![]() |
2 Eklenti(ler)
Bu gün ilk tohumu aldım.
Şimdiye kadar topladıklarım meğer boş olan tohumlarmış. Eklenti 219913 Eklenti 219914 Hemen ekmeyi planlıyorum. |
Musa Bey'e sordum bu bitkiden yoktu ve çok beğendi.. ''İzmir'de olan biri getirsin de çoğaltalım'' demişti ;)
|
Musa bey' de örneği olmayan 3 bitkiyi üretip kendisi için yetiştiriyorum.
Karşılığında seçtiğim bitkilerden verecek ;) sözü var. Takas dışında bir yol bilmem ben, bilirsiniz... Huyum kurusun ;) |
Ben de birkaç tohum götürmüştüm, takastan bahsetmedi hiç.. :p Giderken haber verin bari hem seçtiklerinizi taşırız hem gitmek için bahanem olur.. ;) Yakında kovalayacak beni..
Umarım nadide bitkiler karşılığı 3le sınırlı kalmaz.. Ki öyle olmalı.. ;) |
Selis' ciğim vaktim yok.
Yıllık izin alınca anca gelebilirim. Tabi ki orada olmayan birçok bitkim var. Türkiyede satışı olmayan bitkiler bunlar ;) Gerçi istediği bitkileri getirtebilir , "Döner sermaye" vardır ... |
Latife yapıyoruz tabii.. ;) Ülkemizde olmayan bitkilerden edinmek herkesi memnun eder ve karşılığı fazlasıyla olmalı..
İzin zamanınıza çok süre olduğunu tahmin ediyorum.. Bitki seçimini de sizden iyi kimse yapamaz, fotoğrafları ile avnuruz artık.. Sevgiler ;) |
Tabi ki şaka, bu sözler verileli bir yıl oluyor - unutulmuştur bile.
Ve sen de tahmin edersin çalışan insan için çiçek yetiştirmek ne kadar ekstra emek ve çaba gerektiriyor, çocuğunun zamanından, uyku saatlerinden çalmak aslında. Yani bu bedelsiz kimine göre ama bizim için çok kıymetli, zamanı- en değerli varlığımızı alıp götürüyor. Sevgiler. |
Alıntı:
|
sn.fatmadundar teşekkürler çok naziksiniz, inşallah gönlünüzce olsun,2.yıldan evvel açmıyor ama sn jezebelin yazdığı gibi uygun bir dalından yapacağınız daldırma çok kısa zamanda çiçekleniyor
|
beklerim memnuniyetle
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili gondag fanusa hiç koymadım, içerideydi 1 haftadır dışarı çıkardım sabah güneşi alan bir yerde bekleyip göreceğiz hep beraber sonuçları ;)
|
Fanus İzmir için olmazsa olmaz.
Nem oranının çok yüksek olduğu düşünülür, ama aslında hiç öyle değil. Yaz kış klima kullanırız, bu da havayı kurutur. Çimlenen tohum da asla kurumamalı. Fanus çok sık kullandığım bir gereç, hem tohum çimlendirme, hem de çelik kölendirmek için ;) Her bölgenin kendi özel koşulları var. |
2 Eklenti(ler)
Kelebekler yavaş yavaş kendine gelme yolunda.
Açıyorlarsa keyfleri yerindedir... Eklenti 221103 , Eklenti 221104 . |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
gesinde muntazam suluyorum saksının dibini de toprağa gömüyorum, aşağıda bu şekilde 8 ay evvel daldırdığım mavi kelebek yavrusu (yeni çiçekleniyor), bir yıl evvel ektiğim pembe orkide çiçeği ağacı ( oda daha minicik bir ağaç yavrusu ama utanmadan çiçek açtı !!!) ve iki yaşında olup ilk kez bu sene açan cennet madeira bitkisi...bu sistemle limon, çam vs.. hemen hepsinde netice olumlu.Eklenti 221240 Eklenti 221241 Eklenti 221242 Eklenti 221243 |
Çok güzel sevgili gondag, peki tohumdan yetiştirmede ilk çiçekler 1 yılda görünürmü toksa dahamı çok bekelmek gerekir ?
|
sn bettycim tohumdan yetiştirmede 2 yıl beklemek gerekiyor maalesef,
|
3 Eklenti(ler)
pardon madeiralar burada
|
Sevgili gondag, eskiler söyle der:
"her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır " Yani kendimizce geliştirdiğimiz yöntemlerimiz var. Çalıştığım için ben sürekli kontrol edemeyip çimlenen tohumları kurutabiliyorum. O yüzden fanus veya mini seradan vazgeçemem. Mesela şimdi pembe muz tohumları ektim. Kurumaları ölmeleri anlamına gelir. 10 gündür nemli beyaz baltık torfunda bekletiyorum. Bu gün actım baktım, bir tohum cimlenmiş. Fanus olmasaydı bunu başaramazdım. Limon koklendirdiginizi yazmışsınız, benim limequat'ım var yöntemi tarif ederseniz onu çoğaltmayı çok isterim. Sevgiler. |
Bekleyeceğiz artık gönül verdik bir kere :D
|
Alıntı:
haklısınız,hepimiz kendimizce yöntemler geliştiriyoruz,örneğin ben sizin kadar cesur değilim,ekili tohumları açıp bakamam çimlenmeye başlamış ise doğal ortamının bozulup küsmesinden korkarım,onun yüzeye çıkıp kendisini bana göstermesini beklerim, pembe muz tohumlarınızı kutlarım nasıl bir duygu olduğunu biliyorum,beyaz baltık torfu hakkında hiç fikrim yok ama iki yıl evvel blue-white bird denilen beyaz starliçe tohumlarını 8 ay steril nemli kumda bekleterek çimlendirmiştim karanlık bir dolapta bekleterek! şimdi bayağı gelişti ama sonradan 7 yılda ergenleşip çiçek açtığını öğrendim !!! onun çiçeğini görmek mümkün olurmu bilmiyorum ama erenlerin dediği gibi yolunda olurumya.. limeguat'a gelince,atalardan kalan geleneksel yöntem,körpe bir filizi kopartıp bir başka bitkinin izdüşümü dışına ama gölgesinden istifade edebileceği bir yere önce toprağı yumuşatıp sonra filizin alt tarafındaki yapraklarını kopartıyor üçte ikisi tprağın içinde kalacak derinlikte ekiyor ve torağı sıkıştırıyorum ardından suluyorum iki denemeden biri genelde müsbet netice veriyor,şimd, boyu henüz 20 cm ama bir limon yavrucuğu var. |
4 Eklenti(ler)
daldırma limon ve çam
|
Beyaz baltık torfu demem yanlıştı, aslında nemli sphagnum moos:rolleyes:
Tohumları gözlemek adetimdir, şeffaf bir kutuda peat moosun nazik kolları arasında hem nem sağlıyor hem de antibiyotik maddeler içerdiği için küf ve çürümeye izin vermiyor. Toprağı kurcalamıyorum, dışarıdan kavanozun içine bakıyorum:p Olmazsa ben limquatımı sizi misafirliğe getirip yatıya bırakayım birkaç ay, siz çoğaltırsınız. Daldırma konusunda benden iyisiniz;) Sevgiler. |
memnuniyetle sevgili jezebel hem sizi hem limguat'ınızı bekleriz
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Kelebeklerim büyümeye devam ediyor sanırım saksı değişimi yapmam lazım :rolleyes: Ama dayanamayıp yine tohum aldım ve aynı usulle 18.05.2011 de ıslattım tohumları ve diatomite ektim 4 tohumdan 3'ü çimlendi va gayette sağlıklı devam ediyorlar hayatlarına, resimlerini eklerim :D
|
Sevgili Betül,
bence sen yakında mavi kelebek ormanı sahibi olacaksın:p Bu da çok güzel bir görüntü olur, hayali bile beni gülümsetiyor;) Ayrıca tebrik ederim, muhteşem bir başarı. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili bettyycim bak benim kıl kuyruk senin kelebeğini geriden takip edip taklit ediyor:) Yan yatıp dibinden sürgün veriyor. Ben yönlendirmedim kendisi yaptı.
Nasıl, kendini toparlamış değil mi? |
Alıntı:
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
İşte yeni kelebeklerim :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025