View Single Post
Eski 26-07-2018, 07:56   #168
thunderon
Ağaç Dostu

thunderon's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2015
[quote=Muda;1545702]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thunderon Mesajı Göster
Köri otunun da kokusu çeri ve köri arasında bende net tanımlayamıyorumTohum alabilirsem size iletirim.

Goji berry iki tane var. İkisinde de aynı problem var. Geçen ay su vermedim ama havalar sıcak gidnce etkilendiler sanırım. Sonbahara çıkabilirsek gübre takviyesiyle önerilerinizi uygularım. Sulamayı ne sıklıkla yapmak gerekir acaba? Diplerne malçlama yaptım sürekli nemli gibi ama çok istiyor anladığım kadarıyla.[/QUOTE

Sn. thunderon;
Verdiğiniz linkin latince adı ile aratınca Bana Ankara'da bana çemen otu diye verilen bitki ile aynısı görünüyor. Sizinki daha küçük. Yabancı dilde çeviri yapınca adı Köri diye de çıkıyor. Bende en az iki üç yıldır 1280 rakımda ölmedi büyüdüler. Bol miktarda çiçek açmış durumdalar. Çiçekler tohum oluşturursa tohum paylaşımda isteyen olursa gönderirim. Resimleri küçültebilirsem eklerim.

Kari ko

Benim toprakta yaşayan goji berryler de sulamayı azaltınca hemen etkilenmişler. Hemen su vermeye başladım. Ne hikmetse bir dalda yeni çiçekleniyor.
Gojiberry ler sulanınca canlandı. Şu an yeni yaprak açtılar bir de yaz yağmurları üstüne gelince sanırım gıjiler kurtardık diyorum

Bendeki köri'ler hiç büyümedi. Ne ektiysem hala aynısı duruyor. Toprak çok verimsiz ya da havayı beğenmedi. Sonbaharı bekleyip göreceğiz bakalım.

thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön