agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Müstakil Ev Yapım Aşamaları (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/41956.htm)

skanatlar 08-04-2021 20:56

Sayın laedri09,

Öncelikle eviniz hayırlı olsun, sıkılmayın her zaman bir çözüm yolu vardır.

Su yalıtımının toprak üstü seviyesine kadar kesintisiz devam etmesi çok önemli. Muhtemelen üstten gelen bir su sızması söz konusu.

Sorunun kaynağını tespit etmek için birkaç resim paylaşabilirseniz hep birlikte analiz edebilir, önerilerde bulabiliriz.

Asya'm 08-05-2021 11:20

Son durumunuz ne acaba inşaat bitti mi?

skanatlar 08-05-2021 19:16

1 Eklenti(ler)
Sn.Asya'm,

İnşaat bitti, son olarak doğalgaz ve interneti bağlattık ve aktif olarak kullanıyoruz şu an.

Sıra bahçe düzenlemesine geldi.

Meyve ağaçlarımızı diktik, Ziraat 900 kiraz , Granny Smith elma , Margarit armut, Perfect Red kayısı , Black Diamond erik, Kumkat.

Sonbahar' da ön ve yan tarafı çim yapmayı planlıyoruz.

Asya'm 09-05-2021 11:01

Güle güle oturun Allah mutlu mesut etsin yeni yuvanızda

laedri09 09-05-2021 23:16

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1605493)
Sayın laedri09,

Öncelikle eviniz hayırlı olsun, sıkılmayın her zaman bir çözüm yolu vardır.

Su yalıtımının toprak üstü seviyesine kadar kesintisiz devam etmesi çok önemli. Muhtemelen üstten gelen bir su sızması söz konusu.

Sorunun kaynağını tespit etmek için birkaç resim paylaşabilirseniz hep birlikte analiz edebilir, önerilerde bulabiliriz.

Sn. Skanatlar merhaba. İlginiz için teşekkür ederim. Burası mutfak dolaplarının arkası. Bu yüzden geç farkettik. Tam karşısı kolon. Su özellikle buradan geldi. Bu alan şu an kurudu herhangi bir sıkıntı görülmüyor. Bu kolonun dışı gölge kısım olduğu için oldukça fazla kar birikmesi oldu. Bir de toprak çöksün diye tretuvar yapmadım. Yani kar direkt temele indi. Subasman perdesi tamamen yalıtımlı. Ev topraktan yaklaşık 60-70 cm yukarıdan başlıyor. Toprak ile ısı yalıtım arasında 30 cm kadar boşluk var görünen. Burasında da su yalıtımı var ama xps ve drenaj levhası yok. Benim tahminim yukarı kısımlara yakın yerden bir aralık bulup alması. Dış tarafta yukarıdaki balkondan gelen tahliye borusu var ısı yalıtımın altında ama hiç su ile teması olmadı oranın. Şimdi dış kısımdan 50 cm kadar toprağı kazıp tekrar su yalıtımı yapıp kazdığım kısma mıcır-stebze doldurup kapatmayı düşünüyorum. Zaten inşallah bu sene tretuvarı yaptıracağım. Su gelse bile toprağa geçişi kolay olsun ve tretuvar çökmesin diye böyle bir yöntem düşündüm. Sizin görüşlerinizi açıkçası merak ediyorum.

Asya'm 11-05-2021 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laedri09 (Mesaj 1606851)
Sn. Skanatlar merhaba. İlginiz için teşekkür ederim. Burası mutfak dolaplarının arkası. Bu yüzden geç farkettik. Tam karşısı kolon. Su özellikle buradan geldi. Bu alan şu an kurudu herhangi bir sıkıntı görülmüyor. Bu kolonun dışı gölge kısım olduğu için oldukça fazla kar birikmesi oldu. Bir de toprak çöksün diye tretuvar yapmadım. Yani kar direkt temele indi. Subasman perdesi tamamen yalıtımlı. Ev topraktan yaklaşık 60-70 cm yukarıdan başlıyor. Toprak ile ısı yalıtım arasında 30 cm kadar boşluk var görünen. Burasında da su yalıtımı var ama xps ve drenaj levhası yok. Benim tahminim yukarı kısımlara yakın yerden bir aralık bulup alması. Dış tarafta yukarıdaki balkondan gelen tahliye borusu var ısı yalıtımın altında ama hiç su ile teması olmadı oranın. Şimdi dış kısımdan 50 cm kadar toprağı kazıp tekrar su yalıtımı yapıp kazdığım kısma mıcır-stebze doldurup kapatmayı düşünüyorum. Zaten inşallah bu sene tretuvarı yaptıracağım. Su gelse bile toprağa geçişi kolay olsun ve tretuvar çökmesin diye böyle bir yöntem düşündüm. Sizin görüşlerinizi açıkçası merak ediyorum.

Gecmis olsun gerçekten üzücü bir durum

Asya'm 11-05-2021 10:42

[QUOTE=skanatlar;1606788]Sn.Asya'm,

İnşaat bitti, son olarak doğalgaz ve interneti bağlattık ve aktif olarak kullanıyoruz şu an.

Sizin adınıza çok sevindim. Affınıza sığınarak bir kaç soru sormak istiyorum.
1.büyük ihtimalle evinizde yaz-kış geçirdiğiniz için yağmur,kar,rüzgar,güneş vb. maruz kaldınız. Insaatiniz da bunlarla ilgili sıkıntı yaşadınız mi?
2. Keşke şu şekilde yapsaydım veya burası fazla olmuş dediginiz bir şeyler oldumu. İnşaat maliyetleri artık uçtuğu için düşurmek adına neler yapabiliriz.
3. Projede balkon yapmak şart mi bildiğim kadarıyla balkon da m2 'ye dahil burasını hiç yapmadan geçebilir miyiz.
4. Doğalgaz gelmeden önce ısınma işini nasıl çözdünüz.
5. Bazilari müteahhit ile değil mühendis ile ev yaptırın müteahhit siz olun diyorlar. Çizim dahil bütün işleri o yapıyor siz malzemeyi temin ediyormuşsunuz. Bu konu da bilginiz varmı?
Her şey için çok teşekkürler.

skanatlar 15-05-2021 11:18

Sn. Laedri09,

Anlattıklarınızı inanın gözümde canlandırabilmek çok kolay değil ancak gördüğüm kadarıyla siz oldukça iyi bir incelme yapıp teşhisi koymuşsunuz.

Toprağı kazdırıp su yalıtımını ve tretuvar yaptırmanızın çok faydası olacaktır.

Özellikle su yalıtımının bittiği en üst seviyeleri iyice bir kontrol edin. Su yalıtımı bitiş noktaları en zayıf noktalar ve ayrılmalar buralardan başlayabiliyor. Bu noktalarında ayrılma varsa buraları çok kuvvetli bir şekilde yapıştığından emin olun mutlaka.

skanatlar 15-05-2021 11:27

Sn. Asya'm,

Kışı burada geçirmedik, ancak yalıtım ili ilgili hiç bir sorun yaşamadık. İlk sene terastan bir noktadan çok az bir su almış. Zemin ile teras duvar arası derzlerin olduğu bir noktadan. Geçen yaz tüm kenarlara epoksi yaptmıştım. Çok faydası oldu.

Normal tupla yerine bims tuğla kullansaydım çok daha iyi olurdu.
Teras duvarlarınıda Tuğla ördürmek yerine beton olarak yaptırsaydım süper olurdu.

Balkon konusu size kalmış , m2 yi çok fazla düşünmeyin bence.

Geçici müteahhit belgesi alabilirsiniz. Ben tercih etmedim. Özellikle kara bina inşaatı sırasında çıkabilecek kazalarda mesuliyeti alt yüklenicinin almasını istedim.

skanatlar 25-05-2021 13:17

5 Eklenti(ler)
Bahçe sondajımızı yaptık, tulumba ve santrifüj pompa bağlandı.

6 metreden harika bir su çıktı. Bağladığımız motor 2 hp gücünde.

Portakal Rengi 26-05-2021 06:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1607543)
Bahçe sondajımızı yaptık, tulumba ve santrifüj pompa bağlandı.

6 metreden harika bir su çıktı. Bağladığımız motor 2 hp gücünde.

Teknik anlamda fazla mal göz çıkarır. :)
Pompa sizin bahçe için çok büyük. O çaptaki hortumla yangın söndürülebilir. (Ev tipi yangın dolaplarında hortum çapı 1" yani 25 mm dir) Daha küçük değerlerde pompa seçimi kullanım kolaylığı olur. Örneğin o hortumla çiçekleri sulayamazsınız. Sularken toprağı deşer.

skanatlar 26-05-2021 08:39

Sn. Portakal Rengi,

Haklısınız 1" bahçe sulama için çok kalın bir çap. Benin seçtiğim bahçe hortumu 3/4" bir nebze daha iyi bir akış elde ediyorum. Yine de su debisi biraz yüksek.

Buradaki asıl amacım tesis edeceğim çim alanın sulanması. Bu güçte motor ve 30 metre, 3/4 hortum ile çok ideal bir su akışı olacak . Verimli ve kısa sürede bir sulama yapabileceğim.

Bitkiler ve ağaçlar için motor çıkışına 3 çıkışlı bir kollektör hazırlayıp, bir çıkışı sulama hortumuna , 2 çıkışı damlama sulama şeklinde ağaçlara, çiçeklere ve sebzelere dağıtmayı planlıyorum.

Pompa olarak 1,5 hp daha ideal olabilirdi. 1,5hp nin altını ben uzun mesafeli hortum ile sulamalarda, düşük bir debi sağlayacağı kanısındayım. Çok az bir fiyat farkı olduğu için 2 hp olanı tercih ettim.

Karşılıklı fikir ve düşünce paylaşımına katkı sağlayan yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

tronik 26-05-2021 13:28

Merhabalar arkadaşlar.
Bende yeni aldığım arsaya bodrum + 2 katlı teraslı müstakil bir ev yaptırmayı düşünüyorum. Mimari çizimlere başladık.
Öncelikle Sn skanatlar ve diğer arkadaşlara paylaştıkları değerli fikirleri için teşekkür ederim. Ben dış mantolama yaptırmadan https://www.isiklartugla.com.tr/tr/u...linker20s.html tuğla ile dış duvarlarımı örmek istiyorum müteahhitlerin bu tuğla modelleri hakkında pek bilgileri yok kullanmadıkları için etrafınızda bu ürünü kullanan varmı avantaj ve dezavantajları nelerdir şimdiden teşekkürler...

skanatlar 26-05-2021 16:38

Merhaba Sn. tronik,

Hayırlısı olsun.

Bu tuğla hakkında pek bir bilgim yok maalesef. Kolon ve kirişlerin yalıtımı, duvarlardan çok daha önemli. Bu tip tuğlanın, kolonları kaplayan tipi de mevcut gördüğüm kadarıyla ancak tam olarak emin olamadım. Uygulama yaptırırken de başında durun mutlaka.

tronik 27-05-2021 00:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1607586)
Merhaba Sn. tronik,

Hayırlısı olsun.

Bu tuğla hakkında pek bir bilgim yok maalesef. Kolon ve kirişlerin yalıtımı, duvarlardan çok daha önemli. Bu tip tuğlanın, kolonları kaplayan tipi de mevcut gördüğüm kadarıyla ancak tam olarak emin olamadım. Uygulama yaptırırken de başında durun mutlaka.

Biraz daha araştırma yapayım o zaman yeni bir binaya montolama yaptırmak çok mantıksız geliyor bana, teşekkür ederim ilgine...

bahadir1976 30-05-2021 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tronik (Mesaj 1607608)
Biraz daha araştırma yapayım o zaman yeni bir binaya montolama yaptırmak çok mantıksız geliyor bana, teşekkür ederim ilgine...

eko klinger tuğla. ben yılbaşından önce sorduğumda tanesi 5.5 tl idi. :)

içinde taşyünü var diye biliyorum. bu tuğlayı kullanacaksan, çok dikkatli olman lazım. malum su taşyününü bozar, özelliği gider. tuğlayı örerken yağmur yağar, ustalar tuğlayı örerken veya sıvalar yapılırken taşyünün ıslanma olayları... bunları çok iyi planlamak ve bunları yapacak ustayı bulmak gerekir... artılar/eksiler değerlendirmek size kalmış...

tronik 01-06-2021 19:18

Sayın Bahadır1976
Tuğla + Mantolama aşağı yukarı aynı fiyata geliyor. Benim merak ettiğim ısı yalıtımı konusu teknik özelliklerine baktığım zaman Tuğla + Mantolama bi tık daha iyi gözüküyor ama işini gerçekten iyi yapması gerekiyor ustanın, malum bulmak gerçekten zor onları... Yüksek bir ihtimal EKOKLİNKER20 / S 'i kullanacaz, forumda bu ürünü kullanan birini bulsaydım iyiydi. Teşekkür ederim ilgine...

bahadir1976 01-06-2021 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tronik (Mesaj 1607936)
Sayın Bahadır1976
Tuğla + Mantolama aşağı yukarı aynı fiyata geliyor. Benim merak ettiğim ısı yalıtımı konusu teknik özelliklerine baktığım zaman Tuğla + Mantolama bi tık daha iyi gözüküyor ama işini gerçekten iyi yapması gerekiyor ustanın, malum bulmak gerçekten zor onları... Yüksek bir ihtimal EKOKLİNKER20 / S 'i kullanacaz, forumda bu ürünü kullanan birini bulsaydım iyiydi. Teşekkür ederim ilgine...

rica ederim. ama skanatlar ında söylediği gibi kolon kirişleri mantolaman gerekli. ekokilinger tuğla kullanıp sadece kolon ve kiriş mantolaması yapsan binanın merkezi şekli düzgün olmaz. ev yapacağınız şehri bilmiyorum ama, soğuk bi şehirse kolon kiriş mantolaması şart.
ayrıca enerji kimlik belgesi D ve üstü olan ( 2011 yılı sonrası ruhsat alan yeni binalar ) iskan alamıyor. bu konuyu uzman yardımı alarak çözün derim. yeni bina yaptırıp iskan alamamak daha acı olur. iyi günler dilerim...

omer1faruk 04-07-2021 19:19

Üstat çok güzel olmuş elinize sağlık. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Korkuluklar için fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz? Ben de ev yaparken yazdıklarınızdan çokca faydalandım. Allah razı olsun.

skanatlar 09-07-2021 12:02

Sn. omer1faruk,

34 metre korkuluk ve 2,3 metre kapı toplam 18.000 TL .

Metre fiyatı 450TL , Kapı fiyatı 2700 TL gibi düşünebilirsiniz.

Çerçeve profilleri 3mm 40x40 profil, dikme profilleri 3mm 30x30, desenli kısım 2mm lazer kesim plaka.

5-6 ay önceki bu fiyat şu an çok değişmiştir. Metresini 70 dolar, kapıyı da metresi 200 dolar olarak düşünülebilir.

ermus35 08-09-2021 12:36

iyi günler. eviniz çok güzel oldu, güle güle sağlıkla oturun inşallah. geçen sene konuyu gördüm ve hepsini okudum. gerçekten çok güzel bir bilgi paylaşımı yaptınız. ben de hayalimiz olan müstakil ev projemize başladım. ayrı bir konuda paylaşımlar yapıp katkılarınızı bekleyeceğim. son eklediğiniz sondaj konusu ile ilgili ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim. resmi işlemi var mıdır? izin vs. ne ile sondaj yapıldı? çok yakın mesafede bulmuşsunuz. masrafı nedir? teşekkürler şimdiden.

skanatlar 08-09-2021 13:32

Sn.ermus35,

Teşekkür ederim, umarım bu zorlu süreci keyifle hale getirebilirsiniz ve hayalinizdeki evde güle güle oturursunuz.

Sondaj konusunda 10 metre derinliğe kadar izin almaya gerek yok. Çevrenizde sondaj yaptırıp suya ulaşan komşularınız varsa, suyun hangi derinlikten çıkacağı konusunda en sağlıklı bilgiyi onlardan alabilirsiniz.

Sondaj işlemi : Su motoru ile, demir boruların içerisine, tazyikli su basarak kuyuyu açtılar.

Maiyet olarak : Borular , tulumba, vanalar , işçilik 2200 TL.
İyi kalite 3/4" veya 1" kale hortum : 350-500TL,
1,5Kw 2hp Vortex NOVA20M santrifuj pompa 1500TL

aksoy9801 28-08-2024 19:46

Hortlatmış oluyorum belki ama ben de şehirden kaçıp köye yerlesenlerdenim. Tek katlı çelik konstrüksiyon bir yapı ile her akşam bahcedeyim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025