![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Ortancamın sorununu buldum....Suyunu az koyuyormuşum.İki bardak yerine üç bardak su koydum daha mutlu ve çiçekleri düzeldi. Söylediginiz gibi saksı degişimini gerekmedikçe yapmayacagım.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
ortancanın çekiciliği
resmini gönderdiğim ortancayı sehir pazarından aldık. Çelikleme ile çogaltmayı . so2 ile renklerini değiştirmeyi düşünüyoruz.Yardımlarınız için herkese teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Benim ortancam da bu: ![]() Ortancamın saksısını değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce şu resimdeki sağda duran boş saksıya girer mi? (Yeni saksının çapı biraz küçük ama daha derin.) ![]() Bir de dallardaki eklem yerlerinde kararmalar var: Doğal mıdır? Değilse ne yapmam gerekir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
Selam arkadaslar Yaklasik 1,5 ay önce 2 Ortanca almistim. Biri koyu pembe digeri de mavi renkliydi. Pembe olan suan cok iyi durumda fakat mavi ortancam iki haftadir kötüye gidiyor gibi. Ciceklerinin bazilari yesilimsi **** sarimsi renk almaya basladi ve sararan cicekleri kendini birakiyor. Diger birkac cicegi gayet iyi görünüyor, renkleri de hala ayni. Acaba bu neyden kaynaklaniyor ve ne yapmam gerekiyor. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Ortancami kaybetmek istemiyorum. Ikisi de direk günes almayan yari gölgeli balkonumda duruyor. Pembe ortancam icin iki haftada bir sulama suyuna cok az sirke ekleyip suluyorum rengini korumasi icin. Mavi ortancam icin haftada bir demir agirlikli sivi besin veriyorum. Demirin mavi rengini korumasinda yardimci oldugunu okumustum bir yerde. ![]() ![]() Bu da pembe ortancam gayet iyi durumda. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Alıntı:
Ortancamın saksısını henüz değiştirdim. Fakat pişman oldum. Daha dar olan saksıya oturtabilmek için biraz toprağını ayıklamak zorunda kaldım. Köklerin zarar gördüğünü zannediyorum. Umarım bir şey olmaz. ![]() Eklem yerlerindeki kararmalar devam ediyor. Fakat buralardan süren yeni filizler var. Bir haftalık deneyim sonrası öğrendiğim şu: Ortanca suyu fazlasıyla seviyor. Bir gün su almayınca hemen dalları sarkıyor ve bir çiçeği kaybediyorum. Sulayınca tekrar dikleşiyor. Bugün yapraklarını da elimle su serperek biraz nemlendirdim ve ilk defa sıvı besin verdim. Çelikleme konusunda bir sorum var. Şu anda solan iki çiçeğini kopardığım bir dal var. Buradan çelik alsam olur mu? Önce yeni saksısına alışmasını mı bekleyeyim? Yoksa yeni yerini beğenmeme ihtimaline karşı hemen çelik alıp, kendimi garantiye mi alayım? Çelik alırsam köklendirmesini suda mı, toprakta mı yapayım? Bahsettiğim dal şu: ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|