agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Müstakil Ev Yapım Aşamaları (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/41956.htm)

veyselkaan03 14-12-2018 08:40

Sayın skanatlar,
eviniz çok güzel olmuş maşallah.güle güle oturmanızı dilerim.Bu şekilde detaylı bilgilendirmeleriniz bizler için gerçekten ilhan kaynağı oldu tekrar tekrar teşekkürü borç bilirim.
Küçük bir sorum olucak kapı ve pencereler panjur sistemi varmı?

veyselkaan03 14-12-2018 09:06

bahçe kapısı ve korkuluk

Sayın skanatlar,
Birde naçizane fikrim bahçe kapısı ve korkulukları için lazer kesim ferforjeler var.Şahsen benim çok hoşuma gidiyor.Ama fiyatları hakkında hiç bilgim yok.İncelemek isterseniz birkaç fotoğraf ekliyorum.http://https://www.google.com/search..._rcfVcvy_NmWM:

veyselkaan03 14-12-2018 09:06

https://www.google.com/search?q=laze..._rcfVcvy_NmWM:

veyselkaan03 14-12-2018 09:07

https://www.google.com/search?rlz=1C...Bp5YXcZbYjq6M:

veyselkaan03 14-12-2018 09:08

https://www.google.com/search?rlz=1C...1kuppF36VW43M:

skanatlar 14-12-2018 12:48

Sn. Veyselkaan Teşekkürler,

Kapı ve pencerelerde Monoblok Ototmatik Panjur sistemi mevcut

Ferforje demir kapı ve korkulukları bende çok beğeniyorum. Biraz pahalı ve yükseklik arttıkça fiyat ta katlanıyor.

ahmeter 14-12-2018 13:13

Kolay gelsin

4 Eklenti(ler)
Çalışmalarınızda başarılar
İstanbuldan kopmak zor 20 sene evvel doğaya yerleşmiştim yapamadım yazlari zaman zaman kalıyorum olmadı olmadı tekrar başarılar güzel günler sizin olsun

Turgay78 16-12-2018 01:00

74 nolu mesajda, temel kenarları mıcır dökülüp toprak ile kapatılmadan hemen önce ,drenaj borusu ile cevrelense (keçeli) daha iyi olmaz mydı? Yoksa köpük ile perde beton kaplandıgı için gerek kalmadı mı?

Portakal Rengi 16-12-2018 07:01

Drenaj

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Turgay78 (Mesaj 1554347)
74 nolu mesajda, temel kenarları mıcır dökülüp toprak ile kapatılmadan hemen önce ,drenaj borusu ile cevrelense (keçeli) daha iyi olmaz mydı? Yoksa köpük ile perde beton kaplandıgı için gerek kalmadı mı?

Toprak altındaki bölümlere, çepeçevre su yalıtımı yapılmış olduğu için önemli değil. (Köpük ısı yalıtımı. Siyah renkli kaplamalar su yalıtımı.) Çevreden sürekli su geliyorsa ve doğal olarak uzaklaşmıyor ise gerekli olabilir.
Drenaj yapılması durumunda, biriktirilen suyun nasıl uzaklaştırılacağı yeni bir sorun oluşturur. Hem yatırım hemde işletme maliyeti oluşur. Sonuç olarak, zorunlu değilse uygulanmaz.

skanatlar 17-12-2018 09:15

Sn.Turgay78,

Bende bu konu da çok kararsız kaldım. Sizin dediğiniz gibi yapmayı planlıyordum ancak, yapılan tüm yalıtımlar ve Sn Portakal Rengi'nin dediği gibi drenaj borusu ile yönlendirilen suyun nereye aktarılacağı ve bu işleri yapabilecek deneyimde ustanın olmayışı beni bu şekilde hareket etmeye zorladı.

Alp.er 17-12-2018 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1550463)
Merhaba,

İç ve dış kaba sıva tamamlandı.

Güle güle oturun, bu hali ile yani kaba inşaat ne kadara maal oldu.

https://i.hizliresim.com/y6lGkM.jpg

skanatlar 18-12-2018 10:22

Sn.Alp.er,

Kesin olmamakla birlikte 170.000 diyebilirim.

skanatlar 26-12-2018 14:21

4 Eklenti(ler)
Ebatlı Kayrak Taşı Uygulamalası,

skanatlar 26-12-2018 14:23

3 Eklenti(ler)
Ebatlı Kayrak Taşı Uygulama 2,

chelik26 26-12-2018 20:09

Sn skanatlar bu evi büyük bir açılışla(tüm agaçlar neti davet ederek) yapmazsanız hepimizin hatırı kalır :)

Turgay78 26-12-2018 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi chelik26 (Mesaj 1554958)
Sn skanatlar bu evi büyük bir açılışla(tüm agaçlar neti davet ederek) yapmazsanız hepimizin hatırı kalır :)

vallahi nazarımız degmesin,en güzel günlerinizde hep gülerek oturun insallah...her aşamasını begendiğim ,takip ettiğim bir proje oldu..Masallah sayın skanatlar...

skanatlar 27-12-2018 08:55

Sn. Chelik26,

Yolunuz düşerse her zaman beklerim.

Bu sayfada paylaştığım aşamaların, uygulamada ki halini merak eden, görmek isteyen herkese kapımız hep açık olacak.

skanatlar 27-12-2018 08:57

Sn Turgay78,

İnanın yorgunluğu ve çilesi çok bu işlerin. Bu güzel sözleriniz ve dilekleriniz bu aşamada inanılmaz motivasyon sağlıyor. Çok teşekkür ederim.

Kozanli 27-12-2018 11:50

4 Eklenti(ler)
Sayın skanatlar, umarım benim düştüğüm hatalara siz düşmemişsinizdir.
Konu şu, pencerelere kör kasa yaptılar.
Öve öve gökyüzüne çıkardılar, bende hadi öyle olsun dedim.
Sıra geldi pencerelerin takılmasına.
Önceden uyardım, aman ha köpük sıkın diye!
"abi, kör kasa yaptık, köpüğe ne gerek" dediler.
Yaptığınız kör kasa üç santim genişliğinde pencere kasaları 6-7 cm genişliğinde siz yine de köpük sıkın farkı neyse öderim dedim.
"abi, bak çok memnun kalacaksın" dediler.
Bugün hava çok soğuk ve esiyorda.
İnşaata gittim odanın içinde soba yaktım.
Pencerelerin kenarlarına elimi tuttuğumda inanın o kadar çok soğuk hava giriyor ki, eliniz üşür.

Şimdi düşünüyorum ne yapabilirim ki, köpük sıkabilirim buralara.
Sıvayı kazıyıp delikler açarak bu işlemi yapabilirim.

Şuan oturduğum bina son zamanlardaki lüks binadır.
Hangi pencereye ve kapıya elimi tutsam rüzgar 💨 üfürüyor.
Avrupa'da son otuz yıldır takılan pencere ve kapıların montajında köpük kullanıyorlar ve oldukça sağlıklıdır.

Aynı sorunu kapı takarken yaşadım.
Kapı 🚪 sövelerini beton harçla doldurduk.
Peki, üstünü nasıl dolduracaksınız dediğim de gerek yok dediler.
Kızdım, sitem ettim.
Bağırdım çağırdım.
Sadece üst katmana üç doze köpük sıktılar ve kenarlarından taşarak pekiştirdik.
Demek istediğim, sağlıklı montaj yapmıyorlar.
Kapı 🚪, pencere montajında köpük kullanın.
Silikon sıkarak geçiştiriyorlar.
Silikon, köpük kadar faydalı değildir..

Portakal Rengi 27-12-2018 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kozanli (Mesaj 1554999)
Yaptığınız kör kasa üç santim genişliğinde pencere kasaları 6-7 cm genişliğinde siz yine de köpük sıkın farkı neyse öderim dedim.
Pencerelerin kenarlarına elimi tuttuğumda inanın o kadar çok soğuk hava giriyor ki, eliniz üşür.

Avrupa'da son otuz yıldır takılan pencere ve kapıların montajında köpük kullanıyorlar ve oldukça sağlıklıdır.

Kızdım, sitem ettim.
Bağırdım çağırdım.

Afedersiniz ama köpüğe gerek kalmışsa epeyce şey yanlış demektir. Pencere ile duvar arasına dış cepheden yapılan silikon hava geçişini kesinlikle engeller.
Köpük ile yalıtım yapacak düzeyde bir boşluk olmamalıdır. Bu nedenle (birkaç mm lik boşluk için yalıtım anlamsızdır.) köpük kullanılmasına da gerek yoktur.
Kapı kasası ile duvar arasına köpük kullanmanız seçenek olarak düşünülebilir. Beton dökenler sağlamlığı öne aldıkları için yapıyorlar. Kasa çelik olduğu için zaten iletimle ısı kaybediyor. Köpük, çok önemli bir yalıtım değeri oluşturmaz.
Avrupalılar nasıl bir ayrıntı ile yerleştirme yapıyorlar ki köpük gerekiyor.?

skanatlar 28-12-2018 07:59

Sn Kozanlı,

Allah size sabır versen , işinin ehli birini bulamadığınız zaman çok çile çekiliyor.

İnşaat ta bir önceki işte yapılan hata bir sonra ki işte kendini gösteriyor. Duvarlar örülürken pencere boşlukları çok iyi gönyelenmesi gerekiyor. Benim pencere boşlukları çok iyi yapılmıştı. Kız kardeşimin pencerelerinde alt ile üst arasında 15mm farklar vardı. Pencereler en dar yere göre yapıldığı için büyük boşluklar oluştu.

Bu tip boşlukları köpük ve dıştan pencere yan duvarlarını kalekim ile sıvayarak kapatmak iyi bir çözüm olur diye düşünüyorum.

skanatlar 02-01-2019 09:11

4 Eklenti(ler)
Dış cephe boya tamamlandı,

tacir 15-02-2019 20:46

Emeğinize sağlık .Bulabildiğim en ayrıntılı anlatım.Bu bilgileri ustalarla boğuşurken bizimle paylaşmanız büyük fedakarlık. Bende yakın zamanda böyle bir işe girişeceğim muhakkak dikkat etmem gereken noktaları not alıyorum. Umarım iş bittiğinde uzun yıllar içinde mutlu şekilde yaşarsınız.

GultenA 22-02-2019 08:25

Sn. Skanatlar,
Öncelikle inşaatınız hayırlı olsun. Size işçi sigortası ile ilgili bir sorum olacak. Anlaştığınız kalfanın kendi firması var mıdır? Yani inşaat alanında çalıştırdığı her işçiyi kalfa mı sigorta yaptırmayı taahhüt ediyor yoksa size mi bırakıyor? Burada öğrendiğim kadarıyla SGK primlerini hangi taraf ödüyorsa yasal sorumluluk o tarafa geçiyor. Biz de önümüzdeki ay inşaat işine başlayacağız. Ancak konuştuğumuz kalfaların hiç biri işçileri kendi sigorta yaptırmayı kabul etmiyor. Biz kendimiz sigorta yaptırırsak ta kalfanın inşaat alanında kimi hangi gün çalıştıracağını nasıl takip edeceğimi düşünüyorum. Kalfaya imzalatmak üzere bir sözleşme hazırladık. Aşağıdaki gibi iki madde ekletmeyi düşündüm, bu maddeler bizim açımızdan bir sorun teşkil eder mi veya bir kaza anında bizi korumaya yeterli olur mu? Yorumunuzu rica ederim. Teşekkürler.

*İnşaat süresince YÜKLENİCİ’nin inşaat alanında çalıştırdığı her bir kişinin SGK primleri İŞVEREN tarafından yatırılacaktır ancak YÜKLENİCİ inşaat alanında çalıştıracağı her bir işçiyi işin yapılacağı günden önce İŞVEREN’e TC kimlik fotoğrafı ile bildirerek işçilerin SGK girişi yapılması için bilgi verecektir. YÜKLENİCİ’nin İŞVEREN’e bildirdiği kişiler için YÜKLENİCİ’nin çalıştıracağını söylediği gün kadar SGK primleri İŞVEREN tarafından İŞVEREN’in SGK’da açtığı dosya altına yatırılacaktır. İŞVEREN’e bilgi verilmeden ve İŞVEREN’in SGK kayıdını yaptırması beklenmeden YÜKLENİCİ tarafından inşaat alanında çalıştırılacak işçilerden İŞVEREN sorumlu değildir, bu kişilerin SGK primleri ve sigortasız çalıştırmaktan doğabilecek her türlü maddi ve manevi zarar YÜKLENİCİ’ye ait olacaktır.
* YÜKLENİCİ inşaat alanında sigortasız işçi çalıştırmayacağını İŞVEREN’e taahhüt eder.

Asya'm 30-03-2019 13:39

Sn.Skanatlar öncelikle evinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum Allah güle güle oturmayı nasip etsin inşallah. Bende bu yaklaşık 2-3 yıl sonra Didim de bir ev yapmak üzere kolları sivayacagim Allah in izniyle. Mesleğim icabı bu konulara çok uzak olduğum için şimdiden bir şeyler öğrenmek adına araştırmaya başladım ve sizin açtığınız bu forum ile karşılaştım. Bir çok yerde araştırmalar yapmama rağmen buradaki sizin ve sizin gibi değerli insanların ev yapımı aşamalarını bu kadar güzel anlatan ve birbirine yardımcı olanını görmedim. Bu sebeple size ve tüm foruma katkı yapanlara teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra bende sıkı bir takipçi olacağım. Ve yine Allah izin verirse oraya zamana cikabilirsek bende buradan kendi insaatimin aşamalarını buradan paylaşmak isterim.
Uzun zamandır giriş yapmamissiniz son durumunuz nedir acaba şimdiden herkese çok teşekkürler

Asya'm 06-04-2019 13:18

Alıntı:

Kızdım, sitem ettim.
Bağırdım çağırdım.

Sn.Kozanlı sizde son durum ne acaba

oartuc 07-04-2019 01:18

Alıntı:

Kızdım, sitem ettim.
Bağırdım çağırdım.

Sayın kozanlı;

Ustanız aslında haklı ancak uygulaması yanlış,bu sektörün içinde birisi olarak söyleyebilirim ki doğru uygulama yapıldığında kör kasa yalıtım açısından da sağlamlık açısından da en doğru uygulamadır.

Bu işlemi yaparken dikkat edilecek hususlar;

Kör kasa sıvadan önce takılmalı ve sıvanın içine gömülmelidir,
Doğrama sıva bittikten sonra montaj edilmeli
Doğramanın kasası T denilen orta kayıtlarda da kullanılan profilden yapılmalı ve monte ederken doğramanın kör kasaya dayanan dış tırnağında fitil olmalı,yoksa çepe çevre slikon çekerek monte edilmelidir.
Kör kasa ile doğrama arasına içeriden mutlaka pervaz dönülmelidir.

Malesef günümüzde iyi usta bulmak zordur ancak bunun sorumlusu sadece ustalar değil büyük oranda müşterilerdir. Genel olarak en ucuzunu arıyoruz ve sonuçları böyle oluyor maalesef.

Alıntı:

Sn. Skanatlar,
Öncelikle inşaatınız hayırlı olsun. Size işçi sigortası ile ilgili bir sorum olacak. Anlaştığınız kalfanın kendi firması var mıdır? Yani inşaat alanında çalıştırdığı her işçiyi kalfa mı sigorta yaptırmayı taahhüt ediyor yoksa size mi bırakıyor? Burada öğrendiğim kadarıyla SGK primlerini hangi taraf ödüyorsa yasal sorumluluk o tarafa geçiyor. Biz de önümüzdeki ay inşaat işine başlayacağız. Ancak konuştuğumuz kalfaların hiç biri işçileri kendi sigorta yaptırmayı kabul etmiyor. Biz kendimiz sigorta yaptırırsak ta kalfanın inşaat alanında kimi hangi gün çalıştıracağını nasıl takip edeceğimi düşünüyorum. Kalfaya imzalatmak üzere bir sözleşme hazırladık. Aşağıdaki gibi iki madde ekletmeyi düşündüm, bu maddeler bizim açımızdan bir sorun teşkil eder mi veya bir kaza anında bizi korumaya yeterli olur mu? Yorumunuzu rica ederim. Teşekkürler.

*İnşaat süresince YÜKLENİCİ’nin inşaat alanında çalıştırdığı her bir kişinin SGK primleri İŞVEREN tarafından yatırılacaktır ancak YÜKLENİCİ inşaat alanında çalıştıracağı her bir işçiyi işin yapılacağı günden önce İŞVEREN’e TC kimlik fotoğrafı ile bildirerek işçilerin SGK girişi yapılması için bilgi verecektir. YÜKLENİCİ’nin İŞVEREN’e bildirdiği kişiler için YÜKLENİCİ’nin çalıştıracağını söylediği gün kadar SGK primleri İŞVEREN tarafından İŞVEREN’in SGK’da açtığı dosya altına yatırılacaktır. İŞVEREN’e bilgi verilmeden ve İŞVEREN’in SGK kayıdını yaptırması beklenmeden YÜKLENİCİ tarafından inşaat alanında çalıştırılacak işçilerden İŞVEREN sorumlu değildir, bu kişilerin SGK primleri ve sigortasız çalıştırmaktan doğabilecek her türlü maddi ve manevi zarar YÜKLENİCİ’ye ait olacaktır.
* YÜKLENİCİ inşaat alanında sigortasız işçi çalıştırmayacağını İŞVEREN’e taahhüt eder.
Maalesef bu sözleşme hiç bir işe yaramayacaktır,işi verdiğiniz yüklenicinin şirketi varsa alt taşeronluk verip sizin sgk dosyanızın altında bir dosya açtırabilirsiniz ancak bu şekilde bile yine de 1. öncelikli olarak sorumlu siz olacaksınız,hatta ödemediği maaştan bile siz sorumlu olursunuz.

kayseri66 10-04-2019 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1555048)
Sn Kozanlı,

Allah size sabır versen , işinin ehli birini bulamadığınız zaman çok çile çekiliyor.

İnşaat ta bir önceki işte yapılan hata bir sonra ki işte kendini gösteriyor. Duvarlar örülürken pencere boşlukları çok iyi gönyelenmesi gerekiyor. Benim pencere boşlukları çok iyi yapılmıştı. Kız kardeşimin pencerelerinde alt ile üst arasında 15mm farklar vardı. Pencereler en dar yere göre yapıldığı için büyük boşluklar oluştu.

Bu tip boşlukları köpük ve dıştan pencere yan duvarlarını kalekim ile sıvayarak kapatmak iyi bir çözüm olur diye düşünüyorum.

Merhaba skanatlar,

bir sorum olacak. Kat arasına yani şap altına zemin dahil her kata xps izolasyon yaptırdınız mı? Eğer yaptırdıysanız kaç cm. Yaptırmadıysanız neden yaptırmadınız? Mimari projede ne yazılı ise 1:1 uygulanması mı gerekir? Örnek Mimari Projede alaturka WC gözüküyor, **** kaba sıva yerine alçı sıva gözüküyor gibi. Projenin dışında yapılabilinir mi? Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Asya'm 18-04-2019 10:02

acaba üyelerden sn.skanatlar ile bağlantısı olan varmı son durumu ne bir sıkıntı mı var uzun süredir bilgi alamadık

skanatlar 19-04-2019 19:58

4 Eklenti(ler)
Sn.Asya'm Merhaba,

Hava koşulları nedeniyle inşaata epey ara vermiştik. son olarak bahçe duvarlarının betonunu ve tretuvarların betonunu döktürdük.

Birkaç resim ekliyorum

skanatlar 19-04-2019 20:02

3 Eklenti(ler)
Bu arada mermer merdivenler yapıldı. İlk olarak iç cephe badana yapılacak. Ardından anahtar priz ve aydınlatma armatrülerini yaptırıp bahçeyi temizleteceğiz.

skanatlar 19-04-2019 20:18

Sn. oartuc,

Kalfa ile ben anlaşmadım, müteahhitimiz anlaştı.

SSK ve iş kazalarına karşı özel sigorta bence en önemli husus. Bu konuda ki tüm sorumluluk muteahhitte olacak şekilde sözleşme yapın. İnternette epey döküman mevcut.

Müteahhit inşaat dosyası ile birlikte SSK dosyası da açıyor. Belediyenin belirlediği çalışma günü kadar SSK ödemeleri her ay yatırıldı. Çalışmanın olduğu günlerde ve ilgili kişilere müteahhatin kontrolünde yapıldı. Yaklaşık 6-7 bin TL gibi bir maliyeti oldu.

Asya'm 19-04-2019 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1566250)
Bu arada mermer merdivenler yapıldı. İlk olarak iç cephe badana yapılacak. Ardından anahtar priz ve aydınlatma armatrülerini yaptırıp bahçeyi temizleteceğiz.

son haline göre çok değişmiş çokta güzel olmuş maşallah
sizin bu ev yapımına geç dahil oldum ama bütün her şeyi not aldım unutmamak ve hata yapmamak adına ve inanın başka yerde de bu kadar kapsamlı bir çalışma yok. İnşallah bina içindeki yaptıklarınızı bizle paylaşırsanız bizler için çok güzel rehber olur. iyi çalışmalar

Adurmus77 29-04-2019 10:05

Sayın skanatlar,
Öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Şu an bizde Yalova da müstakil ev yapımına başlıyoruz. Taban oturumu 90 M2 ve kot artı 2 katlı bir yapı planlıyoruz. ( Proje çizim aşamasında) sizin bilgileriniz sayesinde hareket ediyoruz. Haziran ortası gibi herhangi bir aksilik çıkmazsa ruhsatı alıp, inşaata başlamayı planlıyoruz. Sizden birkaç ricamız olacakti. Süreci kendi adimiza planlamak adına, ince işçilik aşamalarını da detaylı olarak fiyatlaya bilir misiniz? Kaba inşaat aşamasında acikladiginiz gibi. Tabi elbette bu aşamada edindiginiz değerli tecrübeleriniz ile birlikte.
Şimdiden eviniz hayirli olsun.

İnce işçilik:
İç duvar işlemleri (sıva, alci, boya )
Zemin işlemleri
Pencere ve kapılar
Isıtma sistemi
Elektrik su doğalgaz islemleri

Asya'm 29-04-2019 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adurmus77 (Mesaj 1567018)
Sayın skanatlar,
Öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Şu an bizde Yalova da müstakil ev yapımına başlıyoruz. Taban oturumu 90 M2 ve kot artı 2 katlı bir yapı planlıyoruz. ( Proje çizim aşamasında) sizin bilgileriniz sayesinde hareket ediyoruz. Haziran ortası gibi herhangi bir aksilik çıkmazsa ruhsatı alıp, inşaata başlamayı planlıyoruz. Sizden birkaç ricamız olacakti. Süreci kendi adimiza planlamak adına, ince işçilik aşamalarını da detaylı olarak fiyatlaya bilir misiniz? Kaba inşaat aşamasında acikladiginiz gibi. Tabi elbette bu aşamada edindiginiz değerli tecrübeleriniz ile birlikte.
Şimdiden eviniz hayirli olsun.

İnce işçilik:
İç duvar işlemleri (sıva, alci, boya )
Zemin işlemleri
Pencere ve kapılar
Isıtma sistemi
Elektrik su doğalgaz islemleri

size de şimdiden hayırlı uğurlu olsun İnşallah herhangi bir sorun çıkmadan başınızı sokarsınız evinize. Umarım sizinde ev yapımı aşamalarını buradan takip edebilirsiniz. sizin de tecrubeleriniz bize fayda sağlar
şimdiden kolay gelsin

Asya'm 16-05-2019 09:43

artık burada soru soranlarda geri dönmüyor ��

Asya'm 26-05-2019 11:24

Sn.Skanatlar
kullanmış olduğunuz malzemelerin markalarını bizimle paylaşabilirmisiniz? ve de bunların içinden keşke şunu alsaydım dedikleriniz var mı? teşekkürler

skanatlar 27-05-2019 15:10

Sn Asya'm,

Kısmet olursa bayramda detaylı bir liste hazırlamayı planlıyorum.

Marka olarak şu ana kadar sadece pencereler ile ilgili marka verebilirim. Winsa Dorada Gold serisi çok kaliteli doğramalar, metal aksesuarları ve kollar Aubi marka . Isıcam Konfort sıcak ve soğuk geçirmeyen camlar. Mosel motorlu otomatik kepenkler.

Mantolamada, taşyünü İzocam 160kg/m2

En büyük pişmanlığım Standart tuğla kullanmam. Tuğla duvarlar örülürken ustaların yaptığı tüm hatalar daha sonra sıvada, alçıda, boyada ve özellikle pencerelerde pahalıya patlıyor. Bunun yerinde Bims biriket kulanırdım.

Asya'm 28-05-2019 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1569230)
Sn Asya'm,

Kısmet olursa bayramda detaylı bir liste hazırlamayı planlıyorum.

Marka olarak şu ana kadar sadece pencereler ile ilgili marka verebilirim. Winsa Dorada Gold serisi çok kaliteli doğramalar, metal aksesuarları ve kollar Aubi marka . Isıcam Konfort sıcak ve soğuk geçirmeyen camlar. Mosel motorlu otomatik kepenkler.

Mantolamada, taşyünü İzocam 160kg/m2

En büyük pişmanlığım Standart tuğla kullanmam. Tuğla duvarlar örülürken ustaların yaptığı tüm hatalar daha sonra sıvada, alçıda, boyada ve özellikle pencerelerde pahalıya patlıyor. Bunun yerinde Bims biriket kulanırdım.

Listenizi sabırsızıkla bekleyeceğim. Sizin deneyimleriniz gerçekten çok çok işimize yarayacak türden Allah sizden razı olsun hakkınızı helal edin.
Bu arada kendime bir ajanda hazırladım ve buradaki aşamaları bölüm bölüm kaydediyorum. Bu maksatla bir şey daha soracağım; mantolama için cam yünü ile taş yünü arasında inceleme yaptınız mı acaba, bende ikisi arasında kaldım da :)

Portakal Rengi 29-05-2019 09:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya'm (Mesaj 1569321)
Listenizi sabırsızıkla bekleyeceğim. Sizin deneyimleriniz gerçekten çok çok işimize yarayacak türden Allah sizden razı olsun hakkınızı helal edin.
Bu arada kendime bir ajanda hazırladım ve buradaki aşamaları bölüm bölüm kaydediyorum. Bu maksatla bir şey daha soracağım; mantolama için cam yünü ile taş yünü arasında inceleme yaptınız mı acaba, bende ikisi arasında kaldım da :)

Cam yünü, yük taşıma açısından zayıf malzemedir. Aslında önerilmez. Ucuz olduğu için mi önerdiler acaba ?
Bu konudaki asıl soru : Mantolama yeni yapılan binalar için gerekli midir ?
Yanıt : ASLA
Moda olarak yayılıyor. Ancak, duvarlar nefes alamaz hale geliyor. (Dış ve iç ortam arasında nem alışverişi sağlık açısından istenen bir durumdur.) Bina (taşıyıcı sistem dahil) delik deşik ediliyor. Ömür belli değil. İlk depremde hepsi dökülebilir. Vb.
Duvarlar doğru yapı elemanlarından seçilirse, taban ve tavan yalıtımları yapılırsa çözüm var. Ek olarak; kolon-kiriş yüzeyleri için yalıtım gerekiyorsa duvarlara taşıtılan çözümler var.
Proje çizilirken projeciyi zorlayın. Mantolama sağlıklı çözüm değildir. Eski yapılar için zorunluluk. Ama o kadar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025