agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni231Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2011, 14:57   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feyzon Mesajı Göster
Gül budaması ile ilgili bazı şeyler söylemek istiyorum. İnşallah geç kalmamışımdır.

Kokulu, reçellik Isparta güllerinin budanmaması gerekiyor. Ancak çiçeklerinin açılmasından sonra budama yapılabilir. Çünkü dalların en üst kısmından çiçek açıyor. Bu kısım alınırsa çiçek vermiyor. Bu nedenle sürgünler geliştikten sonra hiç budanmayıp çiçeklerin dökülmesini beklemek gerekiyor.
Sayın feyzon, Teşekkürler bu bilgi için. Buduyorum daha kötü oluyordu!
Bu gülün gövde özü çok yumuşak olduğundan, açılan kesim yerinden kurt giriyor, kurumalar oluyordu. Budamada kuruyan dallar ve diğer alınması istenen fışkın sürgünler dipten çıkarma tarzında yumuşak budanabilir.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 15:47   #2
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum Mesajı Göster
Sayın feyzon, Teşekkürler bu bilgi için. Buduyorum daha kötü oluyordu!
Bu gülün gövde özü çok yumuşak olduğundan, açılan kesim yerinden kurt giriyor, kurumalar oluyordu. Budamada kuruyan dallar ve diğer alınması istenen fışkın sürgünler dipten çıkarma tarzında yumuşak budanabilir.
Sayın Ligustrum
Selamlar. Benim bahsettiğim güller ekte resimlerini internetten bulduğum reçellik güller için geçerli. Bunlar sadece mayıs ayı civarı çiçek veriyorlar ve sadece üst dallardan çiçek oluyor. Bu nedenle bunların yeni sürgünler çıktıktan sonra budanmaması gerekiyor. Diğer güller ise istenildiği gibi budanabilir. Yeni çıkan sürgünlerden çiçek açıyorlar.

İstanbul Üsküdarda güllerini çapalayan bir teyzeden aldığım gülleri bahçemize dikmiştik ve babam bunları diğer güller gibi budadığı için çiçek vermiyorlardı. BAbamı ikazımdan sonra çiçek almaya başladık. Ancak çiçekçilerden alınan ısparta gülleri sanırım hibrit olduğu için bu budama kuralının biraz dışında budamadan sonrada çiçek verebiliyorlar. Ancak onlarında kokusu eski tipler kadar güzel olmuyor.

Eklenen Resimler

pria beğendi.

Düzenleyen feyzon : 29-03-2011 saat 15:58 Neden: Hata
feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2011, 15:49   #3
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Ayrıca kesilen yerin yara olması, kurt girmesi ile ilgili sanırım başka bilgiler araştırmanızda fayda var. Budanan yere aşı macunu veya ilaçlama gerekebilir sanırım.

Bu tip reçellik gülleri çiçeklerini aldıktan sonra budama kurallarına uygun şekilde budayabiliriz bunu ifade etmeyi unuttum sanırım. Çiçeklenmeden bir süre sonra bitki yeni sürgünler vermeye başlıyor zaten. Çiçekleri topladıktan sonra budama yapıp sonrasında çıkan sürgünlerin muhafaza edilmesi gerekiyor.

Düzenleyen feyzon : 29-03-2011 saat 15:53 Neden: Ek bilgi
feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025