agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni738Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-12-2007, 12:48   #151
Ağaç Dostu

KUMRU's Avatar

Giriş Tarihi: 05-12-2006
Galeri: 14
Çok geçmiş olsun meyveli tepe. Dediğiniz gibi herşeyde bir hayır vardır. Evde eşya olsa , çok daha fazla maddi kayıp olacaktı. İnşallah yakalanırlar. Kapıda parmak izi tespiti yapıldı mı? Gerçi bizimkinden bir şey çıkmadı ama , adamlar başka bir suçtan yakalanırlarsa, en azından bizimkinden dolayı da sorgulanacaklar.

KUMRU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2007, 13:55   #152
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Teşekkür ederim Kumru. Bu arada bir sorum daha olacaktı. Sizin sistem nasıl devreye giriyor? Yani eve girildiğinde mi, eve yaklaşıldığında mı?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2007, 15:40   #153
Ağaçsever

a1can's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2007
Sayın meyvelitepe çok geçmiş olsun.

a1can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2008, 19:31   #154
Ağaç Dostu

KUMRU's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sizin sistem nasıl devreye giriyor? Yani eve girildiğinde mi, eve yaklaşıldığında mı?
Eve 10 mt. yaklaşınca harekete duyarlı spot ışıklar yanıyor. Alarm evin içine girilince devreye giriyor. Kapı sensörleri ve hareket dedektörleri var. Pencereden girilince de hareket dedektörleri alarmı çalıştırıyor. Dışarıdaki şifre ünitesi ve sirenlere dokunulunca da alarm devreye giriyor. Kabloları kesmeye kalkarlarsa yine devreye girmekte. Eve yaklaşınca uzaktan kumandayla alarmı devre dışı bırakıyoruz.

Eski 01-01-2008, 20:02   #155
Ağaç Dostu

KUMRU's Avatar

Bu arada hırsızlık olayları ve onlara karşı önlemler konusu , umarım şehirden uzaklaşmayı düşünenleri bu fikirden soğutmaz. Sonuçta İstanbul'da da pek çok hırsızlık olayı (belki de daha fazlası) olmakta.

Eski 01-01-2008, 21:03   #156
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Pompalı bir tüfek de evinizde bulunsun...Hem avda kullanırsınız hem de alarma rağmen içeri girmeye çalışan silahlı ve kötü niyetlilerde.

Ruhsat şart.

Sarsılmazın -BABA-markasını bir deneyin derim.

http://www.silahdunyasi.com/emarket/...23&CatID=19242

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2008, 16:49   #157
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Galeri: 1
Arkadaşlar, ben mi kaçırdım yoksa MCEGE konusunu bıraktı mı **** başka bir yerde mi anlatıyor, çok ilgimi çekmişti, öğrenecek çok şey var.
saygılar,

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 20:53   #158
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
http://www.normenerji.com.tr/uygulamalar.asp

linke bir göz atın, "elektrik olmayan yerde yaşamam" diyenlere

patikedi beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 11:39   #159
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Dikkatli olun, kimseye güvenmeyin.

Merhaba.

Bu başlıkta konuştuğumuz birçok şeyi gerçekleştirdim. Önce İstanbul'dan kaçmak için 1980 lerden beri turistik amaçla gezip beğendiğim yöreden 1992 yılında Balıkesir Altınoluk'ta bir arazi ve içinde iki adet tarihi eser olan ev satın aldım.

İlk başta herşey güzeldi. Bir de içinde 500 adet Zeytin Ağacının bulunduğu bir zeytinlik aldım. Küçük bahçemde Limon, Portkal, Mandalina, Ceviz, Badem, Dut, Domates, Biber, Kekik ve Sinola yağı(erken hasat yağı) üretmenin heyecanını yaşadım.

Gezilerim arttıkça Ayvalık'ta, Gömeç'te, Kozak'ta, Havran'da gezmediğim yer kalmadı. Kazdağına doyamadım. Kazdağının tam arkasında Bayramiç'te iki, üç adet tarla satın aldım, bir de köy evi restore ettim. İçinde oturulur hale getirdim.

Zaman çok çabuk geçti. Ben oralara yerleşip çiftlik kuracağım ve ihtiyacım olan her şeyi kendim yetiştireceğim sevdasına kapılmışken, Altınoluk'ta bulunan tarihi eser olan evime tecavüz ederek kaçak inşaat yapıldı. Sonra Belediyeden ruhsat ve Anıtlar Kurulundan onay aldı.

8 Yıl hukuk mücadelesi verdim. kaçak evi yıktırdım sorumluları yargılattım. Rahşan affı ile cezalar ertelendi. 03.02.2009 akşamı, Bayramiçte yetiştirmeye çalıştığım Fıstık Çamlarını ziyaretten dönerken Altınoluk ta bulunan evime girdiğimde yeniden ve daha vahim bir şekilde bahçeme yapılan inşaat ile karşılaştım.

Yapanlar aynı kişiler yaptıranlar ise cezası ertelenen Fen İşleri Müdürü ile şimdilerde hapiste bulunan belediye başkanıydı. Yine ruhsat verilmiş yine Anıtlar Kurulundan projeleri onaylanmıştı.

Bunları neden anlatıyorum. Ben uyku tulumu ve bir kibrit, bir bıçak ile Kazdağında kalabilen biriyim. Hayvanlardan bana şimdiye kadar hiçbir zarar gelmedi. Ama kültürümün uyuşmadığı, belli bir eğitimi alamamış insanlardan çok zarar gördüm.

Bir yere yerleşip yaşamak için en önemli olan oradaki insanlar ile 3-5 gün değil de uzunca bir süre yaşayabilip yaşayamayacağınızı test etmektir.

Kahvede çay içebilir, yürüyüşe çıkabilirsiniz, hatta bazen kısır sohbetler bile hoşunuza gidebilir. Ama benim yaptığım hataları yapmayın. Kimseye güvenmeyin.

Sakın burada da Türkiye cumhuriyeti Kanunları geçmiyor mu diye de sormayın. Küçük yerlerde, nüfusu (10.000) altı yerlerde devlet dairelerinde netice almak çok zor ne kadar haklı olursanız olun karşınıza ya akrabaları ya arkadaşları çıkıveriyor.

Zamanınız, paranız ömrünüz gidiyor. Netice aldığınızda ise ya iş işten geçmiş oluyor ya da sorumsuz birileri oy almak uğruna AF ÇIKARIYORLAR. Bütün uğraşınıza yeniden başlamak zorunda kalıyorsunuz.

Moralinizi bozduğum için özür dilerim. Ama gerçek bu. Tanımadığı bölgelere yerleşmeyi düşünenler, dikkatli olun ve kimseye güvenmeyin.

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 09:34   #160
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Merhaba Hic,merhaba arkadaşlar
Forumun en hareketli konusu belkide burada yazılanlar ve paylaşılanlar.. hayatında karar verme aşaması seni de zorlamaya başlamış ve bunu erkenden görebilmişsin..

"Ülkemiz bu kadar doğal olarak zenginken ben kendime istediğim yaşantıyı sürdürebilecek bir yer bulamayacak mıyım diye düşünmekten alamıyorum kendimi." bu kaygını ve diğerlerini de yürekten paylaşıyorum. Önerimlerinden bi tanesi parasal durumun müsaitse, en 3 ay kalacak kadar Avrupa'da ekolojik-permakültürel yaşam tecrübelerini hali hazırda devam ettiren grupların yaşadığı yerlere gitmenizi tavsiye ederim.
O yerlerden en önemlisi: Findhorn Foundation(Findhorn Vakfı)/ İskoçya - Aşağıdaki linklerden bilgi alabilirsin

http://www.findhorn.org/

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=156027

http://www.gen-europe.org/downloads/...et_turkish.pdf

Diğeri İtalya'da Damanhur Federation isimli bir ecovillage yerleşimi ve Avrupa'da 94 üyesi olan Global Ecovillage Network isimli kuruluş .. adresleri:
http://www.ecovillage.org/php/public...geneu=mem&lg=1

Neden buralarını tavsiye ettim öncelikle onu yazayım. Ülkemizdeki ekolojik yerleşimler 2-3 adet (rakam ne derece doğru!).. Ciddi ve istekli arkadaşların çoook büyük özverileriyle kurdukları bu yerleri de ziyaret ederek karar verme sürecini ve önünü görebilirsin.. ulaşabileceğin link http://www.imeceevi.org/index.php?op...=139&Itemid=76 Bu linkte adı geçenlerle irtabata geçebilirsin.. Küçükkuyu-Dedetepe de yerleşik Erkan-Tamahine Alemdar,
Değerli kardeşim yüreğinin sesini dinle ve sağduyunun süzgecinden geçir isteklerini..
Esenlikler )

patikedi beğendi.
sedirtoprağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2009, 12:14   #161
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybala Mesajı Göster
Bahçeye bir de fırın yapmak lazım. Şekli aşağıdaki gibi. Tümülüs şeklinde. Yani kubbe gibi. Sanırım içi ateş tuğlası denen bir tuğla ile yapılıyor. O kadarını bilmiyorum. Alt kısmının yapımında herhangi bir taş kullanılabilir.

Eklenti 6468

İçinde ateş yakılır. Fırının içi iyice ısınınca, sacayağı üzerine hazırlanmış ekmek * tepsisi konulur ve fırının kapağı kapatılır. Sonra inek sütünden hazırlanmış tereyağı* kara tavada eritilir. Yağ iyice kızınca üzerine tavuk kümesinden alınmış çift sarılı yumurta kırılır. Sadece beyazı karıştırılarak az pişirilir. Sarıya pişerken dokunulmayacak. Bu sırada fırından ekmek çıkarılacak ve kabuğu koparılıp yumurtaya bandırılacak. Yanında sırada hafif ekşi ayran* içilecek.

Not: * işaretlilerin yapımı daha sonra anlatılacak.
ateş tuğlası,çamur, hatta tabana taş yapmadan önce yanılmıyorsam camlardan atıl durumdaki camları, camcıdan alarak, altına izolasyon malzemesi gibi kullandıklarını gördüm. ama camı niye döşediklerini kesin olarak bilmiyorum ama ısrarla koyduklarını gördüm

hakkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2009, 00:03   #162
Ağaçsever

kandıralı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2009
merhaba arkadaşlar güzel fikirlerinize hayran kalmamak elde degil konularda okuduğum kadarıyla arazi arayan arkadaşlarımız var.benim elimde ihtiyaç nedeniyle sattıgım çok güzel bir arazim var istiyorumki doğa dostu insanların eline geçsin istiyorum ilgilenen olursa resimleri ekliyorum yolu olan 4 dönüm istanbula 1 saat uzaklıkta kandıra karadivan köyünde doga ile başbaşa köye yakın insanlar misafir perver dost canlısı güvenli bir bölgeev sera meyve bahçesi yapma uygun verimli arazi daha ufak arazi arayan varsa ufak arazilerimde var ilgilenen arkadaşlara duyurulur

Düzenleyen kandıralı : 04-07-2009 saat 00:11 Neden: imla hatası
kandıralı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2009, 22:38   #163
Yeni Üye

ekozenc's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2009
ekolojik fosseptik

Merhabalar,
Konu başlığı "ekolojik yaşam tecrübeleri" olduğu için buraya yazmayı uygun buldum. Yazılanların içinde çok güzel ve önemli bilgiler var. Ama sanırım fosseptik gibi bir konuyu kimse ilginç bulmamış. Oysa kaçıp gidebilmiş arkadaşlarmızın (örneğin sayın Todor, sayın Meyvelitepe ve diğerleri) "çevreye zarar vermeden bu atıklardan nasıl kurtulduk?" sorusuna ne cevap vereceklerini ben çok merak ediyorum. Onların bu konudaki deneyimlerinden de öğrenebilecek çok şey olduğuna eminim.
Saygılar.

ekozenc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2009, 12:54   #164
Ağaçsever

Remedios's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2007
Sn. Ali Derya Bey,

Havalar soğudu merak ettim. Evinizin fotoğraflarından hatırladığım kadarı ile şömine benzeri bir ocağınız vardı. Isınmayı sadece bu ocak ile mi sağlıyorsunuz yoksa kuzine ya da soba kurdunuz mu?

Saygılarımla,

Remedios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 14:39   #165
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2009
Galeri: 7
sayın remedios.ocağı çok seyrek yakıyoruz.ısınmak için genelde kuzine sobamızda odun yakıyoruz.böylece hem ısınıyoruz.hem de yemek yapmak , ekmek pişirmek ya da çay demlemek için tüp kullanmayarak tasarruf etmiş oluyoruz.

Düzenleyen alideryacengel : 13-11-2009 saat 10:48 Neden: imla hatası
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2009, 15:10   #166
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ekozenc Mesajı Göster
Merhabalar,
Konu başlığı "ekolojik yaşam tecrübeleri" olduğu için buraya yazmayı uygun buldum. Yazılanların içinde çok güzel ve önemli bilgiler var. Ama sanırım fosseptik gibi bir konuyu kimse ilginç bulmamış. Oysa kaçıp gidebilmiş arkadaşlarmızın (örneğin sayın Todor, sayın Meyvelitepe ve diğerleri) "çevreye zarar vermeden bu atıklardan nasıl kurtulduk?" sorusuna ne cevap vereceklerini ben çok merak ediyorum. Onların bu konudaki deneyimlerinden de öğrenebilecek çok şey olduğuna eminim.
Saygılar.
Bu yazıyı görmemişim. Arada bir lavabodan EM döküyoruz. Böylece bir tür biyolojik arıtma ve dönüştürme sağlamış oluyoruz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2009, 08:45   #167
Ağaçsever

İncifem's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Bir belgeselde köylü kadınların kendilerinin bulduğu bir yöntemi anlatıyorlardı. Fosseptike bir kaç tane patlıcan atıyorlar onlarda kurtlanmaya başlayınca sistem doğal olarak kendiliğinden çalışmaya başlıyor. İlginç bir yöntem.

İncifem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2009, 10:09   #168
Ağaç Dostu

beyzagıda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2009
Benim bildigim kadarıyla foseptige hayvan çigeri atıyorsunuz ciger kurtlanmaya başlayınca dogal döngü başlıyor önemli olan foseptigin içerisinde kurtlanmayı başlatabilmek ciger olur patlıcan olur yeterki kurtlansın

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2009, 11:25   #169
Ağaç Dostu

şehnaz's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2009
Tam olarak hangi ülke olduğunu hatırlayamıyacağım . Güney amerika da (peru sanırım) farklı WC ler üretmişler. Anladığım kadarıyla katı ve sıvı atıkları ayırıp, katılarını gübre yapımında kullanıyorlarmış.

şehnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 09:12   #170
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-08-2009
Merbaha todor;

Abi sana bazı sorularım var. Öncelikle böyle güzel bir konu açtığın için teşekkürler.

Acaba satın aldığın ve yaşadığın arazinin toplam dönümü kaç? Evinin metre karesi ve hayvanların için ayırdığın yerlerin metrekaresini yazarmısın? Birde bu araziyi aldığın zaman kaç lira idi ? Aldığımız araziye ev yapmak için imar durumu ne olması lazım? Diyelim imar durumu el vermiyor bunu nasıl değiştirebiliriz ?

Saygılarımla...

SamiGiray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 09:37   #171
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Benim yerim 5500 m2. Hayvanlar için özel bir yerim yok. 9 m2 bir kümesim var ama tavuklar açıkta yatıyor. Evimin toplam kullanım alanı 230 m2. İmar durumları nasıl oluyor bilmiyorum. Arsayı 2000 yılında 9 milyara almıştım fakat şimdi buralarda rakkamlar çok yükseldi.

Fakat bunlar bir kişi için kıstas olmamalı. Bence ihtiyaçlar belirlenip bir plan/proje çıkartılmalı. Kaç kişi yaşacak, ihtiyaçların ne kadarı bahçeden karşılanacak, inek ve koyun bakılacak mı? bu tip sorular ortaya dökülür ve kaba taslak bir ihtiyaç listesi çıkartılır. Buna göre evin büyüklüğü, ahır ve ağıl yapılacaksa kaç başlık olacak, sera, garaj, kuruluk, ambar, samanlık soğuk hava deposu, vs vs...

Bunların hepsini birden ilk başta yapmak mümkün olmayabilir fakat en azından var olup olmayacakları belli olursa ileride yapıalcak binalar için yer aranmak zorunda kalınmaz.

Angel Aki beğendi.
Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2009, 09:47   #172
Yeni Üye

Çok teşekkür ederim.

Eski 19-12-2009, 08:25   #173
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-02-2008
Sevgili Sami Kardeşim,

Belediyelerin mücavir alanlarında ki arazilerde imar durumu belediyelerden. Belediye sınırları dışındaki yerleşim alanları için bağlı oldukları ilin bayındırlık müdürlüklerinden öğrenilebilir.

Aman dikkat mutlaka yazılı olarak bilgi almaya çalışın. Sözler istemeden YANLIŞ olabiliyor.

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 07:41   #174
Ağaç Dostu

tenar's Avatar

Giriş Tarihi: 26-07-2007
EM ne demek?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bu yazıyı görmemişim. Arada bir lavabodan EM döküyoruz. Böylece bir tür biyolojik arıtma ve dönüştürme sağlamış oluyoruz.

EM ne demek?

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 15:29   #175
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
EM (Etkin Mikroorganizmalar) başlığında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 20:07   #176
Ağaçsever

Kaan903's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2009
Merhaba,
Çok güzel bir başlık olmuş, okumaya doyamadım. İstanbul'a yakın Çatalca, Silivri veya biraz daha uzaklar (Saray hatta belki Saroz'un iç kesimleri) kısacası Trakya tarafı kaçıp gitmek için sizce ne kadar uygun? Buralara kaçabilmiş birileri var mı acaba tecrübelerini bizlere aktarsa?

Kaan903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 20:31   #177
Ağaç Dostu

Sevgili Kaan 903

Ben yaklaşık 10 yıldır Tekirdağ ın köyleinden birinde hem yaşıyor hem de çalışıyorum.

Oğuz Karsan kardeşin foruma yazdıklarına yürekten katılıyorum. Benim zamanında sanayi arsası diye aldığım ve bu arazide Başbakanlık bünyesindeki DPT den tesvik almama rağmen inşaat başladıktan sonr kaçak inşaat yapan insan muamelesi gördüm. Unakıtan affı denilen aslında bana göre Unakıtan haracınıda devlete ödememe rağmen yasaklılık durumum devam ediyor.

Minareyi çalmaya niyetli isen sorun yok. Minare yapacağım dersen sorun çok.

Arazi bulmak kolay gibi gözüksede çok dikkatli olmak zorundasın. Şehirden geliyor olman yolunacak kaz geliyor diye düşünülmesi içi,n yeterli.

Yeni bir şey uygulamaya kalkman her zaman sorun.

Kabadayılık yapar asar kesersen sorun yok. Yasal davranmaya kalk, alçak eşşek muamelesi görürsün.

Dikkati çekmeyeceksin, en ufak tavizkar bir tavrın olmayacak. Rahat edebilirsin,

Bilmem Oğuz kardeş benim le aynı fikirleri paylaşır mı.

Sevgiyle kalınız.

Angel Aki beğendi.
Eski 22-12-2009, 11:14   #178
Ağaçsever

Kaan903's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2009
Sevgili Ensar,
Bilgi için teşekkürler. Benim aklımdan geçen daha çok üzerinde hazır evi olan, imar ile sıkıntısı olmayan mülkler. Yaklaşık 5-6 dönüm arazi, bir ev hayvanlar için barınak belki ufak bir sera vs. Amacım hem kendi sebze meyvemi yetiştirmek hem de hayvansal ürünleri doğal yoldan temin etmek (süt, yoğurt, kefir, peynir, v.s). Tabi ki bunları bakıcısız ilk başlarda sadece haftasonları başarabilmek çok zor. İlerleyen yıllarda da belki tamamiyle oraya yerleşmek. Böylece şehir hayatından kopmadan kırsal yaşamı biraz tecrübe etmiş olurum diye düşünüyorum.

Benim sorum daha çok yöre insanlarının bakış açısı, ürün kalitesi ile ilgiliydi. Bu bölgede bahçe ile uğraşmak kolay mıdır zor mudur? Yöre halkından destek alınabilir mi? Hayvan seçiminde nelere dikkat etmek gerekir (İklim bakımından). Yani daha çok oraya kaçıp gidenlerin yaşam tecrübesini sormuştum.

Kaan903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2009, 19:53   #179
Ağaç Dostu

Sevgili Kaan 903,

Bulunduğum yer İstanbulun 140 Km uzağında. Ne zaman arzu ederseniz, buyrun gelin,

Trakya nın bu bölgesini araştırmanıza yardımcı olmaya çalışayım. Hemde tanışmış oluruz.

Sevgiyle Kalın

Eski 04-01-2010, 15:01   #180
Yeni Üye

Sevgili todor;
Gene sorum geldi. Sanırım askerden sonra işe girip çalışmamışsın. Ve şuanda hayvancılıkla geçimini sağlıyorsun. Şimdi sorum şu. Hiç bir işte çalışmadan nasıl oluyorda bir arsan ve evin var. Diğer sorum oralarda sobaylamı ısınıyorsun? sobayla ısınıyorsan kışa girmeden kaç ton yakacak depoluyorsun? bu yakacağı nerden temin ediyorsun? Ve bu yakacağı nerede depoluyorsun? Yeme,içme gibi ihtiyaçların için ayrıca alışveriş yapmadığını düşünürsek, aylık kaç lira masraf yapıyorsun?

Etiketler
arazi, çiftliklik arazi, satılık, satılık arsa, satılıktarla

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025