![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Japon Gülü Yapraklarında Sorunlar
Merhaba, Balkonumda hızla büyümekte ve çiçekler açmak üzere olan Japon Gülümün yapraklarında problem başgösterdi son günlerde... Beyaz beyaz kabarcıklar gibi noktacıklar var, ufak tefek tırtıl yenmişi gibi oyuklar var.. Makro fotolardan görüntü ile bir teşhis koyabilecek ve tedavi önerebilecek bir üstadımız var mıdır? Şimdiden teşekkürlerimle... Levent |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Telaşa gerek yok, bitkiniz gayet sağlıklı görünüyor. Böyle ufak tefek sararmalar, yaprak yırtılmaları normaldir. En nihayetinde yaprakların bir ömrü var, ve tüm yaprakların yaşı aynı değil. Kimisi daha önce zarar görüp dökülür, kimisi daha geç. Bitki büyümesinde bir sıkıntı yoksa telaş yapmayın derim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
İçime su serptiniz, sağolun.
İlgi ve Cevabınıza çok teşekkür ederim. Oh, çok rahatlattınız beni. Yani, iyi gidiyor sanırım şimdilik... 4-5 tane çiçeği açaçak, biri ise açmak üzere... Baktıkça mutlu oluyorum... Ancak beni asıl endişelendiren, sanki tırtıl veya bir kemirgen yemişcesine oyuk ve kesik olan yaprak idi... Tekrar teşekkürlerimle, Levent Alıntı:
Düzenleyen lerdemir : 28-09-2006 saat 00:18 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2006
|
Düşünmen yeter .Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıştan Çıkalım Hele Bir
MCDOĞAN merhaba, Uzun bir aradan sonra konuyu tekrar okudum da; kıştan çıktıktan hemen sonra; erken ilkbaharda benim kırmızı canavardan sana çelik hazırlayacağım inşaallah. Herşey yolunda gider de ölmez sağ kalırsak yollayacağım inşaallah oldu mu? Hem bak, bana da bugün "memet" kodlu İzmir Güzelbahçe'den Mehmet Bey'den Mum Çiçeği çelikleri geldi... Paylaşımlar mutlu ediyor inan. Kal sağlıcakla (erken ilkbahara kadar tabii) Levent |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
).Bu arada benimkiler yapraklarını sarartmaya başladı.Hergün bir yaprağını sararırken buluyorum.Acaba mevsimdenmi yoksa başka bişilermi var?Zaten deynek gibiler. Tekrardan teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte böyle; gün oluyor devran dönüyor MCDOĞAN...
Yaaa işte böyle MCDOĞAN, Daha dün "kırmızı" için bizler sana temin edelim diyorduk sana; şimdi ise baksarısı vaarr, beyazı varr, yavruağzı bile var diyen sensin... Ee, kader işte... Şaka bir yana, sarı, beyaz ve yavruağzı renklerden -eğer mümkünse tabii- 2şer adet minik çelikçiklere talibim şimdiden... Teşekkürlerimle Levent |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. İstediğiniz renkleri yollamaktan zevk duyarım fakat şu anda sopa gibiler.Diplerinden filiz veriyor ama çeliklenecek kadar değiller.Daha çok küçükler.Fotolarını çeker yollarım.Bu arada felaket yaprak döküyorlar .Kış geldi diyemi yoksa bir dertlerimi var.Onlarda ben gibi kış geldimi depresyonamı giriyor ne?Onları bulana kadar canım çıktı birde kururlarsa dayanamam(gider birer tane daha alırım dermişim ).Bu arada dikkat ettim filizleri sopadan daha hızlı büyüyor.Tahminen 2 aya kadar çelik alınabilecek hale gelirler.O zaman size gönderirim,fakat benim köklendirmemi beklemeyin onlarcası elimde kaldı.Keser sarıp sarmalar yollarım.Gerisi size kalmış. Önümüzdeki ay yine bana hatırlatırsanız iyi olur.Bakarsınız büyüyeceği tutar,unuturuz munuturuz.Çekinmeyim. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada aklıma geldi, üstadlara sormak lazım; Bu, farklı renkteki çelikler geldikten sonra, en gelişkin Japon Gülümüzün farklı ana dallarına farklı renklerde aşılama yapsak, bir tane Japon Gülünün ana dallarından 4 ayrı renkte güller alsak, ne şahane olur değil mi? Üstadların görüşlerine arz ederim. Saygılar Levent (Biraz dilekçe sonu gibi oldu ama olsun artık ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2006
|
japon gülünün çelikleri ne zaman dikiklir. bilgilendirirseniz sevinirim |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2006
|
Çeşme'deki evde kırmızı, sarı, beyaz ve kırmızı-sarıdan boyu 3-4m kadar olmuş bol miktarda japon gülümüz var. Fotograflarını aradım ama bulamadaım. Çekince gönderirim. İsteyene de çelikler gönderebilirim, zira her yıl testere ile kesmek sureti ile ( dallar bilek kalınlığında) buduyorum. Yazın mangaldaki odun ihtiyacını böyle gideriyorum. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizi şiddetle kınıyorum Hele ki böylesine yeşil dostu bir forumda !!! cık cık cıkk... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() size mukabilnde şayet isterseniz sizde yoksa katmerli sarı, katmerli, siklamen pembesi veya (vişneçürüğü) , ve katmerli somon rengi patlıcan rengi çizgili yollıyabilirdim. saygılar |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Elbette. Doğayı seven insanlar için Mars'a bile gönderirim. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdiden teşekkürlerimle... |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2006
|
Alıntı:
Maltepe grubu hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşlar hepsi not alınmıştır. Herkese yetecek kadar odun.. pardon çelik var. İtişip kakışmayalım lütfen. Düzgün bir sıra olalım. Ancak bu arada cumartesi günü Denizli-Sarayköyde bir trafik kazası geçirdiğim için bir kaç hafta Çeşme'ye gidemeyeceğim sanırım. Ancak ilk gidişimde kucak kucak çelik toplayacağımdır. İlginize teşekkürler |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
japon gülü
Alıntı: