![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Teşekkür ederim Kumru. Bu arada bir sorum daha olacaktı. Sizin sistem nasıl devreye giriyor? Yani eve girildiğinde mi, eve yaklaşıldığında mı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Eve 10 mt. yaklaşınca harekete duyarlı spot ışıklar yanıyor. Alarm evin içine girilince devreye giriyor. Kapı sensörleri ve hareket dedektörleri var. Pencereden girilince de hareket dedektörleri alarmı çalıştırıyor. Dışarıdaki şifre ünitesi ve sirenlere dokunulunca da alarm devreye giriyor. Kabloları kesmeye kalkarlarsa yine devreye girmekte. Eve yaklaşınca uzaktan kumandayla alarmı devre dışı bırakıyoruz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada hırsızlık olayları ve onlara karşı önlemler konusu , umarım şehirden uzaklaşmayı düşünenleri bu fikirden soğutmaz. Sonuçta İstanbul'da da pek çok hırsızlık olayı (belki de daha fazlası) olmakta. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Kumru, Evinize kurduğunuzu anlattığınız alarm sistemi ilgimi çekti.Ben de evime alarm kurdurmak istiyorum. Ben Pronet veya Tepe gibi bir şirketle bu işi halletmeyi düşünüyordum.Siz bu şirketleri incelediniz mi? Sizin sisteme nasıl karar verildi? Gelip evde keşif yapıyorlar mı ve soz ettiğiniz o hareket dedektörleri kablosuz mu? Ev içinde odadan odaya kablo görüntüsü pek hoş olmaz diye düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözdünüz? Biraz bilgi verebilirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Konuya meraklı olduğu için sistemi eşim kurdu, biz şirketleri incelemedik. Ama kişisel olarak böyle bir merakınız yoksa, şirket aracılığıyla sistem kurdurmak sizin için daha kolay olabilir. Bizimki de kablolu, ama kanaletler içinde gizlenmiş vaziyetde.Wireless sistemler pahalı ve pilinin bitmesi gibi sıkıntıları olabiliyormuş. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Cevabınız için teşekkürler Kumru. Hayır,ne benim ne de eşimin bu işlere pek merakımız yok. En azından sistemi kurma anlamında.Tabii sistemleri teorik olarak inceler ve bize hangisinin en uygun olabileceğine dair belli bir fikir yürütebiliriz ama elektrik işlerinden ikimiz de anlamıyoruz. Bu yüzden profesyonel yardım bizim için daha iyi olacak gibi duruyor. Bu bahar bu konuyu halletmek istiyorum, çevremizdeki pek çok evde varken bizde hala olmaması beni ürkütüyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Merhaba, Ben de "kaçıp gittik nasıl yaşayacağız?" sorusunu soranlardanım bu aralar. Uzun arayışlardan sonra kendimize bir arazi aldık ama ne zaman gidebilirizi düşünüyoruz. Emekli olmaya daha 6 yıl var, hadi emeklilikden sonra desen çocuğumuz 6 yıl sonra 9 yaşında olacak ozaman gidebilecekmiyiz, okul arkadaşlar filan. Hadi gittik nasıl geçineceğiz, emekli maaşı yetecekmi ? Başka bir gelir keynağı yaratabilecekmiyiz? Zor işler velhasıl. Biz en azından arazimizi alarak ilk adımı attık. Bakalım gelecek bize ne gösterecek. Şimdilik haftasonları kaçabileceğim bir yer var en azından. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| arazi, çiftliklik arazi, satılık, satılık arsa, satılıktarla |
|
|