View Single Post
Eski 24-05-2008, 13:58   #228
aykutalp
Ağaçsever

aykutalp's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aykutalp Mesajı Göster
Benim ortancam da bu: Eklenti 37684

Ortancamın saksısını değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce şu resimdeki sağda duran boş saksıya girer mi? (Yeni saksının çapı biraz küçük ama daha derin.)

Eklenti 37685

Bir de dallardaki eklem yerlerinde kararmalar var: Eklenti 37686 Doğal mıdır? Değilse ne yapmam gerekir?

Ortancamın saksısını henüz değiştirdim. Fakat pişman oldum. Daha dar olan saksıya oturtabilmek için biraz toprağını ayıklamak zorunda kaldım. Köklerin zarar gördüğünü zannediyorum. Umarım bir şey olmaz.

Name:  ortanca7.gif
Views: 4963
Size:  54.7 KB

Eklem yerlerindeki kararmalar devam ediyor. Fakat buralardan süren yeni filizler var. Bir haftalık deneyim sonrası öğrendiğim şu: Ortanca suyu fazlasıyla seviyor. Bir gün su almayınca hemen dalları sarkıyor ve bir çiçeği kaybediyorum. Sulayınca tekrar dikleşiyor. Bugün yapraklarını da elimle su serperek biraz nemlendirdim ve ilk defa sıvı besin verdim.

Çelikleme konusunda bir sorum var. Şu anda solan iki çiçeğini kopardığım bir dal var. Buradan çelik alsam olur mu? Önce yeni saksısına alışmasını mı bekleyeyim? Yoksa yeni yerini beğenmeme ihtimaline karşı hemen çelik alıp, kendimi garantiye mi alayım? Çelik alırsam köklendirmesini suda mı, toprakta mı yapayım? Bahsettiğim dal şu:

Name:  celik1.gif
Views: 2727
Size:  61.6 KB Name:  celik2.gif
Views: 2724
Size:  63.0 KB

Eklenen Resimler

aykutalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön