agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni975Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2010, 12:44   #1
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Binalardaki enerji kayıpları nerelerden oluyor?
Kaynak: EİEİ eğitim notları

Çatı %7
Duvarlar %40
Pencereler %30
Taban % 6
Kapı aralıklarından hava kaçağı % 17

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2010, 13:38   #2
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Arkadaşlar, üç haftalık bekleyiş nihayet dün sona erdi. Tapu ve kadastrocu görevli arkadaşlar, dün gelerek önceden harita mühendisi arkadaşların yaptığı ölçümlerin üzerinden geçtiler. Aksi bir durum olmazsa yeni tapuyla imar iznine başvuracağız. Bakalım bu süreç ne kadar sürecek?

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 19:19   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Subasman bu hafta tamamlandı. Duvarlar için alınan köşe taşları da yerlerini aldı. Eğer havalar izin verirse önümüzdeki günlerde usta duvarlara başlayacak hayırlısı ile.


Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 18:12
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 20:02   #4
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Ooo, sevgili Hoşseda, ne güzel çıkmış ortaya. Başlamak bitirmenin yarısıysa, sizinki yarıyı da geçmiş demektir. Yapımında da oturumunda da bol huzurlar diliyorum.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 14:40   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Teşekkür ederim sayın çekirdek. Darısı başınıza...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 19:45   #6
Ağaçsever
 
mustafademir24's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 49
Sevgili hoşseda, buradan görünen o ki yeni yuvanız günbegün günyüzüne çıkıyor, hayırlı olsun şimdiden. Kazım abi senin de yolun açık olsun. sevgiler.

mustafademir24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2010, 20:51   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sn Hoşseda,

Su basman bitmiş, hayırlı olsun. Dolguyu sıkıştırmadan önce umarım iyice ıslatmışsınızdır. Yapmadıysanız mutlaka iyice ıslatın derim.

Sevgiyle kalın.

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2010, 21:36   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Subasman vizesini bu gün aldık nihayet.

Mimar, ruhsat alımı safhasında subasman vizesi için sadece SGK da inşaata ait iş yeri açılışı yapıldığını gösterir belge kafi demiş idi. Ancak kazın ayağı öyle değilmiş. Bu gün inşaata gelen yetkililer her tarafı inceden inceye ölçerek kontrol etmişler. Tamamen ruhsat ve imar planına uygun yaptık inşaatın temel ve subasmanını. Usta orada idi, ben bulunamadım. Herşey projeye uygun, oturma raporu müracaatınızda da aynen bu kontrol yapılacak, bundan sonrasında da böyle devam edin demişler. Vizeyi de vermişler.

Ustaya vize alınmadan duvara başlama demiş idim. Artık serbestiz. Sanırım elinde bir kaç ufak iş var onları bir kaç günde tamamlayacak ve hayırlısı ile başlayacak. Bu aralar bana da soluk aldırıyor.


Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 20:38
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2010, 18:19   #9
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alman BASF firması ''pasif ev'' teknolojisi ile ev yapımı sektöründe. Konuya meraklı arkadaşların dikkatine. Verdiğim lhttp://www.ankarahaber.com/news_detail.php?id=57016inkten ve basından daha detaylı bilgi alınabilir.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 02:01   #10
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Bilgisayarıma dosyalamıştım, nerelerden aldığımı bilemiyorum.

Name:  fft15_mf390302[1].jpg
Views: 2437
Size:  71.8 KB


Name:  fft16_mf390318[1].jpg
Views: 2365
Size:  46.7 KB


Name:  cooper-point-eco-home-1[1].jpg
Views: 2425
Size:  56.5 KB

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 20:27   #11
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
Sn Hosseda

Umarım bir yaramazlık yoktur.Uzun süredir inşaatın yapımı ile ilgili bir şey yazmadınız.Yoksa ters giden bir şeyler mi oldu.İnşallah her şey istediğiniz gibi gidiyordur.Yazılarınızı ve fotoğrafları en yakında görmek dileğiyle.Sağlıcakla kalın.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 21:06   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın akcan67,

Dün usta kendi bahçe işlerini tamamlamış benim bahçeye geçti. Önce budamaları yapacakdı. Bugün konuştuk, subasman duvarlarının üst yüzüne, nemin yukarıya yürümesine mani olsun diye aldığım bir teneke izolasyon maddesini sürecek ve duvara başlayacak idi. Nasipse hafta sonu gideceğim, bende meraktayım.
Allahın izni ile bu hamlede de duvarlar ve tavan betonu biter ümidindeyim.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 23:28   #13
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
Sn Hosseda

Hadi hayırlısı diyelim.Allah işinizi rast getirsin.Resimleride eklemeyi unutmayın.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2010, 16:19   #14
Ağaç Dostu
 
Ozi'nin Bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: Istanbul / Karamürsel
Mesajlar: 202
Yeni Bir Başlangıç...

Merhaba,

Çocuğluğum, ardındanda gençlik yıllarımın büyük kısmı (en azında yaz ayları) köyde geçti. Ülkemizde yetişen sebze ve meyvelerin hemen hemen hepsinin en doğal tat ve kokularını tatma şansım oldu o yıllarda.

Sonra üniversite ve iş hayatı kopardı beni bu tatlardan.Ama hala derin bir nefes aldığımda; karpuzun, salatalığın, biberin o insanın burunu sızlatan kokusunu anımsarım.

Uzun süredir bizim de arazi arayışlarımız devam ediyordu.
Yıllardır bakmadık gitmedik yer kalmadı, hayallerimizi gerçekleştirebilecek bir arazininin izini sürüp durduk.

Çanakkale, Edirne, Tekirdağ (özellikle Mürefte),Kırklareli Vize-İğneada,Şile, Pendik,Tuzla,Şile,Gebze,Kocaeli körfez ,Derince,Kandıra, Yalova vs..Istanbu’la yakın hemen hemen her yeri dolaştık.

Ama bir türlü eşimin de benim de içime sinecek bir yer bulamadık..
3 Yıl önce Ozi ( oğlumuz Özgür ) doğduktan sonra aramalarımıza biraz ara verir gibi olduk. Ama Ozi ayaklanıp dışarı çıkmaya başlayınca arayışlarımız yeniden yoğunlaştı.

Oğlumuzun ( tabi bizim ) büyük şehrin stresinden uzak, doğal bir ortamda bir nebze nefes alabileceğimiz ve doğal olarak yetişmiş yiyeceklerden tadabileceğimiz bir mekan bulmak için bakınıp durduk. Her hafta sonu Ozi'yi nereye götüreceğiz diye düşünmakten yorulduk. AVM lere değil gitmek yanından bile geçerken tüylerim diken diken oluydu (gerçi hala oluyor ama ).

Trafikten,stresten, sidik yarışından uzaklaşıp doğayla, kendimizle başbaşa kalacağımız bir yerin arayışı özellikle bende önüne geçilmez bir tutku halini almıştı.

Bu arada Meyveli Tepenin sayfasını sürekli takip ediyorduk..Bizim düşlediklerimizi onlar yavaş yavaş gerçekleştiriken biz bazan umutlanıyor bazan başaramayacağız diye panikliyorduk.

Özellikle fırın olayı eşimin aklını başından almıştı..
O kadar dolaşmama rağmen nerede olduğunu bilmiyordum Meyveli Tepenin. Kabaca Karamürsel'de olduğunu biliyordum, okadar.

20.03.2010 günü gene arazi bakmak için internetten bulduğum birkaç yere bakmak üzere Karamürsel' e gittik. Baktığımız yerler bir türlü içimize sinmedi. Sonra dönmeye karar vermiştik ki not ettiğim başka bir emlakçıya uğradık. Onlarında elinde bir arazi vardı ona bakmak istiyordum. O araziye bizi götürecek ilgili (Yılmaz Bey) başka bir müşteri ile bir yere bakmaya gitmişti. Biraz bekleyin gelir dediler.
Dönüş için geç kalıyorduk..Daha önce baktığımız yerlerde hüsrana uğrayınca beklemeyelim diye düşündüm. Sonra buraya kadar geldik bari bakalım, içimizde ukte kalmasın dedik ve beklemeye başladık. Sonra Yılmaz Bey geldi. Bakmak istediğimiz yeri söyledim, biraz düşündü. başka bir yer daha var dedi. 2900m2 isterseniz oraya da bakalım dedi. Olur dedim. Aslında ben 5 dönüden küçük bir yer düşünmüyordum.
Araziye gittik. Arabayı park ettim. Başımı kaldırdım..Karşımda MEYVELİTEPE ...Evi görür görmez tanımıştım..

Araziye baktık 1/3 ü zeytinlik geri kalanı sera olarak kullanılıyormuş. Seranın yeri şu anda boş. Arazi ve manzarası çok hoşumuza gitti.

Sonra süprizler peş peşe geldi. Emlakcımız Yılmaz Bey'in arazisi ve evi baktığımız arazinin tam karşısındaydı. Eşi ve çocukları ile tanıştık..Sonra yoldan geçen köylülerle sohbet ettik..Çok sıcak ve yakın hissettik açıkcası..Yani hem Meyvelitepe ile hemde emlakçımızla komşu olabilirdik, şartları zorlarsak. Sonra Meyveli Tepeye götürdü bizi emlakçımız. Meyveli Tepenin sahipleri ile tanıştık...İnanılır gibi değildi.Sayfalarını heyecanla takip ettiğimiz Meyveli Tepedeydik ve geçen yıl kurutulan Trabzon Hurmalarını yiyiyorduk.

Arazi için istenen ücret bizim limitlerin biraz üzerindeydi. Yılmaz bey arazi sahibini de köyden çağırdı..Ve bir rakkam üzerinde mutabık kaldık..Ama hala bir miktar eksiğimiz vardı. Onuda bir şekilde halledeceğimi düşünerek, sözleşmeyi imzaladık.

Ve..bugün..23.03.2010 itibarı ile bizimde bir arazimiz var.Arazimizle birlikte 20 kadar zeytin, 2 erik 1 kiraz 1 asma 2 cevizimiz var artık..Ama yapılacak çok iş var..Çoook..Hepimizin heyecanla hayalini kurduğu bir yaşam için biz ilk adımı attık..Bundan sonra bu sayfalarda neler yaptık neler yaşadık sizinle paylaşacağız.
http://ozininbahcesi.blogspot.com/

Şimdi bütün telaşımız hayalimizdeki evi araziye uydurmak, kabaca planları hazırladık.
Detayları bir mimarla görüşeceğiz.

Buradan MeyveliTepe'ye yardımları ve misafirperverliği için çok çok teşekkür ediyorum.
Sanırım kapısını epeyce aşındıracağız..
Darısı hepinizin başına.

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2010, 16:34   #15
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Hayırlı uğurlu olsun komşu. Bir adım attınız ya, gerisi gelir artık. Gönlünüze göre yapacağınız bir ev ve bahçede, sağlık ve mutlulukla dolu yaşam diliyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 08:51   #16
Ağaçsever
 
selmaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 37
Sayın O'zinin Bahçesi hayırlı uğurlu olsun. Çok sevindim sizin adınıza sevincinize ortak oldum heyecanınızı hissettim. Ancak bu kadar olur kısmet bundan böyle de daim olsun inşallah. Araziniz düşündüğünüz kadar ( 5 dönüm) mı? Merak ettim. Dilerim tüm hayelleriniz gerçek olur. Hurma diyince nasıl canım istedi. Ben ancak 20 tane kurutabildim çoktan bitti. Son zamanda öğrendim hurma kurutmayı bu sene inşallah kimse hurma yiyemiyecek hepsini kurutucam becerebilirsem... HAYIRLI OLSUN YENİ BAHÇENİZ.

selmaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 11:38   #17
Ağaç Dostu
 
Ozi'nin Bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: Istanbul / Karamürsel
Mesajlar: 202
Çok Teşekkür ederim Sn. Selmaa,
Arazi 2900m2 1/3 ü zeytinlik..Bakalım kendimize ve özellike Ozi'ye güzel bir bahçe kurarız inşallah.

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 22:11   #18
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Arkadaşlar merhaba.

Öncelikle, aramıza hoşgeldin Sn. Ozi'nin Bahçesi. Umarım Özgür'ün, koridorlarında "özgürce" koşabileceği bir evi de tez zamanda bahçenizin içine kondurur, yaşamın tadına varırsınız.

Arkadaşlar, benim canım hayli sıkkın. Brokrasinin geç işlediğini biliyordum da, bu kadarını da beklemiyordum. Arazimi tarla statüsünden, arsaya çevirmem tam 3,5 ay sürdü. Nasıl oldu demeyin, ben de anlayamadım. Yok eksik imza, yok yanlış madde, yok kayıp dosya derken, geçen Cuma yeni tapularımı aldım. Ve akabinde röparlı krokiye başvurdum. Dün akşam vakti elime geçti bu belge, bakmadan dosyaya koymuştum.

Bugün belediyeye imar izni için gidecektim ki, bir de neyi farkedeyim? Evi yapacağım değil de, bahçe olarak kullanacağım parselin krokisi çıkarılmış. Bütün günüm, yüzüm düşük olarak geçti. Akşama doğru harita mühendisimle görüşebildim ve hatasını kabul etti Allahtan. Yarın bir aksilik çıkmazsa, diğer parsel için tekrar işlem başlatacak.

Bir arkadaşıma bir an evvel ev inşaasına başlamak istediğimi söylediğimde, kendisinin her işinin rast gittiğini, ama buna rağmen kazmayı toprağa vurmanın dört ay sürdüğünü söylemişti. Ben de aynı süreyi gördüm bile şimdiden.

Selamlar...

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 22:21   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın Ozi'nin bahçesi,
Hayırlı uğurlu olsun yeni bahçeniz.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 08:10   #20
Ağaç Dostu
 
Ozi'nin Bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: Istanbul / Karamürsel
Mesajlar: 202
Merhaba,
Sn.Kazım Polat ve hosseda teşekkür ederim.
Ev konusunda neler yaşayacağız bende merak ediyorum. Geçen hafta bizimde arazinin sınır kazıklarını harita mühendisi çaktırdı.Ben daha gidip göremedim.
Kabaca kafamızda yaptıracağımız ev şekillendi ama, mimar ne der ne kadar bizim düşündüğümüzü yapar, belediye ile neler yaşarız bilemiyorum.
Hayırlısı bakalım bayağı meşekkatli bir yola girdik.

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 09:55   #21
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sn. Ozi'nin bahçesi, sağlıkla, mutlulukla yeni bahçenizde yaşam dilerim. Küçük Ozi için güzel bir gelecek sağlamışsınız.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 11:58   #22
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Kazım, diğer parsel için başlayacak işlemin ne kadar süreceği konusunda bilgi mevcut mu?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 21:08   #23
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Kazım, diğer parsel için başlayacak işlemin ne kadar süreceği konusunda bilgi mevcut mu?
Arkadaşlar merhaba.

Hayır Penelophe, maalesef kesin bir zaman dilimi yok. Güya bugün arayacaktı harita mühendisim, imza için. Daha resmen başvurmadık bile. Artık yıldım, inan.

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 15:26   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
arazinizde ,bloğunuzda hayırlı uğurlu olsun .Gelişmeleri takip edeceğiz inşallah.

fersah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2010, 22:49   #25
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Sayın Ozi'nin Bahçesi,

Son zamanlar da forumda okuduğum en hoş yazıydı. Yorgun günümün sonunda beni gülümseten... Sevincinize ortağım. En güzeli de olabilecek komşuların en iyisine yakın düştünüz. Bu gerçekten bir kısmet. Hayırlı uğurlu olsun. En kısa zamanda evinizi yapmak da kısmet olur. Darısı başımıza.


Düzenleyen bayindirmevki : 01-04-2010 saat 22:55 Neden: imla
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 17:07   #26
Ağaç Dostu
 
Ozi'nin Bahçesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: Istanbul / Karamürsel
Mesajlar: 202
Sayın bayindırmevi çok teşekkür ederim.

Bu aralar ev planları araştırıp duruyoruz, yapmayı düşündüğümüz evi bulduk gibi. Ama arazide nereye yerleştireceğiz gibi işlere kafa yoruyorum. Arazinin imar durumunu belediyeden sorduk mutlak tarım alanı dışında ve %5 imarı var dediler bu duruma göre maximum 145m2 ev yapabiliriz. Bu 145m2 ye neler dahil yükseklik ne kadar olabilir(öğrendiğime göre gene max. 6,5 m ) gibi konuları netleştirmeye çalışıyorum. Arazinin yapısı da biraz problemli genel olarak 100X20 m ebatında dolayısı ile eni dar bir arazi. Evi yerleştirme konusunda sıkıntılıyım.Sonuca göre bizim ev planını revize etmemiz gerekebilir.Bu konuda sayın meyvelitepe'nin engin deneyimine ihtiyacim var kendisiyle de zaten görüşmeyi planlıyorum. Onun dışında konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Forumda bu konudaki yazıları bayağı taradım ama sanırım bölgeler arasında farklı uygulamalar olabiliyor. Tabi detayı bilmeyince insan biraz tedirgin oluyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ozi'nin Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2010, 22:53   #27
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi Mesajı Göster
Sayın bayindırmevi çok teşekkür ederim.

Bu aralar ev planları araştırıp duruyoruz, yapmayı düşündüğümüz evi bulduk gibi. Ama arazide nereye yerleştireceğiz gibi işlere kafa yoruyorum. Arazinin imar durumunu belediyeden sorduk mutlak tarım alanı dışında ve %5 imarı var dediler bu duruma göre maximum 145m2 ev yapabiliriz. Bu 145m2 ye neler dahil yükseklik ne kadar olabilir(öğrendiğime göre gene max. 6,5 m ) gibi konuları netleştirmeye çalışıyorum. Arazinin yapısı da biraz problemli genel olarak 100X20 m ebatında dolayısı ile eni dar bir arazi. Evi yerleştirme konusunda sıkıntılıyım.Sonuca göre bizim ev planını revize etmemiz gerekebilir.Bu konuda sayın meyvelitepe'nin engin deneyimine ihtiyacim var kendisiyle de zaten görüşmeyi planlıyorum. Onun dışında konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Forumda bu konudaki yazıları bayağı taradım ama sanırım bölgeler arasında farklı uygulamalar olabiliyor. Tabi detayı bilmeyince insan biraz tedirgin oluyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sayın Ozi'nin Bahçesi,

Arazinizin problemli olduğunu düşünmeyin. Aldığınız yerin tam konumunu bilmesem de Meyvelitepe'ye misafir olma şerefine ulaşmış bir insan olarak söz konusu yerlerin ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Kafanızda ki hazır plana göre arazinizi yorumlamaktansa, araziye göre bir plan yapmanız daha iyi olur. Büyük kitapçıları dolaşın. Mimarlıkla ilgili referans kitapları karıştırdıkça ne kadar zor arazi parçalarına çok güzel çözümler bulduklarını göreceksiniz. Benim ev konusunda mimarlik kültürü açısından ilgim var ise de teknik bilgim ve deneyimim yok. Bu konuda Meyvelitepe teknik deneyimi ile tartışmasız en iyilerdendir. Kendisine danışınız.

Bölgeler arasi farklara da bakmayınız iyi bir evin teknik gerekleri bölgeler üstüdür. Detay hep aynıdır. Önce iyi yalıtılmış ve statik açıdan doğru bir temel yapı. Gerisi görsel teferruat.


Düzenleyen bayindirmevki : 05-04-2010 saat 22:54 Neden: imla
bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 19:28   #28
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Yılmak yok Kazım, ille de görmek için mi yaşanır, güzel günleri beklemek de hoş deyip yoluna devam edeceksin..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 06:40   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sn Polat,

Sizin yaşınız (aslında hiç bir yaş ) yılgınlık duygusunun hissedilmemesi gereken bir yaş, durun bakalım daha yapacak çok şey var daha yeni başlıyorsunuz. Baksanıza sayın Özi nin bahçesi arazisini alırken yılgınlık sonucumu yoksa sabretmesi sonucundamı aldı. Devam sevgili kardeşim.

Sayın Ozinin bahçesi hoş geldiniz, herşey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle kalın,

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 20:15   #30
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Arkadaşlar merhaba,

Sevgili Penelophe ve Ensar, destekleriniz için teşekkür ediyorum. Yıldım dediysem, vaz geçtim anlamında değil. Kızıyorum insanlara. Neden işlerini, gerektiği şekilde ve layığıyla yapmazlar ki?
Hani bir büyüğümüz diyor ya; Durmak yok, yola devam

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025