agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni738Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-08-2012, 17:09   #11
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rahat Mesajı Göster
Merhaba, galiba bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben sadece bu deneyimlerden sizin de faydalanabileceğinizi söylemeye çalışmıştım. Kimsenin sizin yerinize gelip de bir şey yapacağından bahsetmedim ki

Ayrıca neyi tercih etmeyeceğinizi de anlamadım. Öğrenmeyi mi tercih etmiyorsunuz?

Her neyse, önemli olan kaçıp gitmek değil mi Umarım her şey istediğiniz gibi olur.
Sayın Rahat,

Nacizane bizim de kaçma planlarımız, kaçana kadar da kendi imkanlarımızla yapabileceklerimizi uygulamaya çalıştığımız bir etüd alanımız var.

Bu etüd alanında deneyimlerimizi uygulamaya çalışırken, araştırmalarımızın bir çok yerinde permakültür felsefesi ve uygulamarına da rastladık.

Konu özelinde, bizim dikkatimizi çeken şey, uygulamalar çok faydalı, uygulanası ve zaman zaman özenilesi görünürken, Permakültür' le yeni tanışanların, eğitimini almışların ya da uygulayanların, permakültürü neredeyse herşeyin üzerinde mükemmel tek bir sistem olarak algılamaları ve bunu ateşli bir biçimde savunmaları oldu.

Daha sonra sadece Türkiye' de değil Dünya' da da permakültür' ün SATILAN bir meta haline dönüştüğünü biraz da üzülerek gözlemledik.

Dememiz şudur, yüzyıllardır uygulanan doğal tarım, enerji üretimi, toprak iyileştirme yöntemleri, bitki ve zararlıları ile doğal mücadele, vs. vs. gibi konuların bir sistem tarafından sahiplenilip, bir de bunun TİCARET' e dökülmesi bizim içimizi acıttı. Umarım yanılıyoruzdur.

sevgiler...

SAHIRE, Rahat, Jezebel ve 2 kişi beğendi.
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
arazi, çiftliklik arazi, satılık, satılık arsa, satılıktarla

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025