![]() |
|
![]() |
#92 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Sevgili Limon, Umarım sizinki de size sürpriz yapar en kısa zamanda. Resmini bu akşam veya yarın seve seve yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Kudret Bey, Özelden size bir mesaj attım, bakabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
|
Merhabalar, Sürpriz yapıp açan melisamın resmi. Akşam olunca çiçeklerini biraz daha açıyor ve tabii ki nefis kokular yayıyor. ![]() Bir fotoğrafı daha var, ama beceremedim yüklemeyi. Tekrar deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaçsever
|
Evet, sonunda becerdim. Kötü bir çekim biliyorum, ama bu sayede makineyi kullanmayı da öğreneceğim inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel Bahar Hanım. Bu arada benimki de sürpriz yaptı gerçekten ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaçsever
|
Tam da bugün aklıma gelmişti, melisa sizi mutlu etti mi diye soracaktım. Hayırlı olsun. Bu arada sizinki bahçede mi, saksıda mı. Ben kıştan korktuğumdan saksıda tutup kışın korumalı bir yere alıyorum da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok güzeller.Güle güle büyütün.Saksıda da çok güzel olmuş.Bende hemen bu çiçekten bulmam lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaçsever
|
Sonbaharda tohumlarını toplamayı başarabilirsem size yollarım sn.Elfogi. Hatta isteyen herkese yollayabilirim. Aslında 3-4 gün evvel yanlışlıkla bir dalını kırdım, ve onu ikiye bölüp birini suya, birini de toprağa gömdüm. Çok umutlu değilim, çünkü köklendirme hormonu filan kullanmadım. Ama eğer tutarsa verebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım'ın önerisiyle ben de oldukça büyük boy bir saksıya diktim Bahar Hanım. Elfogi çelikten çok kolay tutuyormuş ama ben baharda almıştım çelikleri (gelişimi forumda var) bu mevsim uygun mudur bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah köklenir ve tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Limon teşekkür ederim.Çok sağol.İnşallah tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar Merhaba, Bursa'da melisa çiçeği arıyorum, yardımcı olabilecek var mı? http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1082 Melisa çiçeği, kolonya çiçeği, parfüm çalısı, Cestrum nocturnum olarak da geçiyor ismi. yukardaki linki incelerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Melisa çiçeği veya diğer adıyla parfüm çalısı Bursa'da peyzajcılarda ve çiçek seralarında zor bulunan bir tür hatta ben bir kaç tanesine sordum yok dediler. Dün Misi köyünde köy kahvesinde bu bitkiye benzettiğim ancak çevreye sorduğumda kimsenin ismini bilemediği bir bitki vardı, aklım gitti ama bunuda fazla tanıdığım söylenemez. Kahvedeki bitkiye dokunamadımda. Ama bir kaç arkadaş daha sordu bakınıyorum özel bir meraklısı varsa çoğaltalım diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Yeni Üye
|
Selahattin Bey Merhaba tekrar, nasılsınız? Melisa çiçeğim şu anda yolda. Sağolsun yine bu forumdan bir arkadaşımız gönderiyor. Acaba bakımı, ihtiyaçları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Yani x günde bir sulayın, yapraklarına su deymesin, xxxx katkılı ilaç kullanın, şuna buna dikkat edin, kökü xx santim derine ekin, gölgede dursun ya da güneş görsün, rüzgarı sever ya da sevmez gibi... Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Üzgünüm bu bitki tanıdığım bir bitki olmadığı için bilgilerim bu başlıkla sınırlı. Hatta o arkadaş bizede çelik gönderse de bizde tanıma ve bu bitkiyi çoğlatma fırsatı bulabilsek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Moderatör
|
Sayın bravis, Benim bahçemde iki türlü melisa var. Birtanesinin yaprakları söğüt ağacının yapraklarına benzer, biraz hıtır hıtır gelir ele, bunun yaprakları çay gibi demlenir ve içilir. Yani yaprakları miss gibi kokar ufak ufak da beyaz beyaz çiçekleri var. Diğer melisa çeşidi ise yine ufak ama sarımsı bir çiçek açar. Bu çeşidin yaprakları kokmaz, çiçeğin kendisi akşamları nefis bir koku salar, ıhlamurumsu bir koku. Her iki türü de güneş sever. Rüzgarı sevmezler. Toprağı kurudukça su ver. Bildiğim kadarı ile özel bir bakımları yok. Benim yaptıklarım bu. Düzenleyen Güler : 15-08-2007 saat 15:35 Neden: Kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim Güler Hanım, tavsiyelerinizi aklıma yazdım bile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Yeni Üye
|
Cultivation and uses Cestrum nocturnum is grown in subtropical regions as an ornamental plant for its strongly-scented flowers. It grows best in average to moist soil that is light and sandy, with a neutral pH of 6.6 to 7.5, and is hardy to hardiness zone 10a.Feed bi-weekly with a weak dilution of seaweed and fish emulsion fertilizer. Bu şekilde bir bilgi buldum. Nemli, kumlu ve hafif toprakta olması önemlidir diyor. Az miktarda deniz gübreli solüsyon ile haftada 1 kere besleyin diyor. Selahattin Bey, Ph ı 6.6-7.5 arası olan toprak iyidir demiş. Bu toprak nasıl bir topraktır? ben melisamı düz, katkısız (kum **** normal toprak) torf a dikmeyi planlıyorum. sizce doğru olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Kudret bey Melisa gecikmelide olsa elime ulaştı fakat durumu vahim. ![]() ![]() Özenli koliniz korumuş yinede melisayı. ![]() Size çok çok teşekkür ederim. ![]() Düzenleyen Penelophe : 21-08-2007 saat 14:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
|
Kudret bey sağolsun bana da ulaştırdı melisa. ama benim ki de kurumak üzere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Fethiye'den getirip Ankara'da saksıda büyütmüştüm. Hem çok uzadı, kel kel tuhaf bir şey oldu, hem de hastalık nedeniyle ilgilenemediğimden bahçeye ektirmiştim. Ne yazık ki Ankara'nın kışına dayanamayıp dondu. Tekirdağ'da iklim sanırım kışın pek yumuşak geçmiyor değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |