agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni738Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-02-2009, 11:39   #11
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Dikkatli olun, kimseye güvenmeyin.

Merhaba.

Bu başlıkta konuştuğumuz birçok şeyi gerçekleştirdim. Önce İstanbul'dan kaçmak için 1980 lerden beri turistik amaçla gezip beğendiğim yöreden 1992 yılında Balıkesir Altınoluk'ta bir arazi ve içinde iki adet tarihi eser olan ev satın aldım.

İlk başta herşey güzeldi. Bir de içinde 500 adet Zeytin Ağacının bulunduğu bir zeytinlik aldım. Küçük bahçemde Limon, Portkal, Mandalina, Ceviz, Badem, Dut, Domates, Biber, Kekik ve Sinola yağı(erken hasat yağı) üretmenin heyecanını yaşadım.

Gezilerim arttıkça Ayvalık'ta, Gömeç'te, Kozak'ta, Havran'da gezmediğim yer kalmadı. Kazdağına doyamadım. Kazdağının tam arkasında Bayramiç'te iki, üç adet tarla satın aldım, bir de köy evi restore ettim. İçinde oturulur hale getirdim.

Zaman çok çabuk geçti. Ben oralara yerleşip çiftlik kuracağım ve ihtiyacım olan her şeyi kendim yetiştireceğim sevdasına kapılmışken, Altınoluk'ta bulunan tarihi eser olan evime tecavüz ederek kaçak inşaat yapıldı. Sonra Belediyeden ruhsat ve Anıtlar Kurulundan onay aldı.

8 Yıl hukuk mücadelesi verdim. kaçak evi yıktırdım sorumluları yargılattım. Rahşan affı ile cezalar ertelendi. 03.02.2009 akşamı, Bayramiçte yetiştirmeye çalıştığım Fıstık Çamlarını ziyaretten dönerken Altınoluk ta bulunan evime girdiğimde yeniden ve daha vahim bir şekilde bahçeme yapılan inşaat ile karşılaştım.

Yapanlar aynı kişiler yaptıranlar ise cezası ertelenen Fen İşleri Müdürü ile şimdilerde hapiste bulunan belediye başkanıydı. Yine ruhsat verilmiş yine Anıtlar Kurulundan projeleri onaylanmıştı.

Bunları neden anlatıyorum. Ben uyku tulumu ve bir kibrit, bir bıçak ile Kazdağında kalabilen biriyim. Hayvanlardan bana şimdiye kadar hiçbir zarar gelmedi. Ama kültürümün uyuşmadığı, belli bir eğitimi alamamış insanlardan çok zarar gördüm.

Bir yere yerleşip yaşamak için en önemli olan oradaki insanlar ile 3-5 gün değil de uzunca bir süre yaşayabilip yaşayamayacağınızı test etmektir.

Kahvede çay içebilir, yürüyüşe çıkabilirsiniz, hatta bazen kısır sohbetler bile hoşunuza gidebilir. Ama benim yaptığım hataları yapmayın. Kimseye güvenmeyin.

Sakın burada da Türkiye cumhuriyeti Kanunları geçmiyor mu diye de sormayın. Küçük yerlerde, nüfusu (10.000) altı yerlerde devlet dairelerinde netice almak çok zor ne kadar haklı olursanız olun karşınıza ya akrabaları ya arkadaşları çıkıveriyor.

Zamanınız, paranız ömrünüz gidiyor. Netice aldığınızda ise ya iş işten geçmiş oluyor ya da sorumsuz birileri oy almak uğruna AF ÇIKARIYORLAR. Bütün uğraşınıza yeniden başlamak zorunda kalıyorsunuz.

Moralinizi bozduğum için özür dilerim. Ama gerçek bu. Tanımadığı bölgelere yerleşmeyi düşünenler, dikkatli olun ve kimseye güvenmeyin.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
arazi, çiftliklik arazi, satılık, satılık arsa, satılıktarla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025