Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cifadam
Merhabalar;
Sulama amaçlı kullanılan bir barajın kıyısından bir arazi almayı düşünüyorum. Niyetim ağaç tarımı ve çok küçük ölçekli kültür balıkçılığı yapmak. Aynı zamanda sürekli yaşayacağım küçük bir ev de olacak.
İçme suyu barajları yakınında yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Fakat sulama barajları için de benzer bir durum var mıdır acaba? Bir diğer konu ise, bazı arkadaşlar taşkın ve/veya su seviyesinin yükselmesi ihtimaline karşı beni uyardılar. Böyle bir risk söz konusu olabilir mi? Eğer olursa su seviyesinden ne kadar yükseklikten itibaren emniyetli alan sayılır?
Bahçe sulama için olduğu kadar ev için olan su ihtiyacımı da (güçlü bir arıtma sistemiyle) gölden temin etmek istiyorum. Bu konuda yasal bir engel veye prosedür var mıdır?
Daha pek çok soru var aslında aklımda. Böyle bir durum için bütün öneri ve tavsiyelerinize açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.
|
DSİ nin sitesine girip mevzuatını inceleyin bence. Örneğin derelerin 200 m. yakınına ev ahır vs. yapmak yasaktı galiba ama emin değilim. Su havzasıyla ilgili de pek çok kanun var...bakmak lazım.