![]() |
1 Eklenti(ler)
Kelebek çeliklerimin bugün 2 haftaları doldu. Sudaki çeliklerden birini zaten kaybetmiştim (burada da belirtmiştim), topraktaki çeliği de ne yazık ki yaşatamadım ama kayıp olarak nitelesem de onları hala ısrarla suda tutuyorum, belki ısrarıma boyun eğip hayata tutunacak bir yol bulurlar.
Yaşayan ve sağlıklı durumda olan 4 çelikten 3 tanesi pek güzel köklenme işaretleri veriyor, aslında kökleniyorlar demek daha doğru olur sanırım :rolleyes: Dördüncü çelikte henüz kök çıkıntıları görülmese de canlı duruyor, onun da bana o güzel çıkıntıları göstereceğine inanıyorum... Köklenmeye başlayan 3 çeliği fotoğrafladım, detay fotoğrafı almadım çünkü bu fotoğraftan da kök çıkıntıları fark edilebiliyor ;) Eklenti 606061 |
Kutlarım sevgili arkadaşım.
Soda şişesi işe yarıyor :) Devamı başından gür gelsin. :) |
Gerçekten de soda şişelerine aldıktan sonra harekete geçtiler :)
Amin diyorum, çok teşekkürler ;) |
1 Eklenti(ler)
Mavi kelebek çeliklerim bugün 3 haftalık oldular ;)
Eklenti 607712 Kök çıkıntılarımız 1-2 milimetre kadar oldu, 2 çelik yeni yaprak çıkarmaya başladı, tomurcuklu olan çelik ise yeni tomurcuklar çıkarma telaşında... Sevgili Jezebel, bu güzelleri saksılarına alabilmem için köklerinin ne kadar büyümesi gerekiyor? Sabırsızlanıyorum da... :D |
Henüz çok erken.
Bir hafta daha sabredin :) |
1 Eklenti(ler)
Nasıl geçti anlayamadan bugün 4.haftamızı doldurduk çok şükür ;)
Bir sürü kökümüz var ama uzamaları çok yavaş olduğundan saksılarına almak için daha beklememiz gerekiyor sanırım... Kelebeklerim su bitkisi olma yolundalar :D Eklenti 609252 Sevgili Jezebel, sularına besin eklemem gerekir mi? Haftalardır sade suyla besleniyorlar, üstelik ilk tomurcuklar döküldü ama yeni tomurcuklar çıkarıyor garibim, aç-açına... İçim burkuluyor ya hu :D :D |
Çeliklerim bugün 5 haftalık oldular, kökleri henüz çok uzamamış olan 2 çelik hala suda duruyor ama kökleri yeterince uzamış olan çeliği bugün toprağa aldım, umarım yerine çabuk uyum sağlar... ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben de ufak bir çelik almıştım. Eklenti 612831 Eklenti 612832 İyi geceler. |
Alıntı:
O tomurcuklu olan çelik ilk 2 grup tomurcuğu döktü ama şimdi yeni tomurcuklar çıkarıyor, çiçeğini bana göstermek istiyor sanırım :p Köklenme tamamlandıktan sonra -biraz da sayfayı takip edenleri sıktığımı düşünerek- daha seyrek bildirim yapmaya karar vermiştim, merak edip sormanız içimi ısıttı, teşekkürler... :rolleyes: |
3 Eklenti(ler)
Çeliklerim yarın 7 haftalık olacaklar, yaklaşık 10 gündür toprakta-saksılarında yaşıyorlar ve şükür ki keyifli görünüyorlar. Son durumlarını/görüntülerini paylaşmak istedim.
Tomurcuklu çelik epey tomurcuk yaptı ve döktü ama uçlarda yeni tomurcuklar var, açıkçası ben kendisinden ümitliyim :) Eklenti 613574 Diğer iki çelik ise yeni yapraklar çıkarıyor... Eklenti 613575 Bir de toplu poz verdik ;) Eklenti 613576 |
Bravo arkadaşım, 5 çelikten üçü köklendi sanırım:)
Oldu bu iş. Ara sıra göster kızlarımı, özlerim. |
Çok teşekkür ederim, her şey sayenizde böyle güzel oldu sevgili Jezebel... Büyük zevkle gelişmeleri paylaşmaya devam ederim, özletmem kızlarınızı ;)
|
Bu arada biz de unlu bite Kimyasal savaş açtık, galip geldik:)
İyi ki beni uyardın. Gözlüksüz görememişim. Karıncalar taşıyor bu bitlerin larvalarını, öncelikle onları uzak tutarsak kimyasal şavaşa da girmemiş oluruz. Sevgiler. |
Merhaba,
Bu güzel çiçeği burada görür görmez aşık olanlardan biriyim bende.. Avrupa çiçekçilikten sipariş verdim çok güzel bir çiçek gönderdiler. Üzerinde minik minik kelebekleri de var:) Gözünün içerisine bakıyorum üzerine titriyorum, en doğru şartları oluşturmak istiyorum. Bodrum'da yaşıyorum bu nazlı güzel bahçede mi olmalı? Bahçem öğleden sonra güneş alıyor ve bu aralar çok rüzgarlı nasıl korumalıyım? Üzerinde minik kelebekleri var ama sanki torfa ekilmiş gibi gevşek bir toprakta, saksını değiştirebilir miyim? Eğer değiştirebilirsem nasıl bir toprak karışımına almamı tavsiye edersiniz? |
1 Eklenti(ler)
Kelebeklerim yarın 8 haftalık olacaklar, içlerinden ikisi yerinde sayarken bu arkadaş atağa kalktı maşallah ;)
Eklenti 614904 |
3 Eklenti(ler)
Çeliklerim bugün tam olarak 9 hafta+2 günlükler, hepsi (mavi saksıdaki çelik ilk olarak atağa kalkmıştı, diğer iki saksı yerinde sayıyordu ama şimdi onlar da hareketlendiler) yeni yapraklar çıkartmaya başladı ;)
Eklenti 616749 Kırmızı saksıdaki çeliğin 'dökmemek için canını dişine takarak mücadele ettiği' son tomurcukları da artık döküldü ve böylece kendini yaprak çıkartmaya odaklayabildi sonunda, o tomurcuklar yüzünden çelimsiz kalmıştı garibim :) Eklenti 616750 Gelişmelerini seyretmek öyle keyifli ki... Eklenti 616751 |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Avrupa Çiçekçilikten aldığım Mavi Kelebeğim üzerinde minik minik kelebekler uçuşuyor.
Eklenti 619988 Eklenti 619989 |
4 Eklenti(ler)
Yarın 14 haftamız dolacak ama ben bir haftadır evde yoktum ve dün akşam eve döndüğümde gözüme çok büyümüş göründüler maşallah... Belki ''kirpi, yavrusunu 'pamuğum' diye severmiş'' durumudur, bilemiyorum :D
Mavi saksı zaten en hızlı gelişen çelikti, şimdi boyunun uzamasının yanında gövdeden minik minik dallanmalar da başlamış ;) Eklenti 621350 Kırmızı saksı (pembe-kırmızı arası bir renk ama eşim kırmızı dediği için ona uyuyorum, saksıyı seçen oydu ne de olsa :D) üstüne komşuların çöp atarak taze sürgününü kırdıkları çelik, bir de başlarda ısrarla tomurcuklanmıştı hani... Kazadan sonra yan sürgünü hızla gelişti ve gösterişli bir görüntüye kavuştu, öyle ki sanki hiç kaza geçirmemiş gibi maşallah ;) Eklenti 621351 Sarı saksı aslında en yavaş gelişen çeliğimdi ama her an diğerlerini sollayıp geçecekmiş gibi görünüyor ;) Eklenti 621352 Bir de göğsümüzü gere gere toplu poz verdik, sevgili Jezebel biz hızla büyüyor ve güzelleşiyoruz :D Eklenti 621353 |
Bravo A_NOMAD çok şeker olmuşlar.
Gübre ve ışığı azıcık artır ki açsınlar artık :) Annaane olarak memnun kaldım, güzel bakmışsın bebeklere :D |
Sn. A_NOMAD, öyle güzel anlatmışsınız ki, bütün gelişmeleri bir nefeste okudum ve sanki kendim yetiştiriyormuşum gibi heyecanlandım. Güle güle büyütün, ellerinize ve emeklerinize sağlık. Artık yeni çiçek almamaya karar vermiştim ama, şimdi ne yapacağım bilmiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili cengizildas beğeniniz için teşekkür ederim, çelikten yetiştirecek olanlar için deneyimlerim belki faydalı olur düşüncesiyle adım adım paylaşmaya çalıştım :rolleyes:
Alıntı:
Tavsiyenize uyarak torunlarınızı tam gün güneş alan pencere önüne -perdeleme yaparak- aldım, uygun mudur? Eklenti 621420 |
Yavruların epey ele avuca gelmiş A_NOMAD çiğim.. Senin de anneanne olma vaktini iple çekiyorum. Zamanı gelince ben birinç :P
|
Alıntı:
Paylaşım ruhu:) "Kaptı- kaçtı"yapan üyeleri bunun dışında tutuyorum tabi. Hani, tohumunuzu, çeliğinizi veya koca koca bitkilerinizi verdiğiniz kişiler olur. Aldıktan sonra sizi ( beni ) ve siteyi de unuturlar, hatta site ve özelde benimle de kanlı bıçaklı olurlar :( Yine Polyana olalım ve safişliklere doymayanlardan olalım. Kişisel tercih diyelim :rolleyes: İyi böyle. agaclar.net'i seviyorum. Tüm güzel üyeleriyle birlikte. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Jezebel, henüz tomurcuklanmaya başlamadık ama bakın ne kadar kocaman olduk ;)
Eklenti 622554 Daltonlar :D :D Eklenti 622555 |
Güneş'e alın Sevgili arkadaşım.
Benimkiler direk Güneş'in atında, hem de İzmir'de . Çelik alınabilecek hale gelmişler :)) |
Alıntı:
(Gördüğünüz yeri fotoğraf çekimi için poz verirken kullanıyoruz sadece :D) |
1 Eklenti(ler)
Benim 'Avarel Dalton' tomurcuklanıyor galiba!
Eklenti 622724 :D Düzenleme 26 Temmuz 2016: Avarel'den (mavi saksı) sonra William (kırmızı saksı) da tomurcuklanmaya koyuldu, çok sevinçliyim! :D Görüntüleri burada (Yeni mesaj olarak ekleyip gereksiz kirlilik oluşturmak istemediğim için bu mesaja ilave yapmayı tercih ettim) |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025