![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Budamaya nedersiniz.Bahara tekrar yeşerir.Belki bizede çelik verir siniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Japon Gülüm
Elfogi doğru söylüyorsunuz hem bu şekilde İzmire götürmek te çok zor olucak.Budama işini de ancak eşim halleder , tabii ki çelik verebiliriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
O çeliklerden ben de isteyebilir miyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fusnur Çeliklerden Memnuniyetle alarım. ![]() Benim Hiç japon gülüm yok . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Budama işini hala halledemedik ama budar budamaz çelikleriniz geliyor bitkiseli ve elfogi.Yalnız ne şekilde göndereceğim köklendirerekmi, yoksa budanan dallardanmı? Bir de basit bir şeyse budama, buradan tarif ederseniz eşimi beklemek zorunda kalmam.iyi günler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fusnur Eşinizi bekleriz.Önemli değil.Hele bir budansın Kargo ile gönderirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Bizim de kahverengi katmerli,bir de sarılı kırmızılı ( ebruli) iki tane japon gülüm var(dı).Yapraklarını döktü.Eğer kuruduysa üzülürüm,yok normalse sevinirim.Tepelerini budadık.Budadıklarımızı da diktik.Olur mu bilmiyorum.Nazilli'de ağaçlarını gördükçe imrenirdik.Şimdi benim de var.Galiba ben rahmetlik kayınvalidem gibi çiçeklere aşığım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Kahverengiside mi var .Ve üstelik kahverengi.Öğretmenim şu japon güllerini görmek isteriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Yaprak döktüğüne sevindim.Bir ara koridora koymuştum.Ozaman demek soğuktan etkilenmiş.Hele bir açsın,söz fotoları çekip göndereceğim...Küçük çeliklerden diktim.Tutarsa çaresine bakarız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Tutan çeliklerden bizede düşer mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
ljubicisa
Giriş Tarihi: 09-04-2007
|
![]() geçen yaz antalyadan alıp bende bahçeye bir hevesle ekmişti.çiçekler açtıgında yüzümde gülücüklerde açtı.ama almış oldugum seradaki adama sakaryaya götürücem yetiştirebilirmiyim dememe ragmen ( tabii adamda bana ne demek abla yetişir yetişir demişti )kışa dayanamadı.bende şimdi katmerli açık toz pembesine evin içinde bakıyorum.bahçemde açan kırmızının resmi ise şimdi hatıra kaldı....onunda resmini gönderiyorum.toz pembemde açmak üzere açsın resmini çekip göndericem arkadaşlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
ljubicisa
Giriş Tarihi: 09-04-2007
|
![]() Nihayet pembe katmerli japon güllerimde açyı.işte resimleri yarın 2 tanesi daha açıcak galiba o zaman daha güzel oluyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Çok bekledim ama sonunda muradıma erdim.Bugün 2 metre boyunda japon gülü ağacım oldu.Eve taşırlarken ucundan 3 dal kırılmış onları da forumda yazılanları okuyarak diktim.Üstüne geçirdiğim kavonozları hergün açmalı mıyım. Yeni diktiğim çeliklerin ,çok güneş gören yerde durması, sakıncalı olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Japon gülü ağacımı ,evimin salonuna ,sabahtan akşama kadar güneş alan pencerenin önüne yerleştirdim.Balkonlarımda yer kalmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Uslu: Geçen yaz direk güneşde bıraktım baya bir kendine geldi hertaraftan yaprak ve sayısız tomurcuk verdi.Bende bundan önce içeride yeterli güneş alan bir yere bırakıyordum artık yazları dışarı çıkarıyorum.Aradaki fark 1 ayda ortaya çıkıyor. Sağlıkla büyütmeniz dileğiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Pembe katmerli çok güzelmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Japon gülünün sadece yaprakları yeter.Çok havalı bir çiçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Japon gülü aşısını öğrenip ,alacalı olarak değişik çiçekler elde etmeyi , ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-05-2007
|
Selam arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. ve japon gülü başlığını görünce de dikkatle okudum. Ben Ankara'da yaşıyorum. Birkaç japon gülümle beraber ![]() ![]() Ayrıca geçen sene çektiğim bir kısa film var. kırmızı japon gülünün çiçek açışı. Kısa film dedim ama çekmem 2 saat 45 dakka sürdü. isteyen olursa msn den filmi yollayabilirim. boyutu 5 Mb... Teşekkürler. Düzenleyen Mine Pakkaner : 29-05-2007 saat 08:53 Neden: büyük harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Ben de size yeni katılanlardanım ve bu site bana bir sürü şey öğretti. Gecen hafta bende bir fide aldım ve ektim üzerinde ne renk oldugunu bilmediğim 2 adet tomurcuk vardı ama onları döktü..Şimdi tekrar 2 tomurcuğu var ama düşürecek diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım. ![]() Düzenleyen GLCN : 31-05-2007 saat 10:24 Neden: BENİM YAZIM BEN DÜZELTİRİM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Bence buda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2007
|
merhaba arkadaşlar
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum. japon gülleri ile ilgili sorunuma çare bulmaya çalışırken bu güzel siteye rastladım. iş yerimde bir adet japon gülüm var. bir yakınım vermişti. toprağını değiştirdim. iş yeri güneş almıyor. yaprakları dökülmeye başladı. şu an üzerinde hiç yaprak kalmadı. toprakta gübre vardı sanırım gübre yaktı. çünkü kılıç bitkiminde toprağını değiştirdikten sonra çürümeye başladı. japon gülünü topraktan çıkartıp suyun içine koydum. eğer tekrar canlanırsa yeni toprak alacam. bir de dalları çok fazla. budamak gerekir mi? en önemli sorum da yaptığım işlemler doğru mu ve çiçeğim canlanır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
İlk önce yeni gelenler bölümünde kendinizi tanıtmalısınız.Yoksa sorularınıza cevap alamassınız.Aramıza Hoşgeldiniz. Gübrenin sorun olcağını zannetmiyorum.Tabi ki aşırı değilse.Bu arada japon gülü güneş sever.Bunun nedeni güneşsizlik olabilir.Ben ce güneş gören bir yere al.Hemen yeşerir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2007
|
ben Ümit Kubat. gebze de ikamet ediyorum. makina mühendisiyim. elfogi dediğiniz gibi japon gülümü güneşe koydum. yeşermesi için bekliyorum. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Dün bir mağzada pembe japon gülü mvardı .Ben her zaman ki gibi etrafında dolanmaya başladım neresinden uygun bir dal koparabilirim diye.Birde bakarım ki kırk bir dal üstünde tomurcukla bana bakıyor ,sormadan bu dal zaten kırılmış burda öleceğine bende ölsün dedim ve bağlı olduğu yerinden (zaten minicik bir yerden bağlı duruyordu)kopartıp aldım.Tomurcuğu komple yaprak biti doluydu evde iyicene yıkadım tüm bitleri sanırm kaybettim suya koydum . Şimdi köklenmesini bekliyorum.Ekstra birşey yapmam lazım mı köklenmesi için? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
acil yardım lütfen.
Japon gülüm açmak üzere olan bir tomurcuğunu düşürdü galiba diğerinide dökecek yardım edermisiniz ne yapmalıyım sağlıklı olması konusunda.Ayrıca benimki sanırım kırmızı katmerli(daha açması kısmet olmadı ama).Gidiyo canım çiçek yaa... Düzenleyen GLCN : 21-06-2007 saat 10:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|