![]() |
Maşallah diyorum, sevgili bettyycim gerçekten çok başarılısınız:)
|
1 Eklenti(ler)
Benim kelebeğim yeni saksı ve bahçedeki yarı gölgeyi sevdi.
Bu gün ilk defa çelik aldım alt dallardan seçtiğim bir dal uygunmuş gibi geldi;) Eklenti 230445 . |
sevgili bettyycim harikasın. Ben tohumdan çok denedim, başaramadım.
|
1 Eklenti(ler)
'Mavi kelebeğin izinde' diye bir belgesel vardı. İzlediniz mi? Bu çiçek bana hep onu hatırlatıyor.
Bosna da iç savaş döneminde yapılan katliamlarda, toplu mezarları bir türlü bulamıyorlar. Sonra, birden o bölgede çok olmayan mavi kelebek nüfusu hızla artmaya başlıyor. Araştırıyorlar, mavi kelebeğin istediğii bitki, organik besinlerle beslenen bir bitki. Mezarların üzerinde büyüyor, ...böylece toplu mezarları buluyorlar...'' diye bir belgesel. |
Çok etkileyici bir sonuç, doğanın mucizeleri...
|
tesadüfen internete dolaşırken görünce ilgimi çekti ve siteye üye oldum...mavikelebek bitkisinin tohumlarını nasıl bulabiliriz veya fidesini yardımcı olunursa teşekkür ederim...
daha önce selluka yetiştirmiştim tohumdan ve çeliğinden pek sorun olmamıştı ... |
genel olarak bütün bitkilere karşı sempatim var ama en çok yetiştirmeye ilgim var sanki mucize yaratıyormuşum gibi geliyor :) yaratılan mucizeye aracı olmak güzel bir duygu..:)
|
Sevgili ozmim aramıza hoşgeldinizin Mavi Kelebek konusunu geriye doğru okursanız istediğiniz bilgilere ulaşacaksınız. Sevgiler
|
teşekkür ederim ilginize :)
|
Betülcüm bilmem kaçıncı kez ilk sayfadan başlayarak bütün mesajları yeniden okudum bu kez başaracağım diyerek. En kısa zamanda bende mavi kelebeğimi büyüteceğim bu sayfada sizlere fotoğraflarını göstererek;)
Galiba benimde yakında mavi kelebeğim olacak:))) |
Çok sevindim Sevim hanım ne güzel bir haber ;) heyecanla bekliyoruz resimlerinizi :D
|
Benimde olur inşallah.
|
Sevgili adaşım çiçeklerin en güzellerini hakediyorsunuz siz öyle güzel çabalarınız var ki. Yeterki dört gözle beklediğim çiçeğim gelsin evine alışsın, yeterki büyütebileyim sizinde olur, sevgiler;)
|
1 Eklenti(ler)
Dört gözle beklediğim kelebeklerim. Büyük bir ihtimalle çarşamba veya perşembe günü gelirler. İnşallah hasarsız elime geçer
|
Eh gözün aydın, nihayet kavuşacaksın mavişlere:p
|
Sorma jezebelcim iki tohum denemesinden sonra tohummu alayım bitki mi derken mavişim oldu nihayet. Ricamı kırmayan arkadaştan allah razı olsun.:p
|
2 Eklenti(ler)
Üzerinde kelebekler ve bir tığın tomurcukla geldiler ama bir türlü kelebeklerle fotoğraf çekemedim. Tomurcuklar bozulmazsa bu hafta çekerim.
Aslında saksılarını değiştirecektim. Yorgunluklarını atıncaya kadar dokunmak istemedim. Yarın değiştireceğim. İnşallah bu sıcaklarda bir zarar vermem |
Sevgili Sevim hayırlı olsun çiçeklerinide görürüz inşallah sevgiler...
|
Teşekkür ediyorum sevgili Periş.:) Üzerinde çiçeklerle gelmişti. Bir türlü kısmet olmadı fotoğrafını çekmek hemen öldü çiçekler.
Hava berbat sıcak ve nemli. Şu an çiçekten çok bakımı düşündürüyor beni. İnşallah sağlıkla büyütebilirim.:) |
Alıntı:
Ben de dayanamayıp, Gitti gidiyor'dan 4 adet tohum aldım. Plastik bardaklara ektim. Üzerindeki kabuğu çok sert gibi geldi. Birazını soyayım derken, dayanamdım hepsini soydum. Bu gün bir tanesinde kök gelişiminin başladığını gördüm. Diğerleri de iyi gibi şimdilik. Ekeli 4 gün oldu. |
Çok güzel:) Bettyycim tohumdan fideler yetiştirdi. Ben başarılı olamadım. İnşallah sizinkilerde büyür:)
|
Hadi güle güle büyüt Sevimciğim.
Kaç yıllık hayal gerçek oldu:p Saksı değişimi için acele etme. İkisini aynı anda yapma, önce birinin, bir hafta sonra diğerini değiştir. Biri bozulacak gibi olursa, diğerinin değişimini sonbahara ertelersin. Hava çok sıcak;) |
Evet ya. Bir arkadaş saksıya dokunma şimdilik dedi. Tomurcuk oluşumunu, çiçeklenmeyi destekleyen gübre ver yeter. Biraz bekle dedi.
|
Sevim hanım, hem bu sıcaklarda, hem de tomurcukta saksı değiştirirseniz ölür. Sonbahara erteleyin .
|
1 Eklenti(ler)
Bir aksilik olmazsa, galiba dört tohumun dördünü de çimlendirmeyi başarabileceğim. Üçünde kök gelişimi var, dördüncüye bakmadım. Henüz kök yapıyorlar. Daha yeryüzüne çıkmadılar.
Bu arada pembesi de varmış. Bence mavisi daha güzel, ama bir arada hoş olabilirler. |
2 Eklenti(ler)
Bunlar da beyaz kelebekler. Aynı Familyadan değiller. İnternette şöyle bir bilgi var:
"Beyaz Kelebek ya da Yasmin Kelebek (Hedychium Coronarium Koenig) : Sıkça görülen yasmin kelebekleri Kübalı kadınlar tarafından bağımsızlık savaşı sırasında savaş alanlarına mesaj taşımak için kullanılmıştır. Saflığı, asiliği, ve özgürlüğü temsil eder. Göller ve nehir yatakları gibi nemli yerlerde yetişseler de bir çok Küba evinin bahçesine de ekildiği görülmektedir." Ayrıca, Zencefil familyası içinde en yoğun kokulu olanlarındanmış. |
Pembe hoşuma gitmedi, daha önce görmüştüm ama beyaz ilginç;)
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitkiler Mavi kelebeğin ailesinden değil ve onun kadar zarif değiller.
Ailenin içinde başka kelebeği andıranlar var ancak hiç biri Maviyle yarışamaz Clerodendrum wallichii Eklenti 237458 Clerodendrum speciosissimum Eklenti 237459 . |
Bence hepsi çok güzel...
|
Bir ara takmıştım hepsini toplamaya ama vazgeçtim, yaprakları çok kötü kokuyor.
Kokulu sarmaşıklar şu an ilgi alanımda. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025