![]() |
2 Eklenti(ler)
Bu resimler iç kısımda. Yani salon olarak kullandığımız bölümden.
|
2 Eklenti(ler)
yandan dış görünüş.
|
2 Eklenti(ler)
Evimizin ön tarafı ve müştemilat olarak kullandığımız yer.
|
Alıntı:
Naturel ev yapım malzemeleri http://www.bodrumbaglari.com/bodrumevleri.html |
Nazlı hanım, mutlu bir yaşam dilerim evinizde
Yan duvara dayalı hasırda kaldı gözüm:) Darısı başımıza diyelim. Sevgiler |
Alıntı:
Sevgili Cemo, daha önce o hasırda benimde gözüm kalmıştı. Aradım ve sonunda buldum. Eskiden Tirenin bir köyü hep hasır örüp satardı. Şimdi artık örmüyorlarmış. Bizde eşimle o köye gittik. Yaşlı bir teyzenin kapısını çaldık. Çünkü yoldan geçerken hep o teyzenin kapısının önünde dürülü bir hasır vardı. Bizde ördüğünü gösteriyor zannetmiştik meğer o kullandığı hasırmış. Köyde artık kimsenin hasır örmediğini ondan öğrendik. Teyzeye biraz naz niyaz derken bize temin edebileceğini, bir hafta sonra gelmemizi söyledi. Böylece bizimde bir hasırımız oldu. |
Alıntı:
|
Sayın Berduray, link için çok teşekkürler.
Sayın Komşum Nazlı06, Evinizde güle güle oturun, herşey harika görünüyor. Müştemilatın yanına bir de köy fırını harika olur derim, ne dersiniz? |
Alıntı:
Kazım bey, teşekkür ederim. bekliyoruz biliyorsunuz. Fırın için uygun yer bulamadık. Ama yan komşularda var onu kullanıyoruz. belki ilerde uygun yer bulup bizde yapabiliriz. |
Daha önce yazdığım bir yazıyı müsaadenizle buraya alma zamanı geldi...
Ama önce sağlık… Günümüzde normal hayatın gidişatından biraz kafamızı kaldırıp bazı şeyleri sorguladığımızda çok farklı verilere ulaşabiliyoruz. Son 50-60 senedir hayatımızı kuşatan hayat tarzımızı biraz birlikte kurcalayalım: Birinci sırayı tabi ki betonarme binalar alıyor. Bu malzemeyle tanışmamız 2.Dünya savaşı sıralarını buluyor. Hitlerin soğuğa dayanıklı malzeme ile kuşatacağı yerlere hızlı ulaşmak istemesi betonarmenin oluşumuna önemli etki ettiği söylenir. O yıllarda orada eğitim gören teknik okul öğrencilerimizin de tabiî ki en iyi öğrendiği malzeme bu olacaktır. Sonra ikinci dünya savaşı ve bu öğrencilerin ve hocalarının ülkemize dönüşü ile betonarmeye bir hız vermişiz ki bu konuda belki de tüm dünya ülkelerini geride bırakacak bir teknolojiye ulaşmışız. Bir yandan da konutlarımız hızlı bir değişim göstererek, kerpiç ve ahşaptan çıkıp bu bol bulunan, ucuza malolan malzeme ile” daha katlı daha katlı “diye diye rant farklılaşmasını meydana çıkarmışız.Bunun sonuçları da laz müteahhit diye fıkralara konu olmuş, depremlerde başımıza çöken tabut evlerin oluşmasına önayak olunmuştur. Özellikle 80’li yılların sonrasındaki ahlaki erozyonun sonucu olarak, sadece bir kolon veya kirişinde sorun içeren, bir vibratör boşluğu, eksik etriye, paslı demir, çok kuru veya çok sulu, çimentosu akmış beton, erken alınmış bir döşeme kalıbı, sulanması ihmal edilmiş ve güneşte yanmış, çok soğukta katkısız dökülüp suyu donan veya kum çakıl büyüklük ve karışım oranları hesaplanmamış beton, demirleri ayakla basılıp aşağıya düşmüş bir balkon, paydos edildiğinde yanlış yerde bırakılmış döküm bitimi, kolon kiriş bağlantılarındaki kısa filizler,deniz kumu kullanımı gibi saymakla bitmez ve denetimi son derece güç sorunlarla uğraştığımız betonarme binalarda son depremde onbinlerce vatandaşımız neyin nasıl olduğunu anlamadan çöken binalar sebebiyle aramızda ayrıldı. Bu tarihten itibaren de bir iki fevri çıkış görüldü ama, maalesef bu sorgulama tam yapılmadan bir depreme daha gidiyoruz ve bunun sonuçlarının öncekinden daha iyi olacağını kimse garanti veremiyor… Her yıl ortalama depremlerde 1000 vatandaşımızı kaybediyoruz.* Yani şöyle hesaplayınız; son depremden sonra geçen sürede hiç ölü vermediğimize göre hali hazırda elimizde alem-i berzaha yolcu 9000 kişi hazır!!! Yazması bile korkunç ama kimse tınmıyor… Bunları kafamızın bir yerine yazıyoruz, ve asıl üzerinde durmak istediğim konuya geliyorum. Sevgili okurlar, hiç milletimizin niçin kansere yakalandığını ve bunun millete açıklandığı bir yer duydunuz mu? O kadar Kanser araştırma kurumları, dernekleri vardır, hiçbirisi de çıkıp halkımızın niçin kansere yakalandığını ve bunun çığ gibi arttığını açıklamıyorlar. Bunu da bir irdeleyelim. Bakınız Atom Enerjisi kurumu diye bir kurumumuz vardır. Bu kurumun süreli yayınlarında konuya şöyle değiniliyor: Radon renksiz kokusuz tatsız 86 atom numarası ile periyodik cetvelin soy gazlar sınıfında yer alan radyoaktif bir gazdır. Radon kaya, toprak ve sudaki doğal uranyumun radyoaktif bozunması sonucunda oluşur. Kaya ,toprak ve su size tanıdık geliyor değil mi. Bunlar sizin evinizin duvarının yapılışında kullanılan malzemeler. Yani harcında sıvasında kullanılan malzemeler. Peki bunların alındığı bölgenin radon ölçümleri yapılıyor mu? Veya binanız tamamlandıktan sonra içerideki radonu tesbit edip oturma iznini oradaki verilere göre yapan bir birimimiz var mı? Beğenmediğimiz Rusya’da bile yapılıyor da ben biraz kulağa su kaçırayım!.. İkinci sırayı bina içindeki mobilyalarımız alıyor. Şimdi oğlan/kız evleniyor şöyle anlı şanlı bir düğün ve kalitelisinden bir de mobilya düzdükmü tamamdır… Ama öyle olmuyor işte aldığınız mobilya ile onları ileride kanser edebileceğinizi biliyor musunuz? Kimyada kullanılan iki madde fenol ve formaldehit. Bunlar mobilyada tutkal , sunta ve kontraplak yapımında kullanılıyor. Uzun süreli olarak düşük dozlarda formaldehite maruziyet solunum güçlüğü, ekzema ve allerjik reaksiyonlara yol açabilir. formaldehit insanlarda kanser yapıcı maddeler arasında sayılmaktadır. burun ve akciğer kanseri ile bağlantılı, beyin kanseri ve lösemiyle de ilişkili olduğu düşünülmektedir. havada 0, 1 ppm bulunduğunda, gözlerin sulanmasına, öksürüğe, nefes darlığına, hırıltılı solunuma, deri döküntülerine, allerjik tepkilere, göz, burun ve boğazda yanmaya neden olur. etkilenime bağlı olarak kusma ve ishale de yol açar. duyarlığa yol açması nedeniyle daha sonraki etkilenimler aynı derişimde daha şiddetli reaksiyolara yol açabilir. 2 ppm konsantrasyonda gözlerde tahriş yapar, 20 ppm de tek bir etkilenimle bile korneada kalıcı matlaşmaya neden olur. 25 ppm üzerindeki etkilenimler öldürücü akciğer ödemi dahil çok şiddetli tepkilere yol açar Yani evin içinde soluduğumuz hava; duvarlardaki radon, mobilyalardaki fonel formaldehit ve üre formaldehit bir de pvc pencerelerin ortama etkileri ile birleştiğinde kansere niçin oluyor diye bakmak yerine bünyemiz ne kadar da sağlammış demek daha uygun olur sanırım. Bunların çözümü nasıl mı olacak? Fazla teknik konulara girerek sıkıcı olmamak adına bir sonraki yazıya ekleyelim. Sağlıcakla kalın, sağlıklı düşünün. |
Alıntı:
Sevgili nazlı, ben de Ayvalık'da bir zeytinlik için de böyle bir yer oluşturmak istiyorum.Düşündüğüm yer köye 500-600 metre mesafede .İçinde elektirik ve su yok.Köy muhtarı köyden getirtebilirsin ya da kuyu açabilirsin dedi.Maliyetleri hakkında fikir verebilir misiniz? |
Ahşap ev arayışları
Alıntı:
Sevgili Mahmut Bey,izleyemedik ama aklıma birkaç soru geldi,siz kerpiç deyince. "Ahşap ev arayışları" başlığında bir arkadaş buğday.org'un öncülüğünde Türkiye'ye tanıtılan saman balyalarından yapılan evlerden bahsetmiş.Biraz araştırdım, kulağa ve mantığa hoş geliyor küçük bir kulübe için.Cephe kaplaması için ustaların eskiden beri kullandığı bir karışımı öğrendim buralarda.Kırmızı toprak+kireç+saman+su. Benim çekincem, böyle malzemelerle ufak bir kulübe yapmam halinde herhangi bir resmi işleme ihtiyaç duyulması hali.Sizler bu konuda bilgilisiniz, fikirlerinizi ve birikimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Kazım Polat bey Merhaba, "Ahşap ev arayışları" başlığında sizin yazınızı ve diğer arkadaşların yazdıklarını okudum hararetle:) :rolleyes: Şu an için görsel olarak izleyip bir fikir alabileceğiniz kaynak var:Eğer Digiturk 'e üyeyseniz 17.nci kanalda HOMETV'de (Grand Desing-Kevin McLoad) haftaiçi sabah 08:30-09:20 - öğlen 14:30-15:15 ve akşamleyin 20:30-21:15 sularında aynı programın tekrarları var. Yaklaşık 50-52 bölümlük bir dizi şeklinde İngiltere'de(İngiliz vatandaşların Avrupa'da da) yaptırdıkları Ahşap ev-Samanbalyasından-ekolojik ev yapım tekniklerini izleyin derim. Ben 2008 yaz başı haziran ayından beri 3 tur aynı programı izledim. Bir-iki tanesini de kayıt ettim el kameramla. Sanırım ağaçlar.net'teki üye olan tüm arkadaşlarımın bu yayını izlemesini salık veririm. Formun diğer kısımlarına da bu haberi nasıl ilertirim diye düşünüyorum.Yardımcı olunursa biçok kişiye faydamız olacaktır. Zaman buldukça konularla alakalı görüşlerimi ve paylaşımlarımı aktaracağım. Sevgi ve esenlikle kalın, Hakan |
Bu adreste saman ev yapımı anlatılıyor.Üstelik bilgi ve deneyim paylaşımı konusunda da çok istekliler...
http://www.imeceevi.org/index.php?op...=111&Itemid=35 |
merhaba foruma yeni katildim. sun anda Los Angeles ta yasiyorum ve en buyuk hayalim sizlerinde yazdigi gibi ufak bir yer alip hem gecimimi saglamak hem de huzurlu bir hayat surmek istiyorum. bir yandan kaya tirmanma hobim var onu devam ettirmek istiyorum. cok fazla bir maddi birikimim yok ve sehire de cok uzak olmak istemiyorum. ben yer olarak fethiyenin ic koyleri, armutlu veya sile taraflari dusunmustum. yardim eden olursa sevinirim hem fikir yer arsa olarak. simdiden tesekkurler acikcasi su andaki isime ve sehirin stresine ne kadar daha dayanabilirim bilmiyorum. eger uygun yer bulursam hic dusunmeden gelecem.
|
www.reyev.com ahşap ev sitemiz yenilendi ve güzelleşti. İncelemenizi öneririm.Eksik bölümlerin çalışmaları devam ediyor. İncelemeye devam ediniz
|
Herkese merhaba.
Ben Bengü. Bu sayfaya kadar yazılanları zevkle okudum. Sizlerden birşeyler öğrenmek çok keyifliydi. Kütük ev hayalim vardı. Kerpiç ev yapan bir firma buldum. Kütük eve kıyasla avantajları var mı bilmiyorum, ama nefes alan bir ev. incelemeniz için www.kerpicev.com Umarım paylaşımlarınız devam eder. |
Merhabalar,
Ben her sabah digiturk hometv de "grand designs" programını izleyip öyle geliyorum işe! ;) Genellikle kendi evlerini yapan, alternatif çözümler üreten kişilerin ev yapım maceraları anlatılmakta. Topraktan ev, samandan ev, ağaçtan ev..hepsi mevcut. Sanırım akşamları da tekrarı yayınlanmakta. Konuyla ilgilenen arkadaşlar izlemek isteyebilir. |
|
Prefabrik evi, konteyneri, kütük evi olanlar.
Merhaba,
Prefabrik evi, konteyneri, kütük evi olanlar. Selamlar |
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Şile, Doğancılı köyünde bulunan 500 m2 arazimin içine koyduğum prefabrik evim işte bu. Eklenti 52887 Selamlar |
Oğuz Bey, çok şirin ve sade görünüyor. Prefabrik gibi de durmuyor. Mutlulukla kullanın.
|
Merhaba.
Sn. çekirdek Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim. Esasında Gölcük Depreminden sonra bu tip evlerde iki aile 3 sene yaşamak zorunda kalmışlardı. Kapılar sağ ve sol yanlarındaydı. Ben kurarken biraz değişiklik yapıp girişi ortaya aldım. Saygılar |
En iyisi Ahşap Ev bence. Hem de oldukça sağlıklı ve insan doğasına uygun. Ben de düşünüyorum. Dağ Evine benzer bir ev. Acaba bu konu ile ilgilenen ya da elinde proje olan arkadaşlar var mıdır? En Ekonomik olanından.
|
Beykoz'da kendim tasarlayıp yaptığım ahşap evin resmini ekliyeceğim.Yazları ve hafta sonları ahşap evde kalıyoruz ancak bakım çok önemli 9 yıl oldu yapalı ancak bu yaz ciddi şekikde bakıma sokmam gerekli.
|
Biz de ahşap bir evde yaşıyoruz. Projeyi ve evi eşim kendisi yaptı, ahşap her malzemeden daha sağlıklı bu bir gerçek.
|
Sn.rohlfs ve Sn.turkuaz61 evlerinizin varsa yapım aşamları da dahil fotograflarını yüklerseniz hepimiz için faydalı olacaktır paylaşımınız.
|
Alıntı:
Yapım aşaması fotoları var fakar dijital ortamda değil. Sizin için dijitale aktarıp bu bölüme yükleyeceğim. |
Ahşap Ev Yapım Aşaması
2 Eklenti(ler)
Tarayıcım olmadığından fotoğraflarını çekmek zorunda kaldım fakat yapay ışıkta zor oldu ******. Gün ışığında fotoğrafları çekip yükleyebilirim dilerseniz.
Bu ikisi fena değildi kalite yönünden. Diğerlerinin kalitesi çok düşük olduğunda yüklemiyorum. Eklenti 61087 Eklenti 61088 |
Ahşap Ev Son Hali
2 Eklenti(ler)
Bu da evin şu anki hali, kapı giriş tarafından ve arka balkon tarafından fotoğrafları.
Bunlar bilgisayarında vardı zaten hemen yüklüyorum. Bu konuda sormak istedikleriniz olursa yardımcı olmaya çalışırım elbette. Eklenti 61089 Eklenti 61090 |
http://www.arkitera.com/news.php?act...sItem&ID=37843
Doğal malzemelerle yaratıcı fikirler.Görülmeye değer... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Sayın aslan_k ve Minem,
Aslında tamamını değil tabii ama özellikle üst katın büyük bir bölümünü kendisi ve iki yardımcısı ile beraber yaptı. Alt katın kapatılması işleminde ben bile çalıştım, ağaç duvarlar yaptık beraber. Oldukça yorucu bir iş ama bir o kadar da eğlenceli gelmişti bana. |
Hobi olarak eski Türk Evleri ile ilgileniyorum. Okuduğum bir çok araştırma sonunda edindiğim bilgi; eğer yapacağımız evin dış görünümü için, inşaat malzemelerini ( taşı, ahşabı, toprağı) bulunduğu yerden-ortamdan alırsak doğal örgü bozmuyor. Dışarıda getirilen malzemeler çok sırıtıyor. Yani bulunduğu yerin doğasını taklit etmek en kolay ve güvenilir yol (muş).
|
|
Alıntı:
|
|
http://www.arteknik.com.tr/
http://www.stonewrap.com/maintr.html http://www.banyodekor.com/dekoratifkaplamalar.htm böyle malzemeler, ürünler ve http://www.erkanince.com/sedir_hazir_ev.htm http://www.konakahsap.com/ böyle imkanlar var. İlgilenenlere. Bunlar benim bulduklarımdan bir kaç örnek. |
Taş evler
3 Eklenti(ler)
Bu evler yörenin kendi taşı kullanılarak yapılıyor.Taşının özelliği ıslandıkça sertleşmesi.Pencere ,kapı ,iç zemin ve tavanda ahşap kullanılıyor.
|
Alıntı:
Ortamına göre ve doğadan malzemelerin kullanıldığı, hakiki ustaların elinden çıkan o güzelim yapılara ulaşmak zor malesef. Fakat sizin de tecrübe ettiğiniz gibi "usta" bulmak oldukça zor. Hele ki hakiki taş ustası bulmak. Bizim burada Alanya'da epey tecrübelerimiz oldu bu konuda. Eşim alman bir mimar ve çizimi yapıp kendine usta diyenlerin eline verdimi aynını alacağını düşünüyordu başta. Fakat ahşapta bile hakiki ustaların sayılarının giderek azaldığını görüyoruz deneyimliyoruz malesef. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025