agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni1272Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-05-2018, 14:10   #11
Ağaç Dostu

thunderon's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. thunderon;

Köri otu benim bildiğim yok. Köri çeşitli baharatların karışımı ile hazırlanan bir baharat. Gördüğüm kadarı ile ben bitkinizin aşağıdaki kekik kokusuna benzer aroması olan bir bitkiye benzettim. Burada da aynı şeye kolay geldiği için kekik diyenler de var. Yabancı kaynaklarda da bitki tıbbi ve aromatik bitki olarak kullanılıyormuş. Elinizle sıkıştırdığınız zaman kekiğe benzer bir kokusu var ise sarı çiçekleri var ise benim söylediğim olması gerekiyor. İnternetten de bakarsınız. Bende uzun yıllar var. Sarı çiçeklerini koparmayı öneriyorlar.

http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...iler/11375.htm

Bitkilerinizin etrafını açarsanız sulama açısından kolaylık olur. Verdiğimiz su kenarlardan akıp gidiyor. Bitkinin köklerine gelmiyor. Biraz geniş açıp bitkinin durumuna göre su ile doldurunca uzun süre su ihtiyacı gidiyor. Bitkiler küçük olunca daha sık sulamak gerekiyor. Benim goji berry'de bu yıl toprağa kök atınca canlandı. birkaç dalını yazın toprağa yatırınca şu anda oldukça fazla fidan olacak gibi görünüyor. Sonbaharda onları ayıracağım.
sn muda,

Ben zengarden dan almıştım. Konusu köriye benziyor diye bu isim verilmiş. Bizim bildiğimiz altın otu aslında.

köri otu

Sizin gönderdiğiniz lavantin ondan da bahçede var. Şu an sarı çiçekleri açmaya hazırlanıyorlar.

Goji berry konusunda bi yerde hata yapıyorum ama anlamadı. Eklediğim foto 1 hafta önce çekilmişti. Şu an yi ce yaprakları dökülmüş. Ya sulamakta geç kaldım **** toprak çok zayıf geldi. Söküp saksıya almayı düşünüyorum.

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025