![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Google earth'ten baktığım kadarı ile köy merkezinin denize mesafesi kuşuçuşu 6,5 km. Dediğiniz fiyatta dönümü 2500 TL'ye geliyor ki, bu inanılmaz makul bir rakam. Ya da Antalya aşırı pahalı. Antalya'nın denize yakın herhangibir yerinde bu fiyata bırakın zeytinliği, çıplak arazi almanız bile imkansız. Bütçenin yetip yetmemesi ayrı bir mevzu tabi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Mobilden girdiğim icin konuya abone olamıyorum. Musadenizle mesajımı bırakmak istiyorum takip edebilmek icin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2012
|
![]() Merhabalar; Sulama amaçlı kullanılan bir barajın kıyısından bir arazi almayı düşünüyorum. Niyetim ağaç tarımı ve çok küçük ölçekli kültür balıkçılığı yapmak. Aynı zamanda sürekli yaşayacağım küçük bir ev de olacak. İçme suyu barajları yakınında yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Fakat sulama barajları için de benzer bir durum var mıdır acaba? Bir diğer konu ise, bazı arkadaşlar taşkın ve/veya su seviyesinin yükselmesi ihtimaline karşı beni uyardılar. Böyle bir risk söz konusu olabilir mi? Eğer olursa su seviyesinden ne kadar yükseklikten itibaren emniyetli alan sayılır? Bahçe sulama için olduğu kadar ev için olan su ihtiyacımı da (güçlü bir arıtma sistemiyle) gölden temin etmek istiyorum. Bu konuda yasal bir engel veye prosedür var mıdır? Daha pek çok soru var aslında aklımda. Böyle bir durum için bütün öneri ve tavsiyelerinize açığım. Şimdiden herkese teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2009
|
İyi geceler... Yaklaşık 6 yıldır Yalova'da ikamet etmekteyim.Evim dereye yakın ve benden 3 km yukarıda sulama göleti var...2009 yılında kar yağışından sonra birden yağmur ve lodos la birlikte oluşan su baskını seraları yerle bir etti.. 75 yaşında ki bir köylü...BU YAŞIMA KADAR BÖYLE DERENİN KABARDIĞINI GÖRMEDİM ..ifadesi kullandı...inanın ne kadar yüksekte olursanız o kadar iyi olur ...Tabiat bu hiç bir zaman ne yapacağı belli olmuyor...Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Yeni Üye
|
araştırmalarıma göre yapay gölet ve barajlarla ilgili yeni düzenlemeye göre 50/100 metre sınırında yapılaşma yasağı kaldırılmış. hatta epey de bir olay olmuş, pek iyi bir şey değil tabi aslında. fakat yeni düzenlemeden de haberdar değilim. işin aslı terkos gölü'nün, yani İstanbul'un içme suyu kaynağının kıyısında, iskelesi falan olan dizi dizi evler var. ama biz kalkışsak böyle bir işe gelir yıkarlar, dişleri bize geçer diye korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
harıl harıl yer arıyoruz, çok zormuş bu işler, Muğla'da çok araştırdık ama bütçeye göre bir yer kısmet olmadı...Şimdi dedik ki Kuzeye çıkalım madem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
-
|
Alıntı:
İlla beğeniyorsanız 11.000 TL teklif edin. Aman! Dikkat! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Alıntı:
Bizim de başımızdan şöyle bir olay geçti 3 sene kadar önce. Bartın'da 600 m.'den elektrik getirmek yaklaşık 60bin TLye mal oldu. Bakıyorsunuz başkaları alçak gerilimden vs hat çekebiliyor ama siz başvuru yapıyorsunuz size yok diyorlar illa orta gerilim olsun alacağınız yer. Başkalarını gösterince onlar daha önce yapmıştı, şimdi uygulama böyle oldu, diyorlar. Hadi bakalım arsanın kenarından hat geçiyor görünüyordu ama 600m ilerdeki direkten hat çekmek zorunda kalındı. Üstelik mecburen belli bir standartta yaptırdık, aşağısı olursa elektriği bağlayacak, size ruhsat verecek kişiler beğenmeyip tekrar yap, diyorlardı. Sizin baktığınız yerde evi yapanlar neden elektriği bağlatamamışlar ki? Daha pahalıya satabilirlerdi. Çok güzel bir araştırma yapıyorsunz ve eşim ve bana da ilham oluyorsunuz. Lütfen paylaşımlarınızdan mahrum etmeyin bizi. Saygılarımla efenim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Aman kaçak yapayım işlerine girmeyin sakın. Zaten ilgililer bu işleri çok iyi biliyorlar. Siz inşaata başlar başlamaz su endeksini yazmaya gelen ilgili faaliyete başlandığını görünce tutanağını tutar ve aboneliğiniz şantiye suyuna döner. Eğer yerlisi olsanız inşaat yaptığınız yerin, dediğiniz gibi ruhsatsız izinsiz işi çevirmek mümkün ama yabancı iseniz tüm kurallar eksiksiz uygulanacaktır. Aman yakayı kaptırmayın süründürürler sonra. Biz inşaatta santimine kadar dikkat ettik. İyiki de etmişik iki defa kontrola geldiler ( temel vizesinde ve oturma raporu için) ellerinde metre ile her yeri ölçüp biçtiler. Bilhassa binayı yan parsellerden çekme ölçülerine dikkat etmek lazım. Binanın ölçüleride projeye uygun olacak mutlaka. Yığma yaparsanız pencere ölçülerinde dikkat etmek şart. Binanın sağlamlığı için ona da dikkat ediyorlar. Yani projede yer alan bir pencereyi yere kadar uzatıvereyim manzara iyi olsun demek yok. Bina bitti oturma raporunu aldık, suyu normale çevirmeye başvurduk, ayrı bir merasimde orada yaşadık. Evin pis su kanalının kanalizasyon hattına bağlantısı için üzeri örtülü rogar kapağını dahi açtırıp kontrol ettiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selam yeniden..anlıyorum tabii ki çok haklısınız iş için..35 yıl ticaretle uğraştım...Bizde bir söz vardır...EN İYİ İŞ BİLDİĞİN İŞ..hadi hayırlısı takip ediyorum izlenim ve paylaşımlarınızı..Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Yeniden merhaba, Yorgun bir Pazar akşamı... Gezi neticelerini paylaşmak ve görüşlerinize sunmak istiyorum, yeni fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar : Aydın Nazilliye yakın bir köyle kasaba arasında bir çiflik - 16 dönüm: 8 dönümü zeytinlik, 8 dönüm boş arazi içinde 4+1 evi var , ev epey geniş bir köy evi lüks bir villa gibi hayal etmeyiniz : köy evi ama oturulabilir durumda, elektrik bağlı, güneş enerjisi var (su için) asfalt yol önünden geçiyor, 3 tarafı çevrili alt kısma tel yapılmamış onu da yapmak lazım - su sıkıntısı yok hem artezyen, hem köy suyu ayrıca da su havuzları var suyu depolamak için. Manzarası güzel hem köyü hem kasabayı görüyor. tek tapulu: yalnız fiyatta anlaşamadık önce 200 dendi bizde 180000 dedik, son kuruşumuza kadar bu elimizdeki dedik , razı olmadılar... orada kaldı. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Ev ruhsatlı değilmiş, ama satan bey köy nüfusuna kayıtlı ve evi 2000 yılında yapmış ayrıca önünde resmi yolu da var, dolayısıyla evi satmadan evi ruhsatlandıracağını söyledi. Bu gibi durumlarda sanırım muhtardan alacağı bir izin belgesi yeterli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
200 diyen rahatlıkla 180 bırakması lazımdı bence en azından çok istekli olduğunuzu belli etmişiniz galiba ..bence.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
-
|
Bence pazarlık sizin adınıza çok kârlı biçimde sonlanmış. 180 bin TL cebinizde kalmış! Kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Bu rakamlar çok çok çok çok yüksek! ya yönteminizi ya da aracılarınızı değiştirmenizi öneririm. Bu rakamı gözden çıkartan bir aile, dönümü 1000 TL dan 50 dönümü alır, şahane bir köy evi yapar, üzerine 80 bin TL yi de afiyetle yıllar içinde yer ve bahçesini donatır... Ama dediğim gibi, kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Umarım gönlünüze ve bütçenize uygun bir seçenekle karşılaşırsınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Sevgili Odeh'e katılıyorum. Alacağınız şeyin fiyatını siz belirlemeye çalışın. Yoksa dönümü 2000 tl eden yeri 5000 tlye satarlar size. Ben arsa ararken şöyle bir yöntem izledim. Sahibinden.com sitesinde son üç günde listelenmiş, 10 dönümden küçük ve fiyatı 150000 tlden küçük arazileri gösteren bir filtre oluşturup sıkça kullanılanlara ekledim. Tabi ki rakamları ve ilçeyi değiştirebiliyorsunuz. Her gün bu sayfaya girip 10 dakika yeni ilanlara baktım. Dönümü 3000tlyi geçen ya da resimleri olmayan yerlere bakmıyorum bile. Bu da samanlıkta iğne aramayı kolaylaştırıyor ![]() Satılık Arsa Fiyatları ve Balıkesir Ayvalık Arsa İlanları sahibinden.com'da kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Sn. tiryaki güzel demişsiniz de, verdiğiniz rakamlarla yazdıklarınız da link de tutmuyor, dönümü 3.000 diyorsanız max 10 dönüm = 30.000 TL eder... Ayrıca o Nazillideki arazi evet bence de pahalı ama dönümü 1.000 liraya, 2.000 liraya arazi çorak, problemli, merkezden uzak velhasıl problemli olur... Anca 200-300 dönüm alırsanız belki o fiyatlara kaydadeğer bir yer alınabilir, ama bence içinde ev olan (veya köy merkezinde olan) bir arazi -bulunduğu ilden bağımsız olarak- dönümü en az 5.000 TL eder, artık ucuz toprak hiçbir yerde kalmadı... Tabi kalmadı diye pes etmeyeceğiz, aramaya devam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
-
|
Yer seçimleri ve arsa arayışları
1-2 bin TL çorak bir arazi al(a)mazsınız. O arazilerin fiyatı 3-6 yüz TL dır. Bu çok değişken gibi görünse de eder pek değişmez. Bunu değiştiren tek unsur fiyatı isteyen değil fiyatı ödeyendir. Ama 3-4 bin verirseniz elbette daha iyi ve özellikli yerler bulunabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
sn açık-pozisyon, ben bir tutarsızlık görmüyorum. sahibinden.com sitesi dönümü şu kadara yerleri göster gbi bir filtre imkanı sunmuyor. Fiyat ve arazi m2 sınırı vererek gereksiz ilanları filtelemeyi önerdim sadece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Muğla Satılık Arsa ilanları sahibinden.com'da! gibi ...oradan inceleyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|