agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni148Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-01-2013, 23:13   #361
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
P.S. Ovakışlacık köyünde bir zeytinlik bulduk dağın güney yamacında 70 dönüm yaklaşık %30 eğim var. Yolu var. Sahibi sıkışıkmış 180000 e kadar düştü... ancak zeytinler bakımsız hepsi tımar ister... denildiğine göre 1800 zeytin varmış - ben saymadım.
Google earth'ten baktığım kadarı ile köy merkezinin denize mesafesi kuşuçuşu 6,5 km. Dediğiniz fiyatta dönümü 2500 TL'ye geliyor ki, bu inanılmaz makul bir rakam. Ya da Antalya aşırı pahalı. Antalya'nın denize yakın herhangibir yerinde bu fiyata bırakın zeytinliği, çıplak arazi almanız bile imkansız. Bütçenin yetip yetmemesi ayrı bir mevzu tabi.

SAHIRE ve pria beğendi.
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 15:42   #362
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mozen Mesajı Göster
Sayın Sahire,

" ... meğer bizim paramız pulmuş da buralarda arazi fiyatları uçmuş. "
yazınızı okuyunca ne kadar tanıdık geldi bu cümleniz. İnşallah her şey gönlünüze göre olur.
İyi dileklerinize çok teşekkür ederim. Arayışlarımız devam ediyor. Muğla da rakamlar çok yüksek olunca Aydın civarlarına bakalım diyoruz. Bu haftasonu kısmetse yolculuk o taraflara - her tür öneri ve tavsiye ve duyuma da açığım bu arada

mozen beğendi.
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2013, 19:11   #363
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2012
Mobilden girdiğim icin konuya abone olamıyorum. Musadenizle mesajımı bırakmak istiyorum takip edebilmek icin

polemos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 21:33   #364
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-08-2012
Wink sulama barajı kıyısında ev yapmak...

Merhabalar;

Sulama amaçlı kullanılan bir barajın kıyısından bir arazi almayı düşünüyorum. Niyetim ağaç tarımı ve çok küçük ölçekli kültür balıkçılığı yapmak. Aynı zamanda sürekli yaşayacağım küçük bir ev de olacak.

İçme suyu barajları yakınında yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Fakat sulama barajları için de benzer bir durum var mıdır acaba? Bir diğer konu ise, bazı arkadaşlar taşkın ve/veya su seviyesinin yükselmesi ihtimaline karşı beni uyardılar. Böyle bir risk söz konusu olabilir mi? Eğer olursa su seviyesinden ne kadar yükseklikten itibaren emniyetli alan sayılır?

Bahçe sulama için olduğu kadar ev için olan su ihtiyacımı da (güçlü bir arıtma sistemiyle) gölden temin etmek istiyorum. Bu konuda yasal bir engel veye prosedür var mıdır?

Daha pek çok soru var aslında aklımda. Böyle bir durum için bütün öneri ve tavsiyelerinize açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.

cifadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2013, 22:45   #365
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2009
İyi geceler...
Yaklaşık 6 yıldır Yalova'da ikamet etmekteyim.Evim dereye yakın ve benden 3 km yukarıda sulama göleti var...2009 yılında kar yağışından sonra birden yağmur ve lodos la
birlikte oluşan su baskını seraları yerle bir etti.. 75 yaşında ki bir köylü...BU YAŞIMA KADAR BÖYLE DERENİN KABARDIĞINI GÖRMEDİM ..ifadesi kullandı...inanın ne kadar yüksekte olursanız o kadar iyi olur ...Tabiat bu hiç bir zaman ne yapacağı belli olmuyor...Kolay gelsin..

gürselbaranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2013, 21:01   #366
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cifadam Mesajı Göster
Merhabalar;

Sulama amaçlı kullanılan bir barajın kıyısından bir arazi almayı düşünüyorum. Niyetim ağaç tarımı ve çok küçük ölçekli kültür balıkçılığı yapmak. Aynı zamanda sürekli yaşayacağım küçük bir ev de olacak.

İçme suyu barajları yakınında yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Fakat sulama barajları için de benzer bir durum var mıdır acaba? Bir diğer konu ise, bazı arkadaşlar taşkın ve/veya su seviyesinin yükselmesi ihtimaline karşı beni uyardılar. Böyle bir risk söz konusu olabilir mi? Eğer olursa su seviyesinden ne kadar yükseklikten itibaren emniyetli alan sayılır?

Bahçe sulama için olduğu kadar ev için olan su ihtiyacımı da (güçlü bir arıtma sistemiyle) gölden temin etmek istiyorum. Bu konuda yasal bir engel veye prosedür var mıdır?

Daha pek çok soru var aslında aklımda. Böyle bir durum için bütün öneri ve tavsiyelerinize açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.
DSİ nin sitesine girip mevzuatını inceleyin bence. Örneğin derelerin 200 m. yakınına ev ahır vs. yapmak yasaktı galiba ama emin değilim. Su havzasıyla ilgili de pek çok kanun var...bakmak lazım.

Eski 03-02-2013, 18:49   #367
Yeni Üye

araştırmalarıma göre yapay gölet ve barajlarla ilgili yeni düzenlemeye göre 50/100 metre sınırında yapılaşma yasağı kaldırılmış. hatta epey de bir olay olmuş, pek iyi bir şey değil tabi aslında. fakat yeni düzenlemeden de haberdar değilim. işin aslı terkos gölü'nün, yani İstanbul'un içme suyu kaynağının kıyısında, iskelesi falan olan dizi dizi evler var. ama biz kalkışsak böyle bir işe gelir yıkarlar, dişleri bize geçer diye korkuyorum.

Eski 03-02-2013, 22:36   #368
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

harıl harıl yer arıyoruz, çok zormuş bu işler, Muğla'da çok araştırdık ama bütçeye göre bir yer kısmet olmadı...Şimdi dedik ki Kuzeye çıkalım madem2 saat gidiş, 2 saat dönüş Selçuk taraflarına kadar geldik , bakmaya devam... bugün bir yer gösterdiler Havutçulu taraflarında 11 dönüm içinde 50m2 evi var elektrik yok ama yakında (gelebilir vaziyette7-8000 tl tutar diyorlar) su da yok, kuyu vs. yok : arazinin yanından dere geçiyor ağaçları o dereden sulamışlar, bahçe bakımlı gibi şeftali ve zeytin ağırlıkta,biraz da ceviz dikmişler...baya bi ağaç var - yol var araziye ama yol baya bozuk ana yola ise çok yakın...(o yolu da düzeltmek gerek- araziye yürüyerek girdik)160000 diyorlar ama pazarlık payı da varmış, evin masrafı da var ancak ev ruhsatlıymış bu da bir artı özellik...Birkaç yer daha varmış onlara zaman yetmedi bakamadık. haftaya görüp karar vereceğiz. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

mrduran beğendi.
Eski 03-02-2013, 22:41   #369
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cifadam Mesajı Göster
araştırmalarıma göre yapay gölet ve barajlarla ilgili yeni düzenlemeye göre 50/100 metre sınırında yapılaşma yasağı kaldırılmış. hatta epey de bir olay olmuş, pek iyi bir şey değil tabi aslında. fakat yeni düzenlemeden de haberdar değilim. işin aslı terkos gölü'nün, yani İstanbul'un içme suyu kaynağının kıyısında, iskelesi falan olan dizi dizi evler var. ama biz kalkışsak böyle bir işe gelir yıkarlar, dişleri bize geçer diye korkuyorum.
Bu mevzulara girince ben de öğrendim ki mücavir alan dışındaki yapıların %90 ı ruhsatsızmış...Ne cesarettir ki üç katlı villalar bile konduranlar var- bazen en olmayacak yerlere, ne bileyim, Sit alanına,deniz kenarına vs... Gözü kara mı olmalı yoksa her şeyi usülüne göre mi yapmalı bu memlekette...bu konu çok tartışılır..

ilksenozturk ve Lunlun beğendi.
Eski 04-02-2013, 00:38   #370
Ağaç Dostu

Alıntı:
harıl harıl yer arıyoruz, çok zormuş bu işler, Muğla'da çok araştırdık ama bütçeye göre bir yer kısmet olmadı...Şimdi dedik ki Kuzeye çıkalım madem2 saat gidiş, 2 saat dönüş Selçuk taraflarına kadar geldik , bakmaya devam... bugün bir yer gösterdiler Havutçulu taraflarında 11 dönüm içinde 50m2 evi var elektrik yok ama yakında (gelebilir vaziyette7-8000 tl tutar diyorlar) su da yok, kuyu vs. yok : arazinin yanından dere geçiyor ağaçları o dereden sulamışlar, bahçe bakımlı gibi şeftali ve zeytin ağırlıkta,biraz da ceviz dikmişler...baya bi ağaç var - yol var araziye ama yol baya bozuk ana yola ise çok yakın...(o yolu da düzeltmek gerek- araziye yürüyerek girdik)160000 diyorlar ama pazarlık payı da varmış, evin masrafı da var ancak ev ruhsatlıymış bu da bir artı özellik...Birkaç yer daha varmış onlara zaman yetmedi bakamadık. haftaya görüp karar vereceğiz. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Öncelikle saygılar..Haddim olmayarak yaşadığım 6 yıllık tercübemi paylaşmak isterim...Her zaman temiz pırıl pırıl bakımlı olabilecek bahçe bence 500 mtkare az 1000 mtkare den üstü çok..Komşularımdan biliyorum bahçe büyüdükçe zevk dert de dönüşüyor...Sadece acizane fikrim...Umarım en kısa zamanda hesaplı bir şekilde gönlünüze göre kavuşursunuz...Saygılar

SAHIRE ve pria beğendi.
Eski 04-02-2013, 03:55   #371
Yeni Üye

Alıntı:
merhabalar. sözünü ettiğiniz bölgeyi pek bilmiyorum fakat fiyat pek uygun gelmedi bana. hazır çıkmışken biraz daha yukarı, kuzey ege'ye doğru çıkarsanız dönüm fiyatları rahatlıkla 2.000 ve altına iniyor. ayrıca, masraf isteyen bir ev alıp uğraşmak, çoğu zaman yenisini yaptırmaktan daha çok emek ve paraya malolabilir diye düşünüyorum. bu arada 11 dönüm bence de oldukça geniş bir arazi, ticari bir ekim olmayacaksa bakımı bir süre sonra angaryaya dönüşebilir. umarım en kısa zamanda gönlünüze göre bir yer bulursunuz. selamlar.

SAHIRE, pria ve polemos beğendi.
Eski 04-02-2013, 12:01   #372
-

Giriş Tarihi: 17-08-2010
Galeri: 4
Alıntı:
İçinde damı olan, susuz ve elektriksiz 11 da.lık bir tarlaya 160.000 TL fiyat isteniyorsa o tarlanın derelerinden sıcak çikolata akması, ağaçların dallarında Dolar, Euro gibi banknotlar sallanıyor olması lazım. Aman! Dikkat!

İlla beğeniyorsanız 11.000 TL teklif edin. Aman! Dikkat!

SAHIRE beğendi.
Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2013, 13:16   #373
Ağaç Dostu

Lunlun's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2011
Alıntı:
Sevgili SAHİRE,
Bizim de başımızdan şöyle bir olay geçti 3 sene kadar önce. Bartın'da 600 m.'den elektrik getirmek yaklaşık 60bin TLye mal oldu. Bakıyorsunuz başkaları alçak gerilimden vs hat çekebiliyor ama siz başvuru yapıyorsunuz size yok diyorlar illa orta gerilim olsun alacağınız yer. Başkalarını gösterince onlar daha önce yapmıştı, şimdi uygulama böyle oldu, diyorlar. Hadi bakalım arsanın kenarından hat geçiyor görünüyordu ama 600m ilerdeki direkten hat çekmek zorunda kalındı. Üstelik mecburen belli bir standartta yaptırdık, aşağısı olursa elektriği bağlayacak, size ruhsat verecek kişiler beğenmeyip tekrar yap, diyorlardı. Sizin baktığınız yerde evi yapanlar neden elektriği bağlatamamışlar ki? Daha pahalıya satabilirlerdi.

Çok güzel bir araştırma yapıyorsunz ve eşim ve bana da ilham oluyorsunuz. Lütfen paylaşımlarınızdan mahrum etmeyin bizi.

Saygılarımla efenim

SAHIRE ve pria beğendi.
Lunlun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2013, 13:19   #374
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Aman kaçak yapayım işlerine girmeyin sakın. Zaten ilgililer bu işleri çok iyi biliyorlar. Siz inşaata başlar başlamaz su endeksini yazmaya gelen ilgili faaliyete başlandığını görünce tutanağını tutar ve aboneliğiniz şantiye suyuna döner. Eğer yerlisi olsanız inşaat yaptığınız yerin, dediğiniz gibi ruhsatsız izinsiz işi çevirmek mümkün ama yabancı iseniz tüm kurallar eksiksiz uygulanacaktır. Aman yakayı kaptırmayın süründürürler sonra.

Biz inşaatta santimine kadar dikkat ettik. İyiki de etmişik iki defa kontrola geldiler ( temel vizesinde ve oturma raporu için) ellerinde metre ile her yeri ölçüp biçtiler. Bilhassa binayı yan parsellerden çekme ölçülerine dikkat etmek lazım. Binanın ölçüleride projeye uygun olacak mutlaka. Yığma yaparsanız pencere ölçülerinde dikkat etmek şart. Binanın sağlamlığı için ona da dikkat ediyorlar. Yani projede yer alan bir pencereyi yere kadar uzatıvereyim manzara iyi olsun demek yok.

Bina bitti oturma raporunu aldık, suyu normale çevirmeye başvurduk, ayrı bir merasimde orada yaşadık. Evin pis su kanalının kanalizasyon hattına bağlantısı için üzeri örtülü rogar kapağını dahi açtırıp kontrol ettiler.

SAHIRE, pria, Lunlun ve 1 kişi beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2013, 13:22   #375
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gürselbaranlı Mesajı Göster
Öncelikle saygılar..Haddim olmayarak yaşadığım 6 yıllık tercübemi paylaşmak isterim...Her zaman temiz pırıl pırıl bakımlı olabilecek bahçe bence 500 mtkare az 1000 mtkare den üstü çok..Komşularımdan biliyorum bahçe büyüdükçe zevk dert de dönüşüyor...Sadece acizane fikrim...Umarım en kısa zamanda hesaplı bir şekilde gönlünüze göre kavuşursunuz...Saygılar
Ufak çapta bir yan gelir beklentisi var bizde Sadece hobi amaçlı değil, emekli maaşları malumunuz...

Lunlun beğendi.
Eski 06-02-2013, 13:27   #376
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
İçinde damı olan, susuz ve elektriksiz 11 da.lık bir tarlaya 160.000 TL fiyat isteniyorsa o tarlanın derelerinden sıcak çikolata akması, ağaçların dallarında Dolar, Euro gibi banknotlar sallanıyor olması lazım. Aman! Dikkat!

İlla beğeniyorsanız 11.000 TL teklif edin. Aman! Dikkat!
Sayın Odeh, mesajınız beni çok güldürdü)) Evet haklısınız ben de bu kadar uç rakamları beklemiyordum... İçinde evi olan ya da ev yapılabilir nitelikte olan yerlere astronomik rakamlar telaffuz ediyorlar. Kazıklanmadan bir yer alabilecek miyiz bakalım...

Odeh, Lunlun ve ekizilaslan beğendi.
Eski 06-02-2013, 13:36   #377
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lunlun Mesajı Göster
Sevgili SAHİRE,
Bizim de başımızdan şöyle bir olay geçti 3 sene kadar önce. Bartın'da 600 m.'den elektrik getirmek yaklaşık 60bin TLye mal oldu. Bakıyorsunuz başkaları alçak gerilimden vs hat çekebiliyor ama siz başvuru yapıyorsunuz size yok diyorlar illa orta gerilim olsun alacağınız yer. Başkalarını gösterince onlar daha önce yapmıştı, şimdi uygulama böyle oldu, diyorlar. Hadi bakalım arsanın kenarından hat geçiyor görünüyordu ama 600m ilerdeki direkten hat çekmek zorunda kalındı. Üstelik mecburen belli bir standartta yaptırdık, aşağısı olursa elektriği bağlayacak, size ruhsat verecek kişiler beğenmeyip tekrar yap, diyorlardı. Sizin baktığınız yerde evi yapanlar neden elektriği bağlatamamışlar ki? Daha pahalıya satabilirlerdi.

Çok güzel bir araştırma yapıyorsunz ve eşim ve bana da ilham oluyorsunuz. Lütfen paylaşımlarınızdan mahrum etmeyin bizi.

Saygılarımla efenim
Yorumunuz inanılmaz yardımcı oldu , teşekkür ederim: Çok haklısınız, şöyle bir bakılınca, yakındaki taş ocağı muhtemelen sanayi elektriği kullanıyor. Ordan hat çekmeye müsade etmezler.Köyden hat çekilecek o da herhalde çook masraflı olur. Bahçe sahibi 7-8bine bu iş çözülür dese de, o kadara bitecekse bu iş bunca zaman neden elektriği halletmemiş diye sorgulamadan edemiyor insan

Lunlun beğendi.
Eski 06-02-2013, 18:16   #378
Ağaç Dostu

Alıntı:
Ufak çapta bir yan gelir beklentisi var bizde Sadece hobi amaçlı değil, emekli maaşları malumunuz...

Selam yeniden..anlıyorum tabii ki çok haklısınız iş için..35 yıl ticaretle uğraştım...Bizde bir söz vardır...EN İYİ İŞ BİLDİĞİN İŞ..hadi hayırlısı takip ediyorum izlenim ve paylaşımlarınızı..Kolay gelsin

abay54 beğendi.
Eski 17-02-2013, 22:23   #379
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Yeniden merhaba,
Yorgun bir Pazar akşamı... Gezi neticelerini paylaşmak ve görüşlerinize sunmak istiyorum, yeni fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar : Aydın Nazilliye yakın bir köyle kasaba arasında bir çiflik - 16 dönüm: 8 dönümü zeytinlik, 8 dönüm boş arazi içinde 4+1 evi var , ev epey geniş bir köy evi lüks bir villa gibi hayal etmeyiniz : köy evi ama oturulabilir durumda, elektrik bağlı, güneş enerjisi var (su için) asfalt yol önünden geçiyor, 3 tarafı çevrili alt kısma tel yapılmamış onu da yapmak lazım - su sıkıntısı yok hem artezyen, hem köy suyu ayrıca da su havuzları var suyu depolamak için. Manzarası güzel hem köyü hem kasabayı görüyor. tek tapulu: yalnız fiyatta anlaşamadık önce 200 dendi bizde 180000 dedik, son kuruşumuza kadar bu elimizdeki dedik , razı olmadılar... orada kaldı. Ne dersiniz?

abay54 beğendi.
Eski 17-02-2013, 22:28   #380
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Ev ruhsatlı değilmiş, ama satan bey köy nüfusuna kayıtlı ve evi 2000 yılında yapmış ayrıca önünde resmi yolu da var, dolayısıyla evi satmadan evi ruhsatlandıracağını söyledi. Bu gibi durumlarda sanırım muhtardan alacağı bir izin belgesi yeterli oluyor.

Eski 17-02-2013, 22:30   #381
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-10-2012
200 diyen rahatlıkla 180 bırakması lazımdı bence en azından çok istekli olduğunuzu belli etmişiniz galiba ..bence..

abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2013, 22:44   #382
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abay54 Mesajı Göster
200 diyen rahatlıkla 180 bırakması lazımdı bence en azından çok istekli olduğunuzu belli etmişiniz galiba ..bence..
Sanki pek belli etmedik ama Hatta, başka bir yer var orayı da düşünüyoruz filan dedik) Sonradan aradı biz yoldayken satan bey: eşime 150 peşin verin 50 yi de sonra verin filan demiş... fiyatta da iner belki , bir kaç gün bekleyelim bakalım diyoruz.

abay54 beğendi.
Eski 17-02-2013, 22:48   #383
-

Bence pazarlık sizin adınıza çok kârlı biçimde sonlanmış. 180 bin TL cebinizde kalmış!
Kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Bu rakamlar çok çok çok çok yüksek! ya yönteminizi ya da aracılarınızı değiştirmenizi öneririm. Bu rakamı gözden çıkartan bir aile, dönümü 1000 TL dan 50 dönümü alır, şahane bir köy evi yapar, üzerine 80 bin TL yi de afiyetle yıllar içinde yer ve bahçesini donatır... Ama dediğim gibi, kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Umarım gönlünüze ve bütçenize uygun bir seçenekle karşılaşırsınız...

Eski 18-02-2013, 22:56   #384
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Sevgili Odeh'e katılıyorum. Alacağınız şeyin fiyatını siz belirlemeye çalışın. Yoksa dönümü 2000 tl eden yeri 5000 tlye satarlar size.
Ben arsa ararken şöyle bir yöntem izledim.
Sahibinden.com sitesinde son üç günde listelenmiş, 10 dönümden küçük ve fiyatı 150000 tlden küçük arazileri gösteren bir filtre oluşturup sıkça kullanılanlara ekledim.

Tabi ki rakamları ve ilçeyi değiştirebiliyorsunuz. Her gün bu sayfaya girip 10 dakika yeni ilanlara baktım. Dönümü 3000tlyi geçen ya da resimleri olmayan yerlere bakmıyorum bile. Bu da samanlıkta iğne aramayı kolaylaştırıyor

Satılık Arsa Fiyatları ve Balıkesir Ayvalık Arsa İlanları sahibinden.com'da

kolay gelsin

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 21:33   #385
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2007
Sn. tiryaki güzel demişsiniz de, verdiğiniz rakamlarla yazdıklarınız da link de tutmuyor, dönümü 3.000 diyorsanız max 10 dönüm = 30.000 TL eder...

Ayrıca o Nazillideki arazi evet bence de pahalı ama dönümü 1.000 liraya, 2.000 liraya arazi çorak, problemli, merkezden uzak velhasıl problemli olur... Anca 200-300 dönüm alırsanız belki o fiyatlara kaydadeğer bir yer alınabilir, ama bence içinde ev olan (veya köy merkezinde olan) bir arazi -bulunduğu ilden bağımsız olarak- dönümü en az 5.000 TL eder, artık ucuz toprak hiçbir yerde kalmadı...

Tabi kalmadı diye pes etmeyeceğiz, aramaya devam

SAHIRE ve pria beğendi.
açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 21:41   #386
-

Yer seçimleri ve arsa arayışları

1-2 bin TL çorak bir arazi al(a)mazsınız. O arazilerin fiyatı 3-6 yüz TL dır. Bu çok değişken gibi görünse de eder pek değişmez. Bunu değiştiren tek unsur fiyatı isteyen değil fiyatı ödeyendir.

Ama 3-4 bin verirseniz elbette daha iyi ve özellikli yerler bulunabilir.

Eski 20-02-2013, 16:58   #387
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
sn açık-pozisyon,
ben bir tutarsızlık görmüyorum. sahibinden.com sitesi dönümü şu kadara yerleri göster gbi bir filtre imkanı sunmuyor. Fiyat ve arazi m2 sınırı vererek gereksiz ilanları filtelemeyi önerdim sadece.

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2013, 14:43   #388
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Bence pazarlık sizin adınıza çok kârlı biçimde sonlanmış. 180 bin TL cebinizde kalmış!
Kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Bu rakamlar çok çok çok çok yüksek! ya yönteminizi ya da aracılarınızı değiştirmenizi öneririm. Bu rakamı gözden çıkartan bir aile, dönümü 1000 TL dan 50 dönümü alır, şahane bir köy evi yapar, üzerine 80 bin TL yi de afiyetle yıllar içinde yer ve bahçesini donatır... Ama dediğim gibi, kusuruma bakmayın bendeki banknotların paritesi çok yüksek sanırım... Umarım gönlünüze ve bütçenize uygun bir seçenekle karşılaşırsınız...
Sevgili Odeh, o rakamlara buralarda hiç yer yok... Resmi yolu olan, suyu olan, ve elektriği olan bir arsanın ( içine ev yapılabilecek durumda) dönümü ağaçsız boş tarla dönümü 10000 , ağaçlı olursa 15-20000 civarlarında.. Belki yatağan ve çevresi (termik santralden ötürü) biraz daha ucuz ama az fark var. Belki biraz da çok ücra köyler... onları da bulmak imkansız gibi- köy köy gezip satılık sormak takdir edersiniz ki çok zor. Dolayısıyla Aydındaki yer fiyat olarak uygundu - çünkü içinde ev de var .120-130 m2 ev nereden baksanız 80.000 tl ye anca yapılır. ama işte 180000 e vermedi, şimdi duyduk fiyatı daha da arttırmış -230 istiyormuş...

Eski 22-02-2013, 14:52   #389
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
sn açık-pozisyon,
ben bir tutarsızlık görmüyorum. sahibinden.com sitesi dönümü şu kadara yerleri göster gbi bir filtre imkanı sunmuyor. Fiyat ve arazi m2 sınırı vererek gereksiz ilanları filtelemeyi önerdim sadece.
Ben de sahbinden.com a bakıyorum tabii, fiyat ve m2 de giriyorum Muğla ve çevresinde o oranlarda yer yok.Tesadüf bulursanız, oranın yolu yoktur, dağ başındadır ve ya 2B dir, hazine arazisidir, tapusu sorunludur ve ya sit alanıdır. Bizim istediğimiz arsanın içinde ev yapabilmek ya da evli yer almak- bunun için pek çok kriter daha devreye giriyor malesef...Resmi yolu olacak, elektrik olacak, su olacak, hisseli olmayacak, müstakil tapu olacak ve içinde daimi yaşanılabilir bir yer olacak.. Bilmem biliyor musunuz, her resmi yolu olan yerde inşaat izni alamıyor. Velhasıl, zor işler.

Eski 22-02-2013, 14:54   #390
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Muğla Satılık Arsa ilanları sahibinden.com'da! gibi ...oradan inceleyebilirsiniz.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025