View Single Post
Eski 30-05-2018, 17:03   #153
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thunderon Mesajı Göster
sn muda,

Ben zengarden dan almıştım. Konusu köriye benziyor diye bu isim verilmiş. Bizim bildiğimiz altın otu aslında.

köri otu

Sizin gönderdiğiniz lavantin ondan da bahçede var. Şu an sarı çiçekleri açmaya hazırlanıyorlar.

Goji berry konusunda bi yerde hata yapıyorum ama anlamadı. Eklediğim foto 1 hafta önce çekilmişti. Şu an yi ce yaprakları dökülmüş. Ya sulamakta geç kaldım **** toprak çok zayıf geldi. Söküp saksıya almayı düşünüyorum.
Altın Otu (Helichrysum arenarium, Helichrysum italicum ) : Altınçiçek, Ölmezçiçek ve Güveotu bir türlü fırsat bulup yetiştiremedim. Yabani olarak bulunan ve tıbbi ve aromatik olarak kullanılan çiçekli bir bitki. Benzeri bende var. Kışın ölmüyor. Her yıl daha büyüyor. Ankara'da bana çemen otu diye verdiler. Kokusu çemen kokusu. Ancak çemen ile kokusu dışında bağlantısı yok sanırım. Çiçekleri papatya gibi sizin altınotu çiçeğine benziyor. Gövde ve yaprakları da aynı. Ancak yoğun bir çemen kokusu geliyor. Gerçek çemen tohumu ise çok sert ve sarı köşeli oluyor. Altın otunda bu şekilde bir koku yok.

Bazı bitkiler saksıda değil gerçek toprakta iyi yetişiyorlar. Goji berry de onlardan biri. Arkadaşımız rainac tarafından getirtilen ve kendininkini bana verdiği bitkiyi ilk yıl ben kurumaması için saksıda tutmuştum. Yaz aylarında dikmemek için. Ölmedi. Ancak çok da büyümedi. İkinci yıl toprağa geçirdim. Canlandı. Bu yıl da yeterli kökü yaptığı, istediği besin ve suya kavuştuğu için büyük bir atak yaptı. Bu yıl diktiğim de sizin dediğiniz gibi yeterli suyu verdiğim halde biraz bozuldu. Ancak kısa zamanda toparlayıp büyüyecektir. Yeter ki istediği suyu vereyim. Tohumdan çıkan bile bu yıl büyümüş. Sonbaharda etrafına yanmış hayvan gübresi verip bellerseniz gelecek yıl çok fazla büyüyecektir.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön