![]() |
|
![]() |
#61 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Arkadaşlar, bende tohumdan ürettim melisa mı. 5-6 tane fidan oldu. Bir tanesini Datça'daki evimizin bahçesine ektik. İnşallah bu sene kokusundan faydalanacağız. Biri istanbul'daki evimin balkonun da ve bahçemizde var. Çok Güzel kokuyor. Gene üretebilirsem isteyen arkadaşlara seve seve verebilirim. Çiçeğinin görüntüsü pek çarpıcı değil ama kokusu muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Buda begonvil ve melisam
melisayı tohumdan ürettim. Acayip büyüdü. Begonvilim yanında yaseminim de var. Hepsi birbirine girdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2007
|
cestrum nocturnum(Karakedi veya melisa) çiçeğini çok aradım ama bulamadım; tohum veya çelik olarak gönderebilecek arkadaş varmı? o güzel kokusu hala hafızamda. bir de bakımı konusunda bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim... Düzenleyen kartal12 : 01-06-2007 saat 11:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu konu ile ilgili sanirim yaniliyorsunuz sevgili arkadasim, agaclarin govdesine surulen kirecin islevi hakkinda duydugum surulen kirec beyaz oldugu icin gelen gunes isini yansitarak agacin erken uyanarak gövdesine gelen suyun zamansiz donlar sonucu donarak gövdesinin patlamasini önlemek ve korunmak oldugunu biliyorum. sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Melisa Bakımı
Selamlar kimse Melisa bakımı topragı hakkında bişi yazmamış, bende bahcemdeki kumla Migrosdan aldıgım saksı çiçekleri için yazlı toprakla karıştırdm ve lavantayıda Melisa'yıda aynı yere diktim hiç bir bilgim yoktu şu anda 2 hafta oldu herhangi bir solma gözükmüyor ama yinede acaba solarmı düşüncesinden kendimi alamıyorum bakımı ve topragı nasıldır Melisa'nın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkiyi hiç görmedim ama bende ciddi bir merak uyandırdı doğrusu tez vakit aramam lazım bu bitkiyi zaten bu forumlar yüzünden birçok bitki tanıdım ve evim yakında sayenizde seraya dönüşecek..Peki çiçek açıyormu bu melisacık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2007
|
merhabalar çiçek keyifleriniz nasıl aslına bakarsanız çiçeklerden pek anlamam ama ofisimde bir sürü çiçek yetiştirdim. Bir köşe çiçek bahçesine döndü.Fakat daha önce hiç melisa yetiştirmedim melisa güneş mi sever , gölge mi sever,kışın ölür mü yoksa mevsiminde tekrar canlanır mı.Suyla ilişkisi nasıldır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Yeni Üye
|
Bu bitkiyi nasıl edinebilirim? tohumu olup ta paylaşmak isteyen varmı acaba? bakımı topragı konusunda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bende merak ettim ..Arkadaşlar heveslendiriyorsunuz.Şimdi Melisa aramak lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim denizakvaryumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Merhaba
Kudret Bey, Sizde hazır Yalova' dayken ben sizden 1 dal almak isterim. Ben de Bursa' dayım. Mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Melisa'sı açan var mı? Benimki durmadan yaprak ve sürgün veriyor ama bu sene açmayacak sanırım. Çok boya gitmişti budadım şimdi yanlardan dallar sürmeye başladı. Açması için olgunlaşması mı lazım acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Limon bu mevsimde çiçeklerinin olması gerekir. Temmuz ayı içinde budama yaptıysanız çiçek tomurcuklarını da bitki üzerinden atmışsınız demektir. Bu sene çiçek beklemeyin. Bir daha budama yaparsanız kış başında yapın. Yazın çiçek açacak bitki yazın budanır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Yok Şükran Hanım geçen hafta budadım ben ümidi kesince. Bu bahar almıştım çeliklerini. Yaz sonu geldi baktım açmayacak, boyu da çok uzamış. Yanlara yayılsın diye boydan kısalttım. Kızmayın Hocam bir daha olmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Bu sene açmayacak herhalde diye düşünürken, benim melisam sürpriz yapıp geçen hafta açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|