agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Ev yapımları hakkında (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/2219.htm)

aziztoprak 02-09-2015 11:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aziz Fayda (Mesaj 1305188)
Arkadaşlar merhaba,

Yıllar once burada serüvenimi paylaşmıştım. Size tavsiyem taş ev yaptığınız zaman başınız göğe ermiyor. Sadece hedefinize ulaşmış olmanın hazzını duyuyorsunuz. Ama inşaat sırasında yaşadığınız travmalar sizden neler alıp götürüyor, yapan arkadaşlar bilir. Bir bakıyorsunuz taş evinizi herhangi bir nedenle satılığa çıkarmışsınız. Çok üzülüyor ve sıkılıyorsunuz, onca emeğin sonrasında.

Size tavsiyem hayatınızı yaşayın, gerisi teferruattır.

selamlar

Aziz FAYDA

Çok doğru bir yaklaşım. Baştan beri bu bölümü okuyorum. Yapılanları ağzı açık takip ediyorum. Gerçekleştirilen birçok projeye benim hayalim dahi ulaşamıyor. Bununla birlikte benim de hayalim en kısa zamanda "kaçmak"!. Ama imkanlarım ölçüsünde. Taş ev çok güzel ama, takdir ediniz ki eski bir yapılaşma türü. Eskinin şartlarında taş ev yapımı bugünün şartlarına göre çok çok daha kolay olacağı aşikardır. O zamanlarda herkes bu tür evlerde yaşadığından dolayı bu konudaki bilgi ve tecrübe günümüze göre çok fazladır muhakkak. Ve en önemlisi işin ehli ustalar da o zamanlar çok fazlaydı.

Sözün özüne gelecek olursak, mümkün mertebe doğa ile uyumlu ama günümüz malzeme, imkan, teknoloji ve ustalarını dikkate alarak ve en önemlisi ihtiyaçları optimum seviyede dengelemek suretiyle makul planlar yapmak daha az yorucu olur diye düşünüyorum. Yani bazı şeyleri fantezi olsun diye yapmak günümüz şartlarında biraz lüks bence.

Zamanı ve imkanları daha faydalı verimli kullanmak gerekliliği kanaatindeyim.

Hayallerinin peşinden koşup gerçekleştirenlere tekrar selamlar ve mutluluklar diliyorum.

hosseda 02-09-2015 14:10

Sayın aziztoprak,

Köfte istediğinde canım Kemeraltının arka sokaklarının birinde yıllardır küçük yerinde 6 masa ile çalışan dükkana gidiyorum köfte 10 tl. (suyu bedava-köfte tabağında soğan domat biber bol). Çok lezzetli bir köfte ile karnım doyuyor (dükkan sahibi ile aynı kasaptan alıyoruz eti, bazen akşam karşılaşırız şakalaşırız, yani et sağlam yerden). Bu köfteyi İzmirde lüks bir lokantada yemek istesem 50 tl. hesap iyi derim (salatası- içeceği vs).

Taş ev işide böyle. Alaçatıda taş evleri sadece taş olduğu ve Alaçatıda olduğu için (üstelik geleneksel inşa edileni değil, taşıyıcı sistem betonarme, duvarlar taş örülüp beton kısımları taş kaplanmış evler) trilyona yakın hatta üzerinde satıyorlar. Bu fiyata satılan evler deniz kıyısında değil, kırın içinde. Yazın nefes almakta zorlanır, klima ile uyursunuz geceleri. Ama siz köyde ustasını bulursanız (köylük yerlerde eski usül ev yapacak çok usta olduğuna eminim, hala şansınız fazla) mütevazi bir taş evi m2/TL. 1000 e (bu gün için) çıkarabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Taş evin iyi tarafı, boya badan vs. derdi hiç yok. Yazın gerçekten serin oluyor ama kışın yaşamazsanız sıcak falan olduğu yok aksine buzdolabı gibi bir eve gidiyorsunuz ancak bir gün yaşayıp duvarlar ısındımı sıcak evi bulmuş oluyor insan.

Yerini bulabilirseniz (ustası oralı, arsaya ulaşım imkanı iyi, taş temini kolay vb.) taş ev yapmak diğer seçenekler yanında fantezi olmaktan çıkacak, en isabetli kararı almışım dedirtecektir.

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

aziztoprak 02-09-2015 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 1405655)
Sayın aziztoprak,

Köfte istediğinde canım Kemeraltının arka sokaklarının birinde yıllardır küçük yerinde 6 masa ile çalışan dükkana gidiyorum köfte 10 tl. (suyu bedava-köfte tabağında soğan domat biber bol). Çok lezzetli bir köfte ile karnım doyuyor (dükkan sahibi ile aynı kasaptan alıyoruz eti, bazen akşam karşılaşırız şakalaşırız, yani et sağlam yerden). Bu köfteyi İzmirde lüks bir lokantada yemek istesem 50 tl. hesap iyi derim (salatası- içeceği vs).

Taş ev işide böyle. Alaçatıda taş evleri sadece taş olduğu ve Alaçatıda olduğu için (üstelik geleneksel inşa edileni değil, taşıyıcı sistem betonarme, duvarlar taş örülüp beton kısımları taş kaplanmış evler) trilyona yakın hatta üzerinde satıyorlar. Bu fiyata satılan evler deniz kıyısında değil, kırın içinde. Yazın nefes almakta zorlanır, klima ile uyursunuz geceleri. Ama siz köyde ustasını bulursanız (köylük yerlerde eski usül ev yapacak çok usta olduğuna eminim, hala şansınız fazla) mütevazi bir taş evi m2/TL. 1000 e (bu gün için) çıkarabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Taş evin iyi tarafı, boya badan vs. derdi hiç yok. Yazın gerçekten serin oluyor ama kışın yaşamazsanız sıcak falan olduğu yok aksine buzdolabı gibi bir eve gidiyorsunuz ancak bir gün yaşayıp duvarlar ısındımı sıcak evi bulmuş oluyor insan.

Yerini bulabilirseniz (ustası oralı, arsaya ulaşım imkanı iyi, taş temini kolay vb.) taş ev yapmak diğer seçenekler yanında fantezi olmaktan çıkacak, en isabetli kararı almışım dedirtecektir.

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Sayın Hoşsada iyi dilek ve temennileriniz için teşekkürler. Her ne kadar benim için fantezi, hayal ötesi desem de sizin gerçekleştirdiğiniz işlerin tüm detaylarını merak ve gıpta ile okudum. Biz daha yolun başında bile değiliz. Henüz hayal kurma durumundayım. Bakalım hakkımızda hayırlı ise olur inşallah. Sakın bu siteden ayrılayım filan demeyin her halükarda deneyimlerinize ihtiyacımız var. Sağlıcakla kalın.

MeyveliTepe 02-09-2015 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak (Mesaj 1405609)
Fırın tabanlarında kırık çam kullanılıyormuş diye duymuştum. Onun faydası nedir?

Isı izolasyon malzemelerinin bulunmadığı zamanlarda fırın tabanının altına döşenen cam kırıkları ve üzerindeki kaya tuzu tabakasının ısınan fırın tabanının ısısını muhafaza etmesi, ısıyı alttan kaçırmaması sebebiyle kullanılırdı.

Yeni fırın yapanların da büyük bir çoğunluğu bu geleneği devam ettiriyorlar. Öyle ki, son yıllarda pompei tarzı yapılan fırınların bile büyük bir çoğunluğunda cam ve tuz kullanıldı.

İşin gerçeği, camın ısı iletkenliği 1 W/mK, tuzun 6 W/mK iken perlitin 0,03W/mK, vermikülitin ise 0,06W/mK. Yani perlit cama göre 33 misli daha iyi bir ısı izolasyon malzemesidir.

bozkır 16-09-2015 11:06

Dış cephe için Isparta'dan patlatma taş aldım. 2 cm kalınlığında 7 cm eninde uzun parçalar halinde kesilen taşlar dış cepheye kaplanacak. Umarım iyi bir işçilikle uygulama yapılır. İş bitince görselleri ve düşüncelerimi göndereceğim.

Resulgur 16-09-2015 11:59

Maliyet ne kadar hocam m'kresi ne kadar.

TCM 16-09-2015 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozkır (Mesaj 1410429)
Dış cephe için Isparta'dan patlatma taş aldım. 2 cm kalınlığında 7 cm eninde uzun parçalar halinde kesilen taşlar dış cepheye kaplanacak. Umarım iyi bir işçilikle uygulama yapılır. İş bitince görselleri ve düşüncelerimi göndereceğim.

Görüntü olarak güzel oluyor taşlar. Ancak kar-buz-don olan yerlerde aralarında biriken kar ve su donma sonucu olayı bozabiliyor. Metrekaresi büyüklüğüne göre 50-100 tl. arası değişiyordu iki-üç sene önce.

dumanux 19-09-2015 19:17

Selam aynı duygularla ben de kendi çapımda köye temel atıp duvarı ördürdüm. Ancak yine duygusal nedenlerden dolayı henüz çatı işine giremedim. Resimleri eklemeye çalışacağım. Şu anda maliyet 30.000 TL.

dumanux 19-09-2015 19:36

2 Eklenti(ler)
Evi yaptığım köy ev önündeki açık alan.

Aziz Fayda 28-10-2015 20:34

merhaba

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aziztoprak (Mesaj 1405627)
Çok doğru bir yaklaşım. Baştan beri bu bölümü okuyorum. Yapılanları ağzı açık takip ediyorum. Gerçekleştirilen birçok projeye benim hayalim dahi ulaşamıyor. Bununla birlikte benim de hayalim en kısa zamanda "kaçmak"!. Ama imkanlarım ölçüsünde. Taş ev çok güzel ama, takdir ediniz ki eski bir yapılaşma türü. Eskinin şartlarında taş ev yapımı bugünün şartlarına göre çok çok daha kolay olacağı aşikardır. O zamanlarda herkes bu tür evlerde yaşadığından dolayı bu konudaki bilgi ve tecrübe günümüze göre çok fazladır muhakkak. Ve en önemlisi işin ehli ustalar da o zamanlar çok fazlaydı.

Sözün özüne gelecek olursak, mümkün mertebe doğa ile uyumlu ama günümüz malzeme, imkan, teknoloji ve ustalarını dikkate alarak ve en önemlisi ihtiyaçları optimum seviyede dengelemek suretiyle makul planlar yapmak daha az yorucu olur diye düşünüyorum. Yani bazı şeyleri fantezi olsun diye yapmak günümüz şartlarında biraz lüks bence.

Zamanı ve imkanları daha faydalı verimli kullanmak gerekliliği kanaatindeyim.

Hayallerinin peşinden koşup gerçekleştirenlere tekrar selamlar ve mutluluklar diliyorum.

Merhaba,

Uzun zamandır yazamıyordum, yani buralarda yoktum. Çok güzel paylaşımlar olmuş, herkesin ellerine sağlık.

Aziz Fayda

dumanux 28-11-2015 22:21

Evin çatısını da hallettim. Ahşap, osb ve shingle ile toplamda 260 m2 22.000 tuttu. Evin maliyeti 52.000 oldu. Biraz nefes alıp yazın bitirmeye çalışacağım.

looktr 05-01-2016 12:59

Bahçe evii için demirden iskelet yapmaya çalıştım. Daha tahta malzemeyi monte etmeden demir profiller kara sinek, uğur böceği ve ağaçlara musallat olan bir tür böcek musallat oldu. Bunları evden uzak tutmak için hangi bitkileri ekmeliyim? Lavanta fesleğen defne börtü böceği kovuyor diye biliyorum. Bilgisi olanların tavsiyesini rica ediyorum.

marangozayhan54 11-01-2016 13:17

pinterest.com

MeyveliTepe 12-01-2016 21:48

12.2.2010 #634
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mustafademir24 (Mesaj 577594)
Sn meyvelitepe,hoşseda ve kazım bey hepinize iyi akşamlar.öncelikle iyi temennileriniz için çok teşekkürederim. Kazım bey sizin arsanız da abinizin akbaşı da harkulade görünüyor. bu gece meyvelitepeden harika fikirler öğrendik ve bir kez daha gördük ki ağır adımlarla ilerlemekte büyük fayda var.Ancak doğrusu ben de şunu merak etmadim değil muhterem acaba hiç bu şekilde yalıtımlanmış bir evde bulunmuş,oturup bir çay içmiş mi?çünkü anlattıklarının tüm öğretici mükemmelliyetçiliğine rağmen;öyle bir evde yaz kış yaşayan birilerinin de tecrübeleri bence çok değerli olurdu. Mesala kısmet olur da ve siz kazım bey ve hoşseda bu öğretiler ile yaptığınız evlerinizde bana ve eşime bir çay içimlik misafirperferlik lutfederseniz,gelecekteki evim de en az meyvelitepe kadar bilgili ve tecrübeli olabileceğimi umudediyorum. iyi ki yağmur var hoşseda iyi ki o yağmurları görebilecek kadar nefesimiz var dostlar.iyi akşamlar.

12.2.2010 #636
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 577604)
Sn.Mustafademir24, "muhterem" ile beni kastediyorsanız, evet öyle bir izolasyona sahip bir evde çay içmekten biraz fazlasını yapıyorum. Çok detaya girmemişim ama temel, duvar ve çatı izolasyonundan bahsetmişim Şu ve buyazılara göz atabilirsiniz. Orada sözü edilen, enerjiyi pasif ev standardına yakın bir değerde koruyan bir inşaat.

Fakat burada konu bu değil. Sn.Hosseda ve Kazım bey, hemen hemen aynı zamanda ve geleneksel taş ev tekniği ile birer ev yapıyorlar. Bu tekniğin tüm güzelliğine rağmen bazı zorlukları var. Hep birlikte, geleneksel tekniğe nasıl biraz bugünün izolasyon kavramlarını ekleriz, verimliliği arttırırız bulmaya çalışıyoruz.

Sn.Mustafademir24 hala buralara uğruyor mu bilemiyorum. O tarihte öyle bir evde çay içmenin ötesinde bir şeyler yapıyordum, o sıra ev 2,5 yıllıktı ama sürekli yaşayacak şekilde henüz taşınmamıştım, kış dahil hafta sonları ve tatillerde kalıyordum. 2010 yılının ortalarında taşındım ve son 6 yıldır kesintisiz yaz ve kış, gece ve gündüz orada yaşıyorum. Şimdi baktığımda o zamanlar yazdığım her şey ne bir cümle eksik, ne de bir cümle fazla aynını bügün de söylerim :)

O günlerde evlerini yapmakta olan diğer arkadaşlar da çok evlerini çoktan yaptılar, güle güle oturuyorlar, inşallah evlerinde mutlu, huzurlu yaşamaya devam ederler.

eliferdem 16-02-2016 12:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dora (Mesaj 306869)
Herkese merhaba.
Ben Bengü. Bu sayfaya kadar yazılanları zevkle okudum. Sizlerden birşeyler öğrenmek çok keyifliydi. Kütük ev hayalim vardı. Kerpiç ev yapan bir firma buldum. Kütük eve kıyasla avantajları var mı bilmiyorum, ama nefes alan bir ev. incelemeniz için www.kerpicev.com Umarım paylaşımlarınız devam eder.

Merhaba, kerpi ev yapan firma bilgilerini yazabilir misiniz? bağlantı adresi kullanılmıyor sanırım.

nebil1505 22-02-2016 21:29

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Bu forumda benimde sizlere birkaç sorum olacak lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.
Gökçeada da 75 m2 2+1 ahşap ev yaptırmayı düşünüyorum. Malum ahşap evler çok pahalı.Ama çok sağlıklı.uygun fiyata yaptırabileceğim firmalar varmı bildiğiniz.

nebil1505 22-02-2016 21:33

İkinci sorum ise Konteyner evler ne kadar kullanışlı ısı yalıtımı ne düzeyde BU evleri kullanan var mı? Aynı metrekarede 75 m2 bir ev yaptırmayı düşünüyorum Ortalama maliyet ne kadar mal olur fikir verebilecek olan arkadaş var mı? Birde ne derece bilmiyorum ama imar sorunu olur mu olmaz mı. genelde olduğunda zeminden yüksek direküstü yapılan konteynerler var. yoğun rüzgarlı Gökçeada ya dayanır mı? Kısaca konteyner ev kullanan arkadaşlar memnunmusunuz bilgilerinizi rica ediyorum.

Sağanak 23-02-2016 03:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nebil1505 (Mesaj 1442009)
İkinci sorum ise Konteyner evler ne kadar kullanışlı ısı yalıtımı ne düzeyde BU evleri kullanan var mı? Aynı metrekarede 75 m2 bir ev yaptırmayı düşünüyorum Ortalama maliyet ne kadar mal olur fikir verebilecek olan arkadaş var mı? Birde ne derece bilmiyorum ama imar sorunu olur mu olmaz mı. genelde olduğunda zeminden yüksek direküstü yapılan konteynerler var. yoğun rüzgarlı Gökçeada ya dayanır mı? Kısaca konteyner ev kullanan arkadaşlar memnunmusunuz bilgilerinizi rica ediyorum.

Sayın nebil1505, aşağıdaki iki konu az çok yardımcı olacaktır.

http://www.agaclar.net/forum/daha-iy...icin/30930.htm

http://www.agaclar.net/forum/buralar...lari/26053.htm

Tabi en önemlisi sizin beklentileriniz. Maliyet en başta ucuz gibi görünse de, işin içine yalıtımı kattığınızda fiyatlar uçuyor. Siz bütçenizi belirtirseniz insanlar daha iyi yardımcı olurlar.

Konteyner veya prefabrik almayı düşünürseniz dikkat edin. Hemen hepsinin türlü çakallıklar yapacağını unutmayın. En basiti 95m2 ev deyip 25m2 veranda payı bırakan çok firma var. Özellikle anahtar teslim, fiyata dahil olan özellikler vb. küçük yazıları özenle okumanızda fayda var. Tabi ben bunları internetten araştırma yapacağınızı varsayarak yazıyorum.

Diğer durumlarda satış sözleşmesini iyi okuyun.

Ahşap ev konusunda üstteki konuyu paylaştım ama daha önce o konunun varlığından habersizdim. Şahsen ben evi yapanın (her iki mesajda alıcıdan çok satıcı izlenimi veriyor) yanlışlıkla bir sıfır eksik yazdığını düşünüyorum. Foruma girme imkanı varsa, özel mesajla ulaşıp sormanızda fayda var. Benim hatırladığım kadarıyla dayanıklı (malzeme kalitesi vb.) ahşap evlerin m2 fiyatı 500tl den başlıyor.

Arazi bilgilerinizi paylaşırsanız o konuda da yardımcı olmaya çalışırım.

Foruma uzun süre giremeyeceğim için, olası sorularınızı cevapsız bırakabilirim.
Her ne kadar pek çok konu ölmüş olsa da, gerekirse her gün mesaj atın. Elbet cevap veren çıkacaktır.

Kendinize iyi bakın, her şey gönlünüzce olsun.

Khan 25-02-2016 16:13

Antalya ikliminde kırsalda araziye eve konumlandırırken yönleri nasıl tercih etmeli? Özellikle cam ağırlıklı olacağı düşünülürse yazın güneşten kaçma, kışın da şömine/soba tarzı ısınma ile güneşi mümkün olduğunca kullanma, yazın bahçende keyifle oturma vb deneyimleriniz önerileriniz nasıl olur?

barboro 08-03-2016 12:04

Ucuz etin suyu kara olur mantigi kesinlikle dogru. Her zaman en ucuna yönelme, yararindan çok zararli olabiliyor. Saglikli, ucuz, uzun ömürlü bir yapi sistemi olan saman evlere bir göz atmanizi öneriyorum. 100 metre kare bir saman evin maliyeti söyledir: Temel, duvarlar, çati, elektrik,su tesisati, iç cephe dis cephe sivasi,tavan, dis cephe kaplamasi, ic duvarlar, kapi ve pencereleri 50-60 bin TL ya yapilabilir.

Modern akademik görüsler saman evlerin ideal yasam alanlari oldugu yönündedir ve Günümüzde Ingiltere ve birçok gelismis ülkede saman yapi sistemleri üzerindeki ön yargiyi yikmak için tesvikler saglanmaktadir.

barboro 08-03-2016 12:06

Saman evim

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eliferdem (Mesaj 1440525)
Merhaba, kerpi ev yapan firma bilgilerini yazabilir misiniz? bağlantı adresi kullanılmıyor sanırım.

saman ev, İnşaat, yapı, taş ev, ekolojik, kerpiç ev, saman ev yapma

bozkır 19-03-2016 21:48

Taş kaplama

1 Eklenti(ler)
Isparta'dan gelen patlatma taşla kaplanan evin son durumu

ÜmitG 25-04-2016 09:47

Hernekadar konu eski olsada Internet'de buldugum bilgileri paylasmada fayda olur dedim:

Fredendall Building Company - Historic restoration, Custom cabinetry, Green homes building design in Bucks County, PA | Doylestown, PA

http://www.preservationnation.org/ca...als-Part-1.pdf

http://www.sauconvalleyconservancy.o...gram_guide.pdf

Tüm diger bilgiler/PDF'er bu Linkde
https://www.google.de/?gws_rd=ssl#q=...,+pdf&start=10

pria 06-05-2016 19:24

Zirvede Bir Rüya Ev | Hayalim Bi' Çiftlik

Organic 08-08-2016 01:23

Merhabalar ben de böyle bir ev yapacağım bahçeme (yapım aşamalarını da gösteriyor)

http://www.polatkereste.com/2013/05/...lambri-ev.html

ama sadece yaz başı ve yaz sonunda kalacağımdan ısı yalıtımı yapmak istemiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. Sadece lambiriden kulübe yapılabilir mi sizce?

babacanefe 18-08-2016 18:46

Bende arsama ev yapmak istiyorum betonarme 2 katlı iki daireli 120 şer metrekareli olarak düşünüyorum.Biri bana biri annemlere olacak.Alt katına yaklaşık 35 m2 verandası 3 oda ve 1 salon olacak şekilde acaba betonarme karkas veya yığma mı yapsam daha iyi olur.
Çevremdeki insanlar 5 katlı binamı yapıyorsun ne gerek var karkas yapmaya yığma yap daha uyguna çıkarsın diyor.
Bir arkadaşımın babasıda yığma yap ama 3-4 mt.bir 10 luk veya 8 lik demir profilden direk at ytongu döşe üstüne lento yap geç çokda sağlam diyor bunu söyleyen inşaat ustası bir abimiz.Ancak kafa acayip karışmış durumda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

yarenimex 18-08-2016 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi babacanefe (Mesaj 1476607)
Bende arsama ev yapmak istiyorum betonarme 2 katlı iki daireli 120 şer metrekareli olarak düşünüyorum.Biri bana biri annemlere olacak.Alt katına yaklaşık 35 m2 verandası 3 oda ve 1 salon olacak şekilde acaba betonarme karkas veya yığma mı yapsam daha iyi olur.
Çevremdeki insanlar 5 katlı binamı yapıyorsun ne gerek var karkas yapmaya yığma yap daha uyguna çıkarsın diyor.
Bir arkadaşımın babasıda yığma yap ama 3-4 mt.bir 10 luk veya 8 lik demir profilden direk at ytongu döşe üstüne lento yap geç çokda sağlam diyor bunu söyleyen inşaat ustası bir abimiz.Ancak kafa acayip karışmış durumda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu unutmayalım. Belki biraz ucuza maledebilirsiniz ama canınıza ve sevdiklerinizin canlarına paha biçemezsiniz..

babacanefe 18-08-2016 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex (Mesaj 1476616)
Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu unutmayalım. Belki biraz ucuza maledebilirsiniz ama canınıza ve sevdiklerinizin canlarına paha biçemezsiniz..

İnşaat yapım işlerinde nedense güvenlikten ziyade fiyatlar ön planda tutuluyor Buda bizi yanıltan nokta oluyor köy evi deyip geçiyorlar halbuki benim sorum hangisi daha iyi olur belki 1 sene geç olur ama sağlam olur yığma yapılarında kullanılan malzemeye göre diğer sağlam olduğunu bir yerde okumuştum

yarenimex 19-08-2016 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi babacanefe (Mesaj 1476619)
İnşaat yapım işlerinde nedense güvenlikten ziyade fiyatlar ön planda tutuluyor Buda bizi yanıltan nokta oluyor köy evi deyip geçiyorlar halbuki benim sorum hangisi daha iyi olur belki 1 sene geç olur ama sağlam olur yığma yapılarında kullanılan malzemeye göre diğer sağlam olduğunu bir yerde okumuştum

Sayın Babacanefe, yığma binalarda tek kat belki sorun olmaz, lakin çok katlı olursa güvenli olacağına ben pek inanmıyorum. İnşaat işleri hem maliyet olarak hem de sağlamlık açısından hesaba dayanıyor. O demir hesaplarını yapan mühendis daha çok demir satılsın diye yapmıyordur elbette. Ben de köye ev yaptım. Mühendisin planda öngördüğü demir hesabından ve kolon kalınlıklarından hiç taviz vermeden aynen uygulattım. Ustalara kalsa burada kullanılan demirle 8 katlı apartman yapılır diyorlardı. Plan Muğla deprem evlerinin örnek projelerinden biriydi. Köylüler de bana hep kızdılar, köye böyle ev mi yapılır, şehire yapsaydın bari para ederdi falan dediler. Ben de satmak için şehre yapılır burda ben yaşayacağım deyip geçiştirdim.Tek katlı binalarda yığma usulde en sağlamı, yanılıyor olabilirim ama, taş binalar olduğunu biliyorum. Güvenlik maliyetten önce gelir bence. Karar vermek pek kolay olmasa da dönüşü olmayan bir önemli karar..

babacanefe 19-08-2016 19:19

Yarenimex kesinlikle dönüşü olmayan önemli bir karar keşkeleri acabaları ortadan kaldırmak adına geç olsun ama güç olmasın mantığıyla usulüne uygun şekilde yapmak daha iyi olacak.

yarenimex 19-08-2016 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi babacanefe (Mesaj 1476686)
Yarenimex kesinlikle dönüşü olmayan önemli bir karar keşkeleri acabaları ortadan kaldırmak adına geç olsun ama güç olmasın mantığıyla usulüne uygun şekilde yapmak daha iyi olacak.

İnşallah gönlünüze de bütçenize de uygun içinize sinen güzel bir ev yapar sevdiklerinizle mutlu mesut günler geçirirsiniz. İnşaat işleri hem zaman alan hem evdeki hesabın genellikle çarşıya uymadığı ve bayağı uğraştırıcı işler. Allah yardımcınız olsun..

dumanux 01-09-2016 15:53

Yan yana 180 metrekare 2 daire yığma tuğla evi, 95000'TL ye mal ettim. Daha çevre düzenlemesi yapacağım.

dumanux 19-09-2016 22:13

3 Eklenti(ler)
Evin son hali.

Serhant 12-11-2016 22:06

Selam ve saygılar

Merhabalar İstanbulsavar köyseverler uzun zamandır hayalim çekip gitmek de, en azından yılda 5 6 ay malum çocuklar okula başlayacak..
Bazı arsalar göze kestirdim de hazır kütük ev yaptıran varmı ben finanscıyım elimden gelmez inşaat gerçi para kazanmayı da çok becermiş değilim konumuz bu değil.

Çok sevinirim eğer yaptırmış olan arkadaşlar fiyat ve tecrübelerini aktarırsa bize. Örneğin zeytinlik almak istiyorum ama imar yok deniyor sonra ahşap olur diyen var.
Düz taban bir kaç arazide buldum kısmet..

Ama en önemlisi neden nerde yaptığın değil huzurla oturduğumuz evler Allah nasip etsin bize..

doğa07 18-12-2016 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozkır (Mesaj 1448116)
Isparta'dan gelen patlatma taşla kaplanan evin son durumu

güzel olmuş güle güle oturun

pria 25-01-2017 23:14

8 bin TL'ye konut olur mu

Bal gibi oluyor demek..

pria 10-03-2017 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1459521)

19 Metrekaredeki En Güzel Şey | Hayalim Bi' Çiftlik

Yalnızca ve Yalnızca 13 Metrekarelik Ev - Milliyet Emlak Dergi

mihmander 30-03-2017 16:17

Antalyada dağın başında imarlı bir arsam var, Belediye ye gittim ruhsatlı bir yapı yapmak istiyorum dedim 8 ila 10 bin arası tutar dediler. sadece bunla da kalmıyorum.

müteahhitlik belgesi şantiye şefi sözleşmesi vs.vs.
başlamadan hayallerim suya duştu.
çözüm arıyorum. konteynere de yasak dediler.

tekerlerli çekme karavan koysam sıkıntı olurmu acaba.

aziztoprak 27-10-2017 03:48

Merhaba. Nihayet arsa alındı şükürler olsun. Artık emekleye emekleye ilerleyeceğiz sizlerin değerli fikirleriyle.

ceoahmet 05-12-2017 11:19

Arkadaşlar merhaba

Tüm yazılanları tabiri caizse soluk soluğa okudum. Paylaşılan tecrübeler çok kıymetli. Evini bitirenler var, yeni başlayanlar var, herkes hayaline kavuşmuştur veya en kısa sürede kavuşur ümit ediyorum.

Ben de doğa ile iç içe olmak arzusundaydım. Eşim izmit'li, Başiskelede Yuvacık barajının üstündeki Aytepe'ye mangal yakmaya gideriz yaz aylarında. Aşağısı cayır cayır yanıyorken Aytepede üşüyüp kapşonlu giydiğimi bilirim. Havası çok temiz, yemyeşil bir yer. Buradan bir yer almam lazım dedim ve araştırmaya koyuldum. Eşimin teyzesi bölgede birçok kişiyi tanıyor. Sağolsun yardımcı oldu ve alternatifler arasından kiraztepe mevkii'nde 1 dönüm arsa aldım eylül 2017'de. Arazi 700mt rakımda yemyeşil bir alan. %25 imarı bulunuyor.

http://www.intersporb2b.com/ynsdzs/d...Ev Resim/2.jpg

İlk iş olarak arsanın yabani otlarını temizlemek gerekiyordu. Arsanın içinde yıkık eski bir ahşap ev vardı, enkazının toparlanması gerekiyordu. Kayınpederim ve ben tüm arsayı tırpanladık (bunu el tırpanı ile yaptık düşünün), yıkılmış evin tahtalarını tek tek söküp bir kenara istifledik. Ev yıkılmamış ve biz sökmüş olsak çok daha rahat bir şekilde sökümünü yapardık ama yıkılmış bir evin enkazını organize etmek çok yorucuydu.

Arazi eğimli, iki yola cephe. evi koyacağımız bir alan var ama düzeltilmesi gerekiyordu ve eğimli kısımların iş makinesi ile tıraşlanması gerekti. Evi yapacağımızı düşündüğüm alanın tam ortasında ise bir ıhlamur ağacı vardı. Çok üzülerek de olsa ağacı kesmemiz gerekti (yerine yenilerini dikeceğiz inşallah fazlasıyla).

Tırpan ve ev enkazının kaldırılması sonrasında sıra ağaca geldi. İnternetten aldığım ucuz fiyatlı benzinli testere ile yine internetten ağaç kesme videolarından öğrendiğim şekilde ağacı çok güzel bir şekilde kestim, parçalara ayırdım kütükler vs hepsini organize ettim.

http://www.intersporb2b.com/ynsdzs/d...Ev Resim/4.jpg

Sıra iş makinasının evin yapılacağı alanı düzeltmesi ve tuvalet çukuru kazılması işi geldi.
İş makinesi için yan komşum bilal ustayı tavsiye etti, yamaç kısmı gereğinden fazla traşlanırsa toprak kayması olabilirmiş, bilal usta işinin ehli dediler. birkaç kişi de teyit edince yaklaşık 2 ay bilal ustanın müsait olmasını bekledim mecburen.

Evin yapılacağı alan (Ahşap ev komşunun);
http://www.intersporb2b.com/ynsdzs/d...Ev Resim/6.jpg

Bilal usta evin yapılacağı alanı düzltti, tıraşlanabilecek eğimli yerleri yine eğimlerine dikkat ederek olabildiğince tıraşladı. Evin yapılacağı alan ortaya çıkmış oldu. Evin yapılacağı yerin alt kısmına tuvalet çukurunu kazdı. Fabrikadan künkler geldi 160cm çap genişliğinde 60cm yüksekliğinde 4 künk geldi veüstünde kapağı. Nakliyeyi, künklerin fabrikadan alınmasını sağolsun bilal usta halletti. Künkler 800TL. Küçük kamyonetler getiremedi künkleri tonaj sınırlaması yüzünden büyük kamyonlar getirdiler; Bulundunduğumuz noktaya 300TL nakliye ücreti ödedim. Ev alanının düzeltilmesi, tuvalet çukurunun kazılması işleri için toplam 5,5 saat çalıştı bilal usta. bilal ustaya da 550 TL ücret ödendi.

Bilal ustanın eline sağlık, çok ilgilendi;

http://www.intersporb2b.com/ynsdzs/d...Ev Resim/1.jpg

Arsayı ilk aldığımda nasıl bir yaşam alanı oluşturabilirim diye araştırmaya başladım. İnternette araştırma yapınca karşıma en hesaplı konteyner evler çıktı. Konteyner evler maliyet açısından iyiler ancak bulunduğum bölgede belediyeden izin almak gerekli. Subasman da yapılacak. iş böyle olunca bir kere yapalım yaşanılacak bir yer olsun diye ahşap veya betonarme ev düşünmeye başladım. Subasman her halukarda yapılacak, çatı her halukarda yapılacak, belediyeden izin her halukarda alınacak. Dolayısı ile bu saydıklarım sabit maliyetler olarak karşıma çıkıyor. Aradaki tek fark evin cephesinin ahşap mı betonarme mi olacağıydı.

Ahşap evler çok güzel görünmelerine rağmen uzun dönemde çok baş ağrıtıyormuş. 1 kez yağmur güneş yiyince bakım yapılması gerekiyor. Özellikle uzun dönemde zeminden rutubet alıyor ve çok sıkıntı çıkarıyormuş. Bunu bölgedeki ahşap evde yaşayanlar da teyit ettiler. Dolayısı ile betonarmeye kaydım yavaş yavaş.

Bu arada sinop'a seyahat ettim iş dolayısı ile. Orada görüştüğüm kişi aynı zamanda taştan istinat duvarı, site etrafı çevrilmesi gibi işler yapıyormuş. Metrekaresini sordum; Metrekare 150TL taş, çimento, kum, işçilik her şey dahil dedi. Sonra neden ben de taş ev yaptırmıyorum ki dedim :) Ustasını gerekirse gönderebileceğini, türkiyenin istenen her yerinde taş ev yapabileceğini söyledi. Sonra taş evi araştırmaya başladım :)

Taş ev ile alakalı çok fazla bilgi yok internette. Allahtan bu forum var ve herkes tecrübelerini paylaşmış. Sevgili Aziz Fayda tüm detayları ile anlatmış yaşadıklarını (kendisine telefonla da ulaştım, çok yardımcı oldu teşekkürü borç bilirim). Araştırmaya girince öğrendim ki metrekaresi 150 TL taş+işçilik+çimento+kum olan fiyat taşı alıp üstüste koyma fiyatı imiş ve sadece taşın bir yüzü düzeltiliyor bu fiyatta; Yani istinat duvarı gibi tek yüzü yapılan duvarlarda geçerliymiş.

150 TL'ye işçilik+malzeme dahil yapılan duvar aşağıdaki duvar anlayacağınız;
http://www.intersporb2b.com/ynsdzs/d...v Resim/10.jpg

Ev olacağı için duvarın her iki tarafında da taş yüzeyinin düzleşmesi gerekiyor, bu sebeple fiyatlar artıyor. Bir de taşın görünümünü de kare veya dikdörtgen haline getirirse usta, fiyat bayaa artıyor.

Devamı gelecek...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025