![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Demirbahçe (Sakarya)
Merhaba arkadaşlar, Sakaryadan 5100m2 tarla aldık. Tarla mirastan kalmış ve bir zamanlar fındıklık olan arazide meşe ve gürgen ağaçları almış başını gidiyor. Ağaç kesimleri için gerekli izinleri aldık ve önümüzdeki ay tarlayı temizleyeceğiz. ![]() ![]() ![]() Tarla temizlendikten sonra ben kepçe ile kökleri temizleyip araziyi düzleştirmek istiyordum ama taban kısmındaki torfuda kazıyacağım için kararsızım. Sizce kökler kalmalı ve torf içerisine mi ağaçları dikmeliyim? Ayrıca burada tek bir ürün değil de farklı meyve ağaçları dikmek istiyorum. Çoğunluk ceviz olacak şekilde elma, armut ,ayva badem, trabzon hurması , kiraz fındık (İçinde zaten mevcut bunları budayınca seneye verir diyorlar) ekmeyi düşünüyorum. sizlerinde önerilerine açığım. Burayı emeklilik zamanlarında kullanabileceğim bir bahçeye çevirmek istiyorum. Arazim ile ilgili biraz detay bilgi de vereyim. Arazi hafif meyilli. Alt tarfından dere akıyor ama o suyla nasıl sulama yaparım bilemiyorum. Sondaj yapılırsa su çıkacağını düşünüyorum. toprak yıllarca bakımsız kalmış ve orman olmuş tabanı yapraklarla kaplı ve torf olmuş durumda. İçerisinde elektirk direği var ama kablolar kopmuş belki elektrik alabilirim diye düşünüyorum. Köylüler ile görüştüğümde her türlü meyvenin yetiştiği söyledile ama onların yalancısıyım pek bilgim yok ![]() arazi denizden 60 metre yüksekliğinde güneye bakan yamaçta. tarlanın fotolarını ekledim içerisinde çoğunlukla meşe ağacı ve çalılar var. bazı yerlerde fındıklar kalmış. Bahçenin bulunduğu şehir :Sakarya Bahçenin büyüklüğü : 5100m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Güney , batı ve doğu cepheleri açık. Kuzey tarafında sık ağaçlar var.Güzel yağış alıyor. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :8b Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Tarla Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Meşe ormanı Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? :ilk defa geçen yıl uğraştım bu sene 3. yılım olacak. Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Geçen sene çok dağınık bir bahçe yaptım bu sene daha düzenli bir bahçe yapmayı planlıyorum. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : yok Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): kişisel çabalarımla yapıyorum Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Henüz yapılan bir şey yok. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Tarla için çok büyük hayallerim var. İnşallah ömrümü burada geçirmeyi planlıyorum: Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Şu an meşe ve gürgen ağaçları var Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Özellikle ilgilendiğim bir bitki yok amatör ruhla yetiştireblecek her türlü bitkiyi arştırıyorum. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Hurma Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Elimdeki tohumlardan fide ve fidan üretmeye çalışıyorum . Tamamen amatör bir şekilde ![]() Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Altından dere akıyor. Su toplamayaı düşünüyorum Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Toprak özellikleri : Toprak çok sert ve kuruyunca taş gibi oluyor. Toprağın genel özelliklerini bilmiyorum. Kompost yapıyor musunuz? : Yolduğum otları bir kenarda topluyorum. Özellikle kompost yapmıyorum. Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Bir çok hata yapmışımdı yapa yapa öğreniyorum ![]() Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Herhangi bir laç kullanmıyorum. Organik bir bahçe yapmaya çalışıyorum. Bahçeniz organik mi? : evet Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Koyun ve inek gübresi Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Bir kaç defa fare görmüştüm. Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : henüz yok Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Şehir içinde çok soğuk almıyor. İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : İyi istanbuldan kaçmışım ![]() Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Hayır |
![]() |
![]() ![]() |
|
|