agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni156Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2010, 10:22   #1
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Sevgili Dudi,Mine hanıma sordum.Onun bana yardım edebileceğini umuyorum
Ben de birşeye benzetemedim. Fidanlar oldukça sağlıklı gözüküyorlar ve yeni sürgünleri var.Yaprak yüzünde ve altında dikkat çekici herhangi birşey yok(Büyüteçle de baktım) Acaba sıcağa veya herhangi bir strese(örn.nakliye) karşı geçici bir reaksiyon mu diye düşündüm ama emin olamadım.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2010, 08:10   #2
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Birkaç gün önce leylak fidemdeki köpük oluşumlarından bahsetmiştim, geçen süre içinde leylağımı dikkatle kontrol etmeye devam ettim. O köpükleri birkaç kez daha temizledim, üzerinde zararlı açısından şüpheli olabilecek yaprakları ve küçük bir dalı uzaklaştırdım (bazı yenikler ve siyah,böcek yumurtası olabilecek birikimler vardı üzerlerinde) , fidenin toprak üstü kısmını dikkatle suyla yıkadım ve havlu kağıtla kuruladım. Köpük oluşumu durmuş gözüküyor. Fide de oldukça yeşil ve sağlıklı gibi. Yapraklardaki yeniklerde de artma yok. Bu hafta sonu bahçeye dikmeyi düşünüyorum.
Fideleri Yalovadan kargoyla getirtmiştim. Belki de stres veya gözle göremediğim küçük bir yaralanma bu olaya yolaçmış olabilir mi diye düşünüyorum.(Acaba leylakların kimyasal yapısında saponin gibi köpük oluşturabilecek bileşikler var mıdır diye de düşünmeden edemiyorum) Neyse, bunu bitki bilimcilere sormak lazım ama fidanım iyi gibi ...
Belki günün birinde bir başkasının da başına bir "köpüren leylak vakası"gelebilir diye sizlerle paylaşmak istedim son durumu )

mrduran beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 21:36   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Birkaç gün önce leylak fidemdeki köpük oluşumlarından bahsetmiştim, geçen süre içinde leylağımı dikkatle kontrol etmeye devam ettim. O köpükleri birkaç kez daha temizledim, üzerinde zararlı açısından şüpheli olabilecek yaprakları ve küçük bir dalı uzaklaştırdım (bazı yenikler ve siyah,böcek yumurtası olabilecek birikimler vardı üzerlerinde) , fidenin toprak üstü kısmını dikkatle suyla yıkadım ve havlu kağıtla kuruladım. Köpük oluşumu durmuş gözüküyor. Fide de oldukça yeşil ve sağlıklı gibi. Yapraklardaki yeniklerde de artma yok. Bu hafta sonu bahçeye dikmeyi düşünüyorum.
Fideleri Yalovadan kargoyla getirtmiştim. Belki de stres veya gözle göremediğim küçük bir yaralanma bu olaya yolaçmış olabilir mi diye düşünüyorum.(Acaba leylakların kimyasal yapısında saponin gibi köpük oluşturabilecek bileşikler var mıdır diye de düşünmeden edemiyorum) Neyse, bunu bitki bilimcilere sormak lazım ama fidanım iyi gibi ...
Belki günün birinde bir başkasının da başına bir "köpüren leylak vakası"gelebilir diye sizlerle paylaşmak istedim son durumu )
Bence salyangoz yumurtasına benziyor.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025