![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Ali abi Merhaba! Saatlerdir, en başından itibaren maceranızı okuyup bitirdim. Abi demek isterim ben de izninizle. İstanbul' dan kaçıp( aslında kaçmak da çok doğru bir tanım değil, bir tercih sonuçta) gitmeyi, olabildiğince doğal bir yaşamı arzulayan birisi olarak bir kaç yıldır bunun hayalini ve son zamanlarda da ayrıntılarıyla planını kuruyorum. Bu siteyi keşfetmem bu açıdan da büyük bir şans oldu. 20 gündür aralıksız okuyorum ama sizin maceranızın başlığını yeni keşfettim( malum çok başlık var hatmedilecek). Öncelikle, yaşadığınız yeri gerçekten çok sevdim. Hayalimdeki yere yakın bir coğrafi bölge. Manzarası, engebeli yapının güzelliği, sapa bir köy olması, göl manzarası, orman varlığı, zemin uygun olmasa da çaba harcanarak güzel bir bahçeye dönüştürülebilme potansiyeli vs. En önemli yanlarından biri de; bahsettiğinize göre, bulunduğunuz yöre halkının, şehirlileşmemiş, yardımsever, kendi halinde yapısı. Çok ucuza ve verimli, manzaralı bir arazi bulabiliriz belki ama aynı zamanda birlikte yaşanabilir bir toplumla karşılaşmadıkça, hayalini kurduğumuz hayat cehenneme de dönebilir. Böyle kötü deneyimler yaşamış üyelerin aktarımları da insanı korkutabiliyor. Yaşayacağım yöredeki insanlardan tek beklentim benim mahremime fazla karışılmaması, saygı duyulması. Şehirde yaşadığımız apartmanlarda veya akrabalık-iş ilişkilerinde de ciddi şekilde mahremimize tecavüz ediliyor, mahalle baskısı denilen şeyle kuşatılıyoruz aslında. Bu nedenle çok da endişe etmemek gerekiyor sanırım. Belki mecburiyetle çıktığınız yolun mutlulukla sonuçlanması inanın bizim için de çok sevindirici. Eminim eşiniz ve siz birçok kişiye büyük ilham kaynağı oldunuz. Ben de sizin gibi düşünüyorum: gereksiz konfor beklentisinden kurtulursak hiç de yapılamayacak birşey değil. Aslında konfor diye bellediğimiz şeyler, gereksiz şehirli alışkanlıklarından başka birşey değil. Oradaki yaşamın verdiği mutluluktan, huzurdan, sağlıktan, özgürlükten daha büyük bir konfor olabilir mi acaba? Bugün benim doğumgünümdü ve sizin maceranızı okuyarak geçirdim bu günü. Bana en büyük hediye de; sağladığınız bu motivasyon oldu. Size ve eşinize tekrar teşekkür etmek istiyorum. Umarım her dem mutlu bir yaşam sürdürürsünüz. Mühendizi de öpün benim yerime lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|