![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Leylak leylak der dururuz ben meğerse görmemişim daha önce, çok güzeller. Hemen niyetlendim ben de ama bir yakınımız Adana'da daha önce denediklerini ama olmadığını söyledi.Böyle bir tecrübesi olan var mı, leylak uygun mudur Adana iklimine? Yukarıda limon, güneşli yeri ve kireçli toprağı sever yazmış, Adana'dan güzel yer mi bulacak bu leylak? Sabah'ın chinensis'i de başka bir güzelmiş, çok beğendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Adana leylağa çok sıcak gelir. İzmir bile sıcak geliyor. Gelibolu'nun deli ayazında salınan güzelim 3-4 m boyunda leylak ağaççıklarını gördüğümde ve kokularından başım döndüğünde farkı izlemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Leylağı bende çok seviyorum ama bahçemiz olmadığı için saksıya diksem acaba olurmu ![]() Kaç kere yasemin diktim olmadı, leylekta çok güzel kokar, rengini kokusunu çok seviyorum eskiden dedemin bağında vardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günsu, bize ne oluyorsa bu "eski" lerin yüzünden oluyor ![]() Ne yapıp edip, beyaz ve mor leylak çeliği bulmam lazım baharda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İş çıkaracaksın başıma. ![]() Vermek kolay, kargoya vermek zor geliyor bana. Tembellik başa beladır demişler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Yaseminin dalını kesmeden toprağa eğerek gömün 6 ve ya 7 ayda köklenir deneyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Merhaba Acaba bu leylaklar hep böyle cılız bir gövdeyle mi kalıyor? Benimkiler 3 yıllık ama gövdelerinde pek bir kalınlaşma göremiyorum. Kışın kuvvetli rüzgar estiğinde kırılacakmış gibi geliyor bana. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Deniz Yıldızı : 18-04-2012 saat 21:36 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
840 rakımlı Bolu-Muduru'da çok güzel yetşiyor. Ki burası Abant Dağı'nın eteklerine çok yakın ( 13 km.).Yayla sayılabilir. Dona dayanıklı bir bitki. Düzenleyen zenfree : 10-01-2008 saat 14:20 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Moderatör
|
Dona dayanabiliyor diyorsun ama ben olanını muhafaza edemedim. Kışın dağın suyu aşağılarda bulduğu düzlüklerde patlıyor. Aynı kaynak suyu gibi, köylüler buna karagöz diyorlar. Bu kaynaklar yazın tamamiyle kuruyor. Kışın bu sular benim pek çok ağacıma zarar verdi. Drenaj yaptığım halde. 2 defa ektiğim Leylak ağacı, 4 defa ektiğim mimoza, 5 belki de 6 defa bıkıp usanmadan ektiğim kış tatlısı hep kök çürüklüğünden heba oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
leylak... çocukluğumun çiçeği, filizlerinden anneme vermişti dedem mutfak camının önüne eksin diye açtığında bütün güzelliğiyle içeriye dolsun kokusu, öylede oldu, yıllar geçti, kocaman ağaç oldu. biz kokusunu duyamadan taşındık. olsun güzellikler hepimiz için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yalniz bir cicek...
|
benim leylak togumuna ihtiyacim var
Selamlar, ben Ingiltere de yasiyorum. Etrafta leylak benzeri bir agac gordum gittim yanina leylakti fakat kokmuyordu. Bende o yuzden bizim vatanimizin leylagindan istiyorum. Nasil temin edebilirim acaba? Ayrica buranin surekli yagmur kisin ise ozellikle sabahlari don yapan havasinda yasar mi? Tesekkurler simdiden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ben tohum aldım, hatta tarif de göndermişler, şu kadar katlamada kalsın falan diye, olmayacak mı şimdi? Tohumdan olmaz derken zor olduğunu mu kastettiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan hiç denemedim, ama daha önceki sorunuza şöyle cevap vereyim, Şanlıurfa'da çok meşurdur çoğu evin bahçesinde bir leylak agacı vardır, tohumlan hiç ugraşmayın fide bulun Adanada yetişecegini sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Leylaklar beni hiç yormadan hep güler yüzünü gösteriyor.iş yerimin önünde bir tane vardı sonra kendiliğinden üç tane oluverdi.Yan sürgünlerden bahsetmiyorum zaten onları budadım.Sanki özellikle ayarlanmış gibi belli aralıklarla çıktı yerden.Acaba toprak altındanmı sürdü yoksa tohumdanmı merak ettim.(bu süreç iki yıl) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
En kaliteli parfüme değişmem kokusunu
Merhaba arkadaşlar, Ben bu konunun erbaplarına bazı sorular yöneltmek isterim müsadenizle. 1-Leylak saksıda yetişirmi? 2-Gerçekten tohumu varmı ve tohumdan yetiştirilebilirmi?Tohumu neresinde ve nezaman olur nezaman toplanır? 3-Çelikten yetiştirmek için neresinden çelik almalıyız? 4-Bu sorum için bağaşlayın ve lütfen cahilliğime verin yanlışsa ...bu çiçekçilerde satılan demet halindeki leylaklar çelik olarak kullanılabilirmi? Cevap alabilirsem sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Burcind küpeli tohumlarının yanına 4 adet köklü leylak çeliği ekledim.Dikim için geç kalmış olabiliriz.Çünkü yaprakları açmaya başlamış durumda.Ama şansımızı deneyelim dedim.Siz bunları büyükçe bir saksıya bahçe toprağı ve yanmış hayvan gübresi karışımına dikin.Vakit kaybetmiyelim o arada sitedende tecrübeli arkadaşlara sorularımızı sorarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Çok Teşekkürler
Tubay teşekkür ederim bakalım becerebilecekmiyim hem hasekiyi hem leylağı tutturmayı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
![]() çelikleri bu bölgelerden kökleriyle birlikte çıkardım.Yaprak boyutları fotoğraftaki kadar. Fidanlığı aradım sakıncası olmadığını dikilebileceğini söylediler.Sadece şu an İzmir buraya göre oldukça sıcak,serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekiyormuş. Bahçeye dikilmesi ideal ama çok büyük saksılarda (büyük varillerde) budanarak yetiştirme olanağı varmış.Büyük leylak ağacımın yan sürgünlerini budamıştım ama buna niyeyse dokunmamıştım kısmet sizeymiş umarım güle güle büyütürsünüz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Sayın İklimsiz (Güler Hanım ) yeter ki sen iste.Cuma günü alır,cumartesi kargoya veririm.Birkaç gün sonra elinde...Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
stabilitör
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
benim de bu gün bir laylak' ım oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |