![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Bunu çocukken bende yapardım..Harika bir duygu.. Kızınızın yüzünden de okunduğu gibi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
merhabalar... atıldığınız macerayı tek tek okuyup resimlere bakarak keyiflendim ve hayallerimi tazeledim sayenizde AMA maliyet i görünce içimdeki hayal ışığı söndü sanki ![]() 70 bin tl para harcanmış ve arsa parası vermediğiniz halde,bu demek oluyorki 100 bin tl lazım bir köye yerleşmek için,hemde 1 dönüm çok küçük sayılacak bir yer için.... yinede bize bu zevki yaşattığınız için teşekkür ederiz.Allah aileniz ile birlikte mutlu huzurlu bereketli sağlıklı bir ömür nasip etsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2012
|
Özlemişim burayı..uzun süren sessizliğimi bozmanın vakti geldi...çok zor bir eğitim yılı başlangıcı oldu benim için..hiç ummadığım sıkıntılarla karşılaştım..şimdi bile yazılı sınavları okuduktan sonra zaman ayırabildim kusura bakmayın ![]() Sevgili Enerecep , doğrusu haklısınız...Kendimiz de çalıştığımız halde feci para gitti eve..bende anlayabilmiş değilim.Evimiz geniş rahat bir ev oldu ; 130 metrekare ev, 30 metrekare veranda toplamda 160 metrekare oldu..bir de söz ettiğim harcalamalara herşey dahil..ama banada fazla geldi doğrusu..üstelik daha dış cephe ve veranda kaplama bekliyor..sonra birde istinat duvarı..yani bir 20 bin daha gidecek..ama lütfen böyle umutsuz olmayın,çünkü biz 4. yıla giricez ama hala ev için çektiğimiz kredilerle cebelleşiyoruz..hayli sıkıştık ama yazın orada yaşadığım özgür hayat paha biçilemez...başlayın devamı gelecektir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce söz etmiştim.Arazimiz yolun altında kalıyor.Böyle olunca aşağıya doğru taşın toprağın üstünden inmek zor oluyordu.Doğal bir taş yol yapsak diyorduk.Tatilin son 10 günü.hızlıca başladık kendi bahçemizden taş bulup taşımaya.yetmedi kımıl zararlısı gibi yollardan , yan bahçelerden taş taşıdık.eşim başladı taşları toprağa gömmeye ; ben de ona çay ve dumanlı hava sahası servisi yaptım tabii ( ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Kış kapımızı çalmadan, en sevdiğim Şükrü Erbaş şiirinin başını paylaşayım istedim ; devamını ara ara paylaşırım..hüzünle kalın şimdilik .. ...Ve güz geldi Ömür hanım. Dünya aydınlık sabahlarını yitiriyor usul usul. İnsanın içini karartan bulutların seferi var göğün maviliğinde. Yağmur ha yağdı ha yağacak. İn- cecik bir çisenti yokluyor boşluğunu insan yüreğinin. Hüznün bütün koşulları hazır. Nedenini bilmediğim bir keder akıyor damarlarımdan. Kalbimin üstünde binlerce bıçak ağzı... ve yüzüm ömrümün atlası; düzlükleri bunaltı, yükseklikleri korku, uçurumları yıkıntılarımla dolu bir engebeler atlası. Yaşamak bir can sıkıntısı mıdır Ömür hanım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Her şeyi iyi yanından görmeyi kim öğretti bize? Acıyı görmeyen insan, umutsuzluğu yaşamayan, iliklerine dek kederin işleyip yaralamadığı bir insan, mutluluktan, umuttan, sevinçten ne anlar? Göğü görmeden, denizi görmeden maviyi anlamaya benzemez mi bu? Bir güz düşünün ki Ömür Hanım, ilkyazı olmamış, yazı yaşanmamış. Böyle bir güzün hüznü hüzün müdür? Başlamanın bir anlamı varsa bitişi göze almak, bitişin bir anlamı varsa başlangıcı olmak değil midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Sayın laparaki evinizi köyünüzü cabanızı çok beğendim, inşallah evinizde huzurlu mutlu günleriniz olur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2014
|
Sayın Laparaki bütün hikayenizi baştan sona okudum. Sizi kutluyorum. İnşallah çocuklarınızla ve eşinizle yeni evinizde mutlu bir ömür geçirirsiniz .Eviniz şimdiden çok keyifli görünüyor. Bizimde planlarımız sizin gibi bahçeli bir ev yapmak. Arsa tamam gerisi Allah Kerim. Onun için sizin maceranızdan ileride ilham alabiliriz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Bahçe düzenlemelerinizi de ilgi ile takip edeceğimden eminim. Kendi bahçe ve evimize başlayamadık ama sizinkilerin gelişimini izlemek de çok keyifli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=erenay;1331333]Sayın Laparaki bütün hikayenizi baştan sona okudum. Sizi kutluyorum. İnşallah çocuklarınızla ve eşinizle yeni evinizde mutlu bir ömür geçirirsiniz .Eviniz şimdiden çok keyifli görünüyor. Bizimde planlarımız sizin gibi bahçeli bir ev yapmak. Arsa tamam gerisi Allah Kerim. Onun için sizin maceranızdan ileride ilham alabiliriz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Bahçe düzenlemelerinizi de ilgi ile takip edeceğimden eminim. Kendi bahçe ve evimize başlayamadık ama sizinkilerin gelişimini izlemek de çok keyifli Bu güzel sözler bana bir gaz veriyor ki ; özlüyorum köyü ve kanat takıp uçasım geliyor..Fakat düşünün ki ; iş yaşamı öyle yoğun ki ; 2 aydır hiç gidemedik.Oysa en sevdiğim mevsimdir sonbahar..köyde yağmur sesleri ile akşamı etmek varken....ahh ahhhhh... .Ben sizi sabırsızlıkla bekliyorum; bir gün buradan ilk kepçenin arsanıza girdiği günü..istiyorsanız gerisi gelir..Bahçe konusuna gelince ; bitkiler hakkında kendimce deneyimlerim var , en azından sevgim ve ilgim var..Fakat sitedeki arkadaşlara sesleneceğim buradan bir ara ; bahçe için..kendinize iyi bakın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
Siz evi bir tamamlayın, iş bahçeye kaldımı gönderilenleri ekip/dikmek için zaman ve yer yetmeyebilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Yeni Üye
|
Desteğiniz için teşekkürler. Biz de (eşim ve ben ) eğitimciyiz sizin gibi. Çok haklısınız iş yaşamı çocukların öncelikleri hepimizi bu güzelliklerden alıkoyuyor. Ama artık tak dedi siteden bakıp bakıp öykünmek. Bahçemize bir kez kepçe soktuk . Ama çok büyük kayaları kıramadığımız için bir kere daha kırıcı ile düzeltmemiz gerekiyor. Daha sonra da çevresini kapatacağız. Bizim arsa dağda olduğu için çok fazla keçi ve yabani hayvan var. Ağaçlarımızı koruma altına almadan dikemiyoruz .Önümüzdeki ağaç dikim mevsimini kaçırmadan inşallah çoğunu dikeriz. O gün sizlerin fikirlerine ,bilgilerine ihtiyaç duyacağız. Tavsiyelerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() gerçekten nereden başlamalı ;hangi köşeye ne ekmeli ?? Sorularımla hayatı dar ederim artık size ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İnanıyorum ki sizden güzel haberler alacağız ; güzel fotoğraflar.Bekliyoruz heyecanla..ne güzeldir başlangıçlar ...Yeterki bitmesin bizdeki bu toprak sevgisi ..Bu arada araziniz nerede ; çok merak ettim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Yeni Üye
|
İnanın bizim de bahçe için arsa almamızda ,şevke gelip biz de bu işi yapalım dememize sebeplerden biridir bu site. Güzel haberler vermeyi ben de çok isterim. Arsamız Manisa Spil dağında. Küçük bir yer. Ama bize yeter de artar bile ...Saksılardan sonra bakalım benim gözüm korkuyor. Arsanın ve çevresinin resimleri var aslında ama ben yükleyebilir miyim diye denemedim .İnşallah oğlumun sınavları geçsin biraz bende resim ekliyeyim. Güzel düşünceleriniz ve desteğiniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Hepimizin mahremiyetine yapılan baskılar, bizlere içsel tenhalıklara,yalnızlıklara çekilip nasıl yok olacağımızı öğretir; birileriyle beraberken yalnız kalmakta hepimiz ustalaşmışızdır. Doris Lessing-Hayatta Kalma Güncesi İzmir'in geceleri tatlı yağmurlarla sabaha ulaşıyor.Gündüz karanlık kasvet;kaçsan kaçamazsın,bırakıp tamda şurasında 'gidiyorum sevemedim şehrinizin yağmurunu sokaklarına sığdıramayışını' diyemezsin... Hergün köydeki evimizi; içinde hepimizin belkide farklı hayallere oturttuğumuz evimizi anıyoruz...bitmemiş;çoğu yeri yarım yamalak olan;ama bize ait;her adımında izimiz olan evimiz bizi bekliyor orada öylece..çekiyor bizi, çağırıyor ama..ne fayda... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Laparaki, Eviniz hayirli olsun. Anlatımınız ve paylaştığınız fotograflara bayıldım. Eve baslayali dort yil oldu demişsiniz. Ben de hic beklemediğim bir anda ve galiba sizinle ayni yıllarda koyde, hem de kendi köyümde ev sahibi oldum. Ben var olan bir evi aldım. Hala icini dolduramadigim odalarım var. Minicik, icine çiçekler yetistirip ektiğim yine de bahçeden cok bir tarlaya benzeyen bahçem var. Ve bir suru hayalim var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ne güzel anlatmışsınız ; ben diktiğim ayva fidanımın gelişmesini bile izleyemiyorum..rüzgarın , yağmurun yapraklarını sallayışını göremiyorum...küçücük bir yoğurt kovasında canlandırıp ;sadece toprakla buluşturup ; bırakıp gittiğim fidanlarım, kendi kendilerine uzun ,çetrefilli bir kışı atlatmış oluyorlar.... Yani ; kendi bahçemin konuğuyum ben ;ağaçlarıyla konuşamayan .... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
...Susmak yalnızlığın anadilidir.Ömür hanım,şiiridir,beni konuşmaya zorlama ne olur.Sözün sularını tükettim ben,kaynağını kuruttum.Geriye büyük bir sessizlik kaldı yüreğimde ,kalabalıklar,kalabalıklar kadar büyük... Yalnızım Ömür hanım,geceler boyu akıp giden ırmaklar gibi karanlıklar içre.öyle yitik,öyle üzgün, yalnızım... Sularım toprağa sızıyor bak.Yüzümü geceler örtüyor.Binlerce taş saklanıyor içimde.Kim kimin derinliğini görebilir,hem hangi gözle ? Şükrü Erbaş.Ömür Hanımla Güz Konuşmaları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Sayın Laparaki, bilgelik gibi bir paye biraz iddialı da olsa kulağa hoş geliyor ![]() Toprakla uğraşmak, ekip dikmek; insana sabırlı olmayı, zaman içinde heyecanını kontrol etmeyi öğretiyor. Sayfanızın akışı gayet hoş bir şekilde gidiyor, zevkle takip ediyoruz. Bir tartışma sayfasına dönmesini istemem, ama deneyimlerimle ilgili olarak merak ettiğiniz her ne olursa memnuniyetle de paylaşırım. Esenlikler dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Az zaman kaldı evime kavuşmama.Sömestr tatilini iple çekiyorum.Gittiğimde bol bol fotoğraf çekicem..Günlerdir yazdan kalma ve boyutları düzenleme isteyen fotoğraflarıma vakit ayırmaya çalışıyordum.Bu akşam başarabildim.Karışık olarak paylaşıyorum sizinle : ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Bir gün köydeki komşularımdan birinin bahçesinde ektiği balkabağı fidelerini görünce öyle imrenmiştim ki..yine hayıflanmıştım biz temmuzda gelince birşeyler ekmek için çok geç oluyor diye..neyse bahçeden çıkarken ortada bir kabak fidesi gördüm, yaklaşık 10 santim boyunda idi.Ben bunu söküp bahçeme eksem olur mu teyze diye sordum.Hayır kızım bu kadar büyümüş fide sökülmez , yeni yerinde de tutmaz dedi.Olsun ben denesem ;kaybedecek birşeyim yok dedim..Kabağı söktüm ve çitin kenarına ektim..inanılmaz şekilde kabağım büyüdü büyüdü..bakın sonunda ne oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
İşte meyvelerim.Geçen yıl sömestrde ektim ellerimle...Şimdi benim boyumu geçtiler çoktan..Nasıl büyüdüklerini görmek çok başka bir duygu..sadece ikisini fotoğrafı var..aslında yaklaşık 11 meyve ağacım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Sedirimizin bitmiş hali..umarım bir gün veranda ile birlikte sedirin de kaplama ve dekorasyonunu yaparız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce telefonumdan paylaşmıştım bu fotoğrafları..Makine çekimi daha net çıkmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Artık paylaşacak fotoğrafım kalmadı gibi...Yaza çok iş bekliyor bizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Kızlarım cuma günü karneleri alınca; ben öğrencilerime karnelerini verince uçarcasına gittik memlekete...5 aydır ailemi ve köy evimi görememiştim.Gece annemlerde kalıp hasret giderdik.Sabah hemen köyümüze doğru yola çıkacaktık ki babam '' kızım istersen babaanne dedeni bir görün, sevinirler'' dedi.Bende şimdi ayaküstü uğramayalım; nasıl olsa salı günü tekrar gelicez; doya doya görürüm dedim...Köye vardık..Hemen sobamızı kurduk..Odun bulduk...Fakat ertesi sabah babamdı arayan ; '' Kızım babannen ölmüş ''..... 5 aydır görmediğim babannem sessiz sedasız; kimseyi üzmeden , yattığı çarşafı bile buruşturmadan ; arkasından tabutuna sarılıp ağlayacak olan dev cüsseli dedemi bırakıp uçup gitmişti ........... Başsağlığı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar hepinize candan teşekkür ederim. Memlekete gidince çabucak köy evimize gitmek isteme sebebim ; laminantların kabarması ve evin sularının akmaması idi.Laminantları yapan ustayı çağırdık hemen..Salonun ortası ayaklarımızı içine sokabileceğimiz kadar kabarmıştı.Bir günümüzü bu işe ayırdık.Suyumuzun kesilmesinin sebebi 2 günlük uğraşlar sonunda anlaşıldı ki ; boruların ağzına yosun sıkışmasıymış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|