sayın kedi tırnağı.yazdıklarınızı okuyunca sizin de benim gibi köy yaşamına ve köyde yaşayanlara uyum sağlamakta hiç zorlanmayacağınızı düşünüyorum.
bende buraya neredeyse tamamen deneyimsiz olarak geldim.ama pratiğimi geliştirmek teorimi geliştirmekten çok daha basitmiş.bunu öğrendim.
su konusunda bir çok çözüm var tabi ki , ancak hepsinin maddi bir bedeli var.benim se kasım ayına kadar kredi geri ödemem var.o nedenle çözümleri şimdilik sadece tasarlayabiliyorum.uygulamayı da aralık ayı sonrasına bırakmak zorundayım.burada içinden borç ödediğim tek bir ssk emeklisi maaşıyla iki kişi 5 kedi ve bir köpek geçiniyoruz.
gölden kullanım suyu almak mümkün ancak göle gelen çok sayıda dereler var.bu derelerin tamamı meyve bahçelerinin aralarından geçiyor.meyve bahçelerinde bitkilere zarar veren böcekler için ilaçlar kullanılıyor.bu ilaçların kalıntıları yağmur ve yeraltı suları ile derelere ve oradan da baraja geliyor.yani su her ne kadar temiz görünse ve sürekli sirkülasyonda olsa bile içinde böcek zehirleri kalıntıları var.şebekeye verilemiyor.
en uygun çözüm bizi köyümüzden daha yüksekte olan bir köyden su getirmek.böyle bir su bulundu.5-6 köye dağıtılacaktı.tahlili yapıldı ve içme suyu için uygun ve debisinin de yeterli(saniyede 100 litreden daha fazla) olduğu da kesinleşti.ancak suyun yakınındaki köy suyu vermiyor.kendi köylerinde sulamada kullanmak istiyorlar.sorun çözülebilirse 5-6 köyle birlikte bizim köye de yeterli içme suyu gelecek.kaymakamın o köyün halkını ikna etmesi lazım.
Düzenleyen alideryacengel : 31-05-2010 saat 10:46
Neden: eksik harfleri düzeltmek
|