agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Ev yapımları hakkında (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/2219.htm)

nazlı06 09-08-2008 14:11

2 Eklenti(ler)
Bu resimler iç kısımda. Yani salon olarak kullandığımız bölümden.

nazlı06 09-08-2008 14:15

2 Eklenti(ler)
yandan dış görünüş.

nazlı06 09-08-2008 14:19

2 Eklenti(ler)
Evimizin ön tarafı ve müştemilat olarak kullandığımız yer.

berduray 10-08-2008 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kazim polat (Mesaj 263779)
Sevgili Mahmut Bey,izleyemedik ama aklıma birkaç soru geldi,siz kerpiç deyince.
"Ahşap ev arayışları" başlığında bir arkadaş buğday.org'un öncülüğünde Türkiye'ye tanıtılan saman balyalarından yapılan evlerden bahsetmiş.Biraz araştırdım, kulağa ve mantığa hoş geliyor küçük bir kulübe için.Cephe kaplaması için ustaların eskiden beri kullandığı bir karışımı öğrendim buralarda.Kırmızı toprak+kireç+saman+su.



Naturel ev yapım malzemeleri


http://www.bodrumbaglari.com/bodrumevleri.html

cemo 10-08-2008 15:19

Nazlı hanım, mutlu bir yaşam dilerim evinizde
Yan duvara dayalı hasırda kaldı gözüm:)
Darısı başımıza diyelim.
Sevgiler

nazlı06 10-08-2008 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 267078)
Nazlı hanım, mutlu bir yaşam dilerim evinizde
Yan duvara dayalı hasırda kaldı gözüm:)
Darısı başımıza diyelim.
Sevgiler



Sevgili Cemo, daha önce o hasırda benimde gözüm kalmıştı. Aradım ve sonunda buldum. Eskiden Tirenin bir köyü hep hasır örüp satardı. Şimdi artık örmüyorlarmış. Bizde eşimle o köye gittik. Yaşlı bir teyzenin kapısını çaldık. Çünkü yoldan geçerken hep o teyzenin kapısının önünde dürülü bir hasır vardı. Bizde ördüğünü gösteriyor zannetmiştik meğer o kullandığı hasırmış. Köyde artık kimsenin hasır örmediğini ondan öğrendik. Teyzeye biraz naz niyaz derken bize temin edebileceğini, bir hafta sonra gelmemizi söyledi. Böylece bizimde bir hasırımız oldu.

kiwici77 11-08-2008 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu (Mesaj 223717)
Kusura bakmayın adını yazmayı atlamışım. Adı ABİDİN . Gerekirse telefonunu falan verebilirim. Soyadını bir anda hatırlayamadım. Yarın kardeşim Mustafa dan öğrenir daha detaylı bilgilendirebilirim.Atölyesi evinin altında.

Ben Altınovalıyım, 1 sene önce evlendim ve evimin mobilyalarını Abidin abi yaptı, tam olarak anlattığın gibi biri Abidin abi, malzemeleri, ustalığı ve kişiliği çok kalitelidir, fiyatlarda pazarlığa açıktır:cool:

kazim polat 11-08-2008 11:18

Sayın Berduray, link için çok teşekkürler.
Sayın Komşum Nazlı06,
Evinizde güle güle oturun, herşey harika görünüyor. Müştemilatın yanına bir de köy fırını harika olur derim, ne dersiniz?

nazlı06 11-08-2008 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kazim polat (Mesaj 267297)
Sayın Komşum Nazlı06,
Evinizde güle güle oturun, herşey harika görünüyor. Müştemilatın yanına bir de köy fırını harika olur derim, ne dersiniz?


Kazım bey, teşekkür ederim. bekliyoruz biliyorsunuz. Fırın için uygun yer bulamadık. Ama yan komşularda var onu kullanıyoruz. belki ilerde uygun yer bulup bizde yapabiliriz.

ekalafat 06-09-2008 13:00

Daha önce yazdığım bir yazıyı müsaadenizle buraya alma zamanı geldi...

Ama önce sağlık…

Günümüzde normal hayatın gidişatından biraz kafamızı kaldırıp bazı şeyleri sorguladığımızda çok farklı verilere ulaşabiliyoruz.

Son 50-60 senedir hayatımızı kuşatan hayat tarzımızı biraz birlikte kurcalayalım:

Birinci sırayı tabi ki betonarme binalar alıyor. Bu malzemeyle tanışmamız 2.Dünya savaşı sıralarını buluyor. Hitlerin soğuğa dayanıklı malzeme ile kuşatacağı yerlere hızlı ulaşmak istemesi betonarmenin oluşumuna önemli etki ettiği söylenir. O yıllarda orada eğitim gören teknik okul öğrencilerimizin de tabiî ki en iyi öğrendiği malzeme bu olacaktır. Sonra ikinci dünya savaşı ve bu öğrencilerin ve hocalarının ülkemize dönüşü ile betonarmeye bir hız vermişiz ki bu konuda belki de tüm dünya ülkelerini geride bırakacak bir teknolojiye ulaşmışız.

Bir yandan da konutlarımız hızlı bir değişim göstererek, kerpiç ve ahşaptan çıkıp bu bol bulunan, ucuza malolan malzeme ile” daha katlı daha katlı “diye diye rant farklılaşmasını meydana çıkarmışız.Bunun sonuçları da laz müteahhit diye fıkralara konu olmuş, depremlerde başımıza çöken tabut evlerin oluşmasına önayak olunmuştur.

Özellikle 80’li yılların sonrasındaki ahlaki erozyonun sonucu olarak, sadece bir kolon veya kirişinde sorun içeren, bir vibratör boşluğu, eksik etriye, paslı demir, çok kuru veya çok sulu, çimentosu akmış beton, erken alınmış bir döşeme kalıbı, sulanması ihmal edilmiş ve güneşte yanmış, çok soğukta katkısız dökülüp suyu donan veya kum çakıl büyüklük ve karışım oranları hesaplanmamış beton, demirleri ayakla basılıp aşağıya düşmüş bir balkon, paydos edildiğinde yanlış yerde bırakılmış döküm bitimi, kolon kiriş bağlantılarındaki kısa filizler,deniz kumu kullanımı gibi saymakla bitmez ve denetimi son derece güç sorunlarla uğraştığımız betonarme binalarda son depremde onbinlerce vatandaşımız neyin nasıl olduğunu anlamadan çöken binalar sebebiyle aramızda ayrıldı.

Bu tarihten itibaren de bir iki fevri çıkış görüldü ama, maalesef bu sorgulama tam yapılmadan bir depreme daha gidiyoruz ve bunun sonuçlarının öncekinden daha iyi olacağını kimse garanti veremiyor…

Her yıl ortalama depremlerde 1000 vatandaşımızı kaybediyoruz.* Yani şöyle hesaplayınız; son depremden sonra geçen sürede hiç ölü vermediğimize göre hali hazırda elimizde alem-i berzaha yolcu 9000 kişi hazır!!! Yazması bile korkunç ama kimse tınmıyor…

Bunları kafamızın bir yerine yazıyoruz, ve asıl üzerinde durmak istediğim konuya geliyorum. Sevgili okurlar, hiç milletimizin niçin kansere yakalandığını ve bunun millete açıklandığı bir yer duydunuz mu? O kadar Kanser araştırma kurumları, dernekleri vardır, hiçbirisi de çıkıp halkımızın niçin kansere yakalandığını ve bunun çığ gibi arttığını açıklamıyorlar. Bunu da bir irdeleyelim.

Bakınız Atom Enerjisi kurumu diye bir kurumumuz vardır. Bu kurumun süreli yayınlarında konuya şöyle değiniliyor:

Radon renksiz kokusuz tatsız 86 atom numarası ile periyodik cetvelin soy gazlar sınıfında yer alan radyoaktif bir gazdır. Radon kaya, toprak ve sudaki doğal uranyumun radyoaktif bozunması sonucunda oluşur.

Kaya ,toprak ve su size tanıdık geliyor değil mi. Bunlar sizin evinizin duvarının yapılışında kullanılan malzemeler. Yani harcında sıvasında kullanılan malzemeler. Peki bunların alındığı bölgenin radon ölçümleri yapılıyor mu? Veya binanız tamamlandıktan sonra içerideki radonu tesbit edip oturma iznini oradaki verilere göre yapan bir birimimiz var mı?

Beğenmediğimiz Rusya’da bile yapılıyor da ben biraz kulağa su kaçırayım!..

İkinci sırayı bina içindeki mobilyalarımız alıyor. Şimdi oğlan/kız evleniyor şöyle anlı şanlı bir düğün ve kalitelisinden bir de mobilya düzdükmü tamamdır…

Ama öyle olmuyor işte aldığınız mobilya ile onları ileride kanser edebileceğinizi biliyor musunuz? Kimyada kullanılan iki madde fenol ve formaldehit. Bunlar mobilyada tutkal , sunta ve kontraplak yapımında kullanılıyor.

Uzun süreli olarak düşük dozlarda formaldehite maruziyet solunum güçlüğü, ekzema ve allerjik reaksiyonlara yol açabilir. formaldehit insanlarda kanser yapıcı maddeler arasında sayılmaktadır. burun ve akciğer kanseri ile bağlantılı, beyin kanseri ve lösemiyle de ilişkili olduğu düşünülmektedir. havada 0, 1 ppm bulunduğunda, gözlerin sulanmasına, öksürüğe, nefes darlığına, hırıltılı solunuma, deri döküntülerine, allerjik tepkilere, göz, burun ve boğazda yanmaya neden olur. etkilenime bağlı olarak kusma ve ishale de yol açar. duyarlığa yol açması nedeniyle daha sonraki etkilenimler aynı derişimde daha şiddetli reaksiyolara yol açabilir. 2 ppm konsantrasyonda gözlerde tahriş yapar, 20 ppm de tek bir etkilenimle bile korneada kalıcı matlaşmaya neden olur. 25 ppm üzerindeki etkilenimler öldürücü akciğer ödemi dahil çok şiddetli tepkilere yol açar

Yani evin içinde soluduğumuz hava; duvarlardaki radon, mobilyalardaki fonel formaldehit ve üre formaldehit bir de pvc pencerelerin ortama etkileri ile birleştiğinde kansere niçin oluyor diye bakmak yerine bünyemiz ne kadar da sağlammış demek daha uygun olur sanırım.

Bunların çözümü nasıl mı olacak? Fazla teknik konulara girerek sıkıcı olmamak adına bir sonraki yazıya ekleyelim.

Sağlıcakla kalın, sağlıklı düşünün.

imgelem 06-09-2008 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 236192)
Ev için ruhsat çok pahalıya mal olacağı için bu tarzı denemek zorunda kaldık. Tuğla kullanmadan yaptık. Yalnız elektrik için kuyu ruhsatı almak zorunda kaldık. Bunun içinde bu işleri bilen Jeoloji Mühendisi ve bir elektrikçi arkadaşla birlikte hareket ettik. Su sorun olmadı. Köyün şebeke suyundan bağlantı sağladık.


Sevgili nazlı, ben de Ayvalık'da bir zeytinlik için de böyle bir yer oluşturmak istiyorum.Düşündüğüm yer köye 500-600 metre mesafede .İçinde elektirik ve su yok.Köy muhtarı köyden getirtebilirsin ya da kuyu açabilirsin dedi.Maliyetleri hakkında fikir verebilir misiniz?

sedirtoprağı 22-09-2008 13:25

Ahşap ev arayışları
 
Alıntı:
Sevgili Mahmut Bey,izleyemedik ama aklıma birkaç soru geldi,siz kerpiç deyince.
"Ahşap ev arayışları" başlığında bir arkadaş buğday.org'un öncülüğünde Türkiye'ye tanıtılan saman balyalarından yapılan evlerden bahsetmiş.Biraz araştırdım, kulağa ve mantığa hoş geliyor küçük bir kulübe için.Cephe kaplaması için ustaların eskiden beri kullandığı bir karışımı öğrendim buralarda.Kırmızı toprak+kireç+saman+su.
Benim çekincem, böyle malzemelerle ufak bir kulübe yapmam halinde herhangi bir resmi işleme ihtiyaç duyulması hali.Sizler bu konuda bilgilisiniz, fikirlerinizi ve birikimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Kazım Polat bey Merhaba,
"Ahşap ev arayışları" başlığında sizin yazınızı ve diğer arkadaşların yazdıklarını okudum hararetle:) :rolleyes:
Şu an için görsel olarak izleyip bir fikir alabileceğiniz kaynak var:Eğer Digiturk 'e üyeyseniz 17.nci kanalda HOMETV'de (Grand Desing-Kevin McLoad) haftaiçi sabah 08:30-09:20 - öğlen 14:30-15:15 ve akşamleyin 20:30-21:15 sularında aynı programın tekrarları var. Yaklaşık 50-52 bölümlük bir dizi şeklinde İngiltere'de(İngiliz vatandaşların Avrupa'da da) yaptırdıkları Ahşap ev-Samanbalyasından-ekolojik ev yapım tekniklerini izleyin derim. Ben 2008 yaz başı haziran ayından beri 3 tur aynı programı izledim. Bir-iki tanesini de kayıt ettim el kameramla. Sanırım ağaçlar.net'teki üye olan tüm arkadaşlarımın bu yayını izlemesini salık veririm. Formun diğer kısımlarına da bu haberi nasıl ilertirim diye düşünüyorum.Yardımcı olunursa biçok kişiye faydamız olacaktır.
Zaman buldukça konularla alakalı görüşlerimi ve paylaşımlarımı aktaracağım.
Sevgi ve esenlikle kalın,
Hakan

imgelem 22-09-2008 23:00

Bu adreste saman ev yapımı anlatılıyor.Üstelik bilgi ve deneyim paylaşımı konusunda da çok istekliler...
http://www.imeceevi.org/index.php?op...=111&Itemid=35

salimp 09-10-2008 02:28

merhaba foruma yeni katildim. sun anda Los Angeles ta yasiyorum ve en buyuk hayalim sizlerinde yazdigi gibi ufak bir yer alip hem gecimimi saglamak hem de huzurlu bir hayat surmek istiyorum. bir yandan kaya tirmanma hobim var onu devam ettirmek istiyorum. cok fazla bir maddi birikimim yok ve sehire de cok uzak olmak istemiyorum. ben yer olarak fethiyenin ic koyleri, armutlu veya sile taraflari dusunmustum. yardim eden olursa sevinirim hem fikir yer arsa olarak. simdiden tesekkurler acikcasi su andaki isime ve sehirin stresine ne kadar daha dayanabilirim bilmiyorum. eger uygun yer bulursam hic dusunmeden gelecem.

ekalafat 18-10-2008 11:47

www.reyev.com ahşap ev sitemiz yenilendi ve güzelleşti. İncelemenizi öneririm.Eksik bölümlerin çalışmaları devam ediyor. İncelemeye devam ediniz

dora 27-10-2008 20:43

Herkese merhaba.
Ben Bengü. Bu sayfaya kadar yazılanları zevkle okudum. Sizlerden birşeyler öğrenmek çok keyifliydi. Kütük ev hayalim vardı. Kerpiç ev yapan bir firma buldum. Kütük eve kıyasla avantajları var mı bilmiyorum, ama nefes alan bir ev. incelemeniz için www.kerpicev.com Umarım paylaşımlarınız devam eder.

Baobab 14-11-2008 10:34

Merhabalar,

Ben her sabah digiturk hometv de "grand designs" programını izleyip öyle geliyorum işe! ;)

Genellikle kendi evlerini yapan, alternatif çözümler üreten kişilerin ev yapım maceraları anlatılmakta. Topraktan ev, samandan ev, ağaçtan ev..hepsi mevcut.

Sanırım akşamları da tekrarı yayınlanmakta.

Konuyla ilgilenen arkadaşlar izlemek isteyebilir.

denizakvaryumu 14-11-2008 11:13

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8743

Bence en iyi evler linktekiler.

Oğuz Karsan 15-11-2008 10:50

Prefabrik evi, konteyneri, kütük evi olanlar.
 
Merhaba,

Prefabrik evi, konteyneri, kütük evi olanlar.

Selamlar

Oğuz Karsan 15-11-2008 11:24

2 Eklenti(ler)
Merhaba,

Şile, Doğancılı köyünde bulunan 500 m2 arazimin içine koyduğum prefabrik evim işte bu.

Eklenti 52887

Selamlar

çekirdek 29-11-2008 18:47

Oğuz Bey, çok şirin ve sade görünüyor. Prefabrik gibi de durmuyor. Mutlulukla kullanın.

Oğuz Karsan 06-12-2008 22:49

Merhaba.

Sn. çekirdek

Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.

Esasında Gölcük Depreminden sonra bu tip evlerde iki aile 3 sene yaşamak zorunda kalmışlardı.

Kapılar sağ ve sol yanlarındaydı. Ben kurarken biraz değişiklik yapıp girişi ortaya aldım.

Saygılar

merakli_ciftci 24-01-2009 00:32

En iyisi Ahşap Ev bence. Hem de oldukça sağlıklı ve insan doğasına uygun. Ben de düşünüyorum. Dağ Evine benzer bir ev. Acaba bu konu ile ilgilenen ya da elinde proje olan arkadaşlar var mıdır? En Ekonomik olanından.

turkuaz61 31-01-2009 22:29

Beykoz'da kendim tasarlayıp yaptığım ahşap evin resmini ekliyeceğim.Yazları ve hafta sonları ahşap evde kalıyoruz ancak bakım çok önemli 9 yıl oldu yapalı ancak bu yaz ciddi şekikde bakıma sokmam gerekli.

rohlfs 31-01-2009 22:34

Biz de ahşap bir evde yaşıyoruz. Projeyi ve evi eşim kendisi yaptı, ahşap her malzemeden daha sağlıklı bu bir gerçek.

aslan_k 01-02-2009 16:18

Sn.rohlfs ve Sn.turkuaz61 evlerinizin varsa yapım aşamları da dahil fotograflarını yüklerseniz hepimiz için faydalı olacaktır paylaşımınız.

rohlfs 01-02-2009 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k (Mesaj 353859)
Sn.rohlfs ve Sn.turkuaz61 evlerinizin varsa yapım aşamları da dahil fotograflarını yüklerseniz hepimiz için faydalı olacaktır paylaşımınız.

Sayın aslan_k

Yapım aşaması fotoları var fakar dijital ortamda değil. Sizin için dijitale aktarıp bu bölüme yükleyeceğim.

rohlfs 01-02-2009 20:52

Ahşap Ev Yapım Aşaması
 
2 Eklenti(ler)
Tarayıcım olmadığından fotoğraflarını çekmek zorunda kaldım fakat yapay ışıkta zor oldu ******. Gün ışığında fotoğrafları çekip yükleyebilirim dilerseniz.

Bu ikisi fena değildi kalite yönünden. Diğerlerinin kalitesi çok düşük olduğunda yüklemiyorum.

Eklenti 61087
Eklenti 61088

rohlfs 01-02-2009 20:55

Ahşap Ev Son Hali
 
2 Eklenti(ler)
Bu da evin şu anki hali, kapı giriş tarafından ve arka balkon tarafından fotoğrafları.
Bunlar bilgisayarında vardı zaten hemen yüklüyorum.

Bu konuda sormak istedikleriniz olursa yardımcı olmaya çalışırım elbette.

Eklenti 61089
Eklenti 61090

imgelem 02-02-2009 23:41

http://www.arkitera.com/news.php?act...sItem&ID=37843
Doğal malzemelerle yaratıcı fikirler.Görülmeye değer...

aslan_k 03-02-2009 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rohlfs (Mesaj 353691)
Biz de ahşap bir evde yaşıyoruz. Projeyi ve evi eşim kendisi yaptı, ahşap her malzemeden daha sağlıklı bu bir gerçek.

Sn. rohlfs ben basit küçük bir ahşap ev bekliyordum yukarıdaki söze istinaden, tamamını kendisi yaptı sandım :p

Minem 03-02-2009 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k (Mesaj 354759)
Sn. rohlfs ben basit küçük bir ahşap ev bekliyordum yukarıdaki söze istinaden, tamamını kendisi yaptı sandım :p

Ben de sizin gibi şaşırdım Sayın Aslan_k :) Ama muhteşem olmuş güle güle oturun Sevgili Rohlfs...

rohlfs 03-02-2009 19:25

Teşekkür ederim Sayın aslan_k ve Minem,

Aslında tamamını değil tabii ama özellikle üst katın büyük bir bölümünü kendisi ve iki yardımcısı ile beraber yaptı. Alt katın kapatılması işleminde ben bile çalıştım, ağaç duvarlar yaptık beraber.

Oldukça yorucu bir iş ama bir o kadar da eğlenceli gelmişti bana.

agozce 03-02-2009 23:57

Hobi olarak eski Türk Evleri ile ilgileniyorum. Okuduğum bir çok araştırma sonunda edindiğim bilgi; eğer yapacağımız evin dış görünümü için, inşaat malzemelerini ( taşı, ahşabı, toprağı) bulunduğu yerden-ortamdan alırsak doğal örgü bozmuyor. Dışarıda getirilen malzemeler çok sırıtıyor. Yani bulunduğu yerin doğasını taklit etmek en kolay ve güvenilir yol (muş).

denizakvaryumu 04-02-2009 00:11

http://www.kerpicev.com/

Kerpiç ev seçeneğini de unutmamak gerek.

tenar 04-02-2009 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 354966)
Hobi olarak eski Türk Evleri ile ilgileniyorum. Okuduğum bir çok araştırma sonunda edindiğim bilgi; eğer yapacağımız evin dış görünümü için, inşaat malzemelerini ( taşı, ahşabı, toprağı) bulunduğu yerden-ortamdan alırsak doğal örgü bozmuyor. Dışarıda getirilen malzemeler çok sırıtıyor. Yani bulunduğu yerin doğasını taklit etmek en kolay ve güvenilir yol (muş).

Evet, en azından en uygun kaplamalarla taklit etmek. "taklit etmek"; "benzetmek".

tenar 04-02-2009 10:31

http://www.jelovicaevleri.com/

Böyle bir site var. İlginizi çekebilir.

tenar 04-02-2009 11:00

http://www.arteknik.com.tr/

http://www.stonewrap.com/maintr.html

http://www.banyodekor.com/dekoratifkaplamalar.htm

böyle malzemeler, ürünler ve


http://www.erkanince.com/sedir_hazir_ev.htm

http://www.konakahsap.com/


böyle imkanlar var. İlgilenenlere.
Bunlar benim bulduklarımdan bir kaç örnek.

nurcanaybay 04-02-2009 11:35

Taş evler
 
3 Eklenti(ler)
Bu evler yörenin kendi taşı kullanılarak yapılıyor.Taşının özelliği ıslandıkça sertleşmesi.Pencere ,kapı ,iç zemin ve tavanda ahşap kullanılıyor.

rohlfs 04-02-2009 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tenar (Mesaj 355033)
Benim burada vurgulamak istediğim aslında tam anlamıyla şu: İnebolu'da evi ahşaptan, Datça'da taştan, Çorum'da kerpiçten, Ağrı'da topraktan yapalım.

Daha ekonomiktir ve daha hoşuma gidiyordur diye de Datçaya, Karaburun'a, Çeşme'ye ahşap ev yapmak da doğru değil. O ortamda sırıtır.

Evet haklısınız Sayın tenar,

Ortamına göre ve doğadan malzemelerin kullanıldığı, hakiki ustaların elinden çıkan o güzelim yapılara ulaşmak zor malesef.

Fakat sizin de tecrübe ettiğiniz gibi "usta" bulmak oldukça zor. Hele ki hakiki taş ustası bulmak. Bizim burada Alanya'da epey tecrübelerimiz oldu bu konuda.

Eşim alman bir mimar ve çizimi yapıp kendine usta diyenlerin eline verdimi aynını alacağını düşünüyordu başta. Fakat ahşapta bile hakiki ustaların sayılarının giderek azaldığını görüyoruz deneyimliyoruz malesef.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025