View Single Post
Eski 01-06-2010, 07:50   #246
alideryacengel
Ağaç Dostu

alideryacengel's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2009
sayın riko.lütfen selam ve saygılarımızı kabul edin.eşim size geçici de olsa emekli olduğunu ve halinden memnun olduğunu yazmamı istedi.bu arada benim emeklilikte geçici olarak sona erdi.
sayın kedi tırnağı.bu senenin ilk aylarında bu civara ve dağlara çok kar yağmıştı.karlar erirken ayni anda çok yağmur yağdı.baraj gölünün seviyesi köye gelen yolu 1 metre su altında bırakacak kadar yükseldi.sanırım baraj kapakları açılarak bir gün içinde su seviyesi bir gün içinde düşürüldü.
bu arada taşan dere suları ile gelen ağaç gövdeleri ve dalları gölün ortasında dev bir ada oluşturdular.bu ağaçtan ada rüzgarla göl kenarına yaklaşınca köylüler ağaçları uzun demir kancalar kullanarak kıyıya çektiler. kıyıda kuruyunca da yakacak olarak kullanmak için evlerine taşıdılar. ayni dere taşkınında gölün ortasında çok sayıda bitkileri böceklerden korumak için kullanılıp tarla ve bahçelerde bırakılmış zehirli ilaç kutusu da gölde yüzmeye başladı.ilçe ziraat odası her köye uyarı yazısı göndererek kullanılmış ilaç kutularının tarlalarda bırakılmaması gerektiğini yazdı.ama cezai bir yaptırımı ve denetimi olmadığı için önemsenmedi.ilaç kullanımını savunan arkadaşlara ilaç kullanmanın sonucu konusunda bir fikir versin diye buradaki bir gözlemimi aktardım.benim göremediğim daha kimbilir neler oluyor.derelerde nesli tükenmekte ve koruma altında olan kırmızıbenekli alabalık var.sanırım onlarda bu ilaçladan ve bilinçsizce ağ gererek avlanmaktan zarar görüyorlar.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön