![]() |
|
![]() |
#94 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2010
|
Haklısınız sayın k-dönmez,benim leylağımdada tomurcuklar belirginleşiyor. İnşallah bol leylak koklayaçağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
sayın dudi benim leylagımda henüz yaprak vermedi sanırım biraz daha bekliyecegiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Ben bugün bir tane leylak aldım. Yeni yeni yapraklanma var ve yaprak sürgünlerinin ucunda çiçekleri belirmeye başlamış. Çok severim leylak kokusunu çocukluğumdan beri. Fakat ancak temin ettim bu sezon. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
Biz de bir tane leylak diktik bugün bahçemize, ancak toprak kireçli mi değil mi bilmiyoruz acaba kireçli olması için ne yapmamız lazım? Doğrudan kireç mi dökmeli? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Köknar yapraklanmayla beraber dal uçlarında yukarıdakine benzer tomurcuklar oluşmaya başlar. Eğer varsa çiçek göreceksiniz. Ayrıca illaki güneş istiyor. Belki soğukta istiyordur. Saksınız dışarıda mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Bitki çiçeklendiğinde ertesi yıl yeniden ve daha gür açabilmesi için çiçek açan dalların budanması gerektiğini biliyorum. Budanmazsa çiçeklenmediğini de duymuştum. Bunun dışında bir neden var ise ben bilemiyorum. Ustalardan biri cevaplayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Leylak açmadıysa da, şimdi yapraklanma zamanı. Eğer yeterli büyüklükteyse çok çabuk bonsai haline dönüşebilir. Zira bildiğim kadarıyla asıl büyümeyi ve dallanmayı çiçekler bittikten sonra yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Onu bonsai yapmak için almamıştım dolayısıyla bonsai için formu uygun değil. Gövdesi fazlaca ince ve uzun. Çiçeklensin, büyüsün istemiştim. Bulabilirsem bonsai için daha uygun bir leylak alabilirim. Serde delilik var nasılsa... Balkonda adım atacak yer kalmayıncaya kadar durmak yok. O zaman da durur muyum bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Benim leylak geçe yıl 3 çiçek vermişti ancak bu yıl bol sürgün vermesine rağmen hala çiçeklenmedi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Dudi, Gerçi benim semtim epey yüksekte kalıyor,rakım olarak yüksek ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçenin en bol güneş alan ve en derin topraklı bölümünde. Hani derler ya,''Yerini sevmiş!'' Aslında sevmemesi için bir neden de yok. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|