![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Ali abi, 2 adım ötemizdeki sudan bile mahrum kalmak ne acı değil mi? Bu kadar değerli bir kaynağı kendi elimizle göz göre göre yok etmenin hesabını ise kimseden soramıyorsunuz. Çok üzüldüm o barajı bile kirlettiklerine. Umarım çözüm bulunur. Organik tarımı küçümseyen, '' ilaç ve suni gübre kullanmadan aç kalırız, kar edemeyiz '' diyen arkadaşlar da umarım bu mesajınızı görürler. Aç kalmak mı, susuz kalmak mı? Üstelik en verimli tarlalarımız, sanayiye, kentleşmeye, otoyollara peşkeş çekilirken, tütün dahil, pamuk( aşırı tekstil tüketimini kast ediyorum) vs aslında insan için çok da elzem olmayan bir sürü ürünlerle tarlalar işgal edilirken bu arkadaşlarımız niyeyse seslerini pek çıkarmazlar aam doğal tarımın karşısında bin çeşit bahane üretirler. Hem her gün yüzbinlerce ekmeğin ve bir o kadar besinin çöpe atıldığını düşünürsek, dünyadaki açlığın kaynağını bulmakta pek zorlanmayız sanırım. Baksanıza, suya sahip olan köy bunu komşu köylerle paylaşmazken, ekmeğini ihtiyacı olanlarla paylaşmaktansa çöpe atan ( aç sokak hayvanlarına dahi vermeyip) şehirliler mevcutken dünyanın gidişatından çok da ümitli olunamıyor. Ben yine de, değişimin önce kendimizden başlayacağına inananlardanım. Benim gibi düşünen, yaşayan 10 insan kalsa dahi umudumu yitirmem sanırım. Sevgilerle. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|