![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bakın aynı dertler bende de var, hem zeytinlerim tatlanmadı hala zehir, hem de melisam yok ![]() Toprak yoğurup neden yapıştırdınız anlamadım? Hava alıp çürümesin diye mi? Burada torf başlığı var. Sayfanın sonuna doğru. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
/
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Alıntı:
Toprak yapıştırmamı bir yakınım söyledi,herhalde hastalık kapmasın diye... Zeytin işine burada hiç girmiyorum topiğin selameti açısından.. Ben kestiğim dalları ektimki belki kazara köklenir isteyen birilerine veririm diye,**** tohumlar yeşerir.İnşallah olurda isterseniz bende size gönderirim (gerçi fidan kargoyla nasıl gider onuda bilmiyorum) Bu arada torf anladığım kadarıyla dışarıdan alınacak bir toprak gübre karışımı bir şey.Gerçi bende kışın yediğimiz sebze,meyve hatta kuruyemiş kabuklarını,odun talaş parçacıklarını taprağa karıştırıyorum,herhalde iyi ediyorumdur.saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bugün Eminönü'nden iki tane bende aldım. Birinin gövdesi kurşun kalem kalınlığında ve 1 metre boylarında. Ancak; sanırım yolculuğu sırasında soğuk etkilemiş. Zira yaprakları yeşilken kurumuş. Yani, bir bakıma şoklanmış. Gövde ve dip sürgünleri son derece sağlıklı. O nu 10 liraya aldım. Arka da, bahçe tarafında daha ince gövdeli, 60 cm kadar boyunda ama yaprakları da canlı olanlarından da bir tane aldım. O da 5 lira. Her ikisi de tüplü. Bunlar benim hayatımda ilk kez gördüğüm çiçekler. Sizlerin paylaşımlarınızı buradan okuyarak büyüteceğiz inşallah. İyi ki varsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
Budama yaparak hırpalanmış dalcıklarından çelikle çoğaltabilirsin. Budadığın Melissan gençleşmiş olur. Şimdi budama ve saksı değiştirme zamanı. Fotoğraflarını koyarsan arkadaşlar yardımcı olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bunları Çarşamba' daki bahçeme dikmek için aldım. Hafta sonu götüreceğim. Hatta onlarla birlikte, inci çalısı, kelebek çalısı, ağaç minesi, alacalı zakkum da götürüyorum. Önerinizi dikkate alıp, orada dikerken budayıp çelikleyeceğim. Fotoğrafa gelince; makinam yok. Telefonumun çektiği resimler de pek kaliteli olmuyor. Şimdi Sayın Monşer'e yönelttiğiniz öneriler de benim içinde daha bir önem arzediyor. Bu yaz inşallah bir fotoğraf makinası alıp, bir yıl önce oluşturmaya başladığım bahçemi resmedeceğim. Şimdiye kadar ağaç ve çiçeklere para harcamaktan makinaya para ayıramadım. ![]() Tekrar teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|