![]() |
|
![]() |
#1291 |
Ağaç Dostu
|
Sn.cevikry o bitki çok şekilsiz duruyor. Biraz budayıp şekil verseniz, bahara sizi çok sevindireceğinden eminim. Mesela bu boy çok iyi Dama-da-noite (Cestrum nocturnum) - YouTube Bonsai yapmayı bile denemişler. ![]() Fikir olsun, yoksa bu hali pek çirkince. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
Alıntı:
Çok haklısınız ancak şimdi budamam doğru olur mu? Mart gibi budamak gerekiyor diye biliyorum. Fikir için çok teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Ağaç Dostu
|
Elimde 100e yakın melisa fidanı var. Haziran ayına kadar hepsi bitip yenileri geliyor. Sevdiği toprak karışımı yazayım bitkileriniz coşsun ![]() Malzemeler: Cocopeat (hindistan cevizi torfu), perlit, humik asit (toprak düzenleyici) Cocopeat ve perlit % 50 oranında karıştırılır. Sulama suyuna (5 litre) toprak düzenleyici (10 gram) ekleyip 2 haftada 1 sulama yapın. Saksının altına mutlaka altlık koyun ve suyun yarıya kadar gelmesini sağlayın. Gübre içinse yılda 1-2 defa 20-20-20 gübre kullanabilirsiniz. Budama konusuna gelince, eğer kışın içeride kalıyorsa her zaman budama yapabilirsiniz. İçerde değil de sakın budama yapmayın, budama bitkiyi uyanmaya teşvik edeceğinden dona dayanmaz ve genç filizler yanar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
İsmail Bey; melisamın resimlerini gördünüz mü? neden yaprakları sararıp dökülüyor? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Ağaç Dostu
|
Hiç susuz bıraktınız mı bitkiyi? Toprağı hep nemli kalsın mümkünse. Suyu çok seviyor çünkü. Bunun gibi sararmalar bende küçük saksılarda suyun hemen dibe geçmesiyle oluşmuştu. Saksı değişimi yapıp torfa ekim yapmıştım şuan yanlarından yeni filiz çıkarmaya başladılar. Eğer oda sıcaklığında duruyor ise haftada en az 2-3 defa sulamanız gerekli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Ağaç Dostu
|
Dün ara sıra geçtiğim bir sokaktan geçerken, birkaç yıl önce bahçesinde Cestrum Elegans (Kırmızı Çiçekli Melisa) gördüğüm binayı hatırladım. Kafamı çevirip baktım. Bir de ne göreyim? Aslanlar gibi duruyor. ![]() Üzerinde bayağı çiçeği vardı. Akşam hava karardıktan sonra, bu kez budama makası ile geldim. Bir dalını budadım. Çeliklerini diktim. Birkaç ay bekleyeceğiz. Bakalım, ya nasip. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bunu ilkkez gördüm. Çok güzelmiş. Kokusu da aynı mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende 1 ay önce benzer bir harekat yaptım. Sonuç 4 çelik sera ortamında hala yeşil, biri tazecik sürmüş. Kokusu yok ama rengi harkulade ![]() Çok hayal kurmadım ama biri bile tutsa kafi bana. Cesrtum elegans 'Kuippiantem' veya Cestrum fasciculatum 'Newell' artık hangisi ayırt etmek zor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef, bunlar kokmuyor Sayın cevikry. Ama sanırım kışa çok iyi dayanıyor. Üç-beş senedir var orada. Kokulusu bu kadar dayanıklı değil. Ben her şene sarıp sarmalıyorum ve öylece koruyabiliyorum. ![]() ![]() Not: Nedenini anlayamadığım bir hata oldu. Çiçekli halinin fotoğrafı iki kez kopyalandı. Özür dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel; Şimdi siz beni daha da umutlandırdınız. Ben üzerlerini uygun boyutta saklama kabı kullanarak kapattım. Veee...ortalama sıcaklığı fix 24 derece olan, aydınlık bir yer buldum onlara. Gerektikçe fısfıs lamak ve havalandırmak için alırım kabı üzerinden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2011
|
Alıntı:
Çeliklerinize talibim. Kabul ederseniz almaya Balıkesir e gelirim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
herkese selam bahçemde iki adet kocaman melisam var budama zamanım yakındır isteyene çelik gönderebilirim. isteyene tohumda gönderebilirim. herkese iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
![]() Bu da benim melisam.Üzerindekiler tohumsa çiçek açmayacak mı?Ben de güzel çiçeklerini koklayacağım diye bekliyordum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Ağaç Dostu
|
Sizin çiçekte bayağı tohum var ![]() Çiçeklerin kokusu için ilkbaharı beklemeniz gerekli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2013
|
arkadaslar bu sitede yeniyim.. melissa fidesi ve kokulu yasemin fidesi satin almak istiyorum.. uretip satan arkadaslardan yardimlarinizi rica ediyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Ağaç Dostu
|
Dünün keşfi, anca fırsat bulup yüklüyorum. Bunun kokusu var ![]() ![]() ![]() Bu benim yürüyüşler çok faydalı - hem sağlığıma iyi geliyor hem yeni keşifler yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer uzun süreli donlar olmuyorsa budayı şimdi yapabilirsiniz. Fazla oluyorsa mart nisan ayında yapabilirsiniz. Ana dalın bitki ağırlığını taşıması için yan dalları kısaltın. Bu şekilde ana dal kalınlaşmış olur. Eğer çok dallı olmasını istiyorsanız 50-60 cmden makas vurun. Alt kısımdaki gözlerden filizler çıkıp yan dalları oluşturur. (Bu şekil daha çok kullanılır.) Budamayı yanlış yapsanız bile sorun yok yeni gözleden çıkan filizler bile 3-4 ay içinde 1,5-2 metre olabiliyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|