agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni738Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-01-2010, 06:58   #181
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Senin gözünde canlandırdığın gibi, ceketimi alıp gelmedim. Önceden birikmişim vardı, onu sermaye yaptım. Arsamıda o birikmişle aldım, evimide onunla yaptım, ineklerimide onunla aldım. Fakat şimdi hayvancılık yapmıyorum. Bitkisel üretime yöneldim. Kasaba hayvan satmak bana göre değilmiş, onu anladım. İlk taşındığım zaman anasını emen kuzuyu tabakta pirzola olarak gören ben, kesime yolladığım kuzunun arkasından yas tutmaya başladım. Hayvancılık güzel para bıraksa da duygusal olarak çok yıpratıcı olmaya başladı. Vazgeçtim.

Yakacak olarak odun kullanıyorum. Yenilenebilir (veya sürdürülebilir) bir enerji kaynağı olduğu için, zehirlenme tehlikesi olmadığı için, köyde bol ve ucuz olduğu için, kuzine kullanınca mutfak tüpü masrafı düştüğü için tercih ediyorum. Odun işi şöyle işliyor;

İlk olarak Orman Bakanlığı'nın görevlileri gelerek, köyün ormanlarından kesilecek yeri ve ağaçları gösteriyor. Daha sonra muhtar kura ile bunu paylaştırıyor. Senesine göre kişi başına 3-5 ton odun düşüyor. Daha sonra katırcılar geliyor ve ormandan odunu keserek traktöre yüklenecek yere yığıyor. Ordan kantarla (kimsenin hakkı kimseye geçmesin diye tartılıyor) traktörlere yükleniyor. Odun evine önüne boşaltıldıktan sonra motorlu testere ile bunlar sobalık hale getiriliyor. Sonra ben odunluğa istifliyorum.

Tüm bu kesim, nakliye ve doğrama işleri yani odunun odunluğa girmesi bu sene için ton başına 100 TL civarında tutuyor. Yani bir yılda ortalama 400 TL ısınma giderim var. Soba yaklaşık 6 ay hiç sönmeden yanıyor. Ev ytong olduğu için ısı yalıtımım da yüksek.

Aylık ne kadar masrafın var sorusunun cevabı biraz zor. Elektrik, telefon, internet, benzin yaklaşık 300 TL tutuyor. 250 TL kadar da alışveriş masrafı tutuyor diyebilirim. Sebzemi ve bir kısım meyvemi kendim üretsem bile, sigara, çay, kahve, ekmek, prinç makarna gibi şeyleri dışardan almak zorundayım. Oturup erişte kesecek veya ekmek yoğuracak vaktim yok. 150 TL kadar da 5 adet köpeğimin ve 2 adet kedimin yiyecek masrafı var. Ayrıca her akşam köy kahvesine çıkıyorum, 30 TL de sohbet ve oyun sırasında içtiğim çaylara diyelim. 50 TL tavukların buğdayı mısırı tutuyor ama onlar ayda 300-400 yumurta olarak bana ve köpeklerime geri dönüyor. Üst baş dersen, almıyorum.

Birde yıllık masraflar var, odun, hayvanların parazit ilaçları, arabanın sağı solu yaptırılıyor, vs vs. Bunlara da 1,000 TL de.

Yaklaşık böyle bir şeyler işte.

ekaragoz ve Angel Aki beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 09:34   #182
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Merhaba Kumru,
Evinize kurduğunuzu anlattığınız alarm sistemi ilgimi çekti.Ben de evime alarm kurdurmak istiyorum. Ben Pronet veya Tepe gibi bir şirketle bu işi halletmeyi düşünüyordum.Siz bu şirketleri incelediniz mi? Sizin sisteme nasıl karar verildi? Gelip evde keşif yapıyorlar mı ve soz ettiğiniz o hareket dedektörleri kablosuz mu? Ev içinde odadan odaya kablo görüntüsü pek hoş olmaz diye düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözdünüz? Biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 13:40   #183
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-08-2009
Sevgili todor;
Cevaplarınız bizler için çok yararlı oluyor teşekkür ederim

SamiGiray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2010, 14:29   #184
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sanırım önce kafalarımızda basit yaşamaya ve basit yaşamaktan zevk almaya alışmamız lazım

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2010, 20:22   #185
Ağaç Dostu

arıkuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2009
Sn. Tador
Zoru başarmışsınız. Dilerim herşey yolunda gider(İlk taşındığım zaman anasını emen kuzuyu tabakta pirzola olarak gören ben, kesime yolladığım kuzunun arkasından yas tutmaya başladım. Hayvancılık güzel para bıraksa da duygusal olarak çok yıpratıcı olmaya başladı. Vazgeçtim.) Ben de olsam sizin gibi yapardım. Her ne kadar kırmızı et seven eşim olsa da))

Hayat denilen gemiye herkes bir yerden biner, önemli olan nerden binildiği değildir..asıl olan gideceği yeri bilip bilmemekte...

siz bilmişsiniz Sn. Tador.. saygı ve sevgilerimle.

arıkuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 09:56   #186
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
Sayın Arıkuşu! Mordoganda havalar nasıl nispeten duzeldimi gidebildinizmi daha dogrusu mordogana saygılar,

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 19:34   #187
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Sayın Todor,
Siz benim yaşantımı mı anlattınız yoksa sizin yaşantınızı mı?

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2010, 20:25   #188
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-03-2009
sn. todor, ne güzel bir düzen kurmuşsunuz. Sağlıkla yaşayınız.

msafak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2010, 21:35   #189
Ağaç Dostu

KUMRU's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2006
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iel77 Mesajı Göster
Merhaba Kumru,
Evinize kurduğunuzu anlattığınız alarm sistemi ilgimi çekti.Ben de evime alarm kurdurmak istiyorum. Ben Pronet veya Tepe gibi bir şirketle bu işi halletmeyi düşünüyordum.Siz bu şirketleri incelediniz mi? Sizin sisteme nasıl karar verildi? Gelip evde keşif yapıyorlar mı ve soz ettiğiniz o hareket dedektörleri kablosuz mu? Ev içinde odadan odaya kablo görüntüsü pek hoş olmaz diye düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözdünüz? Biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.
Selam iel77,
Konuya meraklı olduğu için sistemi eşim kurdu, biz şirketleri incelemedik. Ama kişisel olarak böyle bir merakınız yoksa, şirket aracılığıyla sistem kurdurmak sizin için daha kolay olabilir. Bizimki de kablolu, ama kanaletler içinde gizlenmiş vaziyetde.Wireless sistemler pahalı ve pilinin bitmesi gibi sıkıntıları olabiliyormuş.

KUMRU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2010, 08:05   #190
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Cevabınız için teşekkürler Kumru. Hayır,ne benim ne de eşimin bu işlere pek merakımız yok. En azından sistemi kurma anlamında.Tabii sistemleri teorik olarak inceler ve bize hangisinin en uygun olabileceğine dair belli bir fikir yürütebiliriz ama elektrik işlerinden ikimiz de anlamıyoruz. Bu yüzden profesyonel yardım bizim için daha iyi olacak gibi duruyor.
Bu bahar bu konuyu halletmek istiyorum, çevremizdeki pek çok evde varken bizde hala olmaması beni ürkütüyor.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2010, 15:38   #191
Ağaç Dostu

Ozi'nin Bahçesi's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Merhaba,
Ben de "kaçıp gittik nasıl yaşayacağız?" sorusunu soranlardanım bu aralar. Uzun arayışlardan sonra kendimize bir arazi aldık ama ne zaman gidebilirizi düşünüyoruz. Emekli olmaya daha 6 yıl var, hadi emeklilikden sonra desen çocuğumuz 6 yıl sonra 9 yaşında olacak ozaman gidebilecekmiyiz, okul arkadaşlar filan. Hadi gittik nasıl geçineceğiz, emekli maaşı yetecekmi ? Başka bir gelir keynağı yaratabilecekmiyiz?
Zor işler velhasıl. Biz en azından arazimizi alarak ilk adımı attık. Bakalım gelecek bize ne gösterecek.
Şimdilik haftasonları kaçabileceğim bir yer var en azından.

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2010, 13:26   #192
Ağaçsever

Etrim's Avatar

Giriş Tarihi: 04-08-2010
Zaman çok çabuk geçiyor, biz arsamızı aldığımızda 2006 yılının ocak ayıydı, önümüzdeki Ocak ayında 5 yıl olacak ve gelecek yıl eşim ile benim emeklilik tarihlerimiz gelmiş olacak.
Bu konuda yer arayışına başlayışımız ise daha eskiye, 2004 - 2005 yıllarına gidiyor. Emeklilik tarihi yakınsa onu beklemekte fayda var. Az da olsa sabit bir gelir gerekiyor.

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 15:22   #193
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-01-2010
Bu arada yalovadaki son durumunuz nedir acaba ?

qokhanyilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 19:31   #194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-10-2010
Gideceğim buralarda er veya geç mutlaka gideceğim ortalama 5-6 dönüm bir yer alıp mtlaka gideceğim

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 19:36   #195
Ağaç Dostu

Yoruldum artık fiziksel bir yorguluk değil ruhum beynim [ne kadar varsa ]yoruldu kimsenin olmadığı bir yerde köroğlu ayvaz yaşamak istiyorum

Eski 07-02-2011, 20:01   #196
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Sizi de bekleriz karşıki tepeye

Eski 07-02-2011, 20:08   #197
Ağaç Dostu

Yaşama işine gelince emekli olunca insanın eline azda olsa bir para geçer o parayla yaşamasını bilmeli az bulursa az harcamalı çok bulursa yine az harcamalı [istisnalar hariç ] ileriyi düşünerek her nekadar çok az kalsa dahi köyü vatandaşlarımız nasıl yaşıyorsa bizlerde öyle yaşayabiliriz tek farkımız bize gelen düzenli bir emekli maaşı olması hayat yaşam kavgasına gelince duygusallık ikinci plana kalkması lazım kendi beslediğin koyunu kendi beslediğin tavuğu kesememek gibi o zaman ya bakmayacağız **** bakarsak bırakacağız eceliyle ölecekler her iki haldede kaybeden besleyici olur

Eski 07-02-2011, 20:10   #198
Ağaç Dostu

Sayın meyvelitepe imkanım olsa inanın bana buralarda bir gün beklemem buralarda

Eski 07-02-2011, 20:13   #199
Ağaç Dostu

O karşı tepede yaşayıp ayda birkere dostlarla buluşup sohbet etmek bir bardak çay içmek iki kelam etmek çok güzel olurdu

Eski 07-02-2011, 21:09   #200
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Karşı tepe işin şakası tabii. Söylemek istediğim, böyle bir düşünceniz varsa ertelemenin bir yararı yok, bir yerlerden başlayın.

Eski 07-02-2011, 21:53   #201
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Bu başlığa bayıldım. Daha ilk sayfalarda Kazların çok iyi bekçi olduğunu, köy fırını yapılırken cam kırıklarının kullanımı ve ne işe yaradığını, koyun akciğerinin foseptik çukurunu temizlediğini ve dahası. Tecrübelerini yazanların ellerine sağlık. Sakin kafa ile bir daha bir daha okuyacağıma eminim. Kullanabileceğim her bilgiyi yakalayabilmek istiyorum.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2011, 20:22   #202
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Karşı tepe işin şakası tabii. Söylemek istediğim, böyle bir düşünceniz varsa ertelemenin bir yararı yok, bir yerlerden başlayın.
Haklısınız sayın Meyvelitepe..Tartıp biçip kaçmayı kararlaştırmışsanız ve şartlarınız elveriyorsa, hemen olmasa bile kademe kademe uygulamaya koymakta yarar var.Bu yolla yaklaşık ikibuçuk yılda kopabildim İstanbul'dan ve nerdeyse beş yıldır tekrar İstanbul'a ayak basmadım.Önce oğlumun ailesiyle gelip ilçeye yerleştik, aynı dönemde de köyde evimizi yaptık,köyümüze taşındık oğlumun ailesiyle birlikte.Arkasından besihanemizi yaptık, hayvancılık ve diğer tarımsal faaliyetleri başlattık.Şimdi hep birlikte köy hayatımız ve çalışmalarımız sürüyor.Köy hayatı deyince şehirde özleyeceğimiz fazla bir şeyin geride kaldığı da anlaşılmasın.Modern yaşamın sunduğu her nimete( tiyatro hariç ) burdan da ulaşabiliyoruz..

arapsabunu beğendi.

Düzenleyen yarenimex : 20-02-2011 saat 20:55
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 18:23   #203
Ağaç Dostu

Vakitsiz öten horozu keserler şu anda kaçıp gitmek istememe rağmen hayat kavgası dolayısıyla gitme imkanım yok çocukları bir yerlere yerleştırip emekli olup geride düşünmek zorunda olmadığım kimseler kalmayınca gideceğim şimdilik gitmek için hazırlık yapmakla meşgul olacağım selamlar

Eski 20-02-2011, 21:07   #204
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 Mesajı Göster
Vakitsiz öten horozu keserler şu anda kaçıp gitmek istememe rağmen hayat kavgası dolayısıyla gitme imkanım yok çocukları bir yerlere yerleştırip emekli olup geride düşünmek zorunda olmadığım kimseler kalmayınca gideceğim şimdilik gitmek için hazırlık yapmakla meşgul olacağım selamlar
Elbette sayın Selahattin67, kararlı olsanız da şartlarınız elvermezse uygun zamanın beklenmesi doğru olacaktır.Biz de kararlı olduğumuz halde, bir zaman ertelemek zorunda kalmıştık. Büyük oğlumun askerliği, küçüğün okulu nedeniyle..Hazırlık yapmak da az iş değil, en azından günü geldiğinde şablon hazır oluyor. Dilerim olaylar gönlünüze göre gelişir ve sorunsuz bir kaçışı mümkün olan ilk firsatta gerçekleştirirsiniz..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 17:09   #205
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Yerimi bilemedim ama gene de buraya yazdım.
Gittik diyelim yeni evimize. Hemen yamacımız orman başlangıcı. Kuşa kurda yem olacak yaşta değiliz ama domuzlar kasabalara inmeye başladı azda olsa tedbir gerekli.
Uzun lafın kısası; bir tüfek almak lazım, zamanı geldi demeye başladım.
Kara avını bilmem, bu yaştan sonra hevesde edilmez. Alacağım tüfek iddiasız ama gerektiğinde beni koruyacak çok pahalı olmayan bir çifte olmalı diye düşünüyorum.
Belki usta avcılardan yol gösteren olur. Tabii önce ruhsatımı edineceğim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 17:27   #206
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
...
Gittik diyelim yeni evimize. Hemen yamacımız orman başlangıcı. Kuşa kurda yem olacak yaşta değiliz ama domuzlar kasabalara inmeye başladı azda olsa tedbir gerekli.
...
Alışırsınız, alışırsınız...
Uzun zamandır şehir dışında yaşıyorum. Bahçede ayak izlerine rastlasam da canlı olarak domuz hiç görmedim. Tüfek bir çözüm ama güçlü, burnu iyi koku alan koruma köpeği hem iki ayaklı hemde dört ayaklılar için ideal bence.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 17:35   #207
Ağaç Dostu

yasarugur's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Galeri: 7
Sn.hoşseda MAK domuz avını zirai mücadele gerektiren durumlarda özel izinle , sürek avcılığı şeklinde müsaade ediyor;
Avlanma Amaçlı Yaban Domuzu Sürek Avı Esas ve Usulleri

MADDE 12- Yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarında yapılan plansız sürek avlarının, aynı habitatı paylaşan diğer memeli yaban hayvanlarına olumsuz etki yapması nedeniyle, yaban domuzu sürek avları genel ve devlet avlakları ile planlanması öngörülen genel ve devlet avlaklarında yapılabilecektir. Avlanma usul ve esasları Bakanlıkça belirlenecektir.

Avlanmasına belli sürelerde izin verilen yaban domuzunun sürek avı avlanma esasları aşağıda belirtilmiştir:

a)Yaban domuzunun Tablo-1’de belirtilen avına izin verildiği süreler ve tescil edilmiş genel ve devlet avlaklarında avlağın belirlenen kotaları dahilinde, planlanması öngörülen genel ve devlet avlaklarında ise il müdürlüğünce tespit edilecek kotalar dahilinde, sürek avı il müdürlüğünden izin alınmak koşuluyla yapılabilir. Bu süreler dışında av turizmi dahilinde avlanma hariç sürek veya bek avına izin verilmez.

b) Sürek avı talep eden, avlanma izin kartı bulunan avcılar, avcılık belgesi fotokopileri ile birlikte av gününden önce il müdürlüğüne başvurmak zorundadır. İl müdürlüğünce avlanma sahasının ve tarihinin uygun bulması durumunda iki gün içinde gerekli izni yazılı olarak verir. Bu izin üzerine temsilci avın yapılacağı köy muhtarlığına giderek sürek avının yapılacağı mevkii ve tarihini en az iki gün önceden can ve mal güvenliği açısından köy halkına duyurmak zorundadır.

c) İzin verilen yer ve tarihler dışında ve onbeş avcı ve yirmi sürekçiden fazla avcı ile yaban domuzu sürek avı yapılamaz. Sürekçiler avlanamaz, avlanma araç ve gerecini av sırasında üzerinde bulunduramaz.

d) Avcılar; yöre halkının av sırasındaki can ve mal güvenliği ile ilgili, köylere duyuru yaparlar ve gerekli tedbirleri alırlar.

Mücadele Amaçlı Yaban Domuzu Sürek Avı Esas ve Usulleri

MADDE 13- (1) Yaban domuzlarının belirli bir bölgede tarıma zarar verdiğinin veya zarar verecek düzeyde popülasyonunun arttığının tespit edilmesi halinde, 6968 sayılı Zirai Mücadele ve Karantina Kanunu kapsamında mücadele çalışması; il müdürlüğünce verilecek izinle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatınca Bitki Koruma Uygulama Prensipleri doğrultusunda yapılır.

(2) Mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avları, 22 Şubat-15 Mayıs tarihleri arası hariç av yılı boyunca yapılabilir. Sürek avlarına katılacak avcılardan; sürenciler haricindekilerin avcılık belgesi sahibi olmaları şarttır. Mücadele amaçlı sürek avları mücadele yapılacak sahaların özelliklerine göre av turizmi kapsamında da yapılabilir.
Domuzları olduğunuz yerden uzak tutmak için farklı yöntemler denemek gerekiyor herhalde,eğer sayıca pek çoğaldılarsa çevrenizdeki tarla sahipleriyle birleşip sürek avı düzenletmeniz gerekiyor ,domuzların ürediği aylar hariç tabii...

Düzenleyen yasarugur : 19-04-2011 saat 17:38 Neden: fazla kelimeyi sildim
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 18:44   #208
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Sayın üzüm vakti gelince ilk yapmayı planladıklarımdan birisi köpek almak. Ancak ona daha vakit var.
Sayın yasarugur benim yaban avına hiç niyetim yok ta onlar tarafından telef edilmemenin yolunu aramaktayım...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 20:01   #209
Ağaç Dostu

kömür's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2008
Böyle bir konuyu nasıl kaçırmışım anlayamadım. Bende 31 yaşında askerden döndüm, İstanbuldayım. Bakalım kaçabilecekmiyim.
Şimdilik konuyu izlemeye devam.

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2011, 20:33   #210
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Çoğu akşam keşfe çıkmış bir tilki görüyorum. Nadiren bir çakal da gördüğüm oluyor ama seslerini her akşam duyuyorum. Bize 500 metre uzakta bir ayı kovanları dağıttı. İki çift doğan yaz kış burada. Geçen yıl bir çift idi, eşlerden biri yüksek gerilim hattına kurban gitmişti. Yeni bir eş, ayrıca yeni bir çift daha geldi. Bizim bahçenin hemen altındaki bahçeden domuz geçmiş, avcılar ayaklandı. Bırakın peşini diye söylendim (pek takmadılar). Sansar bol ama görmek mümkün değil. Cevizlerde sincaplar cirit atıyor. Herşey yerli yerinde yani. Bir tek yılanlar hemen uyansalar diye beklemedeyim çünkü tek canımı sıkan sayıları epey artan minik kahverengi tarla fareleri.

Angel Aki beğendi.

Etiketler
arazi, çiftliklik arazi, satılık, satılık arsa, satılıktarla

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025