![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sayın melike54, Vakit ayırmışsınız,pek de güzel bir çalışma yapmışsınız, sağolun. Sorulara devam etmeme izin verin lütfen; Önce, konuya katkıda bulunan sayın Todor'un değinmiş olduğu ayrıntılara açıklama getirmeniz mümkünmü onu öğrenmek isterim. Bunun yanında mühim mesele, mevcut mevzuata uygun ev inşa edebilmek tabii. Ev ahşap dahi olsa, su basmanı olduğu takdirde, arsanın hudutlarında bulunduğu belediyeden ruhsat almak gerekir denmekte. Ama bu resmen ilgili yere müracaat ile edindiğim bir bilgi değil,henüz ona vaktim olmadı. Ancak siz bu iş ile iştigal ettiğinize göre yasal mevzuata da yabancı değilsinizdir diye size sormaktayım. Eğer ruhsat şart ise, yere ahşap ayaklar ile basacak ahşap ev yapmak sureti ile bu sıkıntının aşılabileceği de bir başka duyumum. Bu doğrumu sizce? Ayrıca bir başka konu da bana yolladığınız çalışmanızda ki şirin evin verandasını yaklaşık 9 m2 hesapladım.Bu bir oda demek nerede ise. Verandadan vazgeçer isek ve aynı büyüklükte tamamı kapalı alan olan bir eve de yukarıda yazılı fiatınız geçerli olur mu ve bu fiat nakliye ve montaj benzeri masrafları da içermekte midir? Teslim için süreniz nedir ve ödeme şeklini de (fiatı değiştirmeden olabilecek en uzun vadeye göre) yazabilirmisiniz. Bir diğer husus da evin bilhassa böceklenme vb. gibi sorunlara karşı garantisi varmıdır. Sayın melike54 şu anda aklıma gelen hususlar bu kadar.Tekrar teşekkür ediyorum alakanıza. Saygılarımla. Hosseda |
![]() |
![]() ![]() |
|
|