agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni411Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-05-2010, 23:56   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Ali abi, 2 adım ötemizdeki sudan bile mahrum kalmak ne acı değil mi? Bu kadar değerli bir kaynağı kendi elimizle göz göre göre yok etmenin hesabını ise kimseden soramıyorsunuz. Çok üzüldüm o barajı bile kirlettiklerine. Umarım çözüm bulunur.

Organik tarımı küçümseyen, '' ilaç ve suni gübre kullanmadan aç kalırız, kar edemeyiz '' diyen arkadaşlar da umarım bu mesajınızı görürler. Aç kalmak mı, susuz kalmak mı? Üstelik en verimli tarlalarımız, sanayiye, kentleşmeye, otoyollara peşkeş çekilirken, tütün dahil, pamuk( aşırı tekstil tüketimini kast ediyorum) vs aslında insan için çok da elzem olmayan bir sürü ürünlerle tarlalar işgal edilirken bu arkadaşlarımız niyeyse seslerini pek çıkarmazlar aam doğal tarımın karşısında bin çeşit bahane üretirler. Hem her gün yüzbinlerce ekmeğin ve bir o kadar besinin çöpe atıldığını düşünürsek, dünyadaki açlığın kaynağını bulmakta pek zorlanmayız sanırım.

Baksanıza, suya sahip olan köy bunu komşu köylerle paylaşmazken, ekmeğini ihtiyacı olanlarla paylaşmaktansa çöpe atan ( aç sokak hayvanlarına dahi vermeyip) şehirliler mevcutken dünyanın gidişatından çok da ümitli olunamıyor. Ben yine de, değişimin önce kendimizden başlayacağına inananlardanım. Benim gibi düşünen, yaşayan 10 insan kalsa dahi umudumu yitirmem sanırım.

Sevgilerle.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025