderirim,fakat benim köklendirmemi beklemeyin onlarcası elimde kaldı.Keser sarıp sarmalar yollarım.Gerisi size kalmış.
Önümüzdeki ay yine bana hatırlatırsanız iyi olur.Bakarsınız büyüyeceği tutar,unuturuz munuturuz.Çekinmeyim.

lerdemir 19-10-2006 11:25

Tamamdır, Önümüzdeki ay hatırlatma geliyorrrr

Peki Mcdogan,

Çok teşekkür ederim.

Köklendirme sorun değil, susuz veya nemsiz kalmamış çelikler yeter bana...

Sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Levent

bulut 02-11-2006 21:49

japon gülünün çelikleri ne zaman dikiklir.
bilgilendirirseniz sevinirim

Excellium 03-11-2006 08:42

Çeşme'deki evde kırmızı, sarı, beyaz ve kırmızı-sarıdan boyu 3-4m kadar olmuş bol miktarda japon gülümüz var. Fotograflarını aradım ama bulamadaım. Çekince gönderirim. İsteyene de çelikler gönderebilirim, zira her yıl testere ile kesmek sureti ile ( dallar bilek kalınlığında) buduyorum. Yazın mangaldaki odun ihtiyacını böyle gideriyorum.

memet 03-11-2006 10:39

Japon gülü bulmak için çırpınan arkadaşlar bunu okurken sandalyeden düşecek..

aybala 03-11-2006 14:19

istanbul'a göndermeniz mümkün mü?

Excellium 03-11-2006 18:48

Elbette. Doğayı seven insanlar için Mars'a bile gönderirim.

lerdemir 05-11-2006 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Excellium
...her yıl testere ile kesmek sureti ile ( dallar bilek kalınlığında) buduyorum. Yazın mangaldaki odun ihtiyacını böyle gideriyorum.

Vahşeett, vahşeettt !!! :p

Sizi şiddetle kınıyorum :D

Hele ki böylesine yeşil dostu bir forumda !!! cık cık cıkk... :D

lerdemir 05-11-2006 16:49

Alıntı:

Elbette. Doğayı seven insanlar için Mars'a bile gönderirim.

Kırmızı renk dışındakilerden eğer mümkün ise 2'şer adet çelik talep edebilir miyim? Hani şöyle en fazla bir kurşunkalemin iki katı kalınlığında ve yarı odunsu bir dal da olursa tadından yenmez.... :o

Şimdiden teşekkürlerimle...

bahcıvan 05-11-2006 19:55

Alıntı:

Kırmızı renk dışındakilerden eğer mümkün ise 2'şer adet çelik talep edebilir miyim? Hani şöyle en fazla bir kurşunkalemin iki katı kalınlığında ve yarı odunsu bir dal da olursa tadından yenmez.... :o

Şimdiden teşekkürlerimle...

Levent beye yolladıklarınıza ilave 2 şer dalda ben rica etsem, hatta 2 şer dalda maltepe gurubundan aybala ve turunç için istesem:D :D

Maltepe grubu hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için :dilli: :D :D

Excellium 06-11-2006 19:02

Arkadaşlar hepsi not alınmıştır. Herkese yetecek kadar odun.. pardon çelik var. İtişip kakışmayalım lütfen. Düzgün bir sıra olalım.

Ancak bu arada cumartesi günü Denizli-Sarayköyde bir trafik kazası geçirdiğim için bir kaç hafta Çeşme'ye gidemeyeceğim sanırım. Ancak ilk gidişimde kucak kucak çelik toplayacağımdır. İlginize teşekkürler

Ela 06-11-2006 19:15

japon gülü

Alıntı:

Arkadaşlar hepsi not alınmıştır. Herkese yetecek kadar odun.. pardon çelik var. İtişip kakışmayalım lütfen. Düzgün bir sıra olalım.

Ancak bu arada cumartesi günü Denizli-Sarayköyde bir trafik kazası geçirdiğim için bir kaç hafta Çeşme'ye gidemeyeceğim sanırım. Ancak ilk gidişimde kucak kucak çelik toplayacağımdır. İlginize teşekkürler

geçmiş olsun arkadaşım kaza nasıl oldu,iyimisiniz şimdi

lerdemir 06-11-2006 23:19

Büyük geçmiş olsun... Umarım sadece maddi hasarlı bir kazadır...

memet 07-11-2006 08:35

Excellium geçmiş olsun..

Çelik almak için güllerde olduğu gibi mevsimi takip etmek gerekli olabilir..
Mine hanıma danışıp alın çelikleri bence..

Excellium 07-11-2006 19:37

Mine hn, Mine hn,

Japon gülü için ne zaman çelik almalıyız? Arkadaşlar itişip duruyorlar. Acelemiz var.

memet 08-11-2006 08:32

Mine hanım bir kaç gün dışarda..siz biraz oyalamaya çalışın sıradakileri..

Excellium 08-11-2006 08:59

Alıntı:

Büyük geçmiş olsun... Umarım sadece maddi hasarlı bir kazadır...

Teşekkürler. Sadece maddi hasar ama araba sanırım hurdaya çıkacak. Biz kemer taktığımız için burnumuz kanamadan çıktık.

bahcıvan 08-11-2006 10:34

Geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun. Canınız sağolsun, araba yine olur, olmasa ne olur.(Vay be şiir gibi oldu:D )

Sağlığınız yerindeye önemli olan o.
Ben sıradaki arkadaşları oyalarım siz dert etmeyin. (Bu durumda 2 dal fazladan hak ederim değilmi.
Bu çiçek sevgisi yüzünden, nerde ne görsem, duysam istiyorum, allah sonumu hayır etsin.

Oğuzhan 12-11-2006 10:26

Geçmiş olsun

Oğuzhan 12-11-2006 19:26

BENDE ÇELİK İSTEYEBİLİR MİYİM?
yANMASIN ATEŞLERDE

praecox 12-11-2006 22:25

Alıntı:

Çeşme'deki evde kırmızı, sarı, beyaz ve kırmızı-sarıdan boyu 3-4m kadar olmuş bol miktarda japon gülümüz var. Fotograflarını aradım ama bulamadaım. Çekince gönderirim. İsteyene de çelikler gönderebilirim, zira her yıl testere ile kesmek sureti ile ( dallar bilek kalınlığında) buduyorum. Yazın mangaldaki odun ihtiyacını böyle gideriyorum.

pakii benim de kırmızı hariç beyaz sarı - ve kırmızı-sarıdan çelik isteme vede edinme ihtimallaerim nelerdir ;)
size mukabilnde şayet isterseniz sizde yoksa katmerli sarı, katmerli, siklamen pembesi veya (vişneçürüğü) , ve katmerli somon rengi patlıcan rengi çizgili yollıyabilirdim.

saygılar

bahcıvan 12-11-2006 23:27

Sn praecox olmazki ama böyle nispet yapar gibi :) Bana ne bende istiyorummm :) Aradığınız çiçek varsa adını yazında yerine bulabildiklerimden veririm :)

Oğuzhan 16-11-2006 08:47

Sn praecox ayıp olmazsa ben de isteyebilirmiyim.Japon gülüm hiç yok sizdede maşallah herbir çeşitinden mevcut.Hepsinden mümkünse çelik isteyebilirmiyim..

cihan_as 16-11-2006 18:03

merhaba Excellium çeliklerden bende isteyebilirmiyim ben gelır alırım altındag semtındeyım

bahcıvan 16-11-2006 18:44

Arkadaşlar sıraya girelim :) Sn praecox'dan ses yok ama biz sırayı bozmadan bekliyelim belki iyi halden renk-renk çelikleri alırız :)))

Ela 16-11-2006 19:05

bir japon gülü çeliğim bile yok

Daha önce vardı ama tutturamadım.Bende japon gülünün hiçbir rengi yok.Çelik-lerin Mart ayında alınması mı uygun?

praecox 16-11-2006 20:44

Sıra mıra göremiyorum özelime yazan götürüyor. Bence burda neyi bekliyorsunuz ki... :)
İstek ve talepleri büyük miktar özelimden karşılıyorum. son bir kaç çeliği beyaz katmerli ile takasa ayırdım ama şansınızı yine d bir deneyin derim...
ya tutarsa... :)

malina 16-11-2006 21:24

Alıntı:

Sıra mıra göremiyorum özelime yazan götürüyor. Bence burda neyi bekliyorsunuz ki...
Bence bu işte bir terslik var. Neden burada yazışılıyor o zaman? Verme teklifinizde, özelden mesaj atın diye not yoktu...

Ama işler hep böyle yürür :)

bahcıvan 16-11-2006 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Sıra mıra göremiyorum özelime yazan götürüyor. Bence burda neyi bekliyorsunuz ki... :)
İstek ve talepleri büyük miktar özelimden karşılıyorum. son bir kaç çeliği beyaz katmerli ile takasa ayırdım ama şansınızı yine d bir deneyin derim...
ya tutarsa... :)

Özelede yazdım ama ses seda yok.
Şimdi ne yapayım ? :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025