![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Leylak (Syringa sp.)
Çok güzel açan ve en az 2 metre etrafına şahane kokular saçan bir bitki.Antep'te tam zamanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
sevgili çiçeksever gerçekten niye açmadığını bilmiyorum bunlar bizim sitenin yollarına ekilmiş kimse bakmıyor su bile verilmiyor ama çok güzel açıyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Telefonla çektiğim için biraz parlamış ama leylağım işte bu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Biraz önce de bahcevan.com dan budama ile ilgili şunu öğrendim. Leylaklar çiçekleri bozulmaya başlayınca çiçeğin altındaki ilk yapraktan budanırmış ve bir daha budama yapılmazmış. Böyle yapıldığı taktirde gelecek sene daha çok açarmış. Benim resimdeki açmayan dallar yanlış zamanda budadığım için açmamış demekki. Güllerle beraber budamıştım yanlış yapmışım... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Cevizağacı ben de daha dün forumda leylak için arama yapmıştım çünkü bizim bahçede de olduğunu bu sene muhteşem çiçekler açınca farkettik. Ufak çalıda o kadar bol oldu ki kesip konu komşuya hediye ettik. Ben her ne kadar erguvan olmadığından eminsem de etrafta bir sürü kişinin bunu erguvan zannettiğini öğrendim! Renk benzerliği ve aynı dönem açması herhalde ama ikisinin alakası yok. Zaten bir başlıkta 2sinin beraber farkı gösteren fotoğrafı var. Aslında doğrusunu söylemek gerekirse ben de kelebek çalısı sandım ilk, dedim bu zamanda nasıl açıyor bunlar. Bu arada bizim bahçedeki erguvan maalesef beyaz çiçekli çıktı, bu başka bir çeşit herhalde oyle değil mi? Düzenleyen DevrilgenKayik : 04-05-2007 saat 23:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
sayın limon bozulma derken neyi kastediyorsunuz.benimde leylak varda çiçekli şu anda ve henüz çiçekler kurumadı.biraz açarmsıınz olayı cok teşekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Ben dip sürgünlerinden üretmeyi başardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bozulma derken canlılığını yitirip solmaya başladığından bahsettim. Bozulan çiçeğin hemen altındaki yapraktan budanırmış leylak ve bir daha budanmazmış. Leylak yetiştirmek isteyen arkadaşlar için ise ağustos ayına kadar çiçek açmamış yan dallarından çelikle yetiştirebilirmişiz. Ben de ilk defa denemeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Tam güneş görüyorsa açması lazım. Bizim burdakiler bir açtı kayboldu.Ani hava değşikliği çiçeği aniden tohuma döndürdü.Kokusunu bile duymadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Burada da benim leylağım; ![]() Family: Oleaceae Genus: Syringa yaygın olan tür (Species) vulgaris ama bizimki galiba x chinensis Bodur -çalı tarzı-, çiçeklerinin rengi daha koyu. Çiçeklerini bir tur toplamıştık. Şimdi son demlerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Eski Göztepe SSK hastanesinin yanından yukarı minübüs yoluna paralel Kasr-ı Ali caddesinden yukarı gidip Polikliniklere Gözcübaba ya dönerken ışıklarda bir park yapmış Kadıköy Belediyesi. Adını da Leylak parkı koymuş. Parkta bir tane bile Leylak göremedim. Leylaksız Leylak Parkı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul ile Ankara arasında hatta Ankara'da şehir içi ve dışında sıcaklık farkından dolayı aynı ağaçların çiçek açış ve soluş zamanları farkedebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Merhaba, Evimizin bahçesine güneş alan bir yere leylak ağacı diktim ve aradan 2 sene geçti maalesef hiç çiçek vermedi. Neden olabilir? Uzunca (1 mete kadar) sap kısmı var ve bodur bir ağaç, başka hiçbir bahçede de rastlamadım benzerine! ama leylak ağacı eminim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek açan bitkiler için olan kutu gübrelerden deneyin bence katalit. Alırken satıcıya sorun ama leylak için uygun mudur, ne zamanlar gübrelemek gerekir? Bizimle de paylaşırsanız seviniriz ![]() GLCN Leylak olduğundan emin misin? Leylak olsa kokusunu farketmemen mümkün olmazdı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Resimler evet diyor özelliklede 14. mesajla aynı.. ama düne kadar ben onu erguvan biliyordum erguvanı burda görünce olmadığını anladım.Kokusu var fakat abartacak kadar çok yok ve hoşda değil yarın resim çekebilirsem eklerim.Çiçekleri geçti ama..Belkide leylak değildir... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki beyaz çiçekli leylakların, çiçek açtıktan kısa bir süre sonra yaprakları tamamen kurudu. Aynı şekilde komşumun beyaz leylaklarının yapraklarıda kurudu. Gövdeleri ise canlı durumda. Mor çiçekli olanlarda ise hiç bir sorun yok. Sebebini bir türlü anlayabilmiş değilim. Bir fikri olan varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
arkadasim kudret sanirim leylakinla ilgili bir sorunun var eger yapraklari kalp seklinde ise syringa voulgari dir asilamak gerekmez eger boylari 30 santim kadar oldu ise cicek veren bir syringanin herhangi birinden bir çikinti alarak kestigin yerin az uzerinden sadece kabugunu soymak kayidesiyle ve kendi agacinin kabugunu kaldirmak suretiyle kesmis oldugun dali agacinin kabugunu icerisine yerlestir ve bir parca bezlen sar bunu ilk baharda yapmalisin ve bir kac ay bekledikten sonra ac eger farkli renklerde cicekleri tek bir agac uzerinde gormek istiyorsan bu sekilde yapabilirsin anlamadigin bir sey olursa sorabilirsin yakamoz simsek iyi aksamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Leylak leylak der dururuz ben meğerse görmemişim daha önce, çok güzeller. Hemen niyetlendim ben de ama bir yakınımız Adana'da daha önce denediklerini ama olmadığını söyledi.Böyle bir tecrübesi olan var mı, leylak uygun mudur Adana iklimine? Yukarıda limon, güneşli yeri ve kireçli toprağı sever yazmış, Adana'dan güzel yer mi bulacak bu leylak? Sabah'ın chinensis'i de başka bir güzelmiş, çok beğendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Leylağı bende çok seviyorum ama bahçemiz olmadığı için saksıya diksem acaba olurmu ![]() Kaç kere yasemin diktim olmadı, leylekta çok güzel kokar, rengini kokusunu çok seviyorum eskiden dedemin bağında vardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|