![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
(sayin iris41)cicegini aldinmi bilmiyorum senin cicegin bu yil acacak diye birsey yok o bu yilki celik ama seneye onunda boyu iki ikibucuk metreyi bulacak ama ****** bunun vitamine ihtiyaci var yani bakima ve topragina bagli kontak kurarsan seneye ilkbahara yardimci olurz saygilar............ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
selam
arkadaslar bende bu cicegin birkac rengi var ama engüzel kokusu olani sari acani cicegi zehirli diyorlar dogrudur ama bunu yemiyoruzki agzinda cignersen migde bulantisi kusma olabilir zakkumda zehirli ama her yerde bulabiliyorsun oda bahceleri süslüyor kimseyi zehiledigini duymadim saygilar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
sayin (athena -asena)selam su istanbula hicmi yolu düsmüyor gel bir aci kahvemizi ic dedik olmadi gitti bende sizlerden bircok seyler ögrendim insanlar dünyada yasadigi müdetce yasi ne olursa olsun devamli talebe imis her gün birseyler ögrenebiliyorsun yorumuna tesekkürler......... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Tarabyalı abi bitkiyi aldırdım gec geldigimden arayıp rahatsız etmek istemedim . Saksıda daha ufak olur kanısındayım olmadı salonda bırakırım istedigi kadar boylana bilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
O zaman dediğiniz doğrudur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Cok güzel duruyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
engelstrompeten *Super Pink
evet arkadaslar buda engelst(*Super Pink) tüm yaz devamli acti devamli ful yani üzerinde üc bes cicek diyil devamli üzeri dolu dolu oluyor ****** bakimla ilgili |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
merhaba sayın tarabyalı çiçekleriniz muhteşem görünüyorlar emeğinize sağlık bende yetiştirmek isterim doğrusu.tohum ya da çelik göndermeniz mümkün mü acaba tohumdan bu hale gelmeleri için bikaç yıl geçmiş olmalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Of of muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
arkadaşlar bu meleklerin borozanıyla datura denilen bitki aynısımı anlayamadım kimisi evet aynısı diyo kimiside diyoki hayır aynısı değil aklım karıştı iyice ben hep daturaya özenmişimdir bahçemde olsun istemişimdir ama çocuklar yüzünden hep korkmuşumdur bana bigi verebilecek birileri varsa şimdiden teşekkür ederim..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Aynısı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
sanırım bu zehirli değil dimi sn. nılgun dogan peki ya tam olarak nelerden hoşlanır ve en önemlisi ben bunu nereden bulabilirim küçük bir dalını rengi hiç önemli değil . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
zehirli değil diye biliyorum bende 1 tane var saksıda bakıyorum bol güneş ve toprağı hep ıslak kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2012
|
Datura ve Brugmansia aynı bitki değildir. Ama yakın akrabadırlar. Kabaca, daturanın çiçekleri yukarıya (gökyüzüne) bakar, brugmansianın ise aşağıya (toprağa)... Her ikisi de zehirlidir. Çocuk sahipleri ve evcil hayvan besleyenlerin dikkatli olması gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Datura mevsimliktir. Dökülen ve ya ektiğiniz tohumlardan her yıl yeniden yetişir. Brugmansia çok yıllık küçük ağaççık formundadır. Tekrar tekrar dikmenize gerek yoktur. Çelikten rahatlıkla yetişir. Don olan bölgelerde ana gövde donsa da baharda toprak altındaki köklerden yeniden filizlenir. Her ikisi de zehirlidir. Ama sanırım kimse yemeğini yapmıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fındık tarlasındaki çiçeklerime ise hiç bir koruma yapmadım, onlara hiç bir şey olmamış üstelik tam poyraz rüzgarı alan bir yerde . Saygılar........ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
peki ya arkadaşlar bundan nerde bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Brugmansialarda budama ne zaman yapılır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Gecen sene, komsum bu zamanlarda budama yapmisti ve de bende celiklemistim. Gerci, Sevgili Zafer daha iyi bilgi verir ama benim uygulamam o yonde idi. Simdi, Buyukada`da yeni bir ev aldigim icin bahcedekini birakip tekrar celikleyecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Aman Zafer bey benim gıcık melekler çiçeklenmediki bir türlü acaba budasam seneye çiçeklenirmi diye düşündüm ama kıyabilirmiyim bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
zafer inandıklı |
|
|