agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni975Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-02-2010, 09:06   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Sayın tilsimonline,

Yukarıdaki mesajlarınızdan bir tanesinde, zemin için ısı yalıtımına değil nem yalıtımına önem verin, suyun ne zaman nerede çıkacağı bilinemez diye yazmışsınız. Beni düşündürdünüz ;

İnşa edilmekte olan evimin zemininin büyük kısmı kaya. Köylü kepir diyor bu zemine. Kazmak dahi mesele. Hatta bir ara kırıcı delici alet baktım ama başka kullanma yeri olmadığı için işçilik farkı daha hesaplı geldi. Yani bende su çıkacak yer yok. Bunun yanında; 11 metrelik ende 1,5 metreye yakın kot farkı mevcut. Yani yağış anında bahçemi terkediyor. Sizin bu yazdığınız uyarı ile birlikte başka bir şeyi daha birleştirdim. Dün yolumun üzerinde bulunan malzemecime uğradım ve zeminde nem izalasyonu için ne var bir bakayım dedim. Bana dediği şu " abi senin su ile ne derdin var ki. Doğal drenajın var ama çok dert ediyorsan drenajını daha da iyileştir, membranla falan uğraşma, masraf yapma " dedi. Söyledikleri doğru, ben yer altına o parayı harcayacağıma, ev bitince çevresini gene doğal malzemeler ile iyice düzenlesem ve suyun binadan hemen uzaklaşmasını sağlasam daha iyi değilmi acaba.

Toparlarsam ; dar bütçe ile yol almaya çalışırken arada durup, bana gerçekten gerekli olan şeyler mi yapmaktayım, yoksa fuzulen de harcadığım paralar mı var diye iyi bir düşünmek lazım.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025