![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hosseda, Güzel dilekleriniz ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Herkesinkini Allah nazarlardan saklasın. Evet, dediğiniz gibi tavan ahşap olacak nasipse ve içeriden bakıldığında baba dallar, destekler ve planya yapılmış bedevreler görünecek. Koyu renk, mat cila ile korumayı düşünüyorum. Lentolar da, muhtelif kalınlık ve boylarda bulduğum çıkma ahşaplardan olacak, kapı ve pencere doğramaları gibi. Granit tezgâhlar çok pahalı olduğundan onlara ulaşmak imkansız gibi görünüyor. Yapay birşey kullanmak istemediğim için evin herhangi bir yerinde, mutfak tezgâhını dahi ahşapla mı yapsam diye düşünmekteyim. Yerlerde ahşap, olmazsa olmazım. Benim daha önce oturduğum ev, birinci kattaydı. Rabıtaların üzerine laminat döşeyerek kesebilmiştik soğuğu. Taş kaplama işini bence bir kez daha gözden geçirin. Sonradan ikinci masraf çıkmasın. Benim ustalarla şimdiye kadar bir problem yaşanmadı, çok şükür. İşi buraların tabiriyle "barışma" olarak bağladık. Tıpkı filmlerdeki gibi, paranın yarısını başlangıçta verdim, geri kalanını da iş bitiminde verecem. ![]() Ocağı tam da istediğim gibi yaptılar, sağolsunlar. Ben, tam kemer olsun istiyordum ama, onlar yukarı doğru sivrelttiler biraz. Selçuklu yapılarına benzettim , çok hoşuma gitti. Kalıpsız olarak, göz ölçüsüyle bu kadar düzgün yapabilmeleri de, sizin de dediğiniz gibi "usta" oluşlarından olsa gerek, maşallah. Hatta acaba eğrilik var mıdır diye, fotoğrafı uzunca bir süre incelemiştim bilgisayarda. Tavsiye ettiğiniz not defteri, ev başlamadan çok önce tutulmaya başlanmıştı zaten. Yapmayı planladıklarım, giderler, hoşuma giden resimler falan hep bu defterde kayıtlı. Hatta gece yarısı aklıma bir fikir geldiğinde, hiç üşenmeden kalkıp not alıyorum ki, sabaha aklımdan çıkmış olmasın. ![]() Herkese kolaylıklar diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|